| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Macie szansę się wykazać ! :-)
Mariusz - 2006-06-06, 22:39 Temat postu: Macie szansę się wykazać ! :-) Pora zniszczyć stereotypy na temat kierowców BMW !
www.abj.auto-swiat.pl
Rejestrować się, brać udział w eliminacjach i ... walczyć !
nokerman - 2006-06-06, 23:06
no tak ale jakie odpowiedzi trzeba dać żeby sie zarejestrować
Mariusz - 2006-06-06, 23:16
| nokerman napisa/a: | no tak ale jakie odpowiedzi trzeba dać żeby sie zarejestrować |
B1 - od 16 lat
Przyczepka - 750kg
B2 Zakaz wjazdu - 5pkt karnych
Reszte powinieneś znać
A przede wszystkim Prawo o Ruchu Drogowym !
Menel - 2006-06-06, 23:21
no wez mariusz podpowiedz bo poleglem juz na 4 pytaniu
Mariusz - 2006-06-06, 23:35
A co jest w tym 4 ?
Bo ja już wypełniłem, a dopiero potem przeczytałem, że uczestnik nie może być policjantem, ani instruktorem w OSK
A teraz nie moge zobaczyć tych pytań ...
[ Dodano: Wto Cze 06, 2006 11:38 pm ]
O .. już mam ...
No Menel, Ty mnie rozwalasz
Edukacja (nie tylko dla młodych kierowców), częstsze kontrole drogowe ... dalej wymyśl sam
BADYL - 2006-06-06, 23:40
O jak miło eliminacje na ursynowie w niedziele
Mariusz - 2006-06-06, 23:41
Menel, już się domyślam jaka będzie Twoja mina jak się dostaniesz na eliminacje, a Pan prowadzący zapyta o "dopuszczalną prędkość pojazdu na terenie zabudowanym w godzin 5-23".
Będzie taka sama jak tego psa w Twoim avatarze
Kujon - 2006-06-06, 23:43
| Mariusz napisa/a: | A co jest w tym 4 ?
Bo ja już wypełniłem, a dopiero potem przeczytałem, że uczestnik nie może być policjantem, ani instruktorem w OSK
|
a może być pracownikiem referatu uprawnien do kierowania pojazdami dla ktorego Prawo o Ruchu Drogowym jest jak Biblia
BADYL - 2006-06-06, 23:45
| Kujon napisa/a: | | Mariusz napisa/a: | A co jest w tym 4 ?
|
a może być pracownikiem referatu uprawnien do kierowania pojazdami dla ktorego Prawo o Ruchu Drogowym jest jak Biblia |
No cwaniak a pozniej nie ma sie co dziwic skad ma takie ładne blaszki :P:P:P:P:P:P:P
Mariusz - 2006-06-06, 23:45
Może być
Czytaj regulamin (zapisany w pdf-ie). Tam są wszystkie informacje
Kujon - 2006-06-06, 23:47
| kirek napisa/a: | | Kujon napisa/a: | | Mariusz napisa/a: | A co jest w tym 4 ?
|
a może być pracownikiem referatu uprawnien do kierowania pojazdami dla ktorego Prawo o Ruchu Drogowym jest jak Biblia |
No cwaniak a pozniej nie ma sie co dziwic skad ma takie ładne blaszki :P:P:P:P:P:P:P |
Menel - 2006-06-07, 00:16
hehe,, jakos mi sie udalo za 1 razem wpisac wszystko i przeszedlem..wiec co? juz cos wygralem ?
