| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - 1,8 M10 siÄ™ szybko grzeje/gotuje [mod edit] POMOCY
erikson - 2006-06-25, 14:32
jak nie zapowietrzony,to głowica lub uszczelka poszła
Pawel-e30 - 2006-06-25, 14:46
moze termostat??
erikson - 2006-06-25, 16:25
czy gdy masz odkrecony korek chłodnicy wala ci bable?,jak w układzie zbiera sie powietrze to momentalnie układ traci mozliwosc chłodzenia.
adrian e30 - 2006-06-26, 08:52
przyczyn moze byc wiele, zacznij od opisania objawow towarzyszacych grzaniu sie wody.
pozniej cos poradzimy!!!!
KotSylwester - 2006-06-26, 08:59
cobra-82 napisał: | Cytat: | | CHODZI O TO ZE OD JAKIEGOS CZASU NIEMOGE DALEKO POJECHAC DOSTAJE TEMPERATURY MAX AZ SIE GOTUJE!!!!CO JEST |
Upały sa po 32 stopnie, to nie dziwne że się gotujesz. Otwórz okna albo załóż klime.
A jeżeli silnik Ci się gotuje to:
brak płynu chłodniczego.
termostat
wisko wentyklator się nie załącza - szumi jak 5litrów pod maską njak jest wskazówka poza 1/2. ?
z poważniejszych i mniej relanych:
problem z głowicą
luksiarz - 2006-06-26, 19:04 Temat postu: Re: WITAM
| cobra-82 napisa³/a: |
I:AUTO IDZIE JAK SZALONE KOLAMI TEZ PRZEKRECI I IDZIE Z PISKIEM!!!
|
Oby ci chodziło jak najlepiej , ale nie wróże mu dalekiej przyszłosci po takim przegrzaniu
sprawsz pompe wody czy nie urwały sie łopatki napisz jeszcze czy wisko łapie jak sie zagrzeje
Gangstapcf - 2006-06-27, 00:23
ja miałem podobne efekty jak uciekał mi płyn z układu i czasami zapomniało sie uzupełnic stan. miałem tez kiedys przypadek ze mi się duży obieg nie chciał otworzyc i tez nie dało się za daleko pojechać . A co do wentylatora to M10 nie jest aż tak bardzo czułe na uszkodzenie wiska, przy sześciu cylindrach jest naprawde tragedia, ale M10 znosi to wmiare nieźle.
pozdrawiam
Cooba - 2006-06-27, 09:49
Mi sie tez ostatnio na zlocie w Tarnowie podczas parady zagotowala Ale juz wiem ze wisko jest padniete.
pozdro.
Menel - 2006-06-27, 23:10
hehe, wisko to cos aluminiowego w twoim wiatraku przed chlodnica.
poczytaj tematy "wisko" , wszystkie przypadki sa opisane.
1.sprawdz termostrat
2.przeplucz chlodnice i ja wyczysc cala.
3.odpowietrz dokladnie caly uklad nawet pare razy
4.sprzawdz czy wiatrak kreci sie na zimnym silniku tak samo jak na przegrzanym
5.jak sie zagrzeje i wkrecisz na obroty tak okolo 4000 obr ,sprawdz czy sie nie schlodzi. jak tak to wisko padniete.
6.sprawdz czy korek od zbiornika wyrownawczego przepuszcza powietrze.najlepiej podmien z kims.
a dalej to juz uszczelka pod glowica. przepycha powietrze itd do wody, zapowietrza sie i wywala wode...chyba..nie znam sie az tak
mi pomoglo dokladne wyczyszczenie chlodnicy.
kocerba - 2006-06-28, 15:42
Napewno poszla glowica lub blok (przy najlepszym wariancie tylko uszczelka). zycze wymiany i pozbycia sie tego silnika jest do kitu. Przestazala konstrukcja (blok w tym silniku jest koszmarny pęka jak szklanka)
Neumann - 2006-09-06, 13:13
| KotSylwester napisa³/a: | cobra-82 napisaÅ‚: | Cytat: | | CHODZI O TO ZE OD JAKIEGOS CZASU NIEMOGE DALEKO POJECHAC DOSTAJE TEMPERATURY MAX AZ SIE GOTUJE!!!!CO JEST |
Upały sa po 32 stopnie, to nie dziwne że się gotujesz. Otwórz okna albo załóż klime. |
Mam M10b18 godzina jazdy w korku w upale ponad 35stopni i temperatura nawet nie dyga dalej niż o 1mm od środka pola. Innymi słowy chyby było wszystko w pożądku to by wyglądało tak jak u mnie
[ Dodano: 2006-09-06, 12:50 ]
| kocerba napisa³/a: | | Napewno poszla glowica lub blok (przy najlepszym wariancie tylko uszczelka). zycze wymiany i pozbycia sie tego silnika jest do kitu. Przestazala konstrukcja (blok w tym silniku jest koszmarny pÄ™ka jak szklanka) |
Przestarzała napewno, ale nie widziałem żeby blok pękał jak szklanka, łatwiej pękają głowice w M21 i M20
|
|