| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Zakłożenie M-technik I ... bez pasa przedniego?
Arczi e30 - 2006-07-12, 11:03 Temat postu: Zakłożenie M-technik I ... bez pasa przedniego? Witam!
Kupiłem przedni zderzak wraz z dokładka M-technik I .... do kompletu brakuje jeszcze progów i tylnego zderzaka ... ale tak czy siak chciałbym założyc juz przedni zderzak z dokładka ... i teraz pojawia sie pytanie bo nigdy nie miałem M-technika ... ani nie przygladałem sie dokładnie jak ktos miał ...
Czy zakładajac zderzak z dokładka M-technik I trzeba zdjąc org. pas dolny?
Tors - 2006-07-12, 12:35
Nic nie musisz zdejmowac! Jedyny problem na jaki ja sie natchnolem to drugi hak do holowania na który M-technic nie ma miejsca ale to tylko chwila strachu z boschem i juz problem był rozwiązany Jak masz halogeny w dokładce to musisz jeszcze tylko wydłubac zaslepki z pasa przedniego i jak masz do niego przykreconą jakąs dokładke to równiez musi zniknąć. Poradzisz sobie spokojnie