| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Zatrzymali prawo jazdy
damiano_e30 - 2006-04-16, 13:09 Temat postu: Zatrzymali prawo jazdy Witam
wczoraj polucja zatrzymała mi prawko za jazde po spożyciu alkoholu (0,4 promila=wykroczenie). byłem pewien że wydmucham poniżej 0.2 i dlatego zgodziłem sie na dmuchanie. Jak zobaczyłem wynik to byłem w szoku (Czułem sie całkiem trzeźwy). w ogóle nie dało się z nimi dogadać, typowi służbiści, co mają klapki na oczach i widzą tylko paragrafy. Może ktoś sie orientuje i by napisał co mi za to grozi. najbardziej sie obawiam że zabiorą prawko, ale za wykroczenie chyba nie mogą ? Nauczka na przyszłość jest. ogólnie to chwdp
Adi - 2006-04-16, 13:15
oj oj ale narobiłeś, moge tylko gdybać ale wydaje mi się, że za takie coś zabierają na jakiś czas prawko (kiedyś zajomy miał podobną sytuacje i stracił na rok) ale nie jestem pewien. Niech się wypowie kolega Mariusz
damiano_e30 - 2006-04-16, 13:24
najbardziej żałuje że zgodziłem sie na alkomat. mogłem zwyczajnie odmówić i mogli by mi cmoknąć wiadomo gdzie. Dostałem nauczke i następnym razem inaczej z nimi zatańcze. a co do prawka do sąd zadecyduje. jak mi zabiorą to będe jeździł bez
CyRyL - 2006-04-16, 13:25
moj Qmpel mial niecale 0,3 i trafil tez na takich .......
zabrali mu prawko
czekal na sprawe kilka miesiecy i na sprawie powiedzieli ze zabieraja na rok <niepelny> jakby przybili pelny rok to trzeba zdawac od nowa
roczek mu szybko minal i juz jezdzi
kolejny kolega mial 1,4 promila i tak samo zabrali mu na niepelny rok tylko ze teraz jak zbliza mu sie termin odbioru to musial jechac na jakies badania i czeka
ps moje zdanie jest takie : zakaz jazdy po pijanemu i powinni zabierac na duuuzo dluzej prawko, za duzo jest takich ludzi
kicha - 2006-04-16, 13:26
Po pierwsze to nie miej zalu do Policji (chociaz tez ich nie lubie) tylko do siebie. Ja nigdy jak jestem samochodem na imprezie nie pije bo wlasnie nie chce miec zabranego prawka, a po drugie to prawdopodobnie dostaniesz mandat w wys kilku lub kilku dziesieciu zlotych no i prawko ci zabiora na rok. I tak jak mowisz bedziesz miec nauczke na przyszlosc ze po spozyciu alkoholu lepiej nie prowadzic samochodu.
damiano_e30 napisal
| Cytat: | | najbardziej żałuje że zgodziłem sie na alkomat. mogłem zwyczajnie odmówić i mogli by mi cmoknąć wiadomo gdzie. |
I tu sie grubo mylisz bo prawdopodobnie jakbys odmowil alkomatu to zatrzymali by cie (maja prawo na 48h) i wzieli na badanie krwi a to by juz sie nie skonczylo na wykroczeniu, wiec najpierw sie zorientuj co ci wolno a co nie a potem mozesz powiedziec ,ze cie moga cmoknac w ...
Meecowhy - 2006-04-16, 13:35
| damiano_e30 napisa/a: | najbardziej żałuje że zgodziłem sie na alkomat. mogłem zwyczajnie odmówić i mogli by mi cmoknąć wiadomo gdzie. Dostałem nauczke i następnym razem inaczej z nimi zatańcze. a co do prawka do sąd zadecyduje. jak mi zabiorą to będe jeździł bez |
nie chce nikogo obrazac ale to nie forum bezkręgowców...
a chwdp mozesz zmienic na chwd...... wstaw swoj nick ...
to ty piles i to ty masz problem ... a nie policja, oni zrobili dobrze.....
a przez takich jak ty gina ludzie na ulicach i na przystankahc autobusowych ...
powinienes stracic prawko na 20 lat .... moze dorosniesz ...
i tym bardziej nie kumam ostatniego zdania....
bedziesz jezdzil bez.... ale chyba komunikacja miejska ....
jesli miales cos innego na mysli to nie widze dla ciebie ratunku w moich oczach ....
Menel - 2006-04-16, 13:35
a z ciekawosci napisz ile wypiles i ile minelo czasu...
pzdr
damiano_e30 - 2006-04-16, 13:35
zgadzam sie, zbyt dużo ludzi ginie przez pijanych kierowców. sam nigdy nie wsiadam za kółko jeżeli czuje że jestem PIJANY. Ale druga sprawa że znam ludzi którzy po kilku piwach lepiej panują nad samochodem, niż inni nad wózkiem na zakupy. Po prostu na każdego alkohol działa inaczej ale prawo jest prawem.
MrKrYH_e34 - 2006-04-16, 13:35
I bardzo dobrze że zabrali Ci prawko .. każdemu kto sobie popije wydaje sie ze jest okey i ze jest trzezwy... Gdyby każdy policjant był takim służbistą to by był porzadek w tym kraju ! Połamałeś jedna zasade pijesz nie jedzi.. jedziesz nie pij!! i kazdy to wie .. Nawet jak Ty przy małym spożyciu jedziesz prawidłowo, a ktos Tobie wjedzie w du%@ to pamietaj że i tak to będzie Twoja wina .. tak wiec po co ryzykować ?? PS szkoda ze się tak stało ale to TYLKO I WYLACZNIE TWOJA WINA
KotSylwester - 2006-04-16, 13:40
Piłeś nie jedź.
Zabrali prawko bo prowadziłeś po pijanemu. Miałeś 0,4 a dopuszczalne jest do 0,2 czyli max 0,19.
Całe szczęście że jest Policja, która nie bierze w łape, to bardzo dobrze o nich świadczy.
Prawka nie będziesz miał pewnie rok i dostaniesz mandat (do 7dni od wykrocznia) lub ukara Cię sąd.
Nie bardzo rozumiem Twój żal i rozgoryczenie. Jak mnie łapią na czerwone lub prędkość to jest to tylko moja wina i trzeba odpowiadać za swoje grzeszki, co innego jak się normalnie przychrzaniają, to co innego, ale w Twoim wypadku, to powinieneś się wstydzić, bo jazda po pijanemu jest lekko mówiąc nierozsądna. Ja na Twoim miejscu bym o tym nie pisał na forum, bo 90% czytających ma o Tobie super zdanie.