mariusz, wlasnie to mi przyszlo do glowy czyli wiecej kontroli ale kurde napisalem to z musu bo osobiscie to nie lubie tego czepiaja sie wszystkiego,marnuja czas, a potem tylko dowidzenia bo przeciez jade bez pasow, czarna, niska beemka itd
a co do przepisow to przyznaje sie ze nie kumam w wiekszosci o co chodzi..i tak jezdze za wolno gdzie za to kiedys dostalem nawet mandat
Mariusz - 2006-06-07, 17:34
| menel napisa/a: | hehe,, jakos mi sie udalo za 1 razem wpisac wszystko i przeszedlem..wiec co? juz cos wygralem ? |
Jedź na eliminacje tam, gdzie Ci najbliżej. Masz podane miasta No i tam będziesz dalej walczyć
| menel napisa/a: | mariusz, wlasnie to mi przyszlo do glowy czyli wiecej kontroli ale kurde napisalem to z musu bo osobiscie to nie lubie tego czepiaja sie wszystkiego,marnuja czas, a potem tylko dowidzenia bo przeciez jade bez pasow, czarna, niska beemka itd |
Znam to Szczególnie jak przejeżdzam przez jakieś małe wioski ... a z jakiś miesiąc temu nawet zdjęcie z fotoradaru dostałem ...
| menel napisa/a: | a co do przepisow to przyznaje sie ze nie kumam w wiekszosci o co chodzi..i tak jezdze za wolno gdzie za to kiedys dostalem nawet mandat |
Pora przypomnieć sobie Prawo o Ruchu Drogowym ... dla własnego dobra ... masz tego dużo w internecie
Sosen - 2006-06-07, 18:50
A ja bardzo lubię spotkania z Policjantami na drodze, lubię z nimi rozmawiać, jestem wtedy grzeczny i spokojny i wszystko kończy się bardzo ładnie i fajnie, odjeżdżam bez żadnych problemów; mam opony z bieżnikiem, zawsze jeżdżę w pasach, na świtłach mijania, nie ryczę wydechem, mam nawet legalną gaśnicę hehe, także nie mają się do czego przyczepić.
Kiedyś latałem na glebie, wyłem z komina, miałem czerowne lampy tylne i takie inne, ale jakoś też nigdy za nic nie płaciłem, po prostu staram się nie przeginać pały i jeśli już dojdzie do spotkania ze stróżem prawa to jestem grzeczy, przyznaję się do ewentualnej winy i jakoś narazie udaje mi się od 12 lat jeżdżenia utrzymać czyste konto. Nie mam i nie miałem nigdy nawet jednego punktu karnego, a od 6 lat jeżdżę zawodowo i dużo prywatnie.
Adi - 2006-06-07, 20:37
oooo i Zabrze jest w takim wypadku zarejestrowałem się również ja
puz - 2006-06-07, 22:02
jest i toronto wiec bede i ja!!! zrównoważony i odpowiedzialny to chyba najlepiej odzwieciedla mnie jako kierowce o 2 peknietych glowicach, rowie, jakims krawezniku, i 18 punktach swego czasu nie wspominalem to bedzie moj As w rękawie
nokerman - 2006-06-08, 13:39
i co teraz dalej jak REJESTRACJA SIĘ POWIODŁA??
czekamy na eliminacje??
Mariusz - 2006-06-08, 13:50
Wygląda na to, że teraz musicie się udać na eliminacje do miasta , gdzie macie najbliżej. Tam jest gdzieś wykaz kilkunastu miast. No i tam próbować dalej swoich sił
jaqub - 2006-06-08, 17:47
nie kazdy moze....
jesli komus zabrali prawko za uzbieranie kompletu punktow lub jazde w stanie nietrzezwosci lub upojenia to nie moze brac udzialu....
czyli sa rowni i rowniejsi.... i nie dotyczy to np roku czy 5 lat wstecz a wogle.... chyba nie biora pod uwage ze doswiadczenie/rozum/rozsadek przychodzi z wiekiem....
eeee... niech sie wypchaja.... POZDRAWIAM SERDECZNIE...
Mariusz - 2006-06-08, 20:41
A ja Ci dam kilka przykładów tego, że 19 letni kierowca jest rozsądnieszy, bardziej odpowiedzialny i przewidywalny niż niejeden doświadczony kierowca ...
KORDI - 2006-06-08, 21:58
też sie zarejestrowałem....
Trzeba będzie uderzać na kraków.... 8) 8)
PozdrOOfki.....
nokerman - 2006-06-17, 22:24
hyhyhy
tak nieskromnie zapytam czy oprócz mnie ktoś się zakwalifikował na finały??
bo to już w przyszły piątek się zaczyna impreza
http://www.abj.auto-swiat.pl/finalisci/ bo tak po nazwiskach to wszystkich nie znam
Noker RULEZZ 8)
Adi - 2006-06-17, 23:04
to gratuluje ja całkiem zapomniałem o tych eliminacjach
Mariusz - 2006-06-20, 18:20
No to gratuluję
Teraz pora pokazać klasę
Najpierw teoria, następnie praktyka
nokerman - 2006-06-20, 22:48
a niewiecie jak wygląda taka teoria??
to są pytania testowe na kompie tak jak na egzaminie na PJ
bo praktyke to jakos se moge wyobrazić, conieco w telewizorze widziałem w latach ubiegłych
ehhh narobiłem se bigosu
Mariusz - 2006-06-20, 23:37
Przekonasz się sam
A pytania nie będą łatwe. To nie tylko Kodeks Drogowy. Tam też są pytania z zakresu taryfikatora mandatowego i punktowego. Ciekawa sprawa ...
Noker, będziesz się przygotowywał ?
Mogę Ci coś pomóc ...
nokerman - 2006-06-21, 07:20
od poniedziałku lece po pytaniach egzaminacyjnych,
z taryfikatorów jestem noga
w piatek jade na finał do poznania
przygotowuje sie jak moge, ale na pomoc chiba już za późno, no chyba że WY macie jakieś specjalne extra szybkie metody przyswojenia sobie tych pkt i złotówek
PS. jak możesz to wyślij mi na PW numer komórki, może się przydać
Trzymajcie kciuki, walczę ze stereotypem także w waszym imieniu 8)
mira_croft - 2006-06-25, 09:11
Gratuluje Nokerman zakwałifikował sie do finału i zdobył 5 miejsce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I robił nam przednionapedówka siare
Gratulacje tatusku!!!!!
ps. on do mnie dzownił wczoraj i mam nadzieje ze nic nie pomyliłam, ale już oblewał hehehe
Miruska
BM 6 - 2006-06-25, 09:57
Moje gratulacje również, też i na dokładkę duża bużka dla Ciebie. Brawo!!!
Pozdrowienia i całuski - M.
Mariusz - 2006-06-25, 12:19
Też bym Cię ucałował, ale ... nie wypada
Pozostaje mi pogratulować ! I uścisnąć dłoń !
jaqub - 2006-06-25, 14:48
| truskawka napisa/a: | Gratuluje Nokerman zakwałifikował sie do finału i zdobył 5 miejsce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I robił nam przednionapedówka siare
Gratulacje tatusku!!!!!
ps. on do mnie dzownił wczoraj i mam nadzieje ze nic nie pomyliłam, ale już oblewał hehehe
Miruska |
niech oblewa ale nie wraca po %%% bo byla by niezla kiszeczka
KORDI - 2006-06-25, 19:55
Noker...a co wygrałeś......??
PozdrOOfki.......
Mariusz - 2006-06-25, 20:34
Chyba jakiś rowerek
nokerman - 2006-06-26, 08:12
Witajcie, wreszcie powróciłem do świata RWD po dwóch dniach zmagań autami normalnymi inaczej.
Na wstępie dziękuję za Gratulacje
Impreza Doskonałą w każdym calu, zachęcam was do brania udziału w kolejnych latach, ja niestety już nie mogę (to taki bonus dla finalistów).
Z półfinałowej 50'tki do finału przeszedłem na 5'tej pozycji - dla mnie szok, bez przygotowania technicznego - ot ludź z ulicy w sandałach , po niedzielnych zmaganiach finałowych zająłem 18 miejsce, poziom zawodników był bardzo wysoki, różnice punktowe pomiędzy liderami a zamykającymi tabele bardzo małe.
