BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - [Podatki] PCC1 i wspolwlasnosc

korba - 2006-06-06, 10:27
Temat postu: [Podatki] PCC1 i wspolwlasnosc
Poprzedni wlasniciel mial wspolwlasnosc auta z zona. I teraz pytanie czyje dane oprocz swoich mam wpisac na PCC1 ? Zalacznik PCC1A mam wypelniony z danymi wszystkich stron, ale jezeli chodzi o PCC1 to widze dwie opcje:

a. wpisac tylko swoje dane
b. wybrac sobie losowo meza albo zone i wpisac jego dane, bo nie da sie wpisac trzech osob.

Moze mi ktos to rozjasnic?

duchPW - 2006-06-06, 10:29

wybierz sobie losowo jednego ze współwłaścicieli, a drugiego na pcc1a - nie ma to znaczenia
korba - 2006-06-06, 10:44

Bah, ale ja mam dwoje na pcc1a! Czyli formularz do wypelnienia od nowa? :(
Adi - 2006-06-06, 10:46

Na PCC1 Ty i jedna ze stron transakcji a na PCC1A współwłaściciel
duchPW - 2006-06-06, 11:12

przed sekundą upewniłem się u koleżanki, która się tym zajmuje, a więc:

na PCC1 jest kupujący (jeśli jest 1 - tak jak w Twoim przypadku) i sprzedający - jeśli jest więcej współwłaścicieli, to dobrza, żeby na PPC1 był ten, który jest w dowodzie, a pozostali na PCC1A - dla urzędu skarbowego kolejność nie ma znaczenia, natomiast koleżanka nie jest pewna jak podejdzie do tego wydział komunikacji - jeśli jednak wypełnisz deklarację jak napiałem, to nie będziesz miał z tego powodu problemów w żadnym z urzędów

niestety musisz wypełnic deklarację jeszcze raz

cenę wpisz dopiero w urzędzie skarbowym po konsultacji z panią z okienka - ot taka dobra rada z praktyki :wink:

Adi - 2006-06-06, 11:26

w Wydziale Komunikacji pokazujesz tylko kwitek ze skarbówki, że podatek zapłaciłeś i tyle także dla nich nie ma to kompletnie żadnego znaczenia jaka jest kolejność na drukach PCC1
korba - 2006-06-06, 11:29

Bardzo dziekuje panowie!