BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Face lifting E36 ???

LUKAS - 2006-05-06, 10:59
Temat postu: Face lifting E36 ???
Hello :)
Potrzebuje paru informacji o E36... :)

Wiem że E36 mialo lifting okolo 1995 roku. Ale kiedy dokładnie :?:
E30 miało dokładnie we wrzesniu `87, a E36 :?:

Kiedy zmieniono gril, kiedy przedni zderzak, a kiedy sterowanie klima z pokretel na przyciski (i co jeszcze dokladnie zmieniono) :?: Bo jesli dobrze kojarze to to tak jakoś po trochu przebiegało :?

Mam nadzieje że jest ktos na forum kto bedzie to wiedzial :)

Np. model 323i zamiast 325i byl juz w `95 roku, zderzak powinien miec nowy, ale sterowanie klima jeszcze na pokretla i stara nerke :?: Kiedy dokladnie 328i zaczeto produkowac :?:

Pozdrawiam!

Marcin - 2006-05-06, 11:07

Tu jest co nieco o tym

http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=14488

LUKAS - 2006-05-06, 11:13

Dzieki Marcinie. Ale informacji tam jest malo i chcialbym rowniez jakies ich potwierdzenie, czyli wypowiedz kilku osob ... ;)

jaqub - 2006-05-06, 12:51

jesli chodzi o zmiane z pokretel na przyciski to chyba tez zalezy od wersji klimy...
LUKAS - 2006-05-06, 12:55

klima dwu strefowa
RoboCop - 2006-05-06, 12:59

dajcie od razu jakieś fotki przed i po modernizacji... sam jestem ciekaw tych zmian...
LUKAS - 2006-05-06, 13:18

Nerka i zderzak przed:

Nerka po:

Zderzak po:

Klima przed:

Klima po:

Kujon - 2006-05-06, 14:06

lifting zaczął sie od wrzesnia 95 wtedy nastąpiło bardzo duzo zmian wizulanych jak i mechanicznych (silniki M52)
LUKAS - 2006-05-06, 14:15

Jesteś pewien że od wrzesnia `95 :?:

323i (M52) bylo juz od poczatku `95 roku...

Kujon - 2006-05-06, 18:45

LUKAS napisa/a:
Jesteś pewien że od wrzesnia `95 :?:

323i (M52) bylo juz od poczatku `95 roku...

323i M52 wyprodukowano pierwszy egzemplacz w lipcu 94 pożniej nie produkowano ich aż do lutego 95 kiedy poszła seryjna produkcjia 323i natomiast 328i z silnikiem M52 produkowano również od lipca 94 , w poprzednim poście chodziło mi o to że od wrzesnia 95 produkowano juz tylko modele po liftingu i z silnikami M52 , okres miedzy 07.94 a 09.95 był okresem przejsciowym i moznabyło wdedy kupić obydwie wersje

LUKAS - 2006-05-06, 19:00

Kujon napisa/a:
okres miedzy 07.94 a 09.95 był okresem przejsciowym i moznabyło wdedy kupić obydwie wersje

A model np. 323i z nowym zderzakiem przednim, starą nerką i klimą dwu strefową lecz manualną :?:

GP-T1000 - 2006-05-07, 01:20

i jeszcze na lampach na przelomie 95/96 robili taki wypuski u gory
Kujon - 2006-05-07, 10:55

LUKAS napisa/a:
Kujon napisa/a:
okres miedzy 07.94 a 09.95 był okresem przejsciowym i moznabyło wdedy kupić obydwie wersje

A model np. 323i z nowym zderzakiem przednim, starą nerką i klimą dwu strefową lecz manualną :?:

w okresie przejsciowym było to dopuszczalne

LUKAS - 2006-05-07, 11:02

No i o takie informacje mi chodziło :D

Przy szukaniu auta gdy oglada sie model z `95 ktory ma nowy zderzak przedni, stara nerka i stara klime mozna brac pod uwage dzwon i złe dobranie czesci... Teraz wiem że wsjo jest ok :)

Jesli ktos ma cos jeszcze do dodania, to proszę, każda informacja bedzie cenna :)

Kujon - 2006-05-07, 13:30

przykłądem takiego samochodu z okresu przejsciowego jest 325 coupe Mirolla z listopada 94, posiada nową nerkę, klime zwykłą, kierunki stare na błotnikach, auto było sprawdzane po Vinie w ASO i nowa nerka jest wpisana jako dodatkowa opcja wyposażenia
AMISZ - 2006-05-08, 11:45

Pakiet M-technik tez chyab przechodzil modernizacja. Z tego co widze to chyab to jest przed liftingiem

A tu po:

Modernizacja pakietu M-technik była w tym samym czasie co zwyklego zderzka?
Czy tylnie zderzaki były takie same??

