BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - nowy właściciel bmw 316

thomson - 2006-06-21, 22:46
Temat postu: nowy właściciel bmw 316
witam wszystkich jestem nowym właścicielem bmw 316 sedan z roku 93 model e-36 mam wielką przbę do wszystkich posiadaczy tego modelu i nie tylko aby co nieco mi oniej napisali czego mam sie poniej spodziewać jest to silnik podobno 8 zaworowy myśle nad zagazowaniem jej ale to poznie jak sie sprawuje itp. Prosze o wszystkie wiadomości a ja na bierzaco bede wnioskował o małe podpowiedzi z moimi problemami z góry dziękuje ...
nokerman - 2006-06-21, 22:54

Witaj
A my mamy prośbę do ciebie.
Nikt tu nie bedzie specjalnie dla ciebie referatów powtarzał, wystarczy tylko że przejrzysz sobie archiwum naszego forum pod kątem słów kluczowych: E36, 316, M40
i zapewniam cię że znajdziesz wszystkie odpowiedzi na twoje wątpliwości

a teraz kubełek wody :| masz najbidniejszy motorek i góra za pół roku bedziesz znowu pisał "jak i czy da sie włożyć em50 do twojej furki" :lol: :lol: niemartf sie wszyscy tak mają :mrgreen:

PZDR

LoveJoy - 2006-06-22, 12:59
Temat postu: 316
Cześć,

Czego się spodziewać? Braku mocy i przyspieszenia - masz najmniejszy z silników do tego modelu. Nie gazuj go - nie ma sensu - i tak mało pali. Lepiej pomyśl odrazu nad zmianą silnika na większy :mrgreen:

Pozdro
LJ

Arczi e30 - 2006-06-22, 13:45
Temat postu: Re: 316
LoveJoy napisa³/a:
Cześć,

Nie gazuj go - nie ma sensu - i tak mało pali.
Pozdro
LJ

niema sensu z jeszcze jednego powodu, wprowadzenie akcyzy na gaz od wrzesnia jest prakatycznie przesadzone ... jesli gaz faktycznie bedzie kosztował 2x razy wiecej to zakadanie gazu jest wrzuceniem kasy w błoto ... zwarzywszy na to ze z gazem sa problemy, przeglad jest drozszy, musisz czesciej wymieniac olej, swiece .... wiec olej to :wink:

thomson - 2006-06-25, 17:22

dobra panowie a powiedzcie mi co to jest za rzecz jest ona przy przednim zderzaku koło lewego wlotu powietrza który chłodzi tarcze jest w kształcie kwadrata jest to mama czesć wygląda jakby to był jakiś czujnik temperatury na koncu jest aluminiowa otoczka w kształcie koła u mnie to tak wisi sobie podczepione do zderzaka niewiem gdzie to powinno byc chyba z zatrzasków musiało wypaść ?? ?
patryk w-wa - 2006-06-25, 18:17

Pewnie czujnik temperatury zewnetrznej.
thomson - 2006-06-25, 20:38

tak alew srodku niewiem gdzie mi tÄ… temperature pokazuje a moze sÄ… jakieÅ› funkcje tegolicznika ?? / umnie tylko kasuje sie kilometry dzienne