BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - przyciski elektrycznych szyb

r3kin - 2006-04-25, 22:34
Temat postu: przyciski elektrycznych szyb
witam szukalem ale nie znalazlem , mam pytanie czy ktos już wymienial żaruwki w tych przyciskach bo niewiem gdzie takie moge dostac lub cos podpasować.Pozdrawiam
Lord Lukasz - 2006-04-26, 11:38

podłączam sie do pytania, jak sie dostałeś do tych żarówek ? bo ja szczerze mówiąc nie prubowałem jeszcze rozebrać przełącznika
Arczi e30 - 2006-04-26, 14:59

ja mam elektryczne szyby z waskiej lampy .... rozbierałem przyciski bo niechcialy odbijac i napewno nie bylo w ich wnetrzu żadnych żarówek

Takze nie wiem jak w szerokiej lampie i nie wiem czy były rózne modele przycisków ale u mnie nie sa podswietlane na 100%

r3kin - 2006-04-26, 15:25

w moich som malenkie żaruweczki a rozbieralem podwarzylem zaczepy i rozebralem tylko jak bendziesz rozbieral to uwarzai żebys nie pogubil blaszek i sprerzynek
cypis0 - 2006-04-26, 15:27

witam sa po 2 zaróweczki dokladnie na paragonie ze sklepu pisze zarówki podswietleniowe 50mA takie same sa w panelach radia kosztowaly chyba 40gr za sztuke poszukajcie w elektronikach napewno sa wymiana banalna!!

[ Dodano: Sro Kwi 26, 2006 3:29 pm ]
z tego co wiem wszedzie byly takie same ja mam waska lampe i mam dokladnie one wchodza w miejscu gdzie sprezynka od klawisza sie opiera tam wystaja 2 bolce w kazdym przycisku. ja tez swego czasu nie mialem jak mialem szyby z partyzanta podlaczone pod zapalniczke ale przywrocilem wszystko do stanu fabrycznego:))

r3kin - 2006-04-26, 15:44

to muwisz ze pasowaly od panela od radyika umnie som mniejsze jeszcze ale pojade do sklepu morze sie cos dopasuie dzieki pozdrawiam
slawo - 2006-04-26, 16:41

r3kin napisa³/a:
to muwisz ze pasowaly od panela od radyika umnie som mniejsze jeszcze ale pojade do sklepu morze sie cos dopasuie dzieki pozdrawiam

nie chce byc zlosliwy, ale pisze sie mówisz, są, może ;)