| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Co ile wymiana ??
BARABUS - 2006-04-09, 19:54 Temat postu: Co ile wymiana ?? Sorki jeżeli się powtarzam, jeżeli tak to prosze o przekierowanie lub usunięcie postu, ale niestety nie znalazłem zadowalającej odpowiedzi
Pytania:
1. Co ile zalecacie wymiane oleju w silniku ? Jeżdze na Mobil 1 0W/40 fulll syntetyk. Wymiane robie zawsze co 10 tyś km, ale tak sobie myśle czy nie można troche więcej ?
2. Chciałem wymienić olej w skrzyni manualnej, czy możecie mi powiedzieć gdzie jest wlew ???
Pozdro
Pawel-e30 - 2006-04-09, 19:57
wymieniaj co 10tys a jesli jezdzisz na gazie to czesciej
Wiadomo mozesz i co 12-15ys wymieniac ale jak częściej wymieniasz tym lepiej
żeby wlać do skrzyni olej musisz od strony pasażera odkręcić korek na taki duży ampul jak spojżysz odrazu ci się żuci w oczy
slawo - 2006-04-09, 20:58
a co Wy nie macie kontrolek na desce?
ja wymieniam co 8-9 tys - jak juz pali sie ostatnia zielona dioda
sarna1 - 2006-04-09, 20:59
ja takze Polegam na wskazniku - zostaje jedna zielona i zmieniam.
Marek E30 - 2006-04-09, 23:30 Temat postu: Re: Co ile wymiana ?? Cześć,
| barabus napisa³/a: |
Jeżdze na Mobil 1 0W/40 fulll syntetyk.
|
Mam pytanko, czy zawsze miałeś w tym aucie syntetyk (poprzedni właściciele)? Czy zmieniłeś minerał na syntetyk?
Pozdrawiam
BARABUS - 2006-04-10, 07:16
| Cytat: | | Mam pytanko, czy zawsze miałeś w tym aucie syntetyk (poprzedni właściciele)? Czy zmieniłeś minerał na syntetyk? |
... hm... trudno powiedzieć, wiem tylko tyle że ostatnio, czyli w niemcowni jeżdził na ELFie, chyba tez syntetyk.... ale głowy sobie nie dam odciąć
Z mobila jestem bardzo zadowolony, i z tego co przez 25 tyś km mojego półtorarocznego przebiegu zauważyłem, to to że nie bierze ani grama oleju
Pozostane jednak przy lampkowej wymianie oleju, bo szczerze mówiąc ile zaoszczędze jak zrobie troche więcej km.... w rzeczywistości moge nawet stracić.
Pozdro
|
|