| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Jak pech to na całego...
samson - 2006-07-10, 13:45 Temat postu: Jak pech to na całego... Zła passa zaczęła się miesiąc temu. Leciełem do szkoły, było wilgotno, czasu mało a prędkość troche za duża jak na warunki panujące wokoło (w tym kiepskie opony)... Skonczyło się na słupie i kasacją Clio. - 6 pkt karnych 600 pln
Później zakupiłem Touringa. Założyłem gaz i zacząłem cieszyć się z jazdy.... aż tu nagle z za krzaka suszara i 114km/h na 50 10 pkt i 500 pln.
Dzisiaj miły list, foto i 102km/h na 60 8 pkt i 300 pln.
Czy są nagrody za 24 pkt?
Niech to szlag, przez 2 lata udawało się bez specjalnych punktów a jak już pierdykneło to w ciągu miesiąca 22 pkt.
Mariusz - 2006-07-10, 15:50
To może kursik odejmujący punkciki ?
Koszt 200-350zł (zależy od WORD), a info uzyskasz w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego
Piotrek - 2006-07-10, 15:55
Ja mam CB i bez niego nie wyruszam a Policjantom z suszarką smieje się prosto w oczy i taki mam wyraz twarzy jak we mnie strzelają
Mariusz - 2006-07-10, 16:47
Za to ładnie wyjdziesz na zdjęciu z fotoradaru 8)
Łukasz - 2006-07-10, 16:58
Dlatego jak jeżdżę w dłuższą trasę zawsze mruczę pod nosem "cheese"
korzuch - 2006-07-10, 17:09
yo!
zalezy jak podejdziesz do tematu ale 85% polaków podchodzi tak ze jeździ dalej a przykłady masz codziennie zwlaszcza goscie na podwójnym gazie
pozdro
LuKaSzQ18 - 2006-07-10, 17:17
Wiem że to oszukaństwo ale na zdjęciach z fotoradaru żadko kiedy widac kierującego weź kogoś co ma prawko i na niego punkciki pójdą ...a co do cb piękna sprawa;) od kiedy mam cb niezapeszając mam 0 punków karnych a gdy mialem pierwsze prawko to w momencie było 21;) Pozdro dla wszystkich panów policjantów.
Qba - 2006-07-10, 18:01
Witam wy tu o CB to i tamto ale kirowcy w mojej firmie podostawali ostanio radyjka i jak chwalili na pooczątku tak teraz juz mniej, kupa matołow ponoć mowi "droga wolna leć smiało kolego" a po 5 ciu km suszara i nie raz tak było, ktoś kiedyś opowiadał ze sami gliniarze nakrecają ziomków przez cb zeby grzali a tu niespodzianka, jakie są wasze opinie ?
--==maly==-- - 2006-07-10, 23:30
| Qba napisa/a: | Witam wy tu o CB to i tamto ale kirowcy w mojej firmie podostawali ostanio radyjka i jak chwalili na pooczątku tak teraz juz mniej, kupa matołow ponoć mowi "droga wolna leć smiało kolego" a po 5 ciu km suszara i nie raz tak było, ktoś kiedyś opowiadał ze sami gliniarze nakrecają ziomków przez cb zeby grzali a tu niespodzianka, jakie są wasze opinie ? |
To prawda w okolicach ryk jeździ Vectra z CB i videoradarem i robi dokładnie tak jak mówisz.
Menel - 2006-07-10, 23:37
a wiec trzeba uwazac na pedalskie vectry..
ogolnie tak jak lukasz mowil, bierz kumpla z zerowym stanem punktow, dasz mu w lape 100zl i zeruja ci za ten incydent. wiesz o co biega.
zakrywaj oslony przeciwsloneczne,zawsze cos tam twarzy zakryja i potem lzej bedzie.
albo glebuj fure na -80/100 i bedziesz jezdzic wolno do 50km/h .wtedy tylko cheeeeesssssss
korzuch - 2006-07-10, 23:58
yo!
Zglebuj szrota kup opony o profilu 40 i nie dostaniesz mandatu i CB nie potrzebne bo szybciej nie pojedziesz niż 100km/h na trasie a w zabudowanym 40km/h
pozdro
samson - 2006-07-11, 08:55
Kumpla chętnego na mandat już mam także prawko zachowam!!