--==maly==-- - 2006-05-08, 11:54

Kujon napisa/a:
LUKAS napisa/a:
Kujon napisa/a:

w okresie przejsciowym było to dopuszczalne

Pewny jesteś,że takie coś było dopuszczalne??
Mi się wydaję,że nerka i zderzak były w parze albo nowe albo stare.
A to,że można znaleść takie składaki to nic dziwnego.

GP-T1000 - 2006-05-08, 12:02

--==maly==-- napisa/a:

byly dopuszczalne ja mam auto z grudzien 95 pierwsza rejstracja 96 i mam nowe zderzaki a stara nerke :cry: i auto bezwypadkowe

--==maly==-- - 2006-05-08, 12:12

GP-T1000 napisa/a:
--==maly==-- napisa/a:

byly dopuszczalne ja mam auto z grudzien 95 pierwsza rejstracja 96 i mam nowe zderzaki a stara nerke :cry: i auto bezwypadkowe

Powiesz,że się czepiam ale z kąd wiesz,że samochód jest bezwypadkowy?
Samochód ma 11 lat a Ty zapewne nie masz go od nowości.

Łukasz - 2006-05-08, 12:26

GP-T1000 napisa/a:
--==maly==-- napisa/a:

My tu wszyscy mamy bezwypadkowe auta :lol:

jaqub - 2006-05-08, 15:52

te zderzaki przod roznia sie u dolu spojlerkiem... i chyba w zasadzie tylko tym... wiec do kazdego mpakietowego przodu mozna dolozyc ten spojlerek ale ze byl drogi to nie zakladali go wszyscy... a co do skladakow nowy zderzak stara nerka to tez wg mnie w czasie naprawy zalozyli co innego...
Kujon - 2006-05-08, 16:59

AMISZ napisa/a:
Pakiet M-technik tez chyab przechodzil modernizacja. Z tego co widze to chyab to jest przed liftingiem

[url=http://img76.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]

A tu po:

[url=http://img451.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Modernizacja pakietu M-technik była w tym samym czasie co zwyklego zderzka?
Czy tylnie zderzaki były takie same??

tak M pakiet w E36 też przechodził zmiany . pisałem o tym juz wiele razy na róznych forach . po liftingu nastąpiła zmiana

GP-T1000 - 2006-05-08, 17:06

--==maly==-- napisa/a:

przedemna mial go niemiec, ktory patrzyl na mnie jak na glupiego ze sprawdzam krawedzie, ze on mi przeciez powiedzial ze bezwypadkowe i on dobrze zna swoje auto :) ale fakt auto ma wszystko rowne i proste wiec watpie zeby bylo bite, a niemcowi ufam bo powiedzial ze sa nowe klocki tarcze amortyzatory i wydech i tak rzeczywiscie bylo.
chyba ze dalej podwarzasz moje przekonanie o bezwypadkowosci auta?

Bruner - 2006-05-08, 17:10

Wystarczy ze np na parkingu gdzies przychaczyl albo przejechal psa i polamal zderzak, to ze nie mial duzego dzwona to nie znaczy ze ktorys drobny element nie mogl zostac wymieniony.
--==maly==-- - 2006-05-08, 17:23

GP-T1000 napisa/a:
--==maly==-- napisa/a:

przedemna mial go niemiec, ktory patrzyl na mnie jak na glupiego ze sprawdzam krawedzie, ze on mi przeciez powiedzial ze bezwypadkowe i on dobrze zna swoje auto :) ale fakt auto ma wszystko rowne i proste wiec watpie zeby bylo bite, a niemcowi ufam bo powiedzial ze sa nowe klocki tarcze amortyzatory i wydech i tak rzeczywiscie bylo.
chyba ze dalej podwarzasz moje przekonanie o bezwypadkowosci auta?