Czy wiecie że 90% wypadków w piątkowe i sobotnie noce powodowana jest przez ludzi 18-26lat wracających po alkoholu z imprez????????
damiano_e30 - 2006-04-16, 13:40
wypiłem 5 piw od południa do godz 16-tej. zatrzymali mnie o 23:15. jakieś 0,5 godziny przed zatrzymaniem zjadłem cheesburgera, a wcześniej wypiłem 2 redbulsy. wiedziałem że alkomat mi wykaże, ale nie spodziewałem sie że aż tyle...
nokerman - 2006-04-16, 13:47
i bardzo dobrze zrobili!!
chcesz sie tu wyżalić?? a poprostu jesteś niemądry {żeby nie powiedzieć dosadniej}
coto w Bydgoszczy taryf niema??
pojeździsz roczek miejskimi to przejdzie ci apetyt na jazde po %% spozyciu.
o jeszcze piszesz że
| Cytat: | | sam nigdy nie wsiadam za kółko jeżeli czuje że jestem PIJANY |
trutututu
a wiesz że po alkoholu to i czucie się zmienia, jak i refleks i postrzeganie rzeczywistości
ZERO współczucia dla ciebie
Wesołych Świąt a to dla ciebie: klik
Gasper - 2006-04-16, 13:48
To i tak miałeś mało we krwi.
Założę się, że gdyby owe 0,4 promila miał kierowca szkolnego autobusu, którym jeździ Twoje dziecko do szkoły miałbyś odmienne zdanie co do alkoholu za kierownicą.
Menel - 2006-04-16, 13:50
buaahaha..to ladnie dales z tymi browarami. sadzilem ze ze 2-3 napiszesz
a do reszty to czy naprawde z was takie sztywniaki ? jedziecie po kolesiu jak.... hmm!
napewno uwierze ze jestescie wzorowymi kierowcami w swoich beemkach.pasy zapiete,jazda max 50km/h.itd itd ogolnie juz widze tawielka kulturke na ulicy
ps.i zeby nie bylo ze go bronie .po prostu ma chlopak pecha 8)
damiano_e30 - 2006-04-16, 13:53
| KotSylwester napisa/a: | Piłeś nie jedź.
Zabrali prawko bo prowadziłeś po pijanemu. Miałeś 0,4 a dopuszczalne jest do 0,2 czyli max 0,19. |
Jak już napisałem NIE BYŁEM PIJANY, bo po pijanemu nie prowadze. A że alkomat wykazał 0,4 to inna sprawa.
Żal mam do nich o to że:
1. Czaili się w na osiedlowej uliczce aż ktoś wjedzie pod prąd żeby go skasować i nie uważam że to bardzo dobrze o nich świadczy.
2. Na moje prośby czy nie się tego załatwić bez zabierania prawka(tłumaczone tym że zdarzyło mi się to pierwszy raz, jestem 160 km od domu i jest wielkanoc) pan polucjant odpowiadał za każdym razem cytuje "NIE DA RADY PANIE" wniosek: burak służbista CHWDP.
Gasper - 2006-04-16, 13:55
| menel napisa/a: | a do reszty to czy naprawde z was takie sztywniaki ? jedziecie po kolesiu jak.... hmm!
napewno uwierze ze jestescie wzorowymi kierowcami w swoich beemkach.pasy zapiete,jazda max 50km/h.itd itd ogolnie juz widze tawielka kulturke na ulicy
|
Co ma piernik do wiatraka? Co innego pasy czy prędkość, a co innego ciągłe zagrożenie dla ruchu drogowego w postaci promili we krwi.
I teraz Menel sam budujesz stereotyp kierowców BMW, zaręczam, że są jeszcze kierowcy Beemek, którzy jeżdżą przepisowo i ZA KAŻDYM RAZEM zapinają pasy wyjeżdżąjąc z domu.
damiano_e30 - 2006-04-16, 14:02
Nie założyłem tego tematu żeby się wyżalić tylko żeby sie zorientować co mi mogą zrobić.
Wnioski po wczorajszym zajściu następujące:
1. Dołączyłem do ludzi którzy nie nawidzą psiarni i teraz całkowicie ich rozumiem, uraz do nich zostanie mi już na zawsze po tym jak mnie potraktowali. Po raz kolejny potwierdziło się że żyjemy w państwie policyjnym i oni z góry traktują człowieka jak przestępce i zrobią co w ich mocy żeby upier... uczciwego obywatela.
2. Następnym razem nie zgodze sie na dmuchanie.
3. Zawsze i wszędzie policja j... będzie CHWDP
Meecowhy - 2006-04-16, 14:06
| damiano_e30 napisa/a: | Nie założyłem tego tematu żeby się wyżalić tylko żeby sie zorientować co mi mogą zrobić.
Wnioski po wczorajszym zajściu następujące:
1. Dołączyłem do ludzi którzy nie nawidzą psiarni i teraz całkowicie ich rozumiem, uraz do nich zostanie mi już na zawsze po tym jak mnie potraktowali. Po raz kolejny potwierdziło się że żyjemy w państwie policyjnym i oni z góry traktują człowieka jak przestępce i zrobią co w ich mocy żeby upier... uczciwego obywatela.
2. Następnym razem nie zgodze sie na dmuchanie.
3. Zawsze i wszędzie policja j... będzie CHWDP |
jak przestepce... bo jazda po spozyciu to przestepstow drogowe...
i gdzie twoja uczciwosc... liczyles na łapówe... zajebista uczciwość
MASZ ZA SWOJE I NALEŻAŁO CI SIE !
Menel - 2006-04-16, 14:06
hehe..nie buduje i nie pisze ze tak mamy jezdzic albo ze sam tak jezdze.chlopak pewnie wracal normalnie do domu.co innego jakby go zlapali jak łapie pelen bok pieknego zakretu w centrum miasta i po alkoholu.zagrozenie byloby napewno inne.streotyp byl,jest i bedzie o kierowcach bmw.
kicha - 2006-04-16, 14:07
To tym bardziej mu sie nie dziwie jak powiedziales ze jestes 160 km od domu. Moze jakbys powiedzial ze byles po samochod na parkingu albo gdzies bo cos tam i cos tam..... i wlasnie juz odstawiasz bo przypomnialo ci sie ze wypiles to moze inaczej by sie to rozegralo. A jak ty piszesz CHWDP to juz sobie wyobrazam jak z nimi gadales. Nie zebym byl swiety bo jak mnie zatrzymuja bezsensownie to tez sie z nimi kloce i glupio odpowiadam ale sadzac z twoich wypowiedzi to jestes dla mnie ...... nie bede pisac co by nie bylo ,ze kogos obrazam.
Gasper - 2006-04-16, 14:07
Wiedząc, że będziesz jeszcze w stanie wskazującym korzystając z auta robisz to na własną odpowiedzialność więc nie wiem skąd to zdziwienie!!
Uwierz mi, że wiem jak to jest poznać czepialskich policjantów. Sam miałem czarną E30 i działała ona jak wabik na mendy. Jakiekolwiek inne auto, którym jeździłem nie przyciągało na siebie uwagi policjantów jak ta beemka. Zatrzymywali mnie, szukali dziury w całym...
damiano_e30 - 2006-04-16, 14:15
| Meecowhy napisa/a: |
jak przestepce... bo jazda po spozyciu to przestepstow drogowe...
i gdzie twoja uczciwosc... liczyles na łapówe... zajebista uczciwość
MASZ ZA SWOJE I NALEŻAŁO CI SIE ! |
Jazda po spożyciu alkoholu to nie przestępstwo tylko wykroczenie.
Nie liczyłem na łapówe ale na odrobine zrozumienia. O jakże srodze się zawiodłem...
