BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - problem z odpowietrzeniem e34

Anonymous - 2004-08-28, 00:23
Temat postu: problem z odpowietrzeniem e34
Panowie mam problem odpowietrzam uklad odkrecam srubke w chlodnicy i w termostacie spoko leci powietrze ja dolewam plynu do chlodnicy kiedy przestanie leciec powietrze zakrecam srubki i powinno byc oki. Kurde a nie jest. Nie mam ogrzewania w samochodzie prawie a jak wlacze slychac bulgotanie jak w czajniku! wskaznik niby pokazuje dobra temperature ale np non stop swieci mi sie na kompie ze mam malo plynu w chlodnicy ( moze to czujnik wiec tym sie bardzo nie sugeruje ). Jeszcze jak wylacze silnik to tez slychac takie bulgotanie!!
Pawel-e30 - 2004-08-30, 21:50

a jak odpowietrzałęś układ to włączyłeś ogrzewanie na maxa?
LUKAS - 2004-08-30, 22:02

Jeśli masz odpowietrzony układ prawidłowo a mimo to po nagrzaniu się silnika zapala Ci się kontrolka od zbyt niskiego poziomu połynu w zbiorniczku wyrównawczym, zonacza to że najprawdopodomnij masz popsuty korek od zbiorniczka wyrównaczwego. Oznacza to że ciśninei które wytwarza sięw układzie chłodzenia podczas nagrzewania siępłynu nie aktórędy ujść, a powinno uchodzić poprzez korek. Tak więc proponujęCi pojeździć na czyimśporzyczonym ALE SPRAWNYM korku. Powinno pomóc jeśli to to :)
Anonymous - 2004-08-31, 00:36

Odpowietrzalem z wlonczonym ogrzeaniem a co do korka to nieiwem . Sprawdze . A i jeszcze dzisiaj zobaczyBem ze niemam zalozonego termostatu (piepszony szwab wymontowal i nie zalozyl nowego)!! Moze to to??
Romek2g - 2004-08-31, 09:15

Za termostat (zamiennik) dałem całe 40PLN w pobliskim sklepie motoryzacyjnym (mamy takie same bo u mnie jest silnik M50) odpowietrzyłem i kicha dalej :( wtedy sprawdziłem czemu niemiec pozbył się termostatu. Wirnik z pompy wody jest plastikowy i lubi se pęknąć i słabo się kręci albo wcale :shock: wymieniłem pompe 240PLN nówka (nie wiem czy to tanio czy drogo bo nie szukałem) i problemy zniknęły - płyn jest ok ogrzewanie znów działa. Proponuję sprawdzić pompę bo to nie takie skomplikowane a dowiesz sie całej prawdy.
Pozdrawiam.

Anonymous - 2004-08-31, 18:29

Dużo jest roboty zeby wyjac pompe?? da sie to inaczej sprawdzic tak bez wyjmowania??