BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

MotorSport - 12 sierpień - Tor kartingowy w Lublinie

LUKAS - 2006-07-03, 10:59
Temat postu: 12 sierpień - Tor kartingowy w Lublinie
Hello.

Dzięki Grzesiowi który zasiegnal informacji w Automobilklubie Lubelskim dowiedział się jakie sa warunki na wynajem toru.

Wynajem na caly dzien czyli np. od 9-10 do 17-18 kosztuje 1500-2000zł. W tym jest ochrona, ToyToye, oraz ludzie ktorzy pozniej posprzataja po imprezie.

Propozycja jest taka, żeby osoby ktore bylyby chetne na zawody organizowane przez Nas wpisaly sie w tym temacie. Moglibysmy np. rano zrobic trening, a w poludnie zawody, popoludniu ogloszenie wynikow, puchary i grilowanko :)

Co o tym sadzicie :?: To nie ma byc zlot tylko pojeżdżawka, wiec wystarczy jak bedzie z do 20 zawodników. Wtedy koszta sie dosc ladnie rozloza i niebedzie tloku na torze :)

Dzieki Grześ za info :)

Pozdro
Luk

buni - 2006-07-03, 11:08

ja sie zglaszam
LUKAS - 2006-07-03, 11:11

1) LUKAS
2) Buni

Grzesio - 2006-07-03, 12:39

Troszkę uściślę wiadomości:

Na zlot może wjechać dowolna ilość samochodów i osób, jednak impreza będzie zamknięta tylko dla BMW, oraz startujących w zawodach nie może być więcej jak 20 aut. Kwestia kasy wygląda następująco. Cena minimalna to 1500zł za cały dzień jeśli aut startujących będzie poniżej 15, a max 2000 jeżeli aut będzie 20, czyli wychodzi ok 100zł od auta, ale pomyślałem tak że osoby które nie będą startowały też powinny zapłacić ok 20 zł i wtedy koszt nam się zmniejszy. Osoby nie startujące mogą spokojnie rozłożyć się na kocach postawić grille i roskoszować się pięknymi popisami startujących. W cenę wliczona jest profesjonalna obsługa toru tj. ochrona, sędziowie, puchar PZM dla zwycięzcy, tojtoje (WC) no i ekipa sprzątająca po imprezie. Wstępny termin ustaliłem na 19 lub 20 sierpnia ew. można to zmienić tylko trzeba wcześniej powiadomić. Ja mam czas do 11-12 lipca na podjęcie decyzji czy wogóle jesteśmy tym zainteresowani, także proszę o wypowiedzi na ten temat.

Po imrezie na torze wszyscy mogą się przenieść nad oddalony ok 1 km Zalew Zemborzycki, gdzie można popływać, skożystać z wyciągu narciarskiego (wodnego) oraz dać zarobić ludziom z tutejszych knajp :D

Przewidziany jest również przejazd po mieście, zdjęcia na placu pod zamkiem, dla chętnych zwiedzanie miasta, skansenu, Majdanka. Wszystko jest do uzgodnienia. ZAPRASZAM

PS. Ja jako że jestem organizatorem też się wpiszę na listę startujących, ew. oddam jak zabrakie dla kogoś :wink:

nokerman - 2006-07-03, 12:44

no jestem za (jako cień gospodarza imprezy) 8)
LUKAS - 2006-07-03, 12:51

1) LUKAS
2) Grzesio
3) Buni
4) NOKERMAN

Proponuję ustalić limit zawodników, na 15 aut. Powód jest prosty, zadługo będzie się czekać na start, oraz wiecej bedzie mozna sobie pojeździć, jesli bedzie mniej samochodow :)

Grzesio - 2006-07-03, 13:06

Jeśli ktoś chciałby zobaczyć kilka zdjęć z innych zlotów odsyłam na

http://www.automobilklubl...?q=image/tid/18
http://www.automobilklubl...?q=image/tid/14

buni - 2006-07-03, 13:11

onboard z toru ;)
zapisz jako :
http://212.85.110.81/_pw/w01.mpg

Marcin - 2006-07-03, 13:41

Prosze mnie wpisac na liste ale:

1. Lukas aby nie bylo za drogo niech bedzie te 20 aut (choc osobiscie obawiam sie, ze nie zbierzemy tej ilosci)

2. Blagam o zmiane terminu. 19-20 sierpnia to jedyny weekend w tym miesiacu jaki mam akurat zajety bo ide na wesele kolezanki.

PZDR

buni - 2006-07-03, 13:44

15 aut to juz sie robi tlok ...
troche za dlugo sie czeka na kolejny przejazd..