Przed tobą miał ten niemiec a kto miał przed nim? On sam nie musiał wiedzieć czy coś nie było wymieniane lub malowane. Przejedź samochód testerem grubości lakieru czasem można się ździwić bo to,że jest ładnie zrobione nie znaczy,że nie było robione. A niemcowi ufasz bo ci powiedział co jest nowe wg mnie nic nadzwyczajnego każdy przy sprzedaży mówi co wymieniał bo jest to dodatkowy atut. Mógł byś mu ufać jak by Ci powiedział,że coś jest do wymiany a tu i tu było malowane. Nie twierdze,że twój samochód jest po wypadku czy coś poprostu jak jest dobry fachowiec to wszystko będzie idealne jak przed wypadkiem.

Sosen - 2006-05-08, 17:29

Dokładnie, mam znajomego, który robi furki i często robi auta przywożone z niemiec, on je naprawia i jadą spowrotem do rzeszy gdzie są sprzedawane. Prawie wszystkie części są nowe i w znacznej większości orginalne, wymienia wszystkie najmniejsze plastiki itp. Kiedyś widziałem tłumik wyrzucony na śmietnik z powodu tego, że miał wgniota tak jakby go ktoś mocno pięścią uderzył także robota jest po prostu praktycznie niezauważalna.
GP-T1000 - 2006-05-08, 18:22

Bruner napisa/a:
Wystarczy ze np na parkingu gdzies przychaczyl albo przejechal psa i polamal zderzak, to ze nie mial duzego dzwona to nie znaczy ze ktorys drobny element nie mogl zostac wymieniony.

hehe tak przejechal psa a potem cofnal i walnal w slupek z emocji (tylni zderzak tez polifcie) a potem chcial zaparkowac i poocieral oba progi bo progi tez po lifcie :) no a potem wymienil liczniki bo tez mam te nowsze, albo o o wiem znudzial mu sie nowa nerka i wsadzil stara hehe, tak pewnie zrobil. a przed niemcem nikt tego auta nie mial bo chyba logiczne ze jak przedemna go mial tylko jeden niemiec to on go musial w salonie nowy kupic. a co do testera lakieru to wydaje mi sie ze szpachli raczej teraz a tymbardziej w niemczech sie nie stosuje i jak juz bylo cos to wymienial elemanty na nowe.

Bruner - 2006-05-08, 19:23

Pokaz mi w ktorym miejscu pisales cos o progach i tylnym zderzaku? Temat dotyczy przedniego zderzaka i nerki, i chyba przyznasz ze cos takiego w kilkunastoletnim samochodzie nie jest niemozliwe? A co do zderzakow - jak kupilem poprzednia to mialem wymieniony przedni zderzak po stluczce, pol roku pozniej ktos mi poprawil w tylny, wiec to tez taki "sredni" argument, moglem sobie zalozyc nawet od waskiej lampy, m-technika 1 czy cokolwiek innego - przejzyj sobie nasze smigielka, rozne rzezby tam znajdziesz
GP-T1000 - 2006-05-08, 19:33

Bruner napisa/a:
Pokaz mi w ktorym miejscu pisales cos o progach i tylnym zderzaku?

no chodzi oglenie o lifting e36 no a progi zderzaki zegary i lampy z przodu sie zmienily no i nerka ktorej ja nie posiadam bo ja znow slyszalem ze nerka wchodzila od polowy 96 a nawet niektorzy sie sprzeczaja ze od konca 96. kurde no nie bede wklejal zdjec wybitych dat ze zderzakow hehe mam nie bite auto i juz :) mam nadzieje ze jak najdluzej

jaqub - 2006-05-08, 19:40

Bruner napisa/a:
Pokaz mi w ktorym miejscu pisales cos o progach i tylnym zderzaku? Temat dotyczy przedniego zderzaka i nerki, i chyba przyznasz ze cos takiego w kilkunastoletnim samochodzie nie jest niemozliwe? A co do zderzakow - jak kupilem poprzednia to mialem wymieniony przedni zderzak po stluczce, pol roku pozniej ktos mi poprawil w tylny, wiec to tez taki "sredni" argument, moglem sobie zalozyc nawet od waskiej lampy, m-technika 1 czy cokolwiek innego - przejzyj sobie nasze smigielka, rozne rzezby tam znajdziesz

nie ma takiej mozliwosci zeby w aucie min 10letnim o przebiegu powyzej 150tys km nigdy nic nie bylo lekko pukniete czy zarysowane... u mnie w domu byly rozne auta, glownie salonowki i wiekszosc miala jakies przygody (wieksze lub mniejsze) ale nawet jesli samemu sie czegos nie wykombinuje to zawsze Twoj bagaznik moze odwiedzic ktos gdy Ty bedziesz czekal na zielone swiatlo na skrzyzowaniu... wymiana zderzaka na nowy i mimo ze auto nie bylo powaznie uszkodzone to jednak mialo mala stluczke...

