BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - nie pali na Pb

duchPW - 2006-05-24, 14:01
Temat postu: nie pali na Pb
cześć - nie mam już siły, więc nie szukałem i nie pamiętam żeby taki temat był, więc:

nie pali mi autko na Pb - oczywiście wymieniłem pompę paliwa, wcześniej sprawdzając profilaktycznie wszystkie bezpieczniki, ale nic to nie dało - auto odpala na LPG i silnik normalnie pracuje

zarówno odpalanie (na ciepłym i zimnym) jak i przełączenie podczas jazdy na Pb (ciepły i zimny) skutkuje tym, że silnik przestaje dostawać paliwo i gaśnie - podczas jazdy stopniowo spadają obroty, a na postoju oczywiście od razu

macie jakiegoś pomysła zanim zacznę pruć kable????? :(

[ Dodano: Sro Maj 24, 2006 14:03 ]
czy filtr paliwa może sie zapchać w 100%??????

Mauser - 2006-05-24, 14:50

A mój odpala na PB, z tym że obroty ma na poziomie 550-600, no i pali, pali pali, po chwili gaśnie...

PioterW jaką pompę kupiłeś do swojej fury ( dokładny sybol, ew. gdzie ją kupiłeś) ? Będę wymieniał, więc muszę sie zorientować co i jak...

center - 2006-05-24, 14:50

a przeplywka?? bo to chyba najwazniejsze...

filt paliwa wymien dla swietego spokoju, duzo Cie to kosztowac nie bedzie, a na pewno autku ulzy...

Adi - 2006-05-24, 15:02

bezpeiczniki sprawdziłeś ale czy na pewno dochodzi napięcie do pompy? sprawdź napięcie na wytczce
duchPW - 2006-05-24, 15:35

Adi napisa³/a:
bezpeiczniki sprawdziłeś ale czy na pewno dochodzi napięcie do pompy? sprawdź napięcie na wytczce

nie dochodzi - dlatego pytam czy coś prócz bezpiecznika może jeszcze wchodzić w grę (do sprawdzenia), czy pozostaje "iść po kablach"

Adi - 2006-05-24, 16:03

a przekaźnik od pompy - jeden z tych trzech co są pod maską na kielichu
duchPW - 2006-05-24, 16:07

przekaźniki pozamieniałem miejscami (nie mam na wymianę), ale nic to nie dało - sądzę, że to też nie to ... ale jeszcze raz sprawdzę
KUKI - 2006-05-24, 16:16

jakby co to przeakzniki ma od e34 luzem moze jakis ci podpasuje ale sprawdz miernikiem czy od wtyczki pompy do przekaznika czy jest przejscie moze przewód gdzies sie utlenił/Złamał
Rafał - 2006-05-24, 16:56

jedz do Hamana i nie zawracaj gitary na PW :lol:

a tak na serio to chyba najlatwiej: schemat w reke i po kablach
pod tylnym siedzeniem masz 2 wtyczki jedna bezposrednio od pompy 2 laczy wiazke
nastepna wtyczka nad lewym kolanek kierowcy
potem przekaznik pod maska

duchPW - 2006-05-24, 18:29

wtyczka była walnięta ... nie wiem jak się to stało, ze wcześniej jeździła, a potem przestała, ale tak właśnie było - dzięki za info

można zamknąć :wink: