BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - woda w aucie

fivel - 2006-05-19, 13:25
Temat postu: woda w aucie
witam mam problem z woda w e30 3d otóż jak jak kupilem to była uszczekla od drzwi kierowcy założona odwtornie troche głupie ale prawidziwe... wywaliłem wszytko ze środka i było szuszenie auta przez tydzień czas i zrobiona rdza w podłodze, ateraz mam z tyłu pod dywanikiem wode :( , nie mam pojecia skąd ona sie bierze bede znowu suszył auto ale nie mam zielonego pojecia skąd moze sie tam brac , szyber szczelny, uszczelki w drzwiach ok, podłoga ok , z nawiewu nie bedzie bo to by był płyn, wiec możecie mi poradzic skad ona sie bierze? bo ja nie mam pomysła...
sarna1 - 2006-05-19, 14:08

sprawdz droznosc kanalow odprowadzajacych wode z szybra. polej w jego 4 rogi woda i zobacz czy splywa swobodnie - bedzie wyplywala w okolicach progu.
KUKI - 2006-05-19, 15:11

A połóż sie pod auto i zobacz czy przypadkiem nie brakuje tam takich okagłych zaślepek w podłodze ( wsumie do dzis nie wiem po co te zaślepki ?? )
LUKAS - 2006-05-19, 15:35

fivel napisał/a:
bo to by był płyn

Płyn :?: Nie rozumiem. Masz mokro bo woda Ci gdzies leci, a piszezsz ze to byl plyn... Może coś Ci sie rozlało...

KUKI napisał/a:
wsumie do dzis nie wiem po co te zaślepki ??

Słuza one do zlewu lakieru (podkladu, czy jakos tak, niejestem lakienrikiem) w fabryce podczas gdy auto jest zanurzane w wannie w lakierem.

fivel - 2006-05-19, 16:40

sarna1 napisał/a:
sprawdz droznosc kanalow odprowadzajacych wode z szybra. polej w jego 4 rogi woda i zobacz czy splywa swobodnie - bedzie wyplywala w okolicach progu.

kanały sa ok tylko ze wody troche stało w progach , ale czy z progu mogła sie dostac do środka? nie pamietam czy były ok czy nie musze tos sprawdzic...

BADYL - 2006-05-19, 21:43

fivel napisał/a:
sarna1 napisał/a:

kanały sa ok tylko ze wody troche stało w progach , ale czy z progu mogła sie dostac do środka? nie pamietam czy były ok czy nie musze tos sprawdzic...

Oczywiscie ze mogła sie dostac z progów do wnetrza tam sa dziury i mocowania przewodów idacych na tył auta.

fivel - 2006-05-31, 12:25

znalazłem przyczyne, , auto stoi lekko z górki a jak leje deszcz to woda zasówa przez bagażnik do srodka pod siedzenie:( , idze sie załamc, znowu suszenie auta, ale jak sie pozbyc zeby z pod klapy nie leciała woda, nowa uszczelka pomoże?
duchPW - 2006-05-31, 12:38
Temat postu: ot
powinno pomóc,ale zanim wydasz kasę, to spróbuj przesmarować tę, którą masz jakąś wazeliną i sprawdź czy będzie ciekło - jeśli nie jest pęknięta, to może pomóc... a jak wiesz gdzie, to możesz skleić - porównaj też z inną E30, bo może masz dosztukowaną od jakiegoś zupełnie innego auta

[ Dodano: Sro Maj 31, 2006 13:40 ]
przy mojej poprzedniej klapie gość założył takie gumowe uszczelki do okien domowych - okleił nimi klapę tak, żeby po zamknięciu przylegało do bagażnika i pomogło, tyle, że nieładnie wyglądało bo były białe

sarna1 - 2006-05-31, 22:47

heheh bmw e30 fenster edizion :D
urbi - 2006-06-01, 00:19

dzis zakonczyl sie moj koszmar z woda we wnetrzu auta !! !!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(mam nadzieje :wink: )