--==maly==-- - 2006-05-08, 19:41

GP-T1000 napisa/a:
Bruner napisa/a:

hehe tak przejechal psa a potem cofnal i walnal w slupek z emocji (tylni zderzak tez polifcie) a potem chcial zaparkowac i poocieral oba progi bo progi tez po lifcie :) no a potem wymienil liczniki bo tez mam te nowsze, albo o o wiem znudzial mu sie nowa nerka i wsadzil stara hehe, tak pewnie zrobil. a przed niemcem nikt tego auta nie mial bo chyba logiczne ze jak przedemna go mial tylko jeden niemiec to on go musial w salonie nowy kupic. a co do testera lakieru to wydaje mi sie ze szpachli raczej teraz a tymbardziej w niemczech sie nie stosuje i jak juz bylo cos to wymienial elemanty na nowe.

A możesz mi powiedzieć jaki lifting przechodził tylni zderzak progi i zegary bo chyba się rozpędziłeś z tych emocji co?

jaqub - 2006-05-08, 20:55

progi sa albo takie jak zwykle elementy ale plastikowe nakladane na te elementy (to te z przed liftingu) a po liftingu to te typowe M3 co wiekszosc tjunerow zaklada na odwrot czyli krotsza czescia do tylu... juz nawet mnie to nie smieszy... zderzak tyl to nie mam pojecia... przeciez dyfuzor jest chyba taki sam? a zderzak zwykly od mpakiet rozni sie chyba tylko tym ze nie ma plaskiej zaslepki tej listwy nad tlumikiem tylko dyfuzor...
--==maly==-- - 2006-05-08, 21:36

Po liftingu progi też były takie jak przed wystarczy przejżeć allegro.
Niektóre poprostu mają plastikowe nakładki.
Tylni zderzak ani zegary niczym się nie różnią!!

Kujon - 2006-05-08, 22:04

--==maly==-- napisa/a:
Po liftingu progi też były takie jak przed wystarczy przejżeć allegro.
Niektóre poprostu mają plastikowe nakładki.
Tylni zderzak ani zegary niczym się nie różnią!!

Mały jak ty na podstawie allegro badasz historie BMW :shock: to życze powodzenia....
progi m pakietowe przeszły zmiane liftingową na tej zasadzie ze po wprowadzeniu liftingu do M-pakietów montowano juz te progi zawijane takie jak w M3 a nie te proste M-pakiety bez tych zawijań , które były w latach 93-95. tylnego zderzaka w Mpakiecie jest 5 rodzajów to tez mała zmiana ale nie wiem czy wszyscy o tym wiedzieli, co do zegarów to włąsnie badam sprawe od kiedy były te ze skalą paliwa w litrach a od kiedy te ze skalą od 0-1,1

--==maly==-- - 2006-05-08, 23:21

Nie pisałem o m pakietach tylko o zwykłym seryjnym e36 w którym poza grillem lampami i zderzakiem nic się nie zmieniło.
Kujon - 2006-05-08, 23:39

--==maly==-- napisa/a:
Nie pisałem o m pakietach tylko o zwykłym seryjnym e36 w którym poza grillem lampami i zderzakiem nic się nie zmieniło.

zmieniły sie jeszcze kierunki na błotnikach to ze zmian zewnętrznych

GP-T1000 - 2006-05-08, 23:39

--==maly==-- napisa/a:

tak plus do tego standardowo malowane progi ktore tez troche roznia sie od tych seryjnych przed liftem, zregary sie minimalnie roznia, na poziomie paliwa nie ma juz litrow tylko 1/2. 1/1 i predkosciomierz wyskalowany tylko do 240 a nie 260. i tylni zderzak tez inaczej wyglada. no i tak jak pisalem juz wczesniej na kloszach lamp sa takie smieszne wypustki (anty brewkowe ;) )
chyba jednak nie wszystko wiesz :)
pozdro

