BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - maska silnika ustawiona za blisko szyby

Tomaszos - 2006-05-23, 14:50
Temat postu: maska silnika ustawiona za blisko szyby
jak w temacie.
Jest cofnięta w strone szyby tak ża obciera o wycieraczkę pasażera
Mam pytanie - jak ustawić maskę?
Śruby znajdują sie pod osloną światel - jak zdjąć tą oslonę - czy koniecznie trzeba demontować zderzak - E34 525i 1988

BADYL - 2006-05-23, 15:00

To nie maska za blisko szyby tylko wada układu wycieraczek to samo dotyczy sie e32.

Artykuł:

KLIKNIJ TUTAJ

Tomaszos - 2006-05-23, 15:04

Dziękuję za pomoc ale na pewno to nie to ponieważ wyraźnie widać że maska jest cofnięta.
- nie "licuje się" z blotnikiem (różnica ok 4-5 mm)

BADYL - 2006-05-23, 15:09

Tomaszos napisa³/a:
Dziękuję za pomoc ale na pewno to nie to ponieważ wyraźnie widać że maska jest cofnięta.
- nie "licuje się" z blotnikiem (różnica ok 4-5 mm)

Aha to chyba ze tak.Nie pamietam jak jest w e34 przykrecona maska do nadwozia ale napewno cała prowadnica przykrecona jest do nadwozia dwiema srubkami cały ten uchyt pozniej jest (chyba) przykrecony 2 srubkami (na strone) do maski i tu trzeba wyregulowac.

Tomaszos - 2006-05-23, 15:14

Do tego wlaśnie doszedlem a że jestem jeszcze bardzo niedoświadczony to wolę zapytać.
Ale do tych śrób jest dostęp od strony grila. Jak to zdemontować :?:
Czy trzeba demontować zderzak :?:

BADYL - 2006-05-23, 15:19

Tomaszos napisa³/a:
Do tego wlaśnie doszedlem a że jestem jeszcze bardzo niedoświadczony to wolę zapytać.
Ale do tych śrób jest dostęp od strony grila. Jak to zdemontować :?:
Czy trzeba demontować zderzak :?:

A po co??otwierasz maszke i masz cały zawias trzymajacy maske widac go na dzien dobry,srubki mocowania do nadwozia sa na wierzchu a srubki trzymajace maske moga byc pod mata.

Tomaszos - 2006-05-23, 15:27

Od strony silnia widać trzpień śruby w kwadratowej nakrętce - to mocowanie do nadwozia
Glówka tej śruby jest dostępna pod grilem od strony zderzaka.
Czy mogę zluzować te "kwadratowe nakrętki" i w ten sposub rególować maskę.
I powstaje drugie pytanie - jak wyrególować wtedy zamek maski - on chyba również dostępny jest od strony grila.

PS. Przepraszam za może laickie pytania :oops:

Bruner - 2006-05-23, 16:35

Nie wiem jak jest w E34, ale w E30 maska otwiera sie w ten sam sposob i zawias jest przykrecony z jednej strony przykrecony do maski a z drugiej do pasa przedniego, popuszczasz srubki laczace go z maska i mozesz ja przesuwac/przekrecac (w niewielkim zakresie, ale moze wystarczy).
Tomaszos - 2006-05-24, 09:28

W mojej e34 uszy łączące z maską są fabrycznie przyspawane więc pozostaje jednak regulacja na śrubach od strony grila.
I ponawiam pytanie jak zdemontować grill a szczególnie te plastiki przy lampach aby dostać się do tych śrób.