| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - dyfer i regulacja
tomcio83 - 2006-06-30, 11:19 Temat postu: dyfer i regulacja Mama takie pytank podobno jest jakas regulacja w dyfrze. Doczego ona slurzy (na pewno do regulacji ale jakiej i czego) i gdzie ja znalesc
zyggy - 2006-06-30, 11:36
Jedyną możliwością regulacji w dyfrze jest zastosowanie odpowiednich pierścieni dystansowych przy wałku atakującym, w celu niwelacji luzów. Pierścienie to elementy nr 10 na rysunku
E30 316 DRIVE FLANGE SUSPENSION/GASKET
meles - 2006-06-30, 12:07
| zyggy napisa³/a: | | JedynÄ… możliwoÅ›ciÄ… regulacji w dyfrze jest zastosowanie odpowiednich pierÅ›cieni dystansowych przy waÅ‚ku atakujÄ…cym, w celu niwelacji luzów. |
A ja zawsze myślałem, że wałek atakujący to jest ten z mniejszym "trybikiem", czyli ten bezpośrednio połączony z wałem.
zyggy - 2006-06-30, 12:24
| meles napisa³/a: | | A ja zawsze myÅ›laÅ‚em, że waÅ‚ek atakujÄ…cy to jest ten z mniejszym "trybikiem", czyli ten bezpoÅ›rednio połączony z waÅ‚em. |
Rzeczywiście, pomyliłem rysunki. W tym dyfrze regulacja pierścieniami dystansowymi jest możliwa przy wszystkich wałkach.
tomcio83 - 2006-06-30, 16:46
a czym jesli ma sie naprzyklad te luzy to jak one sie objawiaja np podczas jazdy cz trzeba je sprawdzic wgrzebujac sie pod auto
duchPW - 2006-07-02, 10:26
generalnie, to dyfry są stosunkowo tanie, więc nie opłaca się w nich grzebać ... chyba, że będziesz robił to sam i masz dyfer na zmarnowanie, bo to wszystko fajnie brzmi, ale w teorii - w praktyce dyferencjałów się nie rozbiera, tylko wymienia - tak jak ze skrzyniami biegów
|
|