BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Fiat Punto GGS 1/24

Abarth - 2006-05-15, 17:07
Temat postu: Fiat Punto GGS 1/24
GGS - Girls German Style :D
Skala 1/24
Dzisiaj zakonczylem Puncioka, wszystko robilem z glowy niewzorujac sie na zadnych obrazkach ani niczym, chyba to pierwszy model przerobiony przez kogos na styl kobiecy :mrgreen: Niedosc ze kobiecy to i połączony z German Style :wink: Mam nadzieje ze sie spodoba chociaz nie wszystkim, wiec napewno beda slowa krytyki. Pewnie kolor wam nie spasuje ale jak kobiecy to wydaje mi sie ze rozowy to najlepszy do tego, sam czasem zaluje ze zrobilem rozowego ale jak Girl to Girl :mrgreen: kiedy indziej zrobie w innym kolorze :wink:
Lista zmian:
1) Wewnatrz:
- siedzenia przod i tyl biale z różowym paskiem
- biala podłoga i konsola z rozowymi dywanikami, mieszkiem z ręcznego i biegow
- biegi i reczny chromowany (stary reczny sie ułamal)
- na tylnym siedzeniu poduszka (FUJIMI)
- deska rozdzielcza biala z rozowymi elementami a na niej flakonik pefrum (Calvin Klein FUJIMI), Puszka 0,33ml (FUJIMI), LCD
- nowa kierownica z rozowymi wstawkami (FUJIMI)

2) Zewnątrz:
- nowy lakier, różowy (3-4 warstwy + polerka)
- gładki tylny zderzak pod kolor z mała ramka na tablice i swiatlem STOP
- gładki przedni zderzak pod kolor z halogenami i siatką alu, nowa ramka na rejestracje
- nowe rejestracje
- linie podziału
- czarne ramki szyb
- czarne listwy boczne (wiadomo... dac auto kobiecie.. :wink: )
- wycieraczka na sztorc
- naklejka na szybie
- nowe felgi MANGELSY + opony (koła skrecaja ale nie kreca sie)
- obniżony
- czerwone tylne lampy
- czerwone przednie migacze z przyciemnionymi lustrami HELLA
- Black Hella dedykowane do Punto przód (szla przezroczyste, przyciemnione lustra)
- gładka tylna klapa
- usuniete wszystkie znaczki (przod i tył)
- usuniete klamki
- usuniete migacze z nadkoli przednich
- nowy tłumik

chyba wszystko... :wink: (jak cos to dopisze)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Fotka w porownaniu ze standardowym punto, ktory ten rozowy tez tak wczesniej wygladal.

Gniewek89 - 2006-05-15, 19:20

NAprawde niezle to wykombinowales :wink: Autko jako prezent dla dziewczyny :?: :?:
Abarth - 2006-05-15, 21:18

Gniewek89 napisa/a:
NAprawde niezle to wykombinowales :wink: Autko jako prezent dla dziewczyny :?: :?:

mialbyc prezentem na urodziny ale nie zdazylem na czas i został u mnie :wink:

MrKrYH_e34 - 2006-05-15, 21:33

Jak dla mnie to naprawde extra !! !!! ja do takich zeczy nie mam cierpliwosci ani zadnych zdolnosci naprawde pozazdroszcze .. pozdro !! !
BADYL - 2006-05-15, 22:26

Od dawien dawna sledze stronke www.amt.prv.pl - chyba dobrze zapamietałem - i od damego poczatku obserwowoałe jak ludzie tuninguja swoje modele - niektóre to totalna porażka ale ten hmmmmmm ładniusi.

Podoba mi sie model chyba firmy TOYA E46 ACS - mozna by dopracowac i był by super.

duchPW - 2006-05-15, 22:42

zrób fajnego germana w E30
KORDI - 2006-05-15, 22:44

Trzeba przyznać że widać że masz talent......

Popieram pomysł z E30 w germanie...... :mrgreen:

PozdrOOfki..... :D

BADYL - 2006-05-15, 22:45

PioterW napisa/a:
zrób fajnego germana w E30

Najpierw znajdz model E30 :P :P:P:P:P na allegro niby jest aleeeee bachus niech sie przyzna co robi.

