BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Czy warto kupić?

LoveJoy - 2006-06-20, 09:59
Temat postu: Czy warto kupić?
Cześć,

Jako, że nadeszła u mnie u mnie pora na zakup większego auta niż moja e30 (żona w ciąży)a na allegro dziś znalazłem takie ustrojstwo:

http://moto.allegro.pl/sh...?item=111176903

to mam do Szanownych Kolegów pytanie:
- czy warto,
- na co zwrócić szczególną uwagę,
- jak toto się zachowuje i co najczęściej może zdechnąć
oraz wszelkie inne uwagi i sugestie mile widziane :mrgreen:

Pozdro
LJ

xvc - 2006-06-20, 13:02

mysle ze warto zerknac na:

- mocowanie tylnej belki [te tuleje] czy nie jest wybite - jak padna gumy belka lubi mocno poobijac karoserie.
- zawieszenie przod!!
- sprawdz jak tam sie ma podloga, a szczegolnie pod tylna kanapa. w 7 pod kanapa jest aku - czasem komus sie wyleje czy cos, lepiej zerknac :)
- zwroc uwage jak wl;asciciel nia jezdzi, jak rusza i zmienia biegi - czy robi to na hamulcu.
- daj jej troche po dupce - skrzynia nie powinna wogole halasowac, a biegi powinny zmieniac sie plynnie. czasem jak sie skrzynka rozgrzeje to stuka - tak nie powinno byc.

a poza tym standard - lakier, podluznice, lampy, szyby, kiera [czy wycieruch], siedzonka czy wisiedziane, czy lampeczki wszystkie dzialaja] itd. czy nie ma komunikatow na kompie, a jak bede po niemiecku - to przytrzymaj lewy przycis 5 - 10 sekund i sie jezyk zmieni..

co do silnika, poprostu popatrz sobie - czy nie ma glutow na korku :)))

mialem kiedys 7 z 3 litrowym motorem i bylem bardzo zadowolony :)

pozdr!
xvc

ps. moj brat ma fajna niunie 735 91r. w sekwencyjnym gazie - moze by sprzedal, ale napewno nie za 7500 PLN :) jak cos PISZ :)

Menel - 2006-06-20, 17:53

hehe a to moj kumpel sprzedaje :lol:

[/b]RoboCop: aleś mu pomógł, powinienem usunąć tego posta ;-)

Qba - 2006-06-21, 09:42

eeeeeeeeee nie wiedziałem ze 7-emke mozna kupic za taką kase :shock: to juz chyba piątki są drozsze :roll: , ze zdjec wygląda ze to autko jest całkiem calkiem,