| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z elektryka! skrzynka bezpiecznikowa czy stacyjka
cypis0 - 2006-04-24, 21:19 Temat postu: problem z elektryka! skrzynka bezpiecznikowa czy stacyjka witam
jak w temacie zaczelo sie od tego ze przyjechalem na podjazdz w domu i wszystko bylo ok szybki dzialaly, ja konczylem sluchac wiadomosci w radiu i cos mnie tknelo pobawilem si przeciwmgielnymi przednimi i tu zonk nie dzialaja!!no to pod maske bo pewnie bezpiecznik i tu kolejny zonk bo dobry to zapewne przekaznik akurat taki sam byl z szyb to go podmienilem i dalej zonk bo swiatla nie dzialaja zalozylem spowrotem jak bylo i szyby tez znikły dalej szykaja oba bezpieczniki wymienilem i nic i to juz nzaczelo byc podejrzana!! wziolem prubuwke i okazlo sie ze nie pprzychodzi napiecie po stacyjcie na nie wogóle!! zaznaczam cala reszta chodzi idealnie!!tylko te 2 zeczy znikly!!
problem dotyczy e30 325e 86r i czy ktos ma jakas sugestie bo nie bede pol auta rozkopywal zeby jeden kabelek znales ojciec twierdzi ze to wina stacyjki ja twierdze ze cos w puszcze sie wypalilo.
Moze ktos mial podobny problem albo cos bardziej kuma:))bo lato w pelni za niedlugo a ja klimy nie mam w aucie:((
Artur C. - 2006-04-24, 21:31
Odepnij aku i rozbierz skrzynkę bezpieczników tam jest taka ładna plytka drukowana - weż lutownicę i popraw styki -prawdopodobnie to jest przyczyna skoro auto pali a umierają obwody mimo sprawnych bezpieczników.
cypis0 - 2006-04-24, 21:52
hmm w sumie nagle jeden obwód a szyby mozlie ze styk poszedl od wyciagania bezpiecznika i pytanie przy okazji do stacyjki idzie 5 kable gróbe 1 zasilanie 2 rozrusznik 3zaplon a 4 i5 do czego sa nie pamietam kolorów chodzi mi tylko o objasnienie do czego one sluza!! 2 pozostale:))
[ Dodano: Pon Kwi 24, 2006 10:39 pm ]
a przypomnialem sobie jeszcze jedno jak podalem lewe zasilanie na jednym przekazniku to drogi tez zaczol dzialac czyli co dojsci zasilania na ten obwód czy jak jak by to byly ty;lko styki to po podaniu na 1 obwód na 2 by nic nie zadzialalo a ruszyly obydwa.... wiec to mnie martwi:((
|
|