BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

MotorSport - 15-16 wrzesień - Tor Kielce - WRAŻENIA Z TORU !!!

LUKAS - 2006-07-11, 18:05
Temat postu: 15-16 wrzesień - Tor Kielce - WRAŻENIA Z TORU !!!
Jak w temacie. Jest to druga edycja czerwcowego zlotu.

Są chętni ;)

Pozdro :!:

Lista zawodników

buni - 2006-07-12, 15:00

ja sie pisze..juz e30tka ;)
Marcin - 2006-07-12, 19:07

Bede

E30 Touring

ChriS - 2006-07-12, 20:36

W czerwcu nie dałem rady-teraz już będę na 100%.
BOR - 2006-08-09, 20:03

Zgłaszam obecność swoją i reszty ekipy z Łodzi w składzie:

BOR - E30 325i
Michał D. - E34 M5
Michał A. - E30 325i
Robert - postanowił spróbować E32 735i (będzie ciekawie).

Pawełm5 - 2006-08-14, 19:12

jak auto wytrzyma to powinienem być
kubawojcik - 2006-08-19, 08:48

znowu piatek i sobota ale tym razem musze miec wolne w pracy :)
najwyzej rzuce robote ale przyjade :)

Kuba- e30 325i (chyba ze do tego czasu sprzedam ja i kupie hartge :)

LUKAS - 2006-08-25, 11:29

Dzis po 17 dzwonie do schroniska w ktorym zawsze nocujemy zarezerwowac miejsca.

Zglosilo sie 11 zawodnikow. Zakladam ze kazdy zabierze jednego pasazera wiec rezerwuje miejsc 30 tak na wszelki wypadek ;)

PZDR!

kubawojcik - 2006-08-25, 11:42

LUKAS ja mieszkam blisko wiec nie potrzebuje schroniska :)
lagadula - 2006-08-25, 12:50

Martwią mnie te ///M5 :mrgreen: hm..... trzeba pokręcić śrubkami w Beci :twisted:
LUKAS - 2006-08-25, 12:55

No cóż jak zawsze bedzie bój o ... 3 miejsce :? hehe ale jak zażarty :twisted:
Piotr_1 - 2006-08-26, 18:36

Śrubki na M5 tu nic nie pomogą :)
Kurcze bardzo bym chciał, lecz kasy brak :| Tym bardziej że z moim nowym przełożeniem w trasie weźmie ponad 10.

Marcin - 2006-08-28, 20:03

Potwierdzam przybycie. Byc moze bedzie ze mna 3 osoby wiec miejsca noclegowe sie nie zmarnuja.
buni - 2006-08-29, 08:46

ja dziekuje za schronisko... mam spanie zalatwione 8)
ChriS - 2006-08-29, 19:10

Ja też będę,może z bratem.O której godzinie trzeba się stawić w piątek?Mam trochę kilometrów do przejechania i muszę to dobrze zaplanować.
wert - 2006-09-01, 08:49

Ja będę w sobotę rano, moja E-30 już jeździ normalnie, na te M5 to trzeba deszcz zamówić bo inaczej będziemy je oglądać tylko z tyłu.

Wieniek.

buni - 2006-09-01, 14:14

zapowiada sie fajna impreza i doborowe towarzystwo.... bedzie z kim powalczyc ;) :):)
Andrzej540 - 2006-09-01, 15:42

Wpadniemy z Felixem, wyjazd z Warszawy planujemy na 14 w piątek. Może będzie jeszcze jeden Kolega "pucharową" E30 320 ( jak KSR się wyrobi )
buni - 2006-09-05, 11:17

btw: jest gdzies jakies info oficjalne na temat tej imprezy ?
henry - 2006-09-05, 19:51
Temat postu: info
Witam ! Jak zawsze na stronie Automobiklubu Kieleckiego ( www.automobilklub.kielce.pl), impreza nazywa sie : Ogólnopolski Zlot Kabrioletów i Starych Samochodów.....................jest info w IMPREZACH CENTRALNYCH......PZDR - henry

PS. Na razie tylko informacja bez żadnych "technicznych" szczegółów

buni - 2006-09-06, 13:49

co uchodzi za stare auto ? kogo pytac ?
henry - 2006-09-06, 19:34
Temat postu: Kielce - Miedziana Góra
....Paweł !! W tym Ogólnopolskim Zlocie Kabrioletów i Starych Samochodów przyjęto kryterium wieku auta jako 20 lat od jego wyprodukowania. We wcześniejszych edycjach tego zlotu były przyjmowane nawet auta 10-letnie, ale teraz jest jak napisałem 20 lat. Czyzbyś chciał czym innym przyjechać??? PZDR - henry
buni - 2006-09-06, 20:36

moj ma 19... chyba sie nie zaliczam ;0
ChriS - 2006-09-06, 21:17

Moja beemka też ma 19 - to jak będzie?
henry - 2006-09-06, 21:23
Temat postu: kryteria
...........To już w zeszłym roku Lukas załatwił ,że BMW jakie by nie przyjechało startuje właśnie w osobnej klasie ,nazwanej klasa BMW. Po prostu obok klasy kabrioletów oraz klasy starych autek jest "powołana" przez Lukasa klasa BMW i W TEJ KLASIE BĘDZIECIE STARTOWAĆ!!! PZDR - henry

PS. A swoją drogą 19-letnim autem mozna sie załąpac do klasy staroci....

