BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - troche za duza cena jak na e30 325

ZIUT - 2006-06-11, 19:38
Temat postu: troche za duza cena jak na e30 325
nie wydaje wam sie ze troche ponioslo wlasciciela z ta cena??
http://www.allegro.pl/ite...uper_stan_.html

tez bym nie oddal za 10 000 zl ale 20 000 to za duzo jak chce sprzedac to auto!!

ale 15 000 to juz propozycja warta uwagi takie jest moje zdanie

Arczi e30 - 2006-06-11, 20:01

u nas w polsce jest taka mentalność ... że ludzie kupujac stare auta nie sugeruja sie stanem, kwintesencją .. itp. jezeli te auto jest w stanie idealnym nie bite, w dodatku posiada takie zadkie graty jak barany, m-technik-a, rozporke hartge to własciciel powinien wystawic ja na niemieckiej aukcji ...

P.S. Kiedys na forum Fiata 126p ludzie smiali sie z gościa ktory mial org. fiata 126p z 1976r po tuningu silnika do 45KM, na łanych flegach i poszerzeniach podobnych do m3 e30 ... chciał 9tys zł ... wszyscy sie smiali ... ze auto to szpachlowoz itp. .... przyjechał gość ze Szwecji z laweta zabrał maluszka i nawet sie nie targował a auto naprawde było zrobione z sercem i przez dobrych speców ... choc posiadacze obwieszonych spojlerami maluchow smiali sie z tego egzemplarza .... miny im zrzedły

Pawel-e30 - 2006-06-11, 20:14

to samo jest arczi w temacie o emce za 16tys :wink:
ChriS - 2006-06-11, 20:15

Myślę ,że cena adekwatna do stanu i wyposażenia beemki.Same felgi to 3tys.zł.
kamil.k - 2006-06-11, 20:17

autko ladne i wogule ale koles sobie chyba zarty robi 20 tys. :lol:

smiga nia na zawodach driftingowych wiec dostaje w kosc niema to tamto - w stanie idealnym na pewno nie jest pozatym ma wszpachlowany jakis badziewny wlot w blotnik

jak ja sprzeda na czesci to moze mu wyjdzie 20 tys.

Adi - 2006-06-11, 20:24

było już i to dwa razy tu
sarna1 - 2006-06-11, 20:37

to najladniejsza E30 w Polsce i nie ma to tamto - kto ja widzial z bliska, widzial jak jest wyposazona i jak jest zadbana wie o czym mowie - mialem okazje pogadac z wlascicielem - maniak marki. Ja bym za to auto zaplacil 15 :) tak jak stoi - bo 20 to lekkie przegiecie.
Menel - 2006-06-12, 00:17

no i dobrze gadasz sarna.15 z lekka reka. zwykly zadbany golas 325 na stalowkach dochodzi do 10tys.a tu jest i szpera, i mtech II,i BBS RS, itd itd, po prostu sprawdzona jak wygrywa prawie zawsze na zawodach w drifcie( i nie mylic jak patafiany na innych forach ze drift to katowanie autka i palenie gumy !! !!!!!! ). lepiej dac te pare zlociszy wiecej niz miec smierdzacego golasa co nawet kapcia w miejscu nie spali porzadnie.
KORDI - 2006-06-12, 01:15

Arczi e30 napisa³/a:

P.S. Kiedys na forum Fiata 126p ludzie smiali sie z gościa ktory mial org. fiata 126p z 1976r po tuningu silnika do 45KM, na łanych flegach i poszerzeniach podobnych do m3 e30 ... chciał 9tys zł ... wszyscy sie smiali ... ze auto to szpachlowoz itp. .... przyjechał gość ze Szwecji z laweta zabrał maluszka i nawet sie nie targował a auto naprawde było zrobione z sercem i przez dobrych speców ... choc posiadacze obwieszonych spojlerami maluchow smiali sie z tego egzemplarza .... miny im zrzedły

"Witam wszystkich na forum jestem tutaj nowy
Posiadam maluszka z 1983 roku (takze to moj rok ur.) poczadkowo mial byc to maluch do jazdy "na codzień" ale gdy dostalem go w swoje rece odrazu zaczalem go budować po swojemu na poczadku lakiernik byl wybor padl na zolty agresywny sporting i przy okazji wyniany lakieru blacharka niestety zostalem oszukany u blacharza ten zamiast wstawić mi nowe blachy ktore zakupilem wypelnil ubytki w postaci rdzy itp szpachla oraz czym sie dalo ( co po 3 latach wyszlo i w ta wiosne autko znowu idzie do blacharza tym razem do przyjaciela na poczadku byl w nimsilnik 2 cylindrowy stanadardowe przerobki czyli glowica 3 mm walek 385 potem 555 kolo zamachowe itp jak wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia takze zapozyczylem na poczadku silnik od fiata 127 1050 pojemnosci 55 koni wystarczalo to jednak ktoś wspomnial mi ze istnieje silnik taki sam jak 1050 tylko ze wieksz pojemność a co za tym idzie moc i moment obrotowy byl znacznie wiekszy moc to 75 koni bylo juz w serii lecz delikatnie zrobilem glowice oraz kanaly niedlugo zrobie w nim zamach i wszystko co sie da by wysisnać 100 koni z niego

