| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - zepsułem podświetlenie zegarów ;/
Freeride - 2006-06-11, 12:51 Temat postu: zepsułem podświetlenie zegarów ;/ Któregoś dnia za bardzo przekręciłem tą gałką od włączania świateł i coś dziwnie się przekręciło, teraz wogule nie działa mi podświetlenie zegarów, ale jak kece to czuć minimalnie jakby przeskakiwało coś po ząbkach (potencjometr?)
właczanie świateł działa, czy ktoś wie co sie mogło zepsuc i jak to naprawić?
albertpopo - 2006-06-11, 13:40
Powinienem mieć to pokrętło w szpargałach. Jak nie naprawisz swojego a ja znajdę go w całości to mogę ci to wysłać. Postawisz kiedyś piwo jak będę przejazdem. Mowa oczywiście o E-30.
Mauser - 2006-06-16, 15:41
Jeśli chodzi o podświetlenie zegarów, to czy jest możliwość wymiany tych żarówek, czy diód bez jakiejśuciążliwej roboty? HJak siędo nich dostać? Szczerze mówiąc to podświetlenie jak dla mnie powinno yć trochę jaśniejsze, i jak będzie możliwość to jakoś może kolor zmienię albo coś...
center - 2006-06-16, 16:18
musisz wyjac zegary a potem wszystko juz jest proste..
koloru nie zmienisz, bo zarowki sa biale, a plastikowe oslonki sa pomaranczowe, wiec musialbys duzo naszpacic zeby cos zmienic...
Bruner - 2006-06-19, 11:45
Tylko nie kombinuj z mocniejszymi zarowkami, bo moze Ci sie conieco przetopic
Mauser - 2006-06-19, 15:44
a tam są żarówki czy diody??
center - 2006-06-19, 15:52
zarowki, i tak jak mowi bruner, nic mocniejszego bo wszystko sie topi z ciepla...
Freeride - 2006-07-24, 20:46
Problem z podświetleniem zegarów rozwiązany, była to błachostka czyli przepalony bezpiecznik 7,5A
Mauser - 2006-07-24, 21:41
Kontynułując temat, jakie jest Wasze zdanie na temat białych zegarów, tzn o tych co się ściągnie z netu drukuje na fajnym ( właśnie jakim????) papierze i przykleja, czy pieron wie co, do oryginalnych tarcz?? Wygląda to w miarę fajnie, czy jak w aucie Kajko i Kokosza??No jeśli wygląda fajnie, to:
jaki papier (czy folia)??
kleić do (na) oryginalnych??
jak wycinać dziurki??
trzeba wyciągać zegary, czy da się jakoś pokombinowac??
Opcja numer dwa: Wygląda kapiasto, więc:
Z jakiej firmy kupować?? Biedronka, Tesco??;)
Allegro?? Czy jakiś super tuning shop??
Cena tego "tuningowego akcesorium"??
Acha... i byłbym zapomniał, co z podświetleniem? Jak wygląda na białych tarczach?
[ Dodano: 2006-07-26, 21:20 ]
Czuję się zignorowany...:/
dude1984 - 2006-07-28, 09:03
heya! padlo mi podswietlanie zegarow, ale tylko z lewej strony(brak oswietlenia o obszarze wskaznika poziomu paliwa i predkosciomierza), prawa strona oswietlona;/ chyba to wina zarowki? jesli tak to od czego zaczac zeby sie tam dostac? ps. regulacja jasnosci podswietlania sprawna...
Kosa - 2006-07-28, 09:14
| Mauser napisa/a: |
Acha... i byłbym zapomniał, co z podświetleniem? Jak wygląda na białych tarczach?
[ Dodano: 2006-07-26, 21:20 ]
Czuję się zignorowany...:/ |
i tak nei będą białe tylko podświetlone na pomarańczowo to nie wiem czy jest sens, ja miałem u siebie "białe zegary" 3 dni i wróciłem do oryginału, tak jest najlepiej
| dude1984 napisa/a: | | heya! padlo mi podswietlanie zegarow, ale tylko z lewej strony(brak oswietlenia o obszarze wskaznika poziomu paliwa i predkosciomierza), prawa strona oswietlona;/ chyba to wina zarowki? jesli tak to od czego zaczac zeby sie tam dostac? ps. regulacja jasnosci podswietlania sprawna... |
1. Zdejmujesz osłone pod kierownica
2. namierzasz 2 nakretki po lewej i prawej stronie kierownicy (za plastikiem pod zegarami)
3. zdejmujesz w/w plastik i tam masz wkrety od ramki na zegarach
4. pozniej jeszcze 2 srubki na gorze trzymajace wszystko na miejscu
5. wyciagasz zegary i odpinasz kable
6. odkrecasz z tylu zegarw srubki
7. zdejmujesz tylnia obudowe i masz wszystko na wierzchu
chyba bylo to jakos tak
pozdro
Mauser - 2006-07-28, 10:03
Przyjmuję za pewnik, iż białe tarcze zegarów w E30 wyglądają nieciekawie, źle, niedobrze, i nie ma sensu ich zakładać
Mam nadzieje ze się ktoś nie zgadza, i mi pokaże jak to wygląda na przykładzie jego fury, z np. zmienionym podświetleniem na inny kolor
Bruner - 2006-07-28, 10:28
| dude1984 napisa/a: | | heya! padlo mi podswietlanie zegarow, ale tylko z lewej strony(brak oswietlenia o obszarze wskaznika poziomu paliwa i predkosciomierza), prawa strona oswietlona;/ chyba to wina zarowki? |
Moze byc zarowka, ale mozliwe ze Ci cos nie laczy, u mnie raz na miesiac - dwa tez sie tak dzieje ale wystarczy stuknac w zegary i swieci normalnie. Jak to sie bedzie dzialo czesciej to rozbiore zegary, ale narazie mi sie nie chce.
Łukasz - 2006-07-28, 10:43
| Mauser napisa/a: | Przyjmuję za pewnik, iż białe tarcze zegarów w E30 wyglądają nieciekawie, źle, niedobrze, i nie ma sensu ich zakładać
Mam nadzieje ze się ktoś nie zgadza, i mi pokaże jak to wygląda na przykładzie jego fury, z np. zmienionym podświetleniem na inny kolor |
ori najlepiej, żadne biele, indigla itp, pomarańcz jest the best!!!!
|
|