Abarth - 2006-05-15, 23:23

amt jest tez forum, tam mozna zobaczyc wiecej modeli, nietylko Adriana ktory dal na swoja stronke modele. Co do e30 to moze kiedys, poprostu niestac mnie zabardzo na ten model, moze keidys uda sie tanio kupic, narazie z bmw to robie 3,0 csl (odnawiam go bo to model z lat 70 i w kiepskim stanie) i bmw s5 ACS http://img154.imageshack....=img16347xg.jpg Ciesze sie ze podoba wam sie Punciok :)

link do cc ktory mam w podpisie.
http://www.forum.moto-por...opic.php?t=8538

korzuch - 2006-05-15, 23:41

yo!
Pieknie az sie zastanowie nad twoja propozycja co do modelu bo widze ze jestes detalistą :D
pozdro

Menel - 2006-05-15, 23:55

abarth, a gdzie mozna kupic tanio kolka? mam model E30 M3 zdalnie sterowany ale szukam koleczek ala BBS.
cos w tym stylu :

jak siedzisz w tym temacie to moze polecisz jakis szybszy tani silniczek do niego?

Abarth - 2006-05-16, 00:03

Menel, ja nie siedze w temacie zdalniakow, wiec lepiej moze zlukaj na jakis forach o zdalniakach, chetnie bym Ci pomogl jakbym cos wiedzial :) Korzuch, mozesz sie zastanowic, mozesz poczekac az trafi sie tancza e36 :)
Tomek3er - 2006-05-16, 01:05

Mam pytanie Abarth mianowicie za małolata zbierałem modele i myslie ze jeszcze kilak gdzies sie ostało firmy Bburago jakies ferarki czy cso takeigo. . . a pytanie moje brzmi jak zucic cos takiego w glebe :?: :?: :?: :D i czy wszystkiefelgi pasuja do kazdego modelu? takie np. jak sa na tej stronce www.amt.prv.pl
MrKrYH_e34 - 2006-05-16, 07:38

ja tez sie dołącze do pytania młodego np felgi takie

http://www.moto-portal.pl..._amt_wzor_1.jpg

jak to sie ma jakie one sa wysokie i do jakiego modelu to pasuje ?? do jakiej skali ?? ? pozdro

Abarth - 2006-05-16, 11:21

MrKrYH_e34 napisa/a:
ja tez sie dołącze do pytania młodego np felgi takie

http://www.moto-portal.pl..._amt_wzor_1.jpg

jak to sie ma jakie one sa wysokie i do jakiego modelu to pasuje ?? do jakiej skali ?? ? pozdro

te felgi to sa cos jakby z serii JADA TOYS, czyli takie cos jak np tu:
http://www.allegro.pl/ite...360_spider.html
http://www.allegro.pl/ite...cobra_1965.html

bys musial zapytac czy te na tej stronce co napisales sa skala 1/24 czy 1/18, jesli 1/24 to beda wygladac cos jak na tych foto jak dasz je do modelu, a jak dasz do 1/18 to beda akurat albo za male.

M Ł O D Y jesli masz bburago, to jak je rozkrecisz to kolka sa na plastikowej osce i nalozone na 2 "preciki" <nie wiem jak to nazwac;) > (patrz foto) , i ta oske wtedy dajesz wyzej na tych precikach i np podklejasz ale zanim przykleisz to zobacz czy jest dobra wysokosc zeby nie dac za malo albo za duzo, poprostu przykladasz karoserie, zakladasz kolo i patrzysz, jak cos to pisz na gg 2907157 to Ci pomoge wiecej, zrobie Ci fotki i dokladniej opisze :)

VinCent318iS - 2006-05-16, 13:57

Abarth pozytywnie zakrecony jesteś i dobrze heheh Młody nie zglebuj za bardzo bo będzie obcierac i przez policjantów nie przejedziesz
Tomek3er - 2006-05-16, 22:43

własnie porsze poszło konkretnie w glebe ale felgi nei ddaja juz rady... :( trzeba bedzie kupic nowe :) biore sie za viper :D dzieki abarth za wskazówki:)
Abarth - 2006-05-16, 23:35

M Ł O D Y napisa/a:
własnie porsze poszło konkretnie w glebe ale felgi nei ddaja juz rady... :( trzeba bedzie kupic nowe :) biore sie za viper :D dzieki abarth za wskazówki:)

to spoko:) jak potrzeba jakies czesci to pisz, bo troche ich mam, felgi rowniez :) Moje gg juz podalem :wink: