BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - problem z elektryka! skrzynka bezpiecznikowa czy stacyjka

cypis0 - 2006-04-24, 21:19
Temat postu: problem z elektryka! skrzynka bezpiecznikowa czy stacyjka
witam
jak w temacie zaczelo sie od tego ze przyjechalem na podjazdz w domu i wszystko bylo ok szybki dzialaly, ja konczylem sluchac wiadomosci w radiu i cos mnie tknelo pobawilem si przeciwmgielnymi przednimi i tu zonk nie dzialaja!!no to pod maske bo pewnie bezpiecznik i tu kolejny zonk bo dobry to zapewne przekaznik akurat taki sam byl z szyb to go podmienilem i dalej zonk bo swiatla nie dzialaja zalozylem spowrotem jak bylo i szyby tez znikły !! dalej szykaja oba bezpieczniki wymienilem i nic i to juz nzaczelo byc podejrzana!! wziolem prubuwke i okazlo sie ze nie pprzychodzi napiecie po stacyjcie na nie wogóle!! zaznaczam cala reszta chodzi idealnie!!tylko te 2 zeczy znikly!!
problem dotyczy e30 325e 86r i czy ktos ma jakas sugestie bo nie bede pol auta rozkopywal zeby jeden kabelek znales ojciec twierdzi ze to wina stacyjki ja twierdze ze cos w puszcze sie wypalilo.
Moze ktos mial podobny problem albo cos bardziej kuma:))bo lato w pelni za niedlugo a ja klimy nie mam w aucie:((

Artur C. - 2006-04-24, 21:31

Odepnij aku i rozbierz skrzynkę bezpieczników tam jest taka ładna plytka drukowana - weż lutownicę i popraw styki -prawdopodobnie to jest przyczyna skoro auto pali a umierają obwody mimo sprawnych bezpieczników.
cypis0 - 2006-04-24, 21:52

hmm w sumie nagle jeden obwód a szyby mozlie ze styk poszedl od wyciagania bezpiecznika i pytanie przy okazji do stacyjki idzie 5 kable gróbe 1 zasilanie 2 rozrusznik 3zaplon a 4 i5 do czego sa nie pamietam kolorów chodzi mi tylko o objasnienie do czego one sluza!! 2 pozostale:))

[ Dodano: Pon Kwi 24, 2006 10:39 pm ]
a przypomnialem sobie jeszcze jedno jak podalem lewe zasilanie na jednym przekazniku to drogi tez zaczol dzialac czyli co dojsci zasilania na ten obwód czy jak ?? jak by to byly ty;lko styki to po podaniu na 1 obwód na 2 by nic nie zadzialalo a ruszyly obydwa.... wiec to mnie martwi:((