LUKAS - 2006-09-08, 18:04

Z ostatniej chwili :!: :!: :!:
Piątkowy trening rozpocznie się dopiero o 18:00 w piątek 15 września.

Jego rozpoczęcie się jest jednak uzależnione od zakończenia innej imprezy która odędzie się również w piątek... Dlatego też wyjątkowo trening odbędzie się również w sobotę od 7:30 rano.

Za komplikacje przepraszam. Niezalezą one ode mnie. Taką informacje z przeprosinami dostałem z Automobilklubu.

PZDR!

mOLu - 2006-09-08, 23:03

Ja też będę !! !
w czerwcu bylo extra :) jestem przekonany ze teraz tez tak bedzie

Pozdrawiam Wszystkich Beemkowiczów !! !! :twisted:

Piotr_1 - 2006-09-09, 10:22

Czy wiadomo coś o trasach?
LUKAS - 2006-09-09, 11:32

Piotr_1 napisał/a:
Czy wiadomo coś o trasach?

Nie

buni - 2006-09-09, 11:40

zglosic sie mozna w momncie przyjazdu ? czy jakos online ?

czy moze LUKAS juz nas wpisales ?? :)

LUKAS - 2006-09-09, 11:57

Formalności każdy zawodnik dopełni na miejscu :)
buni - 2006-09-09, 14:18

a jesli sie przyjedzie w sobote rano ? nie bedzie problemu ??
LUKAS - 2006-09-09, 14:53

Z zapisem nie będzie problemu.
Automobilklub Kielce

lagadula - 2006-09-12, 15:05

Ktoś bedzie jechał w piatek ?? Ja jadę z Poznania, autostradą do Strykowa, potem na dół. Może gdzies sie spotkamy w parę wozów ??
LUKAS - 2006-09-12, 15:17

Ja planuję byc na torze o 17.
Andrzej540 - 2006-09-12, 20:37

Ja będę jechał w piątek ale z Warszawy :) Myślę, że z Felixem wyjedziemy z Warszawy ok. 14.
LUKAS - 2006-09-12, 20:42

Również planuję wyjechać (ale z Mińska) koło 14.

Może spotkamy się w Grójcu :?: Będziecie mieli CB :?:

Pawełm5 - 2006-09-12, 23:26

przyjechałem z wakacji z Zakopanego i czas się zbliża a auto nie przygotowane , zobaczymy jaka pogoda będzie bo na deszczu sobie nie poradze za duża masa, spodziewana jest spora ilość aut czy będzie generalka i garnek do tego? słyszałem że ma być wymiatacz jakiś?
LUKAS - 2006-09-13, 07:51

Jaki wymiatacz ;) hehe
Ja nic nie slyszalem :P

W prognozie pogody slyszalem ze zapowiadaja ulewne deszcze na sobote :D a jak nie to wezme cysterne z woda od ojca ze strazy i tez bedzie mokro :lol:

buni - 2006-09-13, 08:08

jaki wymiatacz ?? ? moze jakeis m3 by przyjachalo.. milo by bylo popatrzec na klasyka...

a pogoda ma byc ladna.. slonko i zero dzeszczu :)

SmasherE30 - 2006-09-13, 17:30

Buni nie załapałeś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
buni - 2006-09-13, 18:32

zalapalem zalapalem ;) ale to ze fura robi 5 do 100 .. to nie wystarczy zeby powalczyc z m5 8) 8)
SmasherE30 - 2006-09-13, 18:53

ale to ze fura wazy o 400kg mniej od m5 i jedzie po deszczu na dobrych oponach deszczowych to już wystarczy :twisted:
buni - 2006-09-13, 20:59

jazda po mokrej/sliskiej nawierzchni czyms co ma wiecej niz 150 KM i naped na tyl.... wola o pomste do nieba.... :twisted: :twisted:
Pawełm5 - 2006-09-13, 22:32

PODOBNO waży coś koło 1000kg i 5s. do setki, i jeszcze kierownik bardzo dobry ; po mokrym moc tylko przeszkadza
Andrzej540 - 2006-09-13, 22:35

buni przesadzasz :) ja naprawde uwieobiam jezdzic 540 po mokrym, szkoda, ze nie mam szpery
buni - 2006-09-14, 05:49

zabawa na mokrym jest super.. rowniez lubie sie pobawic.......... ale krecic dobre czasy to zupelnie inna para kaloszy...tak jak powiedzial Pawel.. moc wtedy przeszkadza... i trzeba miec wyczute auto... i nie przesadzic.. najmniejsze bledy duzo kosztuja ... co bylo widac na GP Wegier ;)

btw: zapowiadaja 22 stopnie w sobote i 0 deszczu... 8)

i kto tu sieje plotki ze kierowca dobry :roll: :roll: ... objechaly mnie 320 tki ostatnio /

lagadula - 2006-09-14, 07:12

Eee tam plotki. Moja fura nie ma 5 do setki :lol: Ups... To nie ja jestem wymiataczem ?? ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Felix BMW - 2006-09-14, 07:48

lagadula napisał/a:
Eee tam plotki. Moja fura nie ma 5 do setki :lol: Ups... To nie ja jestem wymiataczem ?? ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Ciekawo ile maja nasze 320 do setki ma ktoś jakieś urządzonko do mierzenia !! !

