BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Opinia na temat BMW e34 2.5 tds

LuKaSzQ18 - 2006-06-09, 13:48
Temat postu: Opinia na temat BMW e34 2.5 tds
Witam zastanawiam się nad kupnem takiej bemke czy ktoś z forum miał styczności z tym autem ? Na co zwrócić uwage przy kupnie ?

Z gory wielkie dzięki za rady.

Łukasz - 2006-06-09, 14:00

Co sie skłoniło do wyboru tak zacnego silnika? Do wyboru tak doskonale dopasowanego do e34 motoru? :wink:
sybir - 2006-06-09, 16:23

Ja odradzam 2,5tds przymierzałem się ale zrezygnowałem.
1. Padają pompy wtryskowe, a nawet regenerowane są bardzo drogie.
2. Duże spalanie, poniżej 10l/100 ciężko zejść.
3. Duże przebiegi tych aut.
4. Egzemplarz w dobrym stanie jest drogi.
sie ma

Łukasz - 2006-06-09, 16:42

Nie jest to dobry wybór po prostu, ani bezawaryjny, ani ekonomiczny, ani szybki....
LuKaSzQ18 - 2006-06-09, 16:45

czyli już wiem że jeżdząca ekonomia to to nie jest chce kupić auto duże którym idzie tanio w miare dojechać i po długich przemyśleniach doszedłęm do wniosku że ma to być 5 w kombi niewiem czemu ale od zawsze mi się podobają trumienki. Jaki silnik jest godny uwagi ? zaznaczam że po auto wybrał bym się do niemiec w Polsce kupienie dobrego auta graniczy z cudem ;)
Łukasz - 2006-06-09, 16:55

zapodaj 525 iT + wtrysk LPG jeśli chcesz tanio
bajbus-ek - 2006-06-09, 17:26

2.5 24V Vanos (192KM) idealny silnik do e34. Wkładasz sekwencje i smigasz jak głupi.
Melis - 2006-06-09, 21:06

sybir napisa/a:
sie ma

Podpisuje się pod tym!!!
Miałem ok 1,5 roku i wszystko się zgadza co napisane wyżej :?
A może 2.4td w e34?
Ale wady:
-produkowany tylko do 1991r
-nie ma w trumianku
- osiągi... ciężko znaleść :wink:

Plusy:
-mniej pali od tds- aczkolwiek różnice są aptekarskie :lol:
-mniej awaryjny tzn pompa wtryskowa i głowica

Pozdrawiam!

sarna1 - 2006-06-09, 23:07

sybir napisa/a:
sie ma

Moj tesc ma od roku - tez nia czesto latam...
1. Pompy padaja ale z padajaca pompa auta nie kupujesz - no chyba ze sie w ogole na tych autach nie znasz.
2. Trasa Słupsk - Czestochowa - ponad 600 km - jechalem 5.5 godziny - spalanie 6.7 litra ropy - tym autem naprawde da rade jezdzic ekonomicznie. - Tesc ma automata. W miescie zima palil do 11 no ale to diesel wiec zanim sie nagrzeje to.....
3. Przebiegi takie jak przy Pb - znajdzi mi E34 z przebiegiem ponizej 250000 .....
4. I tu sie zgodze - ale lepiej dolozyc i sie cieszyc bezawaryjnym autem z wystarczajacymi osiagami a przy tym dosc oszczednym - bo cudow nie ma 2.5 lita turbo i 6 garnkow musi swoje wypic. Ale silniczek ladnie pracuje nawet jak na starego typu diesla.

Cytat:
Nie jest to dobry wybór po prostu, ani bezawaryjny, ani ekonomiczny, ani szybki....

Lukaszu - naprawiales TDSa, tankowales go, upalales ze piszesz takie opinie....bo nie wydaje mi sie zebys jezdzil tds em.

Łukasz - 2006-06-12, 10:00

miałem z tym autem małe "conieco" choć nie rozbierałem go do ostatniej śrubki.
I według mojej skromnej opinii nie jest wart polecenia, Omegi z tym motorem także nikt nie poleca, coś w tym musi być, nieprawdaż?

slawo - 2006-06-12, 15:35

Łukasz napisa/a:
I według mojej skromnej opinii nie jest wart polecenia, Omegi z tym motorem także nikt nie poleca, coś w tym musi być, nieprawdaż?

bo w omedze nie jest dokladnie ten sam silnik jakby ktos nie wiedzial.A jak wiadomo prawie robi wielka roznice ;)

Sosen - 2006-06-12, 15:43

slawo napisa/a:
Łukasz napisa/a:

bo w omedze nie jest dokladnie ten sam silnik jakby ktos nie wiedzial.A jak wiadomo prawie robi wielka roznice ;)

Rozwiń tą myśl Sławku, bo faktycznie nie wiedziałem że to inne silniki, czym się różnią?

slawo - 2006-06-12, 22:32

powiem w skrocie - BMW nie sprzedalo calej licencji na silnik Oplowi.
To tak jak prawie silnik BMW ;)
albo jak deawoo i silniki niby opla - wyglada podobnie a nic nie pasuje ;)

w oplu jest inna elektryka - inna turbina itd itp