BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - lusterka M3 e36 z manuala zrobie elektryke :)

jaqub - 2006-06-06, 18:02
Temat postu: lusterka M3 e36 z manuala zrobie elektryke :)
kupilem lustereczka M3 look do e36 firmy SUPERSPORT. poprzygladalem sie seryjnym z e36 i tym nowym i postanowilem przelozyc mocowania razem z silniczkami.... robil ktos juz? ja dzis sie za to zabiore lub jutro rano... postaram sie jakies fotki porobic ewentualnie i wrzucic :)

[ Dodano: Wto Cze 06, 2006 11:46 pm ]
po 2 godzinach mam wstepnie zrobione jedno lusterko... jest bardzo duzo pracy... tzn.
1- rozebranie lusterka orginalnego i M3 look...
2- wyciagniecie silniczka (razem z mocowaniami, u mnie byla takia bialawa czesc z gumka)
3- z lusterka m3 look sterowanego manualnie trzeba wykrecic mocowanie szkla
4- niestety szklo z m3 look nie chce wejsc w mocowania od elektrycznego orgnialu (klipsy 4ry ktore lapia szklo pasuja ale pomiedzy nimi na obwodzie sa 4 takie wystajace o jakies 3mm plasticzki (na lustrze od tylu) sa za waskie i trzeba je usunac (ja wycialem je "obcinaczem do paznokci" bo akurat byl pod reka)
5- orginalny mechanizm elktryczny jest mocowany na 4 srubki a ten manualny w m3 look na 2 po skosie niestety nie da sie zamocowac orginalu na 2 srubki pod skosem bo mocowanie w m3 look jest wezsze i zostaje przykrecic 1 wkret (ale mimo to calosc trzyma sie dosc dobrze)
6- same lusterka a raczej adaptery nie bardzo pasuja (ja wlozylem orginalna uszczelke od starych lusterek) i bede musial dopasowac... jesli chodzi o ksztalt to sa OK tylko u gory odstaja.
7- mankamentem jest tez to ze zakres ruchu samego szkla sie zmniejszyl... ale nie ma klopotu z doborem ustawienia do jazdy i z szybkim przestawieniem "do parkowania" czyli w dol :D

Ogolnie moje wrazenia sa calkiem pozytywne... myslalem ze lusterka m3 look beda kaszana... ale ku mojemu zaskoczeniu nawet nie lakierowane (sa czarne) wygladaja FENOMENALNIE na autku... linia zrobila sie bardziej agresywna... kolor nadwozia KASCHMIRBEIGE METALIC (jak w awatarze) i nie wiem jak uwazacie ale chyba nie bede ich malowal... jutro zloze drugie lusterko (bede robil fotki "krok po kroku")... a tak OT to co myslicie o lusterkach M3 look w e36 (chodzi mi o takie bez wynalazkow typu kierunki, postojowki, chrom look czy carbon look)?