| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E36] CRC ->> 316i Coupe
CRC - 2006-07-07, 18:23 Temat postu: [E36] CRC ->> 316i Coupe Witam,
Przedstawiam Wam moje autko, jest to E36 316i Coupe z 94' roku, silnik M43.
Kupiłem je w listopadzie ubiegłego roku, zasadniczo było w dobrym stanie, ale polskie drogi zimą zrobiły swoje, trzeba było wymienic wszystkie amortyzatory (Bilstein B4), troche elementow zawieszenia, tłumik bo sie sypał w rekach od soli, no i zafundowałem jej nowe opony letnie.
Z wyposazenia to raczej standard jak na Coupe, klimatyzacja, elektryczne szyby i lusterka, wspomaganie, abs oraz alarm.
Zapomniałem dodać że czekam na opinie
Lord Lukasz - 2006-07-09, 09:47
NIkt nigdy nie przekona mnie do e36 brakuje im tego co mają e30, co do twojej to popracuj nad nią troche, ładne felgi z oponami o normalnym profilu. e36 i to jeszcze coupe strasznie wygląda na takich terenowych kołach, lampy z tył zmień na wiadomo jakie, no i wydech mi sie nie podoba. Pomijając silnik jak te rzeczy zrobisz będzie ładna.
fil - 2006-07-10, 19:42
| Lord Lukasz napisał/a: | | NIkt nigdy nie przekona mnie do e36 |
a mnie nikt nigdy nie przekona do 1.6 w e36..kolor fajny 8)
Mariusz - 2006-07-10, 19:47
Wy to marudy jesteście
CRC nie przejmuj się, z nimi tak jest
Jak dla mnie to ładna coupeta. Zadbana.
Silniczek może nie ten, ale nie zawsze jest po myśli. No i lampki tył jakby dało radę to zmienić
PS.
Przecież taka rura wydechowa pasuje do coupe'ty, więc według mnie ... nie ma powodu do zmiany
miroll - 2006-07-11, 19:49 Temat postu: Re: CRC [E36] 316i Coupe Kurde!
Kto ci ten wydech montowal ? Wystaje jak cholera i troche krzywo - taka kanalizacje to by Ci lepiej podciagnal pan Wiesiek z pogotowia wod-kan
A na serio i tak wogole to felgi jakies fajnie 16" by pasowaly (z racji na ta Kraine Spowalniaczy w ktorej mieszkasz, odradzam 17")
Lampy z tylu bym zmienil na takie z bialym kierunkiem.....a i jeszcze jedno.....na glebe z nim!
Ja smiem twierdzic ze tak wysokiej e36 qp to ja jeszcze nie widzialem...Mysle ze masz zalozone sprezyny od modelu z wiekszym silnikiem i lepszym wyposazeniem...
Jakbys chcial zaszalec to tez polecam przedni zderzaczek m pakietowy z dyfuzorkiem - bo on na prawde poprawia wyglad e36. Jakbys sprzedal ten co masz to by ci sie operacja w 400 pln zamknela.
Jak bedziesz jechal przez wiadoma kraine to zwroc uwage na taka zolta e36 qp ona ma ladne 16 zalozone oraz zderzak m tech i lekka glebe...wlasnie tak bym widzial twoje auto....Tamta tez jest 4 garowa...:)
MB
CRC - 2006-07-11, 23:34 Temat postu: Re: CRC [E36] 316i Coupe
| miroll napisał/a: | Kurde!
Kto ci ten wydech montowal ? Wystaje jak cholera i troche krzywo - taka kanalizacje to by Ci lepiej podciagnal pan Wiesiek z pogotowia wod-kan
|
Jak to nie pamietasz? Sam go montowałes Odstawiłes prowizorke i jeszcze sie czepiasz
Zołta e36 to tez 316 Nalezy do kumpla mojego kumpla o czym dowiedziałem sie wczoraj:)
Felg wiekszych nie bedzie bo:
-Kupiłem juz nowe opony 15' do tych felg, zamierzam na nich troche pojezdzic
-Kraine spowalniaczy lubie szybko pokonywac a nie tamowac ruch tak jak Ty
-Nie liczy sie rozmiar tylko jakość
Auto nizej tez nie bedzie stało z podobnych powodow dla ktorych nie kupie wiekszych felg, no chyba ze sie zdarzy cud i zrobia nam nowe drogi w całym miescie, w co wątpie.
Lampy - zostaną czarne, są bardziej gangsterskie niz białe 8)
[ Dodano: 2006-07-11, 22:42 ]
| Mariusz napisał/a: | Wy to marudy jesteście
CRC nie przejmuj się, z nimi tak jest
Jak dla mnie to ładna coupeta. Zadbana.
Silniczek może nie ten, ale nie zawsze jest po myśli. No i lampki tył jakby dało radę to zmienić
PS.
Przecież taka rura wydechowa pasuje do coupe'ty, więc według mnie ... nie ma powodu do zmiany |
Silnik jest jak najbardziej "po myśli" wybrany i znaleziony nie z przypadku ale z zamiaru.
Wydech tez wydaje mi sie ze pasuje.
Do lamp wszyscy mają jakies uwagi, a ja zawsze od kiedy wogole myslałem o zakupie e36 coupe to juz wiedziałem ze chce miec czarne kierunki z tył Jak znajde chwile to jeszcze swiatła cofania przerobie na czarne zeby całosc lepiej wyglądała. Tak jak jest teraz było gdy kupiłem auto, nie było to moja inwencja
|
|