LUKAS - 2006-09-14, 08:54

Felix BMW napisał/a:
ma ktoś jakieś urządzonko do mierzenia !! !

Gtech ... :roll:

Felix BMW - 2006-09-14, 09:00

ooo własnie
LUKAS - 2006-09-14, 09:15

Pogoda na weekend dla Kielc
jurek - 2006-09-14, 10:38

powodzenia chlopaki i czewczynki milej zabawy tez bym sie chetnie z wami poslizgal:(
Marcin - 2006-09-17, 08:46

Bylo SUPER KOZACKO, jak zawsze podczas dni na torze. Moja furka tym razem troche nie szla (trzeba wymienic kabel zapln.) ale zabawe jak zwykle mialem SUPER!!!

PZDR

lagadula - 2006-09-17, 09:13

To prawda, było rewelacyjnie. Niestety silna konkurencja, w postaci trzech M5 zepchnęła nas na dalsze pozycje. :? BOR - 4 miejsce, Felix- 5 , JA - 6. Straciłem do Felixa 0.2 sekundy a do BORa 0.5 !! ! Walka była wiec zaciekła !! ! Szkoda Lukasa. Powinien być III-eci, ale niestety głupi bład i ..... Dziekuje wszystkim za opiekę i miłą drogę z Łodzi do Kielc. Dziekuję Marcinowi za końską dawkę kawałów o 1 w nocy nad moją śpiącą głowa. Dziekuję Lukasowi za szoł, jakie odstawia swoją Białą, Dziekuję Borowi za niesamowite poczucie humoru, dziekuję Smasherowi za prace "operatora" kamery - napewno bedzie co ogladać - i wszystkim innym których nicków nie pamietam za super atmosferę.

P.S. Już nie mogę sie doczekać zdjęć małżonki BORa i Daniela :mrgreen:

duchPW - 2006-09-17, 09:20

szkoda, że nie mogłem pojechać, bo moim zdaniem akcje na torze w Kielcach to jedne z fajniejszych propozycji spędzania czasu - wrzućcie chociaż jakieś foty - a filmiki jeszcze lepiej

pzdr

buni - 2006-09-17, 10:34

niestety wyjechalem w sobote rano.. i nie dojechalem do grojca nawet..
awaria sprzetu... :evil: :evil: :evil:

BOR - 2006-09-17, 18:07

Znowu czwarty... jak poprzednio. Najgłupsze miejsce.
Fajnie było jak zwykle, czekam na następny raz, mam nadzieję, że rozwinie się koncepcja BMW Track Day 2007.

Lukas - Pani Dyrektor zawodów podczas rozdania pucharów wspomniała o tej dziwnej sytuacji, daj znać czy się to rozwinie. Jakby co, to zabiorę Michałowi puchar i wyślę Tobie :D

Felix BMW - 2006-09-17, 19:19

no było zajefajnie mega hiper cudownie . Dojechałem do domu na 12 w nocy i do rana mi huczało jeszcze . :wink:
SmasherE30 - 2006-09-17, 19:55

Szkoda że grupa właścicieli BMW reprezentująca Kilece (pomijając Pawła) zachowywała się w piątek jak dzikie zwierzeta. Szkoda było mi Pani Renaty która była przy tym jak koles Mantą w piątkowy wieczór zmaskarował felgę, zawieszenie i geometrię wozu wpadając bokiem na krawężnik...

Poza tym Gratuluję niezwykle wyrównanej walki kolegom z klasy "320" oraz składam wyrazy współczucia Lukasowi ... no cóż głupi nie mający wpływu na czas przejazdu błąd ... nielicząc tej pomyłki cały czas sa postępy ... objechałby M5tkę :twisted: Szkoda też, że nie startował Wieniek oraz że po treningu wyszedł na wierzch zonk w Fiaciku Heńka.

Chciałbym podziękowac również Felixowi, Andrzejowi i Lagaduli oraz Mcinkowi za niesamowita polewe z Niedźwiedzia i Króliczka trwająca do 1 ... bo o 1wszej wpadłą do pokoju pani z recepcji ze skargą że nasze rzenie słychac na wszystkich 3 piętrach :lol:

Nie wiem co sprawiło że tor miał taką przyczepnośc ... ale mial dużą ... znacznie większą niż zwykle. Oczywiście nie zmieniło to faktu że Lukas pół toru kartingowego pokonywał bokiem zostawiając za sobą smugę dymu tak że publika biła mu brawo :twisted:

Zawody bardzo udane ... jednak ponieważ rywalizacja jest coraz bardziej zacięta warto byłoby zeby rękę na pulsie tych zlotów równierz trzymał Pancin (pozdro :wink: ) i może przydałyby się fotokomórki choby na próbach z meta lotną :?: :roll:
Wszystkie Fordy Ople ... łorewer dostały w pupsko przez wszystkich beemkowiczów powyżej 7 miejsca. gratuluje wyników i do zobaczenia w listopadzie ... :wink:

