BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Stuka cos w silniku.

ScOOti - 2004-08-21, 20:58
Temat postu: Stuka cos w silniku.
Witam

Po remoncie cos mi stuka w silniku :?: :?: :?:

Pasek rozrzadu dobry i dobrze ustawiony.
Swiece wyczyszczone,
Wtryskiwacze dobrze chodza
zawory wyregulowane poprawnie.
byla robiona glowica wymieniane zawory i wszystko chodzilo na poczatku normalnie teraz po zalozeniu ponownym glowicy zaczelo cos stukac,

Jest to stukanie miejwiecej przy 4-6 cylindrze. Slychac od gory.

Co to moze byc?

Czy jest mozliwe ze kopulka walnieta i zle podaje iskre na tych cylindrach i spala mieszanke za pozno?

A i jeszcze jedno przy demontarzu pekl mi palec i zalozylem jakis uzywany ale taki sam miejwiecej od Lukasa.

Czy te stukanie moze byc od palca ?

KWKPiotr - 2004-08-22, 10:12

Nie sądze by przyczyną była kopułka lub palec.
Moze zdejmij powtórnie dekiel zaworów i sprawdz luzy na podejżanych cylindrach ?
Przy okazji sprawdz moze wciskając ręcznie zawory czy wszystkie wciskają sie z jednakową siłą ?
Moze warto równiez wykręcic swiece i porównac je ze sobą? (moze to pozwolic zlokalizowac kaprysny cylinder)

Pozdro.

ScOOti - 2004-08-22, 13:32

luzy zaworowe regulowalem juz 3 razy i to samo.

Swiece czyscilem takze 3 razy i to samo (papierem sciernym lekko przycieralem)
Bo gdy zaczal ciagnac mi olej przez dziure przy proadnicach (brak tego broku) to caly dolot jest zalany doszczetnie olejem :(

Palec byl brudny (nalot) hmmm teraz oczyscilem jak juz mam rozebrane wszystko od przodu to moze macie jeszcze jakies koncepcje co jest bo wiecie zakladac i demontowac wszystko nonstop jest meczace.

Gepard - 2004-08-22, 21:20

mam ten sam problem tylko remontu silnika nie robilem :)
korzuch - 2004-08-23, 00:48

yo!!
Zresztą to nie musi stukac w silniku to moze stukac pod silnikiem lub przed silnikiem to moze nawet walic pompa wodna
pozdro

ScOOti - 2004-08-23, 19:30

hmmm pompa wodna moze walic po bardzo mocnych probach odkrecenia Wisko

Prawda Darco? :?