LUKAS - 2006-07-03, 13:48

Lista zawodników
Marcin - 2006-07-03, 13:49

buni napisał/a:

Nie bede sie spieral bo nie bylem jeszcze tam a zatem zdaje sie na wasze doswiadczenie.

buni - 2006-07-03, 13:53

Marcin napisał/a:
buni napisał/a:

Nie bede sie spieral bo nie bylem jeszcze tam a zatem zdaje sie na wasze doswiadczenie.

zakladajac ze ustwaiona proba bedzie miala ok 1,5 -2 min min to przy 20 autach ..\
bedzie okazja przejechac sie po torze raz na 1h-1,5h h ...
( wliczajac w to zjechanie auta ktore ukonczylo probe , wjechanie nastepnego do punktu startowaego , wystarotowanie ,przejazd )
a nie daj boze cos komus nie wyjdzie i bedize chcial powtorzyc probe...
wszystko sie bedzie wydluzac
....

trzeba zachowac jakies rozsadne max zawodnikow zeby zabawa byla fajna..
pozdr

Grzesio - 2006-07-03, 14:01

Marcin napisał/a:

1. Lukas aby nie bylo za drogo niech bedzie te 20 aut (choc osobiscie obawiam sie, ze nie zbierzemy tej ilosci)

2. Blagam o zmiane terminu. 19-20 sierpnia to jedyny weekend w tym miesiacu jaki mam akurat zajety bo ide na wesele kolezanki.

Ad 1. Jak bedzie 20 aut to taniej nie będzie, bo wtedy PZM chce 2tyś zł, także i tak po 100zł wyjdzie. Taniej będzie jak od reszty co nie będą startować zbierzemy po 10-20 zł i koszt się rozłoży, ale to zobaczymy jeszcze

Ad 2. Termin jest wsumie do ustalenia, ale to jest wsumie jeden z rozsądniejszych terminów, ponieważ 5-6 jest Borsk potem niech będzie z jeden wolny weekend żeby udłożyć kaski, a ostatni jest już ponoć zajęty, ale jeszcze się dowiem

Piszcie co byście chcieli na tym zlocie i jeśli komuś nie pasuje inny termin.
Zlot planuję jedno dniowy więc może to być również niedziela jeśli w sobotę macie balety :wink:

LUKAS - 2006-07-03, 14:01

I o tym mowie od począdku :)
Dodajmy że przydałyby siędwa przejazdy, kazdej proby. Wyszalec sie bedzie mozna na trenigu, ktory baaaardzo chce zeby sie odbyl :)

PS.
Sobota
Proby jak wyzej opisalem.
termin 12 sierpnia

Komu pasi 8)

Grzesio - 2006-07-03, 14:07

Mnie tam obojętnie może być 12 ty, aby większości pasowało :wink:
jurek - 2006-07-03, 19:06

qrde ale bym chcial z wami pojezdzic...mnie 12 teoretycznie by pasowal..ale nie wiem jak z kasa bedzie, jak cos to mozecie mnie wpisac ze bede na 50% poniewaz do lublina mam kawalek....a ciagac lawety mi sie nie bedzie chcialo jak cos to przyjade treningowka;)

[ Dodano: Pon Lip 03, 2006 8:11 pm ]
bardzo sie ciesze z tego ze oprocz tego ze Lukas dziala to jest taki odzew .....pod czestochowa jest tor kartingowy ktory idealnie nadaje sie na zrobienie tego typu imprezy...ma jeden zasadniczy plus jest otwarty dla wszystkich wiadomo ze ktos nim zarzadza mysle ze wystarczyloby sie dogadac z kims odpowiedzialnym i zrobic taka impreze jako trening...z pomiarem czasow ---tylko dla wtajemniczonych (sami swoi) nie wiem jak bede mial z czasem ale postaram sie dowiedziec wiecej szczegolow na ten temat

Cate - 2006-07-03, 21:42

są tam jakieś fajne sklepy w pobliżu, co by mi się nie nudziło???
Grzesio - 2006-07-03, 21:54

Cate napisał/a:

wierz mi, nudno nie będzie :lol:

co do tej daty 12 sierpnia to jeszcze trzeba uzgodnić z PZM, bo narazie wyznaczyli 19 lub 20 sierpnia, ale myślę że da radę :wink: Najważniejsze zbierzmy chętnych a datę ustali się w przyszłym tygodniu z PZM.
Jeszcze raz - mamy tydzień tj. do 11 lipca na określenie się :!:

nokerman - 2006-07-03, 21:54

Cate napisał/a:

spooko "nieopodal" jest giełda samochodowa
zajęcie na siedem godzin :lol: jak niiechcesz nic kupować
lub najakieś czterdzieści minut jak chcesz coś kupować :mrgreen:

PZDR P.Młoda :)

Marcin - 2006-07-05, 20:14

Dla mnie 12 sieprnia gra ale widze, ze z frekwencja slabo :(
Cate - 2006-07-06, 07:50

PZDR P.Młoda :) [/quote] Pozdrawiam :D ( mało tego tego, że P. Młoda to jeszcze od 5-ciu dni mgr filologii angielskiej na 5 :!: )
Marcin - 2006-07-06, 11:10

Cate napisał/a:
Pozdrawiam :D ( mało tego tego, że P. Młoda to jeszcze od 5-ciu dni mgr filologii angielskiej na 5 :!: )

A jak 8)

jaqub - 2006-07-07, 08:26

nie przesadzajcie z tym czekaniem na start... przeciez mozna puszczac autka w odstepach co 30sekund lub co minutke tylko tor trzeba tak skonfigurowac zeby to pasowalo... a na free run mozna wypuscic co 20sekund czy cos i tez bedzie GIT... z tego co wiem jest to najdluzszy tor kartingowy w europie... teraz jest nowa nawierzchnia wiec powinno byc OKa... tyle ze np. ja (az wstyd sie przyznac) jechalem tylko 4ry okrazenia i to w zimie ze 2 lata temu jak bylo tyle sniegu ze nie bylo widac zakretow :D ale kaski trzeba troszke odlozyc bo wg wyliczen to ok 100pln start + 100pln na pb to chyba min.
Grzesio - 2006-07-07, 12:08

czas jednego okrążenia na tum torze wynosi 2-3 min także luz :wink:
LUKAS - 2006-07-07, 14:28

jaqub napisał/a:
ale kaski trzeba

... właśnie dobrze że zacząłeś ten temat ;)

Myślę że kaski kazdy z zawodników powienien mieć... Wiem ze nie kazdy moze pozyczyc kask, ale dobrzeby bylo jesli jak najwieksza liczba osob jechałaby w kaskach :!:

Bruner - 2006-07-08, 10:12

Lukas, ale Jaqubowi chyba chodzilo o odkladanie kasy na wyjazd, a nie o jazde w kaskach :wink:
LUKAS - 2006-07-08, 12:29

hehehe wiem, ale przypomniały mi się kaski przez to ;)
Grzesio - 2006-07-09, 09:26

No Panowie zbliża się termin odpowiedzi czy robimy ten zlot/KJS :?: Nie wiem co mam prezesowi odpowiedzieć :|

Doszła mi wczoraj jeszcze jedna myśl żeby po skończonych zawodach wybrać się ekipą na pojezierze Łęczyńsko-Włodawskie oddalone od Lublina raptem 50km jeziora (Piaseczno, Zagłębocze) są tam tanie domki do wynajęcia lub pola namiotowe, wieczorkiem extra dyska "MayDay" nad Piasecznem, to by było coś :mrgreen:
A woda w jeziorach jest rewelacyjna, byłem właśnie wczoraj i zaraz jeszcze raz jadę żeby mi wystarczyło aż do Borska :twisted: , bo nad Zegrzem to jak w kanale ściekowym :evil:

LUKAS - 2006-07-09, 09:53

Obawiam się że nasz KJSowy zlocik nie wypali, przez zbyt mała frekwencję ... :(

Mamy narazie 6 chętnych, ciezko bedzie w dwa dni zdobyc jeszcze 9ciu ... :?

adamm - 2006-07-09, 22:37

Witam

Ja się piszę, ale raczej do oglądania, bo z silniczkiem 1.6 to szkoda sobie robić lipy.
Ale chętnie się dorzuce te 20 PLN, tym bardziej że to byłaby wogóle moja 1-wsza wizyta z BMW. Jakoś wcześniej mnie nie ciągnęło do tego.

Jakby co to ja jestem za !!

Pozdro

Grzesio - 2006-07-10, 21:51

no nic, chciałem dobrze :cry: jutro zadzwonię i jeszcze pogadam z prezesem PZM żeby dał nam czas jeszcze z tydzień, a jeśli nie to powiem że rezynujemy, bo raczej po 150zł/os. to się wcale nie kalkuluje :evil:
LUKAS - 2006-07-10, 23:14

Obawiam się ze impreza nie dojdzie do skutku :(

Czyzby wszyscy pojechali na wakacje ... :roll:

buni - 2006-07-13, 14:43

a taki piekny tor....

majfer - 2006-07-13, 19:45

Imprezka pasuje ! Szkoda że tylko jako kibic ale wspólnie z maniakami BMW ze Świdnika nie zawiedziemy !! ! Co do kasy nawet kibic powinien zapłacic te 20 zł wkońcu będzie na co poparzeć :lol:
Pozdrawiam i będę obserwował rozwój tematu !