Może gdyby to była wigilia to pieski by przemówiły ludzkim głosem
Sosen - 2006-04-16, 14:18
Jedziesz po tych policjantach strasznie!! Według mnie zachowali się bardzo słusznie i jakby zrobili inaczej to znaczyłoby, że nie są z nich dobrzy struże prawa. Chyba zapomniałeś od czego jest policja!! Policja jest po to, żeby bronić prawa i tyle, po co mieliby istnieć skoro wiadomo by było że jak dasz w łapę to ci nic nie zrobią? pamiętaj że to ty złamałeś prawo i to ty zrobiłeś źle, a oni zachowali się w jedyny słuszny sposób!! Nie chce mi sie więcej pisać bo szkoda słów
ogolny - 2006-04-16, 14:52
Co ci grozi sam widzisz-szyderstwo ,opuść głowe i czekaj na wyrok.
damiano_e30 - 2006-04-16, 14:52
jeszcze raz napisze że nie chciałem im dać w łape a o tym że psy biorą w tym kraju to wiedzą nawet dzieci. Jade po nich i będę jechał bo to konfidenci i sprzedawczyki. Mojego kolege chcieli wrobić w przestępstwo którego nie popełnił więc przykuli go kajdankami do krzesła z rękoma z tyłu po czym tłusty i wielki pies zaczął okładać go po głowie próbując wymusić zeznania. Pytam: to ma być policja ? Jak nie mogą znaleźć winnego w jakiejś sprawie, to wybierają sobie kogoś, zmuszają żeby się przyznał, podstawiają świadków i załatwione. Pytam: to ma być policja Nie ma to jak dobrzy stróże prawa no nie? Nie chce już mi się pisać...
[ Dodano: 2006-04-16, 14:03 ]
| kicha napisa/a: | | To tym bardziej mu sie nie dziwie jak powiedziales ze jestes 160 km od domu. Moze jakbys powiedzial ze byles po samochod na parkingu albo gdzies bo cos tam i cos tam..... i wlasnie juz odstawiasz bo przypomnialo ci sie ze wypiles to moze inaczej by sie to rozegralo. A jak ty piszesz CHWDP to juz sobie wyobrazam jak z nimi gadales. |
Gadałem z nimi tak że prosiłem ze skruchą w głosie żeby mi chociaż nie zabierali prawka, bo nie raz już byłem kontrolowany(zwłaszcza odkąd zaczęłem jeździć Beemką ) i nie powiem nieraz byli w porządku, np. "panie kierowco, zarobił pan dzisiaj 100 zł, bo nie było zapiętych pasów. Ale po tym kolesiu z którym miałem do czynienia poznałem sie na nich. Aha, chłopaczek z innego miasta, na dodatek coś pił, no to albo dobrze posmaruje albo go dobrze ujebiemy. Niestety taka jest prawda.
KotSylwester - 2006-04-16, 15:11
damiano_e30 spójrz na to z innej strony. Ktoś by Ci wyjął radio i by go złapali... ale puścili bo wielkanoc, wykazali się zrozumieniem bo on z patologicznej rodziny chłopak, pierwszy raz mu się zdarzyło.... Co byś o nich pomyślał jak byś się dowiedział?
Pijąc 5 piw do 16 tej to możesz wsiąść za kółko ale o 10tej następnego dnia.
Piszesz że nie wsiadasz za kółko jak czujesz się pijany. Co ma jedno do drugiego? Ja po 3 piwach też mogę się nie czuć pijany, a nie wsiądę za kółko.
Przepisy są jasne i logiczne i robiąc prawko się decydujesz ich przestrzegać.
Przykro mi chłopaki nie płaczą.
damiano_e30 - 2006-04-16, 15:12
jak tylko dostane prawko z powrotem nie wsiąde już za stery nawet po 2 piwach. na pewno nikt mi nie wierzy ale po wczorajszym incydencie coś we mnie pękło. drugi raz mnie nie dojebią, o nie. nie dam im tej satysfakcji. jak mnie znowu zatrzymają to sie nie zgodze na alkomat nawet jak bede trzeźwy jak świnia. będe im sie śmiał w twarz i ch... mi zrobią.
mamy tradycje j... milicje, o sorki policje...
Nie będe płakał z powodu prawka, to tylko kawałek papieru... Płakał bym gdybym np. zabił dziecko na pasach.
Wiem że zrobiłem źle, moja wina, macie racje, to że czułem sie trzeźwy mnie nie usprawiedliwia. Żałuje za grzechy i obiecuje poprawe
Ale żałuje też że im się nie postawiłem. Jak tylko usłyszałem gadke tego gliniarza to wiedziałem już z kim mam do czynienia.
Gasper - 2006-04-16, 15:20
To cię zabiorą na badanie krwi i stracisz przez swoje stawianie się kupę czasu i nerwów
Sobek - 2006-04-16, 15:20
No to masz chlopie pecha tak to jest jak sie wsiada za kiere po piwie czy po wiekszej ilosci alkoholu 8) Jak Ci zabiora na rok to posmigasz sobie troche bez prawka Ja tam smigalem prawie rok bez prawka bo teraz starszy furke sprzedal i niema czym moze dlatego mnie ani razu nie dupneli bo nie beemka
Pozdrawiam 8)
Stary nie zalamuj sie
webretti - 2006-04-16, 15:21
| damiano_e30 napisa/a: | jak tylko dostane prawko z powrotem nie wsiąde już za stery nawet po 2 piwach. na pewno nikt mi nie wierzy ale po wczorajszym incydencie coś we mnie pękło. drugi raz mnie nie dojebią, o nie. nie dam im tej satysfakcji. jak mnie znowu zatrzymają to sie nie zgodze na alkomat nawet jak bede trzeźwy jak świnia. będe im sie śmiał w twarz i ch... mi zrobią.
mamy tradycje j... milicje, o sorki policje... |
mam nadzieje, że nigdy nie bede musial Ciebie mijać ani spotykac na drodze....
a Policja Cie siłą doprowadzi na pobranie krwi i nie bądz taki do przodu bo Ci kiedys tyłu zabraknie........pomysl czasami o innych na drodze a nie tylko o sobie, bo ja osobiście to bym zabierał dozywotnio prawko za jazde na gazie
Ja nawet jak pół szklanki piwka się napije to nie wsiadam....takie mam zasady
Sobek - 2006-04-16, 15:24
Racja Webretti nawet jak pol szklaneczki sie wypije to nie powinno sie pchac do samochodu zawsze jakies ryzyko jest niby to malo ale wszystko sie moze zdarzyc...
webretti - 2006-04-16, 15:27
| Sobek{Marek} napisa/a: | | Racja Webretti nawet jak pol szklaneczki sie wypije to nie powinno sie pchac do samochodu zawsze jakies ryzyko jest niby to malo ale wszystko sie moze zdarzyc... |
dokladnie. co z tego ze po wypiciu malego piwa bedzie wszystko w normie, ale niech Ci pozniej jakis menel pod kola sie wladuje i bedzie trup na miejscu, wtedy to juz pozamiatane, bo sie bylo pod wplywem %, i odpowiadamy za nieumyslne spowodowanie smierci, tym bardziej ze pod wplywem % nawet jesli w normie............
a tak wogule to powinni montowac alkomat przy stacyjce i zanim odpalisz to dmuchasz
damiano_e30 - 2006-04-16, 15:29
Gdybym wczoraj nie dmuchał to może dzisiaj miałbym prawko w portfelu. Jak bym to inaczej rozegrał to może by mnie puścili, ale byłem pewien na 100% że nie będzie więcej niż 0.2... Cóż, nauka na własnych błedach bywa bolesna.
