| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Rejestracja w Polsce coupe czy sedan ????
Pawel_M - 2006-05-02, 15:28 Temat postu: Rejestracja w Polsce coupe czy sedan ???? Posiadam e36 318is coupe, robiłem dzisiaj przegląd techniczny mojej bawarce którą przywiozłem sobie z niemiec, przy robieniu przeglądu diagnosta wpisał mi jako rodzaj pojazdu KARETA (SEDAN) pytam go co to za sedan jak jest to coupe, diagnosta powiedział że auto jest zarejestrowane (w brifie) na 5 osób i nie jest to coupe bo byłby zarej na 4 osoby ( ponoć takie są w polsce przepisy) , jeżeli byłby zarejestrowany na 4 osoby to miałbym wpisane coupe, co do typu pojazdu wpisał tak jak w brifie 3B Czy faktycznie diagnosta ma racje?? czy przy rodzaj pojazdu powinno być coupe?? Jeżeli ktoś pamięta jak miał wpisane to niech się wypowie, bo w razie co to jeszcze można wszystko odwrócić a później możę być problem
Beta nie jest szczepiona, kuta ani nic z tych rzeczy a po numerach VIN wszystko zgadza się z rzeczywistością
webretti - 2006-05-02, 15:46 Temat postu: Re: Rejestracja w Polsce coupe czy sedan ???? Bzdura kompletna Ilu diagnostów, tyle interpretacji, w końcu zyjemy w Polsce a u nas każdy robi co chce Ja swoje cabrio mam na 5 osób zarejestrowane
LUKAS - 2006-05-02, 15:53
Zmień diagnoste
To ze masz 5 osob wpisane nieoznacza ze masz sedana
Kolega ma Honde Civic zarejestrowanÄ… na 4 osoby i kanape tylna ma tylko na 4 osoby ale jest to 4dzwiowy sedan wiec nie jest to przeciez Coupe
Na Twoim miejscu chyba wysmiałbym tego diagnose jakbym uslyszal cos takiego ...
Jedź do niego z reklamacja
damiano_e30 - 2006-05-02, 17:35
że niby jak coupe to tylko na 4 osoby????????
buehehehe, ale bzdura, ciekawe kto wymyśla takie bezsensowne przepisy...
ciekawe dlaczego sedan może być na 5 osób, a coupe nie
Gepard - 2006-05-02, 20:55
He he diagnosci sie znbaja nie ma co ale nie martw sie ja w swojej bawarce mam wpisane 3B i zarejestrowane na 5 osob lepszy numer jest u mojego taty w e36Compat 323ti diagnosta wpisal w dowodzie 325 i zarejstrowal go na 5 osob paranoja i traf tu na policjanta ktory sie zna na BMW.... rece opadaja
Pawel_M - 2006-05-02, 21:36
| Gepard napisa³/a: | | He he diagnosci sie znbaja nie ma co ale nie martw sie ja w swojej bawarce mam wpisane 3B i zarejestrowane na 5 osob lepszy numer jest u mojego taty w e36Compat 323ti diagnosta wpisal w dowodzie 325 i zarejstrowal go na 5 osob paranoja i traf tu na policjanta ktory sie zna na BMW.... rece opadaja |
Mam właśnie tak samo 3B i zarejestrowany na 5osób ale chodzi mi o to czy nie powinno być coupe zamiast sedana bo jeżeli będe miał w dowodzie sedan....
Pawel-e30 - 2006-05-02, 21:41
bedzies zmial w dowodzie osobowe
|
|