Fotki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

POZDRO :D

LUKAS - 2006-09-17, 20:19

Pogoda jak nigdy była piekna sloneczna i ciepła :) Frekwencja ogromna poniewaz w sumie bylo az 60 załóg :shock: Mimo faktu iż trening odbył sie dopiero w sobote, to było super, jeździło mi się wspaniale, jeszcze nigdy od 2 lat jak jezdze do Kielc niejeździło mi się tak dobrze Białą :D
Byłem bardzo miło zaskoczony i zadowolony ze sprzętu :) Na treningu zrobiłem 110km, i chyba pierwszy raz nie zostałem zdjety z toru za jazde poslizgami (treningi driftu :D ) hehe :twisted:

Zawody były równie przyjemne i przebiegały dość płynnie bez zbędnych zastoi, prócz oczywiscie proby szybkości gorskiej.

Poniżej zamieszczam wyniki. Zająłem 16 miejsce :( ponieważ na ostatniej probie sedzia doliczyl mi limit czyli kare czasową za żekomie źle przejechaną trase. Może mial racje NIEWIEM, ale najbardziej zdenerwował mnie fakt, że dany sędzia pojechal zaraz po zawodach do domu i niemożna było wyjascic przyczyny tej kary :shock:

Po odliczeniu kary okazało się że zająłbym ... 3 miejsce ... :? ehhh :(

Dziękuję wszystkim za przybycie i jak zawsze niasamowitą atmosfere :) Niebede pokolei wymieniał komu dziekuje za super zabawe bo musialbym naprawde wymienic wszystkich bez wyjątków :D Naprawdę bawiłem się super :!: :D

Pozdrawiam i do zobaczenia na torze ;)

Poniżej zamieszczam wyniki klasy BMW:

henry - 2006-09-17, 20:54
Temat postu: protest
.........Witam !! Łukasz zawsze możesz złożyć oficjalny protest na piśmie.......Który sędzia Ci to wpisał , ten stojący na owalu????Bedę sie z nimi widział ,ale dopiero w połowie października , więc szczegółów mogą nie pamiętać...........Z drugiej strony skoro trasa była tak narysowana jak na załączonych materiałach infirmacyjnych , to jednak doszedłem do wniosku ,ze tak ją trzeba było przejeżdzać.....Trudno , to tylko nauka na przyszłość.............ale widac , że dzięki autkom "jedynej ,słusznej marki" ten zlot miał chyba największa frekwencję od lat................Maćku , zdjęcia wspaniałe, dzięki za umieszczenie i mojego , biednego , niesprawnego "sprzęta"......Pozdrawiam - henry
Pawełm5 - 2006-09-17, 21:09

ja powiem tak na pierwszej próbie pani sie zagapiła i jak zatrzymałem auto i spojrzałem na nią to nacisneła stoper (ludzie w koło w śmiech); na szybkości górskiej sedzia chyba lał w krzakach bo nie widziałem go na mecie a pojechałem naprawdę bardzo szybko a tu zonk z czasem; co do grupy z Kielc ja się znimi nie kumam bo to jest zwykła chołota i takie zachowanie na parkingach są nie pierwszy raz ; szczęsliwie i bez wariackiej jazdy udało mi sie dojechać na 1 miejscu ; piękna pogoda dużo samochodów BMW miła atmosfera , gril itd.
Lukas jechał naprawdę bardzo szybko i trzeba wyjaśnić tą sprawę z tym limitem
P.S Kłutnie z sędziami żle wpływają na wynik bo jak pamiętam kiedyś na oesie pojechałem bardzo szybko według mnie i widzów a czas był podobny do poprzedniego przejazdu i po zawodach okazało się jakieś plus 10 s mi dopisano bez KAR! i wtedy na papierze pierwszy raz przegrałem z BMW tak to jest w tym sporcie

LUKAS - 2006-09-17, 21:15

Henry ale ten przejazd zawsze jest tak rozrysowany i zawsze mozna było jechać tak jak pojechałem wczoraj.
Wygrzebałem z szuflady regulamin z trasami z innych prob łacznie z zeszłym rokiem i faktycznie nic sie nie zmieniło ... dlatego jest to dziwne że tym razem potraktowano to w inny sposób ... :?

PZDR!

Michał540 - 2006-09-17, 22:36

Niestety niebyło mnie na wynikach gdyż musiałem jechać wczesniej bo o 19 miałem wesele kumpla takto wyjaśniło by sie wszystko odrazu na miejscu ale jak dla mnie możemy uznać ze Lukas jest trzeci :)
Fakt w zeszłym roku i teraz w maju nie czepiali sie kto jak przejeżdzał na równoległym

moze w kolejnej eliminacji uda sie go zdobyć a nie dostać fartem :twisted:
ale najpierw trzeba by dac autku normalne ogumienie bo jazda na zimówkach na przedniej ośce nie bardzo służy na zakrętach :)

Pozdrawiam Michał

PS. Podeślij mi adres a wyśle Ci puchar jak tylko mi go Viola dostarczy :)