A to co napisałem o policji, jak na razie podtrzymuje.
Niech się zmienią na lepsze to będe lepiej o nich myślał.
Ciągle mi dźwięczy w uszach jakże inteligentna odpowiedź powtarzana przez pana władze: "Nie da rady panie!"
Co za buc..., żal mi kolesia, ale kim taki burak może być jak nie psiną...
Sobek - 2006-04-16, 15:31
| webretti napisa/a: | | dokladnie. co z tego ze po wypiciu malego piwa bedzie wszystko w normie, ale niech Ci pozniej jakis menel pod kola sie wladuje i bedzie trup na miejscu, wtedy to juz pozamiatane, bo sie bylo pod wplywem %, i odpowiadamy za nieumyslne spowodowanie smierci, tym bardziej ze pod wplywem % nawet jesli w normie............ |
Ha wtedy to juz zimna
[ Dodano: Nie Kwi 16, 2006 3:33 pm ]
Damiano kazdy ma swoje zdanie o policji ja tam tez za psami nie przepadam
Niechcial bys wiedziec jaka jest u mnie w miescie policja juz tyle bylo ze szok
Tam gdzie sa potrzebni to ich niema a tam gdzie niesa potrzebni to wtedy sa
damiano_e30 - 2006-04-16, 15:34
Czym miałbym się załamywać niby
Niech se wsadzą to prawko głęboko, i tak będę jeźdźił bez.
webretti - 2006-04-16, 15:39
| damiano_e30 napisa/a: | Czym miałbym się załamywać niby
Niech se wsadzą to prawko głęboko, i tak będę jeźdźił bez. |
Gdybys mieszkal w Sopocie, to napewno nie skonczylo by sie na pogadance i odebranym prawku przeprowadziliby PEŁNA MOŻLIWĄ procedurę, skuli kajdankami, wsadzili za łeb do radiowozu, auto odcholowali by na parking policyjny na Twój koszt, za parkowanie też musiałbyś zapłacić, później by Cie wsadzili na 48h do aresztu, przy okazji dali popalić co by Ci z głowy te pierdoły i głupoty wyleciały, wyszedłbyś po 48h jak nowo narodzony i stał byś się apstynentem, i nawet koneksje rodzinno-policyjne by Ci nic nie pomogły, a nauczke bys miał na całe życie, oooo tak się robi z takimi u mnie w mieście i oczywiście wszystko zgodnie z prawem, i nawet nie podskoczysz, hehe a najlepsze jest to, że ich popieram a od siebie to bym jeszcze pałą policyjną ze 20 razy po przetrzepał
damiano_e30 - 2006-04-16, 15:40
| Gasper napisa/a: | | To cię zabiorą na badanie krwi i stracisz przez swoje stawianie się kupę czasu i nerwów |
Rozumiem że na siłe by mi wtedy pobierali krew. Czas mógłbym stracić z chęcią bo działał by wtedy na moją korzyść, wyszło by np 0.15 promila i papa pedały.
A nerwów i tak straciłem kupe, poszły se razem zprawkiem razem z prawkiem i strace pewnie jeszcze więcej jeżdżąc bez. Dobra kończe, bo musze gdzieś podjechać
Marcin - 2006-04-16, 15:41
| damiano_e30 napisa/a: |
Co za buc..., żal mi kolesia, ale kim taki burak może być jak nie psiną... |
Jak dla mnie to ty jestes burak!!!! Jedziesz po czlowieku ktory tylko robi to za co mu podatnicy placa, dobrze wykonuje swoja prace. Sorki ale dosc poblazania dla osob, ktore jezdza po alkoholu. Ten glina zrobil wielka przysluge dla spoleczenstwa i brawa mu za to.
Mozna byc poblaziliwym policjantem dla kogos kto nie zapial pasow albo przekroczyl predkosc o 10km/h ale dla PIJAKOW za kolkiem niema tolerancji i poblazliwosci. Nawet jakbys przekroczyl limit o 0,01 to powinni ci zabrac to prawko. A drugi raz jak bedziesz tak cwaniakowal, ze nie dmuchniesz to pobiora ci krew z zylki i potem jeszcze przytrzymaja na posterunku a twoja furke na twoj koszt odholuja na parking policyjny. I BEDA MIELI RACJE!!!!
Ciesz sie, ze nie zlapali cie po nowelizacji przepisow bo idzie taka zmiana, ze tacy jak ty dostana ostro po .
PIJAKOM ZA KIEROWNICA MOWIE ZDECYDOWANE NIE!!!!!!!!!
PZDR
Sosen - 2006-04-16, 15:47
Tak jest, zero zrozumienia!!!
Pscolka - 2006-04-16, 15:50
A ja sie zgadzam z chlopakami: PILES NIE JEDZ
Moj kolega wsiadl po jednym piwku za kiere i wjechal w niego tir i zabil jego dziewczyne. Teraz chlopak nie ma prawka i dostal wyrok. Ale wyrok to nic w porownaniu z tym ze ma swiadomosc ze zabil czlowieka.
Przestan jechac tak na Policje tylko puknij sie mocno w glowe
Nie wazne czy czules sie pijany czy nie, po alkoholu sie nie wsiada za kierownice i koniec. Szkoda ze to niczego Cie nie nauczylo. Takim jak Ty powinno byc zabronione wogole prowadzic. A Twoja uparta postawa swiadczy o tym tylko o tym ze.... ehhhh dobra pozostawie to bez dalszego komentarza.
Pscolka
webretti - 2006-04-16, 15:50
Chyba trzeba będzie dać cynk na centrale do kolegów, żeby wprowadzili bardfziej surową karę w Bydgoszczy za takie maniany, pałą po jak za PRL i porządek odrazu się zrobi w tym poj.. kraju
>>>>KTO JEST ZA PRZYWRUCENIEM ZOMO DO CZYNNEJ SŁUŻBY, REKĄ DO GÓRY<<<<
Sobek - 2006-04-16, 15:55
Chyba juz wystarczajaco bylo napisane zamknijcie ten temat bo niema co pisac
webretti - 2006-04-16, 15:58
| Sobek{Marek} napisa/a: | Chyba juz wystarczajaco bylo napisane zamknijcie ten temat bo niema co pisac |
Jesteś w błędzie, to nie temat trzeba zamykać, bo zginie w gąszczu innych, tylko kolege trzeba przytemperowac skoro taki wielki cwaniak z niego, a temat niech zostanie co kazdy swoje 3 grosze napisze i bedzie sie temat odswiezało co jakis czas, moze ktos dzieki temu pomysli zanim wsiadzie za kółko po wypiciu................