A gleby nie będzie bo cenie sobie komfort
Łukasz - 2006-07-11, 09:01
| samson napisa/a: | Kumpla chętnego na mandat już mam także prawko zachowam!!
A gleby nie będzie bo cenie sobie komfort |
Gleba to zło, ja też wolę motorówki
yoshi - 2006-07-11, 11:22
zapodaj fotke na forum zobaczymy jak wyszedles
samson - 2006-07-11, 11:25
| yoshi napisa/a: | zapodaj fotke na forum zobaczymy jak wyszedles |
Jak tylko odbiore to wrzuce, jeszcze nie dostalem
sarna1 - 2006-07-11, 14:01
| Łukasz napisa/a: | | samson napisa/a: | Kumpla chętnego na mandat już mam także prawko zachowam!!
A gleby nie będzie bo cenie sobie komfort |
Gleba to zło, ja też wolę motorówki |
A ja wreszcie rzucilem mojego touringa na glebe i teraz wiem jak powinno jezdzic bmw w zakretach....wczesniej mialem nowe seryjne zawieszenie i bylo ono nieadekwatne do mocy i osiagow auta niestety nie sprawdzalo sie na polskich dziurawych drogach - strasznie ograniczalo jego mozliwosci nie wspominajac o tym ze auto wyglada na seryjnym zawiasie jak jakis polonez.
Pozdrawiam.
Łukasz - 2006-07-11, 14:08
Co do wyglądu to się zgodzę, ale polskich drogach, szczególnie podmiejskich nie pojeździsz, po otwockich ulicach zglebione m20b25 z dobrym kierownikiem nie ucieknie policyjnemu focusowi 1.6. Dlaczego? Ostatnio śmiałem się z kolegi ze zglebionej Preludy, jechalismy z Legionowa do okolicznej wioski i niestety jakosc dróg sprawiła, że mocno sie spóźniał, mimo iz jechałem spokojnie, to nie robiłem całkowitego stopu przed byle dziurą, czy śpiacym policjantem jak on.
Ja w aucie jeżdżę, wyglad jest ważny, ale to nie priorytet.
sarna1 - 2006-07-11, 14:15
Lukasz dla mnie sprawa wygladu tez jest na ktoryms miejscu, zastosowalem sprezyny Eibach (thnx slawo) ktore komfort pozostawiaja na tym samym poziomie jak w serii ale auto super prowadzi sie w zakretach - nie jest wcale nisko - spadlo tylko o 4 cm wiec tyle co nic a poprawa w prowadzeniu jest ogromna. Auto w poslizgach prowadzi sie po prostu bajecznie - na seryjnym zawiasie bylo to niemozliwe. O wiele lepiej takze zachowuje sie na dziurawych drogach - zawieszenie super wylapuje nierownosci i je tlumi. Oczywiscie jak wpadniesz w duza dziure przy 120 czy 140 to jebniecie jest potezne ale przynajmniej autem nie zaczyna bujac jak na serii.
A jak jezdze po dziurach czy po policjantach to czy niskim autem czy wysokim to i tak powoli bo mi go po prostu szkoda niszczyc i nie wmowisz mi ze na dziurawej drodze ty lecisz 100 a kolega na glebie 40 bo to po prostu brak szacunku dla auta. No ale wiadomo kazdy ma inne podejscie do tych spraw.
Łukasz - 2006-07-11, 14:25
4 cm to nie jest tyle co nic , zobacz jak firmy obniżają swoje "sportowe" wersje aut (Mercedes, BMW) - 15-20mm i IMHO to wystarczy.....
A po dziurawej drodze ja lecę 40km/h, a kolega na ostrej glebie 20km/h , a ja naprawdę szanuję auto.
Wpadanie przy 100-120 w dziury sie zdarza i jak myslisz co jest zdrowsze dla auta - ostre jebniecie w glebie, czy odczuwalne dobicie w serii?
Co do poprawy w prowadzeniu to zgodze się, ale tylko na równych drogach.
Ale to wszystko to odwieczny temat zwolenników i przeciwników gleby, więc nie ma co....
Pozdrawiam
|
|