| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Waz gumowy? Jak zalatac? ZDJECIA
bmwprg - 2006-06-24, 17:12 Temat postu: Waz gumowy? Jak zalatac? ZDJECIA Witam!
Poszedl mi waz gumowy tylko nie wiem jak to nazwac(ktory to?) wchodzi on od strony szyby do silnika i do takiego urzadzonka prz prawym kielichy firmy bosh(patrzac od przodu). moje pytanie... poniewaz jest tam jakby nadciete od noza i czy te specjalne tasmy do wezy gumowych zdadza egzamin? bo nie wiem gdzie taka gume moglbym nabyc! Pozdro
ADC - 2006-06-24, 17:19
Smialo powinienes kupic w sklepie gume przeplywomierza
bmwprg - 2006-06-24, 17:52
NIe nie jest to guma ukladu chlodzenia.
A o to i pekniecie
patryk w-wa - 2006-06-24, 17:56
takÄ… gume na bank kupisz ale jak chcesz tasme do wezy gumowych to kupisz w kazdym praktycznie sklepie z czesciami samochodowymi jest dosc dobra bez problemu wytrzyma nawet dosyc dlugo a kosztuje ok 10zl i najwazniejsze ze wytrzymuje wysokie temperatury.
bmwprg - 2006-06-24, 18:05
No wlasnie nie wiem czy szukac takiej gumy, bo ost szukalem gumy do chlodnicy to mi na szrocie krzyczeli 70zł i musialem dorabiac i kombinowac. Wiec chyba sprobuje uzyc tej tasmy mam nadzieje ze wytrzyma:)
BADYL - 2006-06-24, 18:46
| bmwprg napisa³/a: | | No wlasnie nie wiem czy szukac takiej gumy, bo ost szukalem gumy do chlodnicy to mi na szrocie krzyczeli 70zÅ‚ i musialem dorabiac i kombinowac. Wiec chyba sprobuje uzyc tej tasmy mam nadzieje ze wytrzyma:) |
Niestety nie wiem skad jestes ale w warszawie na przeciwko ul.Dolnej jest super sklep z gumowymi gratami - mozna jaka sie chce gume o róznych kształtach kupic za smieszne pieniedzory.
A jezeli juz ci szkoda wydac kasy to polecam taśme samowulkanizujaca sie a nie jakies power tape-y.
bmwprg - 2006-06-24, 18:50
nie no ja mysle ze za 70 za gume z 90 roku i sparciala to przesada. Jestem z Gdanska:) i ost zjezdzilem wszystkie sklepy motoryzacyjne zeby dobrac do chlodnicy gume a co dopiero do tego. A jaka to tasma wylkanizacyjna dostane ja w sklepie motoryzacyjnym? Moze jakas firma?>
BADYL - 2006-06-24, 19:41
| bmwprg napisa³/a: | | nie no ja mysle ze za 70 za gume z 90 roku i sparciala to przesada. Jestem z Gdanska:) i ost zjezdzilem wszystkie sklepy motoryzacyjne zeby dobrac do chlodnicy gume a co dopiero do tego. A jaka to tasma wylkanizacyjna dostane ja w sklepie motoryzacyjnym? Moze jakas firma?> |
Nie znam nazwy niestety nejlepiej kupic szeroka - i nie wiem czy jest dostepna w sklepach motoryzacyjnaych czy przypadkiem w sklepach z aramtura sanitarna.
henry - 2006-06-24, 21:23 Temat postu: taśma .....Doskonale sprawdza sie w tej sytuacji elektryczna taśma samowulkanizująca nr 23 firmy np. 3M , lub Bishop.......Przetestowałem ,sprawdziłem i polecam.................Rozciąga sie ja przed nawinięciem aż szerokośc jej zmniejszy sie o połowe i taka "naciągniętą" sie nawija na uszkodzona rurę..............PZDR - henry
jaqub - 2006-06-25, 00:41
ASO? wiem ze np gumy dolotu do m50b20 (te miedzy przeplywka a przepustnica) ORI w ASO sa tansze niz stare uzywane na allegro...
bmwm - 2006-06-25, 00:41
podaj mi nr z tej gumy bmw
lub dokladnie z czego do czego idzie i w jakim aucie
powiem ci ile kosztuje nie wydaje mi sie zeby to bylo 70-90 za uzywke
tomcio83 - 2006-06-25, 11:26
Mi kiedys w drodze walnela taka guma tylko od chlodnicu do silnika wchodzaca nie bylo innego sklepu ja Åškoda wiec wszedlem do sklepu zakupilem rurke dociolem troszeczke i do dzis smigam a koszt 12,90zl
bmwprg - 2006-06-25, 18:05
wiec tak kupilem tasme samowulkanizacyjna:} polozyem warste i firmy K2 tasme do rur gumowych zobaczymy co z tego wyniknie
|
|