SmasherE30 - 2006-09-17, 23:07

Z Lagadulą rozmawiałem już o tym że przy stoperowym pomiarze trzeba dawac z siebie wszystko żeby za każdym OSem przewaga rosa w SEKUNDACH a nie ułamkach sekund, bo przy pomiarze oko>łeb>ręka>guzik>prund>kwarc>wyświetlacz to tak trzeba ... albo na przyszłosc te pierwsze 4 elementy pomiaru czasu wyrzucic :lol: :wink:
Andrzej540 - 2006-09-18, 07:56

Co się tyczy pomiaru czasu to fotokomórek tylu raczej nie będzie wiec trzeba zrobic dlugie proby ( tak jak np. rownolegly ) i wtedy blad pomiaru czasu bedzie mial mniejsze znaczenie.
LUKAS - 2006-09-18, 09:14

SmasherE30 - 2006-09-18, 13:18

wiem ... Andrzej albo OSy na owalu i kartingu zrobic z metą stop, a odcinek leśny wydłużyc i dac tam fotokomórki :idea: :D
Felix BMW - 2006-09-18, 19:28

Ciekawo Kiedy WIOLA zapoda Foty !! ! ?? ?
BOR - 2006-09-18, 19:43

Fotki pojawiły się tu:
http://www.bmw-klub-lodz.com.pl/news/049/89

mOLu - 2006-09-18, 20:52

Witam Wszystkich
Na wstępie chciałbym napisać, że zlot był super i naprawde można było pojeździć

Czytając posty natknąłem się na bardzo ostre wypowiedzi na temat nas "grupy z Kielc" rozmawiałem z kolegami i chcielibyśmy powiedzieć że jest nam przykro że tak nas postrzegacie, nie chodziło o popisywanie się tylko o sport i fajną rywalizację

Bardzo smucą mnie niektóre wypowiedzi:

Pawełm5 napisał/a:
co do grupy z Kielc ja się znimi nie kumam bo to jest zwykła chołota i takie zachowanie na parkingach są nie pierwszy raz ; szczęsliwie i bez wariackiej jazdy udało mi sie dojechać na 1 miejscu

"zwykła chołota i takie zachowanie na parkingach są nie pierwszy raz" - :twisted: na ten temat się nie wypowiem bo szkoda gadać
Co do I - go szczęśliwego miejsca w odpowiedzi na napisane wrzuty, chciałbym poinformować PawłaM5 że zajął I miejsce tylko dzięki błędowi sędziego 8) który przez pomyłkę doliczył Marcinowi 10 s, wszelkie informacje na ten temat możesz uzyskać w AUTOMOBILKLUBIE

Bardzo dziękujemy za wspólną zabawę !! ! :) Mamy nadzieje że na następnym zlocie będziemy inaczej postrzegani

viola - 2006-09-18, 21:09

Dziękuję za wspaniałą atmosferę i miło spędzony czas. Czasami czułam się lekko osamotniona na polu :evil: tym bardziej, że jakoś nie bardzo chcieliście jeździć bokami :P za duża przyczepność chyba była.

BOR już dał link do zdjęć a jeżeli ktoś chce ich więcej to bardzo proszę o kontakt na maila. nunae38@gazeta.pl

Pozdrawiam serdecznie i do następnego razu.

Piotr_1 - 2006-09-18, 21:50

Chyba na waszym miejscu czułbym niedosyt z powodu krótkich odcinków. 280s to trochę przegięcie żeby przyjechać z daleka nieprawdaż???!!!
Andrzej540 - 2006-09-18, 22:23

Piotr_1 dla mnie to te zawody to tak naprawde byl dodatek do treningu, mozna bylo przez ponad 2 godziny do woli jezdzic po torze ( LUKAS cos wspominal, ze zrobil 100km na treningu ), a to wszystko za 60 zl wpisowego :) Ja jezdzilem 3 razy ( przerwy na chlodzenie samochodu i opon ). Wierz mi, ze naprawde bylo warto.
Piotr_1 - 2006-09-18, 22:48

Ale największe emocje są na zawodach i tam się scigamy.
Pawełm5 - 2006-09-19, 00:10

do wypowiedzi mola o jakim sporcie ty mówisz człowieku ?to ja smigam w super oesach i jak widze jak te chamy ślizgają się po parkingu w czasie rozgrywania imprezy to mnie jest wstyd bo mają rejestrację tk i to MNIE a nie ciebie pytają się inni kierowcy co to za chołota w BMW ;co do imprezy to o jakim dopisywaniu 10 sek ty mówisz; wiem że bardzo się spianliście aby w koncu mnie objechać ale zabrakło umiejętności po raz kolejny ( dzbanek śmiał się jak dziecko) ;nawet na kompletnie zużytych slickach i bez formy auta radzę sobie
lagadula - 2006-09-19, 08:25

Muszę powiedzieć że na mnie też koledzy z Kielc nie zrobili miłego wrażenia (popisy na parkingu KiA). Chciałbym sie jednak mylić i spotkac sie nstepnym razem aby porozmawiac przed zawodami. Oczyściłoby to atmosferę. A co do umiejętności... cóż... slicki uratowały wam tyłki :mrgreen:
Marcin - 2006-09-19, 08:41

Chlopaki z Kielc poza Pawlem dali plame i tyle. Bedac bardziej bezposrednim to przez was znowu kierowcy BMW wyszli na burakow co tylko gume palic potrafia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gosc - 2006-09-19, 11:02