KotSylwester - 2006-04-16, 15:58
webretti napisał: | Cytat: | Gdybys mieszkal w Sopocie, to napewno nie skonczylo by sie na pogadance i odebranym prawku przeprowadziliby PEŁNA MOŻLIWĄ procedurę, skuli kajdankami, wsadzili za łeb do radiowozu, auto odcholowali by na parking policyjny na Twój koszt, za parkowanie też musiałbyś zapłacić, później by Cie wsadzili na 48h do aresztu, przy okazji dali popalić co by Ci z głowy te pierdoły i głupoty wyleciały, wyszedłbyś po 48h jak nowo narodzony i stał byś się apstynentem, i nawet koneksje rodzinno-policyjne by Ci nic nie pomogły, a nauczke bys miał na całe życie, oooo tak się robi z takimi u mnie w mieście i oczywiście wszystko zgodnie z prawem, i nawet nie podskoczysz, hehe a najlepsze jest to, że ich popieram a od siebie to bym jeszcze pałą policyjną ze 20 razy po przetrzepał |
To chyba przesada, policja ma być policją, a jest pewnie jak pisze kolega webretti, skoro ich zna. Niestety Policja różni się od bandziorów tylko tym że mają odznakę i przerażające jest to właśnie, że tak niewiele ich różni... Są wyjątki oczywiście..
webretti - 2006-04-16, 16:03
za dużo luzu i swobody ten nasz naród dostał, i przez ostatnie 17 lat w głowach się poprzewracało, bo nie ma już komu za morde chwycić narodu i porządku trzymać. wiec niech sie nikt nie dziwi ze mamy tak jak mamy w kraju syf i burdel na kazdym rogu, a policja sobie rady nie daje, no coz, skoro sie raz popuscilo smycz to sie hamstwo urwalo z tej smyczy. %0 lat w komunie ludzie zyli zastraszani, ze tego nie wolno, tamtego nie wolno, a tu nagle wolność i swoboda i hulaj dusza do woli, tyle tylko że co niektórzy nie mają umiaru i kultury, więc wyszło to nasze narodowe hamstwo a pozniej taka jest opinia o Polakach..........
Surowe kary wystarczy wprowadzić i karać za takie wykroczenia, np. za jazde po pijaku 5000 zł kary, prawko zabrać na amen, a jak nie ma z czego zapłacic to niech auto zlicytują albo komornik na pensje wejdzie, odrazu był by porzadek i każdy by jezdzil trzezwy, a za przekroczenie predkosci o 30 % tez wysoki mandat i utrata prawka, tak jak jest w skandynawii, odrazu tam wypadkowosc smiertelna spadla o 90%
Sosen - 2006-04-16, 16:06
Zgadzam się z Tobą Webretti, ze skrajności w skrajność. Kiedyś było źle jak ganiali za wszystko i to było przesadą, ale teraz jest skrajnie w drugą stronę!! brakuje bata nad karkiem i się w głowach ludziom przewraca.
Kujon - 2006-04-16, 16:06
Dobra ja ci napisze coś na pocieszenie , bo akurat robie w tym temacie, więc prowadziłeś w stanie po spożyciu, a nie nietrzeźwości wg Prawo o Ruchu Drogowym jak bedziesz dobrze kombinować i wyrazisz w sądzie skruche to dostaniesz zakaz prowadzenia na 6 miesięcy bo takie jest minimum. ciesz sie ze nie mialeś powyżej 0,5 promila bo za to można nawet siedzieć wg PORD .
Meecowhy - 2006-04-16, 20:00
jak wyrazi w sadzie skruche to mu chyba łeb urwe.... lub zaraz drukne te stronki z forum ... zeby sie dowiedziała policja w tej bydgoszczy jaki ......... jestes.... ( w domniemaniu kroki to miejsce na "TYP")
gosciu... przesadziles skul ogon pod dupe i uszy po ciele i do budy - bo grasz cfaniaka....
zal mi ciebie - żal porównywalny do żalu dla inwalidów....
Kujon - 2006-04-16, 20:08
no ja oczywiscie potępiam również zachowanie gościa i wcale go nie usprawiedliwiam, ale powiedział że juz niegdy nie wsiadzie do auta po spożyciu, więc jakąś nauczke juz poniósł , to chyba pół roku bedzie wystarczające jak na początek...
Meecowhy - 2006-04-16, 20:09
| Kujon napisa/a: | | no ja oczywiscie potępiam również zachowanie gościa i wcale go nie usprawiedliwiam, ale powiedział że juz niegdy nie wsiadzie do auta po spożyciu, więc jakąś nauczke juz poniósł , to chyba pół roku bedzie wystarczające jak na początek... |
wiesz jak an pocztake brzmi jakby kazdy mogl sobie raz w zyciu sprobowac ....
a chyba nie o to chodzi
Bez pobłażania to moje zdanie......
Kujon - 2006-04-16, 20:11
| Meecowhy napisa/a: | | Kujon napisa/a: | | no ja oczywiscie potępiam również zachowanie gościa i wcale go nie usprawiedliwiam, ale powiedział że juz niegdy nie wsiadzie do auta po spożyciu, więc jakąś nauczke juz poniósł , to chyba pół roku bedzie wystarczające jak na początek... |
a chyba nie o to chodzi
Bez pobłażania to moje zdanie...... |
pół roku to jest kupa czasu , całe wakacje z głowy, ja bym sie pochlastał
Meecowhy - 2006-04-16, 20:13
| Kujon napisa/a: | | Meecowhy napisa/a: | | Kujon napisa/a: | | no ja oczywiscie potępiam również zachowanie gościa i wcale go nie usprawiedliwiam, ale powiedział że juz niegdy nie wsiadzie do auta po spożyciu, więc jakąś nauczke juz poniósł , to chyba pół roku bedzie wystarczające jak na początek... |
a chyba nie o to chodzi
Bez pobłażania to moje zdanie...... |
pół roku to jest kupa czasu , całe wakacje z głowy, ja bym sie pochlastał |
a rok... to bedzie mial czas pogrzebac przy aucie... i w zime go oszczedzi dla mnie same plusy +++++++
center - 2006-04-16, 20:20
damiano za te hasla i ten temat ja bylbym szczerze za tym zeby Cie wywalic z tego forum..
'nie da rady panie' a uwazasz ze co powinni powiedziec?
o pan pijany to damy panu 1000 zl i eskorta odwieziemy pana do domu?
wiesz ilu ludzi ginie w polsce codziennie prze takich jak Ty?
nawet sobie nie wyobrazasz, poczytaj sobie statystyki...
codziennie lapia po kilkudziesieciu pijakow w calym kraju, a ilu przejezdza niezlapanych?
powinni konfiskowac samochody i zabierac prawka na dlugie lata..
a prawko od roku do 12 lat mowi papa, no ale to Twoj wybor i Twoja wina, tylko Twoja...
jak bedziesz jezdzic bez prawka to tez to Cie bedzie drogo kosztowac, nie martw sie kazdego zlapia, na kazdego przyjdzie pora wczesniej czy pozniej i tego zycze Ci z calego serca..
jak dla mnie zmien podpis bo swiadczy tylko o Twojej inteligencji, a wlasciwie jej braku, dorzuc do tego kawalek skruchy i jakos przepros za te wyzwiska na policje, bo az niemilo sie to czyta, szczegolnie ze jest mi to bliskie...tyle ode mnie, to mysle moze zlagodzic konsekwencje ktore powinny zostac wyciagniete...
