| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Eta + kobieta ;)
NIUNIA - 2006-07-05, 14:02 Temat postu: Eta + kobieta ;) Witam !!
od paru dni jestem posiadaczkÄ… e30 325e mam nadzieje ze szczesliwa
przebieg 185 500 km sprowadzona z Dojczlandów
mam do Was pytanie a raczej kilka
jakie sa głowne bolączki tego silnika...na co zwracac szczegolna uwage...czego nie robic...czego pilnowac (tylko nie piszcie ze oleju bo to wiem ) itd.
bardzo prosze o jakies pomocne informacje bo tej pory "składalam" tylko m10 w swoim rekinie a m20 jest takie...WIELKIE i tyle tam tego jest ze juz sie boje
narazie stoi na podworku i chce zrobic wszystko co tylko sie da zanim zaczne nia jezdzic
pasek, swiece, kable mam dobre, filtry , olej, płyn we wspomaganiu, płyn w hamulcach cos jeszcze???
pozdraiwam
NIUNIA
kuzyn - 2006-07-05, 16:57
lakier do paznokci pod kolor samochodu
pozdrawiam i gratulujÄ™ furki
warto posprawdzać luzy w zawieszeniu. może są, może nie ma...sprawdzić nie zaszkodzi.
i rozrząd. to bardzo ważne.
bmwm - 2006-07-05, 23:08
oleje skrzynia,most,poduszki tylna belka,zawieszenie,amortyzatory,przewody hamulcowe,paliwowe,wody
wal-podpore walu,przegub elastyczny
system chlodzenia pompe,chlodnice,wisko
stan altelnatora
lozyska w kolach
zbieznosc jezeli cos nie tak
mozna zerknac czy gdzies sie woda nie wlewa po uszczelkach,swiatlach itp
moze odplywy zapchane
Piotr_1 - 2006-07-06, 23:13
Osłony gumowe maglownica, półosie, goleni amortyzatorów o ile amory jeszcze są coś warte. Konserwacja podwozia oraz czy woda nie nacieka do kabiny pod wykładziny przednich nóg. Poziom płynu wspomagania kier. ew. wymiana. Paski też czy nie są popękane. Świece.
MARTINEZ - 2006-07-07, 10:49 Temat postu: Re: Eta + kobieta ;)
| NIUNIA napisa³/a: |
narazie stoi na podworku i chce zrobic wszystko co tylko sie da zanim zaczne nia jezdzic
pasek, swiece, kable mam dobre, filtry , olej, płyn we wspomaganiu, płyn w hamulcach cos jeszcze???
pozdraiwam
NIUNIA |
jak masz kase to mozesz zrobic to wszystko co zostało wypisane
jak masz ograniczony budrzet to najwazniejsze
czyli
pasek, swiece, filtry, oleje, płyny, hamulce- klocki tip.
po przejechaniu stwierdzisz sama jak zawieszenie.
i bym jezdził i systematycznie wymieniał nastepne usterki
|
|