Pawełm5 napisał/a:
do wypowiedzi mola o jakim sporcie ty mówisz człowieku ?to ja smigam w super oesach i jak widze jak te chamy ślizgają się po parkingu w czasie rozgrywania imprezy to mnie jest wstyd bo mają rejestrację tk i to MNIE a nie ciebie pytają się inni kierowcy co to za chołota w BMW ;co do imprezy to o jakim dopisywaniu 10 sek ty mówisz; wiem że bardzo się spianliście aby w koncu mnie objechać ale zabrakło umiejętności po raz kolejny ( dzbanek śmiał się jak dziecko) ;nawet na kompletnie zużytych slickach i bez formy auta radzę sobie

tak to ty scigasz sie w super oesach.... boze czlowieku daruj....co do czasu to potwierdzam czas zostal zle spisany ...sedzia podczas obliczania czasow z czasu minuta i siedem sekund zrobil czas 77sekund a nie 67sekund.... tak wiec zostales nalany o jakies 10 sekund wiec niewyskakuj tu z takimi opisami typu cytuje"wiem że bardzo się spianliście aby w koncu mnie objechać ale zabrakło umiejętności po raz kolejny" ....podsumuje to nalal cie koles ktory dopiero drugi raz bral udzial w wyscigach i to samochodem M5 a ty jezdzisz juz tym autem dlugi czas a on dopiero zaczyna.... takze spusc glowe w dol i odnies puchar do automobil klubu bo na niego w ogole niezaslugujesz......ps powinienes zostac zbanowany przez obrazliwe wypowiedzi co do ludzi.......

ps: sam paliles gume na parkingu jak nikt niewidzial wiec sam siebie tez nazwales chamem gratuluje pustej glowy

nielubie pisac takich rzeczy ale na chamstwo odpowiada sie chamstwem

zycze milego dnia i pozdrawiam

SmasherE30 - 2006-09-19, 11:55

Po pierwsze to byś sie przedstawił.
Po drugie przeczytałbyś wcześniejsze moje wypowiedzi co do pomiaru czasu i zrozumiał że to była impreza niższej rangi, na której aby wygrac trzeba było wypracowac sobie WYRAŹNĄ przewagę, bo pomiar czasu odbywał sie za pomocą czynnika ludzkiego a nie komputera i pomyłki sedziów trzeba przewidziec. Pawłowi się to udało a Tobie nie ... więc to Ty się nie spinaj bo jasne jest że kazdy ma ochotę sprac Pawłowi w końcu 4 litery ale jak widac sie to nie udaje. I ja wcale Pawła nie bronie bo jego wóz jak i z reszta Twój sa daleko bardziej sprawne on całej reszty (może niedługo bedzie oddzielna klasa Mek :lol: ) i dobrze by było żeby go stracic z podium jakimś padłem hehe.

Generalnie nie zniżaj się do poziomu, którego niechciałbyś reprezetowac. Będzie jeszcze wiele okazji zeby wygrac ... np. na Superoesie gdzie pomiar czasu jest mierzony przez fotokomórki.

A może bedzie wtedy padac i na prawdę wyjdzie kto jest szybszy bo sliki już nie pomogą... :roll:

Następnym razem prywatne wycieczki proszę kierowac do siebie na PW :idea:
A jak chcecie spali kapcia lub się rozgrzac we własny sposób, to tak żeby władze toru tego nie widziały, czyli poza terenem toru, na przykłąd na parkingu pod echo :|

Pozdrawiam.

lagadula - 2006-09-19, 12:00

Jeśli to faktycznie druga impreza kolegi z M5 to pogratulowac, niestety jest druga strona medalu. Każdy, mający blade pojecie o jezdżeniu RWD z mocnym silnikiem i na slicku zrobił by podobny wynik. Należy uchylić czoła przed tymi na zwykłych oponach.
Nieskromnie powiem że inaczej wygladałaby tabela gdybym miał slicki. Jednak mi sie wydawało że nie "wypada" na slickach jechac skoro nie wszyscy mogą je mieć. Wydawało mi sie że bede mało "honorowy". Ale widac nie ma co sie przejmować. Nastepnym razem zapraszam, bede miał slicki, zmienież spreżyne i zweryfikujemy umijętnosci.

P.S. Ja startowałem pierwszy raz BMW. Jezdziłem duzo wczesniej , różne imprezy, KJS, okregówki, ale zawsze FWD.

gosc - 2006-09-19, 13:31

po pierwsze ja tam niejezdzilem ale bylem obserwatorem
po drugie tu niechodzi o pozniejsze zatrzymanie stopera tu chodzi o to ze sedzia nieumie zamieniac minut na sekundy gdy sumuje czasy
a po trzecie zawodnik z nr 11 ktory jezdzil M5 skopal waszemu koledze 4 litery

BOR - 2006-09-19, 13:34

lagadula napisał/a:
Jednak mi sie wydawało że nie "wypada" na slickach jechac skoro nie wszyscy mogą je mieć. Wydawało mi sie że bede mało "honorowy".

Mam takie samo podejście do sprawy.
Wykluczmy slicki jeśli będzie nam dane stworzyć BMW Track Day.