BADYL - 2006-04-16, 20:24
A ja chyba puszcze pawia.
LUKAS - 2006-04-16, 20:28
| Marcin napisa/a: | | damiano_e30 napisa/a: |
Jak dla mnie to ty jestes burak!!!! Jedziesz po czlowieku ktory tylko robi to za co mu podatnicy placa, dobrze wykonuje swoja prace. Sorki ale dosc poblazania dla osob, ktore jezdza po alkoholu. Ten glina zrobil wielka przysluge dla spoleczenstwa i brawa mu za to.
Mozna byc poblaziliwym policjantem dla kogos kto nie zapial pasow albo przekroczyl predkosc o 10km/h ale dla PIJAKOW za kolkiem niema tolerancji i poblazliwosci. Nawet jakbys przekroczyl limit o 0,01 to powinni ci zabrac to prawko. A drugi raz jak bedziesz tak cwaniakowal, ze nie dmuchniesz to pobiora ci krew z zylki i potem jeszcze przytrzymaja na posterunku a twoja furke na twoj koszt odholuja na parking policyjny. I BEDA MIELI RACJE!!!!
Ciesz sie, ze nie zlapali cie po nowelizacji przepisow bo idzie taka zmiana, ze tacy jak ty dostana ostro po .
PZDR |
Podpisuję się pod tą wypowiedzią obiema rękami
Tak tak wiem leniwy jestem bo mi sie pisac niechcialo
Pawel-e30 - 2006-04-16, 20:55
stary dostałeś ostrzeżenie i moim zdaniem jeśli jeszcze raz założysz podobny temat powinieneś dostac bana (należy się sznasa dla chłopaka)
Przeczytałem jedną strone i dalej już mi sie nawet nie chce czytać tego tematu
Nie popisałeś się
KAMILOS - 2006-04-16, 23:03
| damiano_e30 napisa/a: | | Niech se wsadzą to prawko głęboko, i tak będę jeźdźił bez. |
A jak będziesz jeździł bez prawka i cię złapią (a jestes już w kompie u nich i że masz zabrane prawko za %%%) to mogą ci cofnąć uprawnienia na 5 lat 500zł mandatu i mogą ci samochód zabrać na parking policyjny na twój koszt.
Menel - 2006-04-16, 23:23
o jezu..wyluzujcie troche ...doslownie nie poznaje was..moze wszyscy do policji na drugi etat sie zapiszcie?
bana za cos takiego ? to moze jeszcze i mi trzecie ostrzezenie za to ze stoje "prawie po jego stronie" co? bez przesady.wypil chlopak.poczekal 5 godzin,zjadl,wypil 2 redbule i wracal do domu o godzinie gdzie malo jezdzi samochodow. moze wracal 50-60 hm/h spokojnie? a wy juz robicie z niego najwiekszego patalache i wariata drogowego.
mam nadzieje ze dostaniesz tylko te 6 miesiecy i jakis mandat. napewno cos do ciebie dotrze a i tak bedziesz jezdzic bez prawka. tez bym jezdzil nadal ale oczywiscie juz idealnie czyli 50km/h, w pasach itd zeby mnie przypadkiem do kontroli nie wzieli..ode mnie tu z osiedla przynajmniej 5 os tak jezdzi do pracy i czekaja na zwrot prawka.jezdza przepisowo i nawet czasami przed kontrola sie uwina.tylko trzeba umiec...
pozdro 600 (jak to pisal lukasz)
Mariusz - 2006-04-17, 00:22 Temat postu: Re: Zatrzymali prawo jazdy Reasumując, funkcjonariusz Policji może na sprawcę wykroczenia będącego pod wpływem alkoholu nałożyć „od ręki” mandat karny, jeżeli stopień upojenia alkoholowego nie znosi jego zdolności do wyrażenia zgody na jego przyjęcie (można nawiązać z nim kontakt werbalny). Gdy zdolność ta jest przejściowo zniesiona, mandat karny można nałożyć po jej odzyskaniu, czyli po wytrzeźwieniu sprawcy. W opisanej sytuacji mamy do czynienia ze zbiegiem przestępstwa z wykroczeniem – art. 178 a kk oraz 86§ 2 kw, nie ma więc jakichkolwiek przeszkód aby sprawcę wykroczenia ukarać mandatem karnym po przeprowadzeniu czynności wyjaśniających, których termin nie może przekroczyć dni 14. W przeciwnym razie na sprawcę wykroczenia powinien być skierowany wniosek o ukaranie.
Czyli krótko i zrozumiale: jeśli policjant mógł nazwiązać kontakt werbalny z kierowcą będącym pod wpływem alkoholu (0,4‰) to mógł dać mandat, jeśli były problemy z nawiązaniem kontaktu- ukarać dopiero wtedy, gdy dana osoba będzie świadoma i trzeźwa wykroczenia jakie popełniła (może to być mandat wystawiony w ciągu 14 dni od momentu zdarzenia).
| damiano_e30 napisa/a: | | najbardziej żałuje że zgodziłem sie na alkomat. mogłem zwyczajnie odmówić i mogli by mi cmoknąć wiadomo gdzie. |
No to siłą na badanie krwi ... nie miałbyś wyjścia, tylko dodatkowych problemów byś narobił sobie i rodzicom.
| damiano_e30 napisa/a: | | zgadzam sie, zbyt dużo ludzi ginie przez pijanych kierowców. sam nigdy nie wsiadam za kółko jeżeli czuje że jestem PIJANY. |
Ty możesz tego nie czuć, ale zdolność do podejmowania nagłych decyzji (refleks) spada gwałtownie. 1 sekunda = 6 metrów.
| damiano_e30 napisa/a: | | Po prostu na każdego alkohol działa inaczej |
Zgadza się ... na jednego bardziej, na drugiego mniej, ale fakt faktem - reakcja opóźnia się.
| damiano_e30 napisa/a: | | wypiłem 5 piw od południa do godz 16-tej. zatrzymali mnie o 23:15. |
Zajebistą odpowiedzialnością się popisałeś. Oby takich jak Ty najmniej ... na szczęście wasza populacja już wymiera ... na drzewach czy przydrożnych latarniach.
| damiano_e30 napisa/a: | | Jak już napisałem NIE BYŁEM PIJANY, bo po pijanemu nie prowadze. A że alkomat wykazał 0,4 to inna sprawa. |
Niestety urządzenia pomiarowe nie kłamią ...
| damiano_e30 napisa/a: | | wniosek: burak służbista. |
Takich służbistów jest coraz mniej, a na prawdę dobrze pracują ... przykład sami widzimy.
| damiano_e30 napisa/a: | | 1. Dołączyłem do ludzi którzy nie nawidzą psiarni i teraz całkowicie ich rozumiem, uraz do nich zostanie mi już na zawsze po tym jak mnie potraktowali. |
Przeginasz synek. Pretensje miej do siebie za to co zrobiłeś, a że ukarzą Cię za Twoją bezmyślność to będziesz miał nauczkę. Oby ...
| damiano_e30 napisa/a: | ...ale po wczorajszym incydencie coś we mnie pękło.