Grzesio - 2006-07-13, 21:21

Majfer, namów kolesi ze Świdnika żeby startowali i podaj listę ew. chętnych, bo narazie za mało nas :!: :!: :!: :|

PS. Ponoć nowy klub powstał w Świdniku koło Lublina - zapraszamy do naszego klubu również :D

jaqub - 2006-07-14, 22:08

Grzesio napisał/a:
Majfer, namów kolesi ze Świdnika żeby startowali i podaj listę ew. chętnych, bo narazie za mało nas :!: :!: :!: :|

PS. Ponoć nowy klub powstał w Świdniku koło Lublina - zapraszamy do naszego klubu również :D

aj Grzesiu... bo ty teraz warszawiak jestes i nie wiesz co i jak... ja zaliczylem "pierwszy nieoficjalny zlot bmw w swidniku" pod kauflandem... i bylem pod wrazen organizacji :shock: chlopaki naprawde chca cos zdzialac !! !

LUKAS - 2006-07-14, 22:12

My tu gadu gadu, a czas nam ucieka :( Czy będą chetni na wypad na tor :?:
Pawełm5 - 2006-07-14, 23:25

ja pisał bym się , ale nie mam zawiasu bo ociąga się dostawa i jest niebezpiecznie a w Kielcach startować będę z można powiedzieć konieczności ; jak będzie to jadę
Grzesio - 2006-07-15, 06:59

Ja jeszcze nie dzwoniłem do prezesa że rezygnujemy, ale będę to musiał zrobić w przyszłym tygodniu jak sie nie zbierzemy, bo i tak juz tydzień przeciągnąłem :wink:
majfer - 2006-07-15, 09:09

Dzisiaj wspónie z chłopakami jedziemy pogadac i poszaleć !! Jak tylko znajdę chętnych do udziału dam zanć ! Z tego co jest mi wiadome to samych "kibiców" od nas nie zabraknie !! !
O efektach będę pisał na bieżąco !! !
Pozdrawiam !! !
ŚwidnickiKlubBmw.cba.pl

Grzesio - 2006-07-15, 12:15

Brawa dla tego Pana :D
Michał89 - 2006-07-15, 21:47

Witam. Jestem jednym z organizatorów I Świdnickiego Zlotu BMW :) Dziękujemy za miłe opinie dotyczące naszego zlotu :) Staralismy się jak mogliśmy:) Dobra koniec OT :D A co do tego zlotu na Torze Lublin to ja się napewno zjawię jako kibic :) Postaramy się z kolegą Piotrkiem (drugi organizator :D ) troche zmobilizować chłopaków ze Świdnika i okolic :) Będzie dobrze ;) Pozdrawiam
majfer - 2006-07-18, 19:50

I jak Sytuacja ! Coś z tego będzie ?? ?
Ja proponujuę się spotkać i poważnie porozmawiać !! !
SwidnickiKlubBmw.cba.pl organizuje mały spocik w dniu 22 lipca z miejscem docelowym w Bełżycach ! jak by ktoś był chętny oczywiście ZAPRASZAMY !! !
Szczegóły na forun SwidnickiKlubBmw.cba.pl
Pozdrawiamy !! !
IU dajcie znać jak sytuacja z torem w Lublinie !! !

Marcin - 2006-07-18, 20:05

Cos mi sie zdaje, ze nic nie bedzie z tego toru w Lublinie (no chyba, ze za 200pln od auta). To troche przykre bo jak by zrobic palenie gumy albo street racing to byloby mnostwo chetnych a na powazne sciagnie na fajnym torze nie mozna zebrac 15 samochodow :roll:

Chyba sie bedziemy bawic 12 sierpnia ale w Kielcach.

Grzesio - 2006-07-18, 21:10

Jeszcze nie przekreśliłem tej imprezy, musze jutro zadzwonić do PZM i dogadać kwestję kasy i wogóle jak oni to widzą, może coś jeszcze starguję :wink:
buni - 2006-07-19, 06:56

ja odpadam.. jade do Kielc na superOES
Grzesio - 2006-07-19, 11:35

:cry: z powodu zbyt małej ilości chętnych zamykam temat toru kartingowego w Lublinie. Może w przyszłym roku coś z tego wyjdzie, jak zaplanujemy to wcześniej i nie w wakacje :( SZKODA :cry:
LUKAS - 2006-07-19, 13:32

No cóż żałuję, ale zamykam ... :(