--==maly==-- - 2006-05-09, 22:41

GP-T1000 napisa/a:
--==maly==-- napisa/a:

tak plus do tego standardowo malowane progi ktore tez troche roznia sie od tych seryjnych przed liftem, zregary sie minimalnie roznia, na poziomie paliwa nie ma juz litrow tylko 1/2. 1/1 i predkosciomierz wyskalowany tylko do 240 a nie 260. i tylni zderzak tez inaczej wyglada. no i tak jak pisalem juz wczesniej na kloszach lamp sa takie smieszne wypustki (anty brewkowe ;) )
chyba jednak nie wszystko wiesz :)
pozdro

Na progach masz poprostu nakładki ale nie wszystkie nowsze e36 to miały. Czy to było w opcji nie wiem ale większość ich nie ma jednak zdarzają się egzemplarze z progami. Prędkościomierz zapewne zależy od wersji bo i przed liftem były dwa rodzaje a tylni zderzak raczej jednak się nie różni chyba,że masz m pakietowy.

GP-T1000 - 2006-05-10, 00:32

--==maly==-- napisa/a:

Na progach masz poprostu nakładki ale nie wszystkie nowsze e36 to miały. Czy to było w opcji nie wiem ale większość ich nie ma jednak zdarzają się egzemplarze z progami. Prędkościomierz zapewne zależy od wersji bo i przed liftem były dwa rodzaje a tylni zderzak raczej jednak się nie różni chyba,że masz m pakietowy.

wydaje mi sie ze sie uperasz przy czyms o czym nie do konca wiesz duzo, bo tylni zerzak sie roni tak samo jak przedni. tylni po lifcie sie upodobnil do zderzaka z m pakietu tylko nei ma dyfuzora, a liczniki na bank byly zmieniane bo skala paliwa byla inna po lifcie

--==maly==-- - 2006-05-10, 07:23

GP-T1000 napisa/a:
--==maly==-- napisa/a:

wydaje mi sie ze sie uperasz przy czyms o czym nie do konca wiesz duzo, bo tylni zerzak sie roni tak samo jak przedni. tylni po lifcie sie upodobnil do zderzaka z m pakietu tylko nei ma dyfuzora, a liczniki na bank byly zmieniane bo skala paliwa byla inna po lifcie

Co do liczników masz racje ale różniły się tylko wskaźnikiem paliwa a nie prędkościomierzem jak pisałeś a tylni zderzak jest identyczny!

Ta jest 97rok:

Ta 97rok:

Ta 91r:

Moja jest 91/92r i mam identyczny zderzak.

kiloff - 2006-05-10, 11:21

i jeszcze ponoc po lifcie nie bylo juz diamondschwarz mettalic .. za to byl cosmoschwarz ... nigdy nie widzialem dwoch samochodow w tych lakierach obok siebie .. ciekawe czym to one sie roznia ..
Kujon - 2006-05-10, 18:25

kiloff napisa/a:
i jeszcze ponoc po lifcie nie bylo juz diamondschwarz mettalic .. za to byl cosmoschwarz ... nigdy nie widzialem dwoch samochodow w tych lakierach obok siebie .. ciekawe czym to one sie roznia ..

cosmo jest najczarniejszym z czarnych , diamond ma wiecej perły za to

kiloff - 2006-05-10, 19:27

niewiem czy to uwzgledniliscie .. ale zmienilo sie jeszcze poliftingu troszeczke jakos wykonania w srodku .. przynajmniej mi sie wydaje ze materialy uzyte w srodku sa jakby ciut lepszej jakosci (a moze to tylko czas ktory minal od produkcji) ..
Kujon - 2006-05-10, 20:48

kiloff napisa/a:
niewiem czy to uwzgledniliscie .. ale zmienilo sie jeszcze poliftingu troszeczke jakos wykonania w srodku .. przynajmniej mi sie wydaje ze materialy uzyte w srodku sa jakby ciut lepszej jakosci (a moze to tylko czas ktory minal od produkcji) ..

oczywiscie zę w środku sie zmieniło, ale myslałem że piszemy tutaj o zmianach zewnętrznych

LUKAS - 2006-05-10, 20:53

jaqub napisa/a:
typowe M3 co wiekszosc tjunerow zaklada na odwrot czyli krotsza czescia do tylu...