Wiem że zrobiłem źle, moja wina, macie racje, to że czułem sie trzeźwy mnie nie usprawiedliwia. Żałuje za grzechy i obiecuje poprawe |
Pozorna skrucha. I tak Ci nie wierze, a czy uda Ci się wkupić w łaski forum ... wątpie. Pamiętaj, że zawsze będziesz tu kojarzony jako ten, który psuje opinię kierowców BMW.
| damiano_e30 napisa/a: | | Płakał bym gdybym np. zabił dziecko na pasach. |
Tylko żebyś sobie tego nie wykrakał ...
| damiano_e30 napisa/a: | A to co napisałem o policji, jak na razie podtrzymuje.
Niech się zmienią na lepsze to będe lepiej o nich myślał. |
Chłopie, Ty się zmień ... powinieneś go po rękach całować. A jakbyś dalej pojechał i nie daj Bóg zabił kogoś ? Może to była przestroga ?
| damiano_e30 napisa/a: | | Niech se wsadzą to prawko głęboko, i tak będę jeźdźił bez. |
No to masz pewnika u mnie, że skontaktuje się z Naczelnikiem Sekcji Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej. Tak się składa, że znam tego pana ... będą Cię pilnować na każdym kroku, a przy okazji dostaniesz specjalny numerek przy Twoim wpisie, który będzie przestrogą dla policjanta by zbadał dokładnie zawartość alkoholu w organiźmie ...
Kowal - 2006-04-17, 00:25
Potwierdzam opinie kolegów! Należało Ci się bo byłeś jednym z tych którzy nie mają co mogą zrobić jerzdżac po pijaku Ja nigdy nie wsiadł bym za kółko będąc trzeźwy!!! Raz mi się to zdarzyło że jechałem do 2 piwach ale z odstępem 4godz po ich wypiciu. Teraz już bym tego nie zrobił! Mó kolega o mało co życia nie stracił bo prawie zawsze kiedy go widziałem to pił a potem jechał!! BEZMÓZG!! Miał wypadek i na szczęscie rozbił tylko swoj wózek i nie zrobił nikomu krzywdy i odziwo sobie! Samochód był zmiarzdżony ale jemu udało sie wyjść bez poważniejszych obrażeń! Później u mnie wokolicach był drugi podobny przypadek tyle że koleś nie miał prawka bo nie mógł zdać. Kupił Calibre pochlal z kolegami i w czterech przy 170 przelecieli nad przydrożnym rowem i próbowali ściąć drzewo na boisku szkolnym. Dwóch nie żyje i dwóch czeka męka przez wiele lat na wózku, ale inwalidzkim!
PS: zastanów się na prztszłość!!!!!!!!!
APELUJE DO WSZYSKICH TYCH KTÓRZY MYŚLĄ ŻE PISZĘ BZDURY! BĄDŹCIE ROZSĄDNI I POMYŚLCIE CZY WYRTO RYZYKOWAĆ ŻYCIE SWOJE I PRZYPADKOWYCH LUDZI KTÓRZY NIE SĄ NICZEMU WINNI!!!!!
[ Dodano: 2006-04-16, 23:34 ]
| Mariusz napisa/a: | | No to masz pewnika u mnie, że skontaktuje się z Naczelnikiem Sekcji Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej. Tak się składa, że znam tego pana ... będą Cię pilnować na każdym kroku, a przy okazji dostaniesz specjalny numerek przy Twoim wpisie, który będzie przestrogą dla policjanta by zbadał dokładnie zawartość alkoholu w organiźmie ... | Mariusz dobrze zrobisz. Pochwalam!!!! i Pozdrawiam!
Piotrek - 2006-04-17, 00:35
to nie Policjanci są burakami...Ty nim jestes.Taki duzy burak cwikłowy.Dobrze Ci zrobili.Powinni Ci jeszcze samochód zabrac ,zlicytowac i przeznaczyc na renty dla dzieci których na drodze zabijali tacy jak Ty.
Menel - 2006-04-17, 00:37
| Cytat: | | Ja nigdy nie wsiadł bym za kółko będąc trzeźwy!!! |
nie upieram sie ze jest inaczej
co do twojej kalibry z opowiesci to wiaomo ze koles sobie wypil i chcial poszpanowac w towarzystwie swoich ziomkow..i ma nauczke..
pzdr
Sobek - 2006-04-17, 00:51
| menel napisa/a: | o jezu..wyluzujcie troche ...doslownie nie poznaje was..moze wszyscy do policji na drugi etat sie zapiszcie?
bana za cos takiego ? to moze jeszcze i mi trzecie ostrzezenie za to ze stoje "prawie po jego stronie" co? bez przesady.wypil chlopak.poczekal 5 godzin,zjadl,wypil 2 redbule i wracal do domu o godzinie gdzie malo jezdzi samochodow. moze wracal 50-60 hm/h spokojnie? a wy juz robicie z niego najwiekszego patalache i wariata drogowego. |
Ja tez mysle ze przesadzacie troche kazdy najazd na chlopaka wypil ok poczekal myslal ze juz z niego wszystko wylecialo i ruszyl w droge.
Ja tez jestem za tym zeby bylo jak najmniej takich osob ktore pija a pozniej wsiadaja za kulko.
Przyznam sie ze mi tez sie zdazylo jechac po browarku autem bez prawka i czulem sie swietnie niebylem pijany ale procenty we krwi wiadomo ze beda Ale wiem ze zle zrobilem i wiecej tak niepostapie bo roznie w zyciu bywa
Ale dajcie juz spokuj, i jeszcze chlopaka z forum chcecie wywalic bez przesady
Pozdrawiam i mysle ze ten temat niema sensu dalej sie ciagnac bo ciagle i tak sie czyta najazd na chlopaka tak ze niema co 8)
Mariusz - 2006-04-17, 00:55
Niestety najgorszy pozostaje fakt, że facet chyba nie zrozumiał swojego błędu.
Lepiej zamknąć temat, bo jeszcze link trafi na inne forum, a my tu chyba dymu nie potrzebujemy
Z psim pozdrowieniem,
Mariusz.
Ide spać, mam dość na dziś
Piotrek - 2006-04-17, 00:57
Jestem za zbanowaniem tego osobnika.
Sobek - 2006-04-17, 00:59
| Piotrek napisa/a: | | Jestem za zbanowaniem tego osobnika. |
Piotrek a poco chcesz go zbanowac zato ze wyzywa policje
Piotrek - 2006-04-17, 01:01
za cwaniactwo , za brak zrozumienia swojego błędu , za chamstwo , za jazde po pijaku , za wyzwiska... mam dalej pisac?
LUKAS - 2006-04-17, 01:05
| Sobek{Marek} napisa/a: | | Piotrek napisa/a: | | Jestem za zbanowaniem tego osobnika. |
Piotrek a poco chcesz go zbanowac zato ze wyzywa policje |
Myslę że chodzi o całokrztałt...
