| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Stuka cos w silniku.
ScOOti - 2004-08-21, 20:58 Temat postu: Stuka cos w silniku. Witam
Po remoncie cos mi stuka w silniku
Pasek rozrzadu dobry i dobrze ustawiony.
Swiece wyczyszczone,
Wtryskiwacze dobrze chodza
zawory wyregulowane poprawnie.
byla robiona glowica wymieniane zawory i wszystko chodzilo na poczatku normalnie teraz po zalozeniu ponownym glowicy zaczelo cos stukac,
Jest to stukanie miejwiecej przy 4-6 cylindrze. Slychac od gory.
Co to moze byc?
Czy jest mozliwe ze kopulka walnieta i zle podaje iskre na tych cylindrach i spala mieszanke za pozno?
A i jeszcze jedno przy demontarzu pekl mi palec i zalozylem jakis uzywany ale taki sam miejwiecej od Lukasa.
Czy te stukanie moze byc od palca ?
KWKPiotr - 2004-08-22, 10:12
Nie sądze by przyczyną była kopułka lub palec.
Moze zdejmij powtórnie dekiel zaworów i sprawdz luzy na podejżanych cylindrach ?
Przy okazji sprawdz moze wciskając ręcznie zawory czy wszystkie wciskają sie z jednakową siłą ?
Moze warto równiez wykręcic swiece i porównac je ze sobą? (moze to pozwolic zlokalizowac kaprysny cylinder)
Pozdro.
ScOOti - 2004-08-22, 13:32
luzy zaworowe regulowalem juz 3 razy i to samo.
Swiece czyscilem takze 3 razy i to samo (papierem sciernym lekko przycieralem)
Bo gdy zaczal ciagnac mi olej przez dziure przy proadnicach (brak tego broku) to caly dolot jest zalany doszczetnie olejem
Palec byl brudny (nalot) hmmm teraz oczyscilem jak juz mam rozebrane wszystko od przodu to moze macie jeszcze jakies koncepcje co jest bo wiecie zakladac i demontowac wszystko nonstop jest meczace.
Gepard - 2004-08-22, 21:20
mam ten sam problem tylko remontu silnika nie robilem
korzuch - 2004-08-23, 00:48
yo!!
Zresztą to nie musi stukac w silniku to moze stukac pod silnikiem lub przed silnikiem to moze nawet walic pompa wodna
pozdro
ScOOti - 2004-08-23, 19:30
hmmm pompa wodna moze walic po bardzo mocnych probach odkrecenia Wisko
Prawda Darco?
|
|