BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Pasty do uszczelniania wydechu na łaczeniach

BADYL - 2006-04-16, 19:14
Temat postu: Pasty do uszczelniania wydechu na łaczeniach
Chce wiedziec wsio na ten temat bo troszke mi popiarduje a zeby wueminiec 4 uszczelki wydechu muciałbym bym go chyba zdjac.
sarna1 - 2006-04-16, 20:54

uzywalem pasty firmy walker - do 1000 stopni - wytrzymala rok Takze jest to jakas opcja :)
Artur C. - 2006-04-16, 22:01

Pasty dadzą radę ale jest takie ale... Więc radził bym potraktować śruby kolektora jakąś chemią tak dwie godzinki przed odkręcaniem ale obficie tak co dziesiec minut zapieczenia wszelkie puszczą i lepiej wymienić te ucszczelki i będzie po klopocie poco mieć nadpaloną głowicę od przedmuchu spalin. Polecam - koszt uszczelek niewielki.
BADYL - 2006-04-16, 22:03

Artur C. napisa³/a:
Pasty dadzą radę ale jest takie ale... Więc radził bym potraktować śruby kolektora jakąś chemią tak dwie godzinki przed odkręcaniem ale obficie tak co dziesiec minut zapieczenia wszelkie puszczą i lepiej wymienić te ucszczelki i będzie po klopocie poco mieć nadpaloną głowicę od przedmuchu spalin. Polecam - koszt uszczelek niewielki.

4x30 zł :P :P:P:P

Artur C. - 2006-04-16, 22:07

No tak 120 pln lecz zdjecie głowicy wykręcenie szpilek i frezowanie przylgni kolektora wydechowego to "troszkę" więcej. A tak dodatkowe dwie godzinki roboty na spokojnie i po kłopocie.
BADYL - 2006-04-16, 22:09

Artur C. napisa³/a:
No tak 120 pln lecz zdjecie głowicy wykręcenie szpilek i frezowanie przylgni kolektora wydechowego to "troszkę" więcej. A tak dodatkowe dwie godzinki roboty na spokojnie i po kłopocie.

A widzisz tu cie zaskocze :P bo nie chodzi mi o przylgnie kolektora ino o łacznie koletorów z wydechem :D :D:D:D m60 silnik cudo ale trzeba popracowac.

Artur C. - 2006-04-16, 22:12

A to inna bajka - na stali można jak najbardziej stosować pasty zazwyczaj nic się nie dzieje nawet miałem pastę zastosowaną zamiast uszczelki tak przez kilkanaście tysięcy aż robiłem wydech i usunołem zakładając uszczelkę nową.
Gepard - 2006-04-16, 23:47

Polecam pasta Bosal dostepna w IC tylko trzeba sie uwijac bo szybko zasycha.