| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E34] Jak wydłubać zegary???
yoshi - 2006-05-04, 16:51 Temat postu: [E34] Jak wydłubać zegary??? Jak w temacie poprosze o know how dodam ze mam poduche w kierownicy
casus maximus - 2006-05-04, 21:06
podlaczam sie...chce wyjac zegray z e 34 i nie wiem jak....
fozgen - 2006-05-05, 13:46 Temat postu: ... sprawa prostrz niz myslicie , ja w swojej wyjmuje w ciagu 1 min
a u was bedzie dłuzej bo macie poduszke , odkrecacie dwie sróbeczki od gory zegarów ,
potem lekko wyciagacie zegary do siebie .... kierownica na maxa do przodu wyciagnieta
potem delikatnie manewrójac zegarami odpinacie 4 kostki z zapinek brazowa , kremowa biała i szara , nastepnie kostki spowroetm do rodeczka co by zegarow nie blokowały ,
nastepnie lekko manewrójac zegarami przekercacie je na bok i macie dostep do plecow , tam znajduja sie na obrzerzu srobeczki co mocuja szkiełko - panel przeni , koloru czarnego . nastepnie rozkrecacie powoli srubokretem giazdkowym te srubeczki
na dole zegarow sa 2 w otworach głebokich . a pozostałe cztery sa w gornej czesci zegarow
potem wyjmujecie dwie czarne zatyczki od licznika i jezyka i ostroznie wyjmujecie przednia czesc zegarow przez gorna czesc kierownicy , a potem juz ostroznie druga czesc. dzis nawet tak wyjmowałem z 540 z poducha i było ok
z anglika mial inna kiere dało sie wysunac bez demontowania przedniego panelu, robota ciezka i delikatna ale zawsze samemu i bez ruszania poduszki
jak mi sie uda to moze porobie zdjecia jak to sie robi i podesle do admina co by wkleił
pozdrawiam i miłej pracy
High-Tech - 2007-01-05, 13:18
Ma ktoÅ› jakieÅ› foty z tej operacji?!
Odkręciłem śrubki u góry i nawet wypychając od wewnątrz zegary się nawet nie ruszą milimatra.
a myślałem, że już dziś polatam z ringami
sybir - 2007-01-05, 16:17
Dodam tylko do wypowiedzi Fozgena, że po odpięciu z tyłu kostek można wyjąc
cały licznik. Na kierownicę położyć szmatkę żeby się nie porysował od przodu i
wyciągając skręcać kierownicę w lewo i licznik wyjmować też w lewo w dół.
Wyciągnąłem w swojej w minutę. Poduszka nie ma znaczenia.
sie ma
High-Tech - 2007-01-05, 17:18
Dzięki,
jutro je wyjmę - mam nadzieję, bo dziś już ciemno a w garażu brat rozbiera komuś auto.
xsilver - 2007-01-05, 21:56
w e32 trzeba jeszcze wymontowac dzwignie od kierunkowslazow - wtedy wychodzi po przekreceniu duzo latwiej .
UWAGA - jezeli macie poduszki to nie wolno boz zegarow wlaczyc zaplonu - bo zlapie bleda i trzeba jechac na kompa zeby go wykasowac...
High-Tech - 2007-01-06, 14:36
No i @$#^% stało się.
Poszła szyba podczas odklejania.
Nie wie ktoś czy jest szansa by kupić samą szybkę do zegarów?
sybir - 2007-01-06, 15:26
| High-Tech napisa³/a: | No i @$#^% staÅ‚o siÄ™.
Poszła szyba podczas odklejania.
Nie wie ktoś czy jest szansa by kupić samą szybkę do zegarów? |
Nie można kupić samej szybki. Może trafisz gdzieś jakiś uszkodzony
licznik i uda ci się odkleić bez połamania.
sie ma
|
|