Przeciez tak jest wlasnie poprawnie ;)

Chlopaki zamieszczajcie zdjecia gdy chcecie na cos zwrocic uwage, tak bedzie latwiej :)

kiloff - 2006-05-10, 20:58

ale jednej rzeczy nie rozumiem - czym roznily sie zderzaki M-pakietowe przed i po face ?? bo pomimo ze dlugo sie wpatruje w te fotki to poza lotka nie widze zadnej roznicy
Kujon - 2006-05-10, 22:15

kiloff napisa/a:
ale jednej rzeczy nie rozumiem - czym roznily sie zderzaki M-pakietowe przed i po face ?? bo pomimo ze dlugo sie wpatruje w te fotki to poza lotka nie widze zadnej roznicy

PRZED

PO

jaqub - 2006-05-10, 22:30

ten ma progi przed liftingiem (zwykle nakladki w ksztalcie zwyklych progow)
http://moto.allegro.pl/sh...?item=102930129
http://moto.allegro.pl/sh...?item=102748190

progi M3 zalozone dobrze (czescia krotsza do przodu)
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1112591

a to wrzuce bo mi poprawilo humor:
http://moto.allegro.pl/sh...?item=100903122
(tylko nie mowcie ze to kogos z forum)

za to to ktos powinien dostac mandat (2.5 i 286KM i policyjne?)
http://moto.allegro.pl/sh...?item=102286338

kiloff - 2006-05-11, 03:18

kujon: chodzilo mi o przednie ...

a czy ten twoj nie rozni sie od pierwszego tylko jakas zaslepka pod potenacjalnego haka (tak wiem - cabrio nie moze ciagnac przyczepy) .. zreszta wydaje mi sie ze ja mam dokladke taka jak ten pierwszy (bede mogl sprawdzic dopiero w piatek ..)

Kujon - 2006-05-11, 09:18

chodziło mi o to że po liftungu wprowadzono taka dokładke jak ja mam czyli dzieloną na 6 części a nie na 4 jak w starszych modelach , ale obydwie byly do wyboru po 95 r , zresztą tych dokłądek było 4 albo 5
Jeśli natomiast chodzi o przednie zderzaki no to juz było troche inaczej bo po liftingu nie montowano juz tych Mpakietowskich z tymi szczebelkami w środku tylko takie jak w M3 z kratką w zderzaku , natomiast jesli chodzi o progi to po liftingu nie montowali juz tych zwykłych Mpakietowskich tylko ładowali już takie jak w M3 te zawijane , nie mam tutaj zdjec w pracy bo bym ci pokazał

kiloff - 2006-05-11, 10:41

kujon: ale ja mam przedni ten wlasnie ze szczebelkami .. zreszta przegladajac ogloszenia to praktycznie wszystkie z tych rocznikow (`96-`98) maja szczebelka .. a watpie zeby ktos zamienal siatke na szczebelka .. ;)
LUKAS - 2006-05-11, 11:09

Przedni zderzak eMki z poziomymi szczebelkami pochodzi z M Technicka ...

http://www.bmwinfo.com/pictures/00414.jpg

kiloff - 2006-05-11, 20:49

kujon: u mnie tylna dokladka tez dzielona na 4 - czesci .. wiec chyba jednak ta u ciebie to faktycznie jakas zatyczka od haka ;)
Kujon - 2006-05-11, 21:03

tak to wygląda po rozłożeniu na części pierwsze

kiloff - 2006-05-11, 22:02

u mnie jest "5" .. a podejrzewam e u ciebie "7" (z 8,9,10) czyli ewidentnie zaslepka na haka pod przyczepe
Kujon - 2006-05-11, 22:31

kiloff napisa/a:
u mnie jest "5" .. a podejrzewam e u ciebie "7" (z 8,9,10) czyli ewidentnie zaslepka na haka pod przyczepe

czesc nr 8 BMW przygotowało z myślą o wiejskich tunerach , mają teraz ułatwioną sytuację do wsadzenia 2 MEGA komina ;

Gepard - 2006-05-11, 23:33

co do przedniego zderzaka w mtechnic t ojst tak jak szanowny kolega kujon napisal mam u siebie z 95 i mam otwur z wkladka ze szczebelkami natomiast ojca jest identyczny jak pokazal Lukas a jest to 98. Co do tylu to milo ze pomysleli o haku :P bedzie trzeba zakupic takie cudo z otworkiem pod hak.