Zmiany:

zolty lakier sporting , chromowane zderzaki , emblematy z przodu polski fiat , toz za prawymi drzwiami emlemat licencja fiat , chromowane wycieraczki oraz piora , szyberdach kola to aktualnie ats-y clasic 6x13 et 30 ale na dniach beda 7x13 et20 opony to 175/50/13 z przodu i z tylu wbrew pozorom weszly ale na styk teraz czekam na 7x13 tarcze z przodu i z tylu od duzego fiata srodek klatka bezpieczenstwa fotele kubelkowe bimarco "c" szelki shrota trzy ponktowe srodek jest totalnie odchudzony z gom wygloszajacych glosna prace silnika oraz wzelkich mat
Zawieszenie jest pozadnie obnizone nieraz sprawia to trudnosci w przemieszczaniu sie lecz mi sie to bardzo podoba iz tak nisko stoji a prowadzi sie swietnie maluch jest wecz przyklejony do nawierzchni dzieki bardzo niskiemu zawieszeniu oraz kolom oto fotki jak widać praca pprzedniego blacharza jest odrazu widoczna (
"

Sory za Ot....ale tu tak samo widać jak wiele czasem potrzeba pracy a później to sie nie zwraca..... :wink:

PozdrOOfki..... :-D

kamil.k - 2006-06-12, 08:07

menel napisa³/a:
jak wygrywa prawie zawsze na zawodach w drifcie

prawie robi wielka roznice - kiedys tam wygral i chyba od tamtej pory nie wygral zadnej eliminacji

a ze ma szpere to nie wiem - pamietam ze nie mial,w opisie aukcji tez nic nie napisal wiec pewnie nie ma

IGI - 2006-06-12, 11:41

Zaraz pewnie mnie co poniektorzy zlinczuja ale ...
Zauwazylem na forum bmw - nie tylko tym tutaj, ze wlasciciele bmw strasznie emocjonalnie podchodza do swoich aut, uwazaja je za najlepsze na swiecie i jak juz dochodzi do wyceny jakiejs beemki to widze wrecz nierealne ceny jakie sa (niby) w stanie zaplacic za ladny egzemplaz.

Nie twierdze ze takie podejscie jest zle ;) kazdy chwali swoje, a bmw to naprawde fajne samochody i sam chce sobie e30 zakupic, ale 20 czy nawet 15 tys za e30 to naprawde jest bardzo duzo.

Zanim planowalem zakup e30 kolega sciagnal z niemiec 325 coupe, od starszego pana, z ksiazka serwisowa i udokumentowanym przebiegiem 170 tys km. Sprzedal ja za 4000 zl do rejestracji, a naprawde byla idealna .

Sam jako ze chce kupic e30 sledze ogloszenia, i ladna bmw 325 mozna juz kupic w granicach 6 - 7 tys zl, choc jak juz sie taka trafi to schodzi jak cieple buleczki ;)
Nie tak dawno nawet byla sliczna 325 w mtechnicu, na ladnych aluskach za 5900 ale poszla juz pierwszego dnia po wystawieniu ogloszenia.

Prawda jest taka ze auto jest tyle warte ile ktos zechce za nie zaplacic, i mozliwe ze mowicie prawde ze za dobry egzemplaz warto dac 15 tys, tylko sie zastanawiam w takim razie czemu jeszcze nigdy nie widzialem zeby te dobre egzemplaze za te 15 k schodzily ;]

duchPW - 2006-06-12, 12:20

może jeszcze zobaczysz - na pewno łatwiej jest sprzedać takie auto za mniejszą kasę i żal oddawać za półdarmo akuto, które jest dopracowane i włożono w to dużo kasy, a transakcja jeśli dojdzie do skutku będzie pewnie gdzies po środku - tak jak napisałeś - jest warte tyle, ile ktoś zechce zapłacić - to kwestia czasu, który sprzedający ma, albo nie
IGI - 2006-06-12, 12:33

wiem jaki zal bo mialem kadetta gsi przedtem - kupilem za 6400 wsadzilem 3000 sprzedalem za 4300 ;) a byl naprawde idealny* - juz jak go kupilem to byl naprawde bardzo zdrowy jak na kadetta i to gsi, ja zrobilem kompletna blacharke - wybebeszony do zera, nowe progi (stare nie byly mocno zjedzone) nowe nadkola, podloga - zalatane w 2 miejscach male dziurki.

Silniczek miodzio - 230 tys przebiegu nie bral oleju wogole i mial moc, wnetrze salonowe - stan idealny.
Niestety stracilem serce i sprzedalem, rzeczywistosc zweryfikowala cene ... choc ludzie i tak mowia ze duzo za niego dostalem ...

*prawie ;)

Meecowhy - 2006-06-12, 12:33

jak bym mial to bym dal 20 koła za ten wozek ..... hehe ale napewno staral bym sie ciut zejsc w dol z cena .....