Sobek - 2006-04-17, 01:06
| Piotrek napisa/a: | | za cwaniactwo , za brak zrozumienia swojego błędu , za chamstwo , za jazde po pijaku , za wyzwiska... mam dalej pisac? |
Nie niemusisz 8)
Ale mysle ze nic Ci to nieda jak go zbanujecie ale dobra bo zaraz wyjdzie ze ja jestem po jego stronie i mi jeszcze bana sypniecie
Lepiej zamknac temat niz chlopakowi bana zapodac 8)
webretti - 2006-04-17, 01:12
ejjj jak ja chciałem ostro pojechać to zablokowaliście temat, a teraz widzę, że ostro kilka osób pojechało. i bardzo dobrze, ja bym jeszcze z chęcią ten pieprzony jego tyłek pałą przetrzepał i nie ma zmiłuj, każdego tak bym załatwił co pije. ZASADA JEDNA: PIŁEŚ = NIE JEDŹ i nie ważne ile godzin minęło, jak pijesz to nie prowadzisz do następnego dnia a czasami nawet przez pare dni. Ci, co tak mówią to niech sobie na alkomacie zrobią testy i porobią obserwacje po ilu głębszych organizm trzeźwieje.......
A ja tylko prosiłbym Mariusza o pełne dane tego cwaniaczka, co przekaże do naszych Trójmiejskich Kolegów i oby się kolega nie zjawiał autem u mnie, bo będzie miał kontrolę, co 100 metrów
Sobek - 2006-04-17, 01:16
No i tak w kulko i w kulko to samo
Moze zrobimy jakies zawody czy cus
KTO NAJLEPIEJ NAJEDZIE NA DAMIANO_E30
Buehehehe 8)
Adi - 2006-04-17, 01:20
zrobił głupią rzecz wsiadając w taim stanie za kółko to powinien się liczyć z konsekwencjami nie tylko prawnymi ale również z napiętnowaniem go przez ludzi którzy takich zachowań nie tolerują
Sobek - 2006-04-17, 01:23
No tak racja ale tu w kulko to samo tak ze to juz sie bezsensu robi 8)
Adi - 2006-04-17, 01:25
bo niektóre sprawy niektórym osobom trza w kółko i tak samo powtarzać to może zrozumieją
Sobek - 2006-04-17, 01:27
No po takich najazdach to on juz chyba to zrozumial tylko ze boi sie napisac
Kowal - 2006-04-17, 01:32
| Sobek{Marek} napisa/a: | | No tak racja ale tu w kulko to samo tak ze to juz sie bezsensu robi 8) | co ty jakiś jego znajomek jeteś czy jak?
Koleś chcę Bawarką po ulicach jeździć bez prawka i jedzie policji że go złapała i ma do nich pretensje tak jak był by nie winny. Jemu nikt nie przemówi do rozumu i będzie dalej robił to samo Nie będe się wypowiadał co powinnni robić takim ludzią co wsiadają po spożyciu alkocholu do auta! Prawo dla takich jest i tak za mało surowe!!!! Wypił to niech sobie taxi zamówi, albo niech poprosi jakiegoś kumpla żeby go zawiózł....
Adi - 2006-04-17, 01:35
a jak nie umie pić bo potem odwala takie numery to niech wogóle nie pije
Sobek - 2006-04-17, 01:44
| Kowal napisa/a: | | co ty jakiś jego znajomek jeteś czy jak? |
Ta no co Ty jak ja nikogo z forum nie znam osobiscie
On juz napisal ze wiecej tak nie zrobi ze juz nie wsiadzie za kulko po spozyciu alkoholu
tak ze niema sensu wiecej pisac a to ze jezdzi po policji to niech sobie jezdzi
a walic to najezdzajcie dalej lata mi to kolo nosa poczytam popatrze 8)
Pawel-e30 - 2006-04-17, 07:52
oki zamknijcie ten temat albo skasować go... Damian już nie pisze a wy "gęgacie" jak przekupki na bazarze
Ps. Zmień podpis bo świadczy to o twoim poziomie inteligencji
No i kup sobie bilet miesięczny co byś nie miał problemów z kanarami tym razem
Menel - 2006-04-17, 09:01
nie no co ty pawel...
na lincz z nim lub do kamieniolomow,wiezienie dla niego to jak jamajka.z takim to nie ma lekko.zabrac prawko dozywotnie i polamac rece aby nie mogl kierowac.po kraju juz nie bedzie sie mogl nigdzie ruszac a zalatwie tez ze i zagranica beda go rozpoznawac.lepiej nie wychodz juz z domu..aaa w domu pewnie tez karcerek.chlopie masz przechlapane na calej lini..
damiano_e30 - 2006-04-17, 09:11
witam
No to dostałem 1 ostrzeżenie
Sorki za psucie wizerunku kierowcy BMW, sam staram się zachowywać kulture na drodze.
Zaraz ktoś napisze że wygaduje bzdury bo jeżdże pijany itd, itp.
Mój błąd polegał na tym że myślałem że jestem trzeźwy, ale alkomat myślał inaczej
Możecie mi wierzyć lub nie ale dostałem nauczke na całe życie i nie wsiąde więcej za kółko jeżeli nie będe absolutnie pewny że jestem całkowicie trzeźwy.
Chyba po prostu zrezygnuje z browaru, bo z jeżdżenia BMK na pewno nie.
[ Dodano: 2006-04-17, 08:29 ]
| Meecowhy napisa/a: |
a rok... to bedzie mial czas pogrzebac przy aucie... i w zime go oszczedzi dla mnie same plusy +++++++ |
Tu masz racje kolego, przynajmniej zaoszczędze na paliwie i dłubne co nieco, a do zrobienia mam dużo. Może nawet na nową BM uciułam.
A za to co o mnie napisałeś nie mam żalu, macie prawo po mnie jechać i mnie potępiać.
Żal mam tylko do siebie że nie zmądrzałem wcześniej. A i uraz do psów myśle że się zmniejszy, już troche się wyładowałem.
W końcu oni tylko wykonywali swoją prace...
[ Dodano: 2006-04-17, 08:59 ]
| Marcin napisa/a: | | damiano_e30 napisa/a: |
PZDR |
Dobra kolego a co powiesz na taką opcje:
Ktoś wypija JEDNO małe piwo po godzinie wsiada za kółko je sobie w samochodzie batona z nadzieniem na spirytusie i zatrzymuje go wzorowy stróż prawa.
Co myśli i robi wzorowy stróż prawa to już wiemy:
Czuć od gościa alkohol więc jest pijany , proste. No to dmuchniemy- wynik 0.51 promila(zjadł batona), czyli przestępca, na pewno będzie stosował jakieś śmieszne tłumaczenia, więc nie ma co go słuchać. Kajdanki, komenda, samochód na parking, itd.
W końcu był pijany, alkomat przecież nie kłamie...
BADYL - 2006-04-17, 10:02
Juz przestancie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Miejmy nadzieje ze TO NAUKA POZOSTANIE DO KONCA ZYCIA a nie bedzie chilowa i nie bedzie słuzyła do ponownego chwalenia sie i wyzywania sie na strózach prwa.Zamykam ten temat bo juz wystarczajavo niesmaczny sie zrobił.
|
|