Pawełm5 - 2006-09-19, 14:37

jestem za tym aby wykluczyć slicki na tych zawodach i wprowadzeniu np. 2 klas
1klasa do 2l druga powyżej 2l i będzei to jakoś uśrednione

duchPW - 2006-09-19, 14:44

Pawełm5 napisał/a:
....i wprowadzeniu np. 2 klas
1klasa do 2l druga powyżej 2l i będzei to jakoś uśrednione

hehe - wtedy wszystki 2,5-litrówki będą w ogonie :wink:

... choć muszę przyznać, że to akurat dla mnie mało istotne, bo z mojego pobytu na torze w Kielcach (wcześniej) najprzyjemniej, podobnie jak Andrzej540, wspominam trening - można było sobie fajnie pośmigać po torze ... zwłaszcza, że zawodów nie mogę niestety zaliczyć do udanych :|

mam nadzieję, że trackday2007 u mnie wypali

buni - 2006-09-19, 14:49

a dla mnie wsystko jedno.. moga byc sliki i bez podzialu klas.
to tak jakby zabronic uzywania opon najwyzszej klasy , bo inni zawodnicy maja slabsze.... :roll:

te imprazy maja super klimat i mam nadzieje ze taki sie utrzyma ... bo zabawa jest super i rywalizacja jest zacieta.. a podzial na klasy , opony , itp.. popsuje cala zabawe..
beda po 4 auta w klasie... i tyle..

viola - 2006-09-19, 15:59

Pawełm5 napisał/a:
wiem że bardzo się spianliście aby w koncu mnie objechać ale zabrakło umiejętności po raz kolejny ( dzbanek śmiał się jak dziecko) ;nawet na kompletnie zużytych slickach i bez formy auta radzę sobie

Wiesz, przez takie wypowiedzi atmosfera robi się bardzo nieprzyjemna.
Chyba troszkę przeceniasz swoje umiejętności.
Patrząc na tabelę wyników pomijając ostatnią próbe to za każdym razem ktoś był od Ciebie lepszy, konkretnie to Marcin.
Weź czasami pod uwagę to, że jeździsz M5 a nie jakims tam zwykłym E30, masz pod nogą 315 KM, sliki i jeździsz w tych swoich super OS a chłopcy w normalnych 325i (170/171KM) i 320i (129KM) depczą ci ostro po piętach.
Wszyscy wiedzą co robi Lagadula a jakos od niego ani razu nie słyszałam przechwał, że jeździ tu i tam i głupiego gadania, że miał gorszy dzień, ale jak na 320i, które nawet nie ma połowy mocy twojego auta super mu poszło.
Jak dla mnie (laika) to to Twoje zwycięstwo nie było spektakularne jak próbujesz nam wmówić. Powinienes mieć dwa razy lepsze czasy a nie urywać tylko kilka małych sekund "zwyklakom".

Paweł nie gniewaj się na mnie ale wprowadzanie chorego współzawodnictwa tylko szkodzi tym zawodom.

Bardzo wszystkich prosze aby atmosfera była taka jak za pierwszym razem, kiedy to każdy był uśmiechniety i dobrze życzył sobie i innym (po cichu oczywiście każdy mówi a niech deszcz spadnie i niech cos tam się komuś urwie, a fe, a skuś baba na dziada :P ). I ta rywalizacja była jakaś normalna - zdrowa - jędrna - czysta. :P

Coś mi sie wydaje, że na nastepnych zawodach wszystkich Was pogodzę i ja wyjade z pucharem :P Tylko muszę sie nauczyć wóz porządnie prowadzić :)

Pozdrawiam wszystkich ścigantów wielka buźka od Violi

Co do Panów z Kielc to rzeczywiscie zachowali się bardzo nieelegancko.

Pawełm5 - 2006-09-19, 16:16

VIOLA- zle mnie zrozumiałaś , tą moją wypowiedż skierowałem do gupy z Kielc i tylko do nich a nie do WAS była skierowana moja wypowiedz, nie zależy mi na chwaleniu się; nie wiesz jaka była "otoczka" przed zawodami w Kielcach i z tąd to wynikło, słabo pojechałem to fakt bo jestem bez formy a za całe niepotrzebne zamieszanie przepraszam i nie ciągnijcie tego
Jestem za wprowadzeniem przynajmniej dwóch klas i zakazu opon niedopuszczonych do ruchu na drogach publicznych(slicki)

Pancin - 2006-09-19, 17:28

Witam wszystkich po imprezce. Szkoda, że nie mogłem zabawić na niej dłużej i poznać wszystkich klubowiczów, ale i tak było całkiem miło. Nie widziałem piątkowych akcji na parkingu KIA, ale niestety na zachowanie niektórych ludzi niewielu ma wpływ. Zwłaszcza jak ktoś ma RWD to myśli, że jest gościem jak umie spalić kapcia i wykręcić bączka. Zapraszam tym samym wszystkich myślących, że są cool do startu w Super OESach. Jak wam większość zmłóci tyłki to może znajdziecie swoje miejsce w szeregu.

