BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - ...co za pech- paliwo czy coś... :(((((((((

Melis - 2006-07-03, 17:16
Temat postu: ...co za pech- paliwo czy coś... :(((((((((
Witam!

Dlaczego ja zawsze musze mieć takiego pecha :evil:
Przez miecha targowałem wolne w robocie (udało się tylko dzięki buju buju :wink: )
zeby się gdzies wybrac (a konkretnie nad morze) chociaż na pare dni z moją ukochaną... a raczej dwiema (bo bunia w końcu też) i zonk, ale do rzeczy bo to nie off.

Jakies 100km od domu zaczęła coś nie równo chodzić, stan się pogłębiał aż osiągnął padaczkę, stała się słaba, obroty w dół i górę itd. Jakoś dowlokłem się z powrotem do domu (chwała jęj za to- twarda suka z niej :D )

Początkowo wszystkie moje podejżenia padły na paliwo (zaopatruje się nie na stacjach paliw :mrgreen: i akurat była z new źródła, może nawet trochę dziwna, ale inne fury na niej bez problemu latają).
Spuściłem je z baku (było z jakieś 40l), odkręciłem filtr, przepompowałem je z przewodów itp. Wlałem nowej i jest to samo, więc dalej wtryski... wykręciłem zostały sprawdzone i są baja 150 na każdym, mgiełka też ok, przewody też sprawdzone, odpalam i jest ok... przez 15 sekund i znowu to samo :evil:
wyjechałem się kawałek przejechać ale padaka... przeciagnąłem ją do 173 i jak ręką odiął :shock: :shock: :shock:
Jak narazie jest ok, trochę jeszcze dziś nią pojezdze i zobaczymy co będzie.
Ale co to do jasnej truskawki może być :?: :?: :?:
Wydaje mi się że to chyba już teraz będzie pompa, albo jej sterowanie(?), bo krótko po zapaleniu (pare sekund) chodziła normalnie a później jak wyżej pisałem dilera jakby ciśnienia odpowiedniego nie podtrzymywała czy coś.
Ale dziwi mnie że po tym przeciągnieciu jest ok... coś się mogło przestawić?

Pozdrawiam!

duchX - 2006-07-03, 18:15

moze pomoa sprawdz cisnienie , moze sie zapowietrzac ?? ?
Melis - 2006-07-03, 18:32

ale zastanawiam się czy gdyby była to całkowicie pompa lub się zapowietrzała to przecież miałbym chyba problemy z odpaleniem a takich nie ma w ogóle :?
dodatkowo jeszcze gdy tak szalała trochę aż przykapcała
i zeby sprawdzić pompe też potrzebna jest jakaś aparatura, a ja posiadam tylko zwykły warsztat

sam już nie wiem, ale jak narazie (odpukać) ok i mam nadzieje żę jutro dowiezie mnie do Łeby i bez problemu tez wróce, (w końcu niedługo czeka ją miła nagroda...) wiec bez fochów mi tu:wink:

dzięki xeon

Piotr_1 - 2006-07-03, 19:17

Może coś się konkretnie rozszczelnia za przepływomierzem
Menel - 2006-07-03, 20:16

my z Hempem mielismy chyba podobny przypadek jak zalalismy na stacji trefnej benzyny.pomogl druciarski sposob menelowy czyli spuscic benzyne do zera, wlac dobrej i sprawdzonej, dodac troche denaturatu i w truskawke jej -do oporu , do odcinki przez pare nascie lub dziesiat minut i po sprawie.
kamil.k - 2006-07-03, 20:33

Piotr_1 napisa/a:
Może coś się konkretnie rozszczelnia za przepływomierzem

a czy 324td ma przeplywomierz :?:

menel czasem po przegonieniu autka jest poprawa :mrgreen: ale lepiej jest dojsc na spokojnie o co chodzi