Dlaczego dopiero 18?? no cóż, trudniejsze tory przejazdu, większa presja, noi czego nie życzę nikomu - numer startowy 1 tak tak wiem co mówie bo w półfinale miałem nr 2 i po przejeździe pierwszej osoby swobodnie wiadro wniosków się wyciągało (czy za szybko, czy za wolno, po zewnętrznej, gdzie hamować, gdzie odpuścić itd. to widać gołym okiem) - a na osłodę wygrałem Nawigację także do Borska spoko trafię
Jestem Bardzo zadowolony z zajętej pozycji doskonale się bawiłem w klimacie jaki lubię najbardziej - motoryzacja.
Szkolenia i jazdy odbywały się pod okiem wspaniałych Panów z AutomobilKlubu Polskiego - jak widzicie sami rajdowcy.
Czego się nauczyłem?? przede wszystkim pokory do własnych umiejętności. Konkurencje były tak pomyślane, by obnażyć niedoskonałości w technice jazdy. I na każdym kroku można było odczuć, jakie się robi błędy: od niewłaściwego trzymania kierownicy zaczynając na zbyt gwałtownym wciskaniu gazu czy hamulca kończąc.
W konkursie jeździliśmy na czterech Chevroletach: dwóch Sparkach, Lacettim i Aveo. Sparkami jechaliśmy slalomy między ciasno ustawionymi pachołkami (jeden na asfalcie, drugi na macie poślizgowej), Lacetti miał z tyłu osławione troleje, dzięki którym tył auta ciągle znajduje się w poślizgu a Aveo na dużej macie poślizgowej z większymi prędkościami.
Wszystkie konkurencje były rozgrywane na czas. Każde muśnięcie słupka nie mówiąc o przewróceniu punktowano karnie dodatkowymi sekundami, zbyt daleki wyjazd za linię mety także. Pisaliśmy test ze znajomości przepisów drogowych i musieliśmy udzielić pierwszej pomocy.
mam kupę zdjęć, filmiki z jazd i cuda jakie wyczyniali instruktorzy (onBoard ) ale to wieczorkiem wrzuce
pozdrawiam
ehhh pięknie było
jaqub - 2006-06-26, 12:12
to MEGA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!
a tak wogle to bylo sie ubrac mocno beemkowo... zeby ludzie zobaczyli ze "kierowcy BMW" to tez KIEROWCY
nokerman - 2006-06-26, 12:38
| jaqub napisa/a: | to MEGA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!
a tak wogle to bylo sie ubrac mocno beemkowo... zeby ludzie zobaczyli ze "kierowcy BMW" to tez KIEROWCY |
spoko spoko przecie pisałem o walce ze stereotypami
link na plecach zrobił swoje - prawdopodobnie zaowocuje to paroma ludzikami na forum
- wzbudzał zaciekawienie, niestety na konkurencjach sprawnościowych trzebabyło być w firmówkach Auto świata, ale na glilu jusz nie
PZDR
Mariusz - 2006-06-26, 22:19
Patrzcie co za cwaniak, co sobie doprawił w podpis
I prawidłowo
nokerman - 2006-06-27, 23:19
no to zgodnie z obietnicą:
a reszta fotek jutro OK
Mariusz - 2006-06-28, 10:32
A Ty zrobiłeś sobie z tymi paniami zdjęcie ?
nokerman - 2006-06-28, 10:44
całą galerię możecie sobie pooglądać pod poniższym linkiem
As Bezpiecznej Jazdy - Finały Poznań 2006
nokerman - 2006-07-13, 07:11
Redakcja Auto świata wrzuciła na swój serwer filmik z tegorocznej impezy.
>>DOWNLOAD<<
PZDR
duchPW - 2006-07-13, 18:19
dziewczyny fajne (jak to Polki), ale dla dopełnienia całości mogli im jeszcze dać na buty, bo każda ma obuw z innej parafii i wygląda to dziwnie - jednak do samych dziewczyn się nie czepiam 8)
|
|