Co do dziwnych sprzeczek i wywyższania swojch umiejętności to chciałbym wam koledzy powiedzieć, że kilka dobrych czasów chyba przesłoniło wam realne spojrzenie na konkurencję. Nie zapominajcie, że jest wielu lepszych od was i jeden czy dwa dobre wyniki nie upoważniają was do takiego tonu w jakim się wypowiadacie. Pachnie to zwykłą zarozumiałością i pychą. Klasę zawodnika poznaje się nie tylko po wyniku, ale też po postawie jaką reprezentuje.

Jeśli zaś chodzi o rzekomo ewidentne pomyłki sędziów (tak wnioskuję po przeczytaniu powyższych postów) to chciałbym spytać dlaczego poszkodowani nic z tym nie zrobili. Nic prostszego, wystarczyło pójść do szefostwa zawodów i powiedzieć o zaistniałej sytuacji. W takim przypadku, przynajmniej w Kielcach, nikt nie zarządał by od was składania protestu. Ewidentne przypadki załatwia się od ręki bez dyskutowania. Ale po co iść i się upomnieć, jak można potem sobie na forum popyskować.

Powiem wam, że jako pomysłodawca BMW Track Day'a mocno się zastanawiam nad realizacją tego pomysłu. Mam na swoim koncie całkiem sporo różnych imprez, ale jakoś nie wiem czy chcę brać sobie na głowę nieodpowiedzialne towarzystwo uwielbiające palenie gumy na głowę. Ciężko będzie takich ludzi wyselekcjonować, a jak już przyjadą to potem same problemy.

buni - 2006-09-19, 18:36

amen.. 8)
Andrzej540 - 2006-09-19, 19:20

Pancin zauwaz, ze znakomita wiekszosc wlascicieli BMW przyjachala TYLKO potrenowac i poscigac sie na torze. Jezeli BMW Track Day wypali to mozna przeciez zaznaczyc, ze niestosowne zachowanie bedzie karane usunieciem z toru raz na zawsze ( np. na imprezach ktore Ty organizujesz, taki "wilczy bilet" ), mysle, ze da to ludziom do myslenia. Co sie tyczy wygrywania itd. to wiadomo, ze tez chce wygrac ale przecie te 2l to samo wybralem i wiedzialem, ze z M5 bedzie ciezko wygrac ale czy to naprawde ma az takie znaczenie? Ludzie bawmy sie, a jak ktos bardzo chce puchar to sam mu kupie i wrecze ( lagadula sie podpisze z Tomkiem co by mial jakas watrosc ). Po grzyba sie klucic kto jest lepszy ( i tak wygra Kubica ).
Piotr_1 - 2006-09-20, 17:07

Co dziamdziolicie. Trening to trening, spotkanie towarzyskie i atmosfera to drugie, a zawody, to krótka chwila kiedy się ścigamy.
Ma być przejżyście i sprawiedliwie. Dwie klasy to nie jest rozwiązanie.
O slickach trzeba ogłosić temat wcześniej, bo ktoś kupi specjalnie i co? Albo powie że nie doczytał na ostatni dzień. I nie że nie dopuszczone do ruchu, bo slicki markguma są dopuszczone na drogi, tylko slicki albo bez slicków.
Zaproponowałem w temacie 2007 podział na 4 klasy i nikt jeszcze nie miał zastrzerzeń. A i będzie więcej pucharów i więcej osób będzie mogło mieć jakąś większą frajdę z pierwszego pucharu na przykład.

[ Dodano: Sro Wrz 20, 2006 6:10 pm ]
O 30 koni nie ma się co kłócić, ale o 200 tak.

SmasherE30 - 2006-09-20, 18:28

Piotruś o 30 koni to się nie ma co kłóci jak jeden ma 400 a drugi 430 ... ale jak jeden ma 100 a drugi 130 to to jest 30% wiecej mocy ... łapiesz :?: :twisted: Z tym że próbę można ustawi tak że malar objedzie wszystkie beemki ... Im ciasniej tym niejsze znaczenie ma moc a większe kapec i zawias oraz masa auta i jego śr.c.

Ja sie z Andrzejem nie zgadzam. Bo jak się jedziemy ścigac to się jedziemy ścigac. Jeden przegrywa drugi wygrywa. A dla zapewnienia wyrównanej walki dobrze byłoby wprowadzi podział na klasy (tu jeszcze miałbym zagwostke jakie) ...

Piotr_1 - 2006-09-20, 19:36

Nie mówiłem o różnicy 100 a 130 koni. Klasy które zaproponowałem uwzględniają taką różnicę. Wiem jaka jest różnica pomiędzy 100 a 130 koni.

Różnica wydaje się spora, jednak mimo wszystko odważył bym się wystartować tym słabszym autem.

SmasherE30 - 2006-09-20, 19:40

no jasne ... jak objedziesz mocniejszego będzie powód do dumy bo puchar to tylko kawąłek metalu z dolkejonym plastikiem i dopiską za co to żeby inni wiedzieli.... :lol:
Piotr_1 - 2006-09-20, 20:00

Chociaż różnica np pomiędzy 316i a seryjną etą w koniach robi trochu większą różnicę, coś takiego

Felix BMW - 2006-11-05, 22:11

A ja tak na koniec zapodam mini Filmik

http://s003.wyslijto.pl/?...599729263819616