BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Tylna klapa - coupe/sedan waska/szeroka

mocry - 2006-04-22, 20:05
Temat postu: Tylna klapa - coupe/sedan waska/szeroka
Witam. Musze kupic do mojej bimki tylna klape bagaznika. I mam w zwiazku z tym pytanie. Czy klapa jest taka sama w coupe i sedanie oraz w waskiej i szerokiej lampie?

Mam coupete w szerokiej i nie chcialbym kupic czegos niepotrzebnego :)

Z gory dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam

Arczi e30 - 2006-04-22, 20:09

klapy w BMW e30 sa takie same w coupe i sedan ... niema róznicy miedzy wąska a szeroką lampą ... tyczy sie to przedniej maski i tylniej klapy ..
LUKAS - 2006-04-22, 20:49

Dzwi sa jedynie inne, tzn. dokladniej to mechanizm podnoszenia szyb w waskiej jest inny a w szerokiej inny, tak tylko do wiadomosci ;)
oxstyle - 2006-04-22, 21:00

Jak cos gdzies mam takowa klape ...

Zapodaj na pw cene i moze sie dogadamy : )

mocry - 2006-04-23, 00:50

No to dobrze wiedziec na przyszlosc :P bo pewnie predzej czy pozniej cos zardzewieje :wink: dzieki
Lord Lukasz - 2006-04-23, 08:40

A pozatym pasują ładnie drzwi z szerokiej do wąskiej bo mam 4 furtki z szerokiej i planuje je dopasować do mojej z tym że w mojej są szyby elektryczne z przodu i tak sie zastanawiam czy będzie możliwa przekładka elektrycznego mechanizmu do tych drzwi od szerokiej ?
cypis0 - 2006-04-24, 22:30

podnosniki z szerokiel do waskiej i na odwrót nie pasuja !!niestety :( w waskiej sa na druta w szerokiej nozycowe i ruznia sie ale podobno!!!! rozstawem srób ale moze okazac sie ze zmienili tylko sposób dzialania a wszyscy sa przekonani ze jak inazczej wygladaja to nie pasuja ale warto sprawdzic:))
Lord Lukasz - 2006-04-25, 18:03

No ciekawe jest to co napisales, na RealOEM wychodzi że drzwi zarówno w wąskiej jak i szerokiej są identyczne, teraz to sam już nie wiem :? :? :? :? Mechanizm elektryczny inny jest ale otwory pewnie są takie same.
Arczi e30 - 2006-04-25, 19:04

szyby elaktryczne i wogole podnosniki szyb sa inne w waskiej i w szerokiej lampie ... na 100% da sie przerobic i nawiercic nowe mocowania :wink: ja w swojej e30-tce w weekend założylem elektryczne szybki wszystko ładnie działa ... 1,5h roboty w 2 osoby ... były wyjete z waskiej lampy ...
Lord Lukasz - 2006-04-25, 19:23

:D chyba Ci sie coś pomyliło, jak założyłeś z wąskiej lampy to sie nie dziwie że pasowały bo ty przecież też masz wąską lampe :D
RoboCop - 2006-04-25, 22:15

Arczi e30 napisa³/a:
klapy w BMW e30 sa takie same w coupe i sedan ... niema róznicy miedzy wąska a szeroką lampą ...

tylko nie kupuj z eMki, bo Ci nie podejdzie :mrgreen:

Arczi e30 - 2006-04-26, 15:01

RoboCop napisa³/a:
Arczi e30 napisa³/a:
klapy w BMW e30 sa takie same w coupe i sedan ... niema róznicy miedzy wąska a szeroką lampą ...

tylko nie kupuj z eMki, bo Ci nie podejdzie :mrgreen:
[url=http://img520.images...1xe.jpg]Obrazek[/URL]

... a jak bys taka kupił napewno od ciebie odkupie .... lub zamienie na zwykła .... napewno byś nie stracił :lol: .... a tak powaznie to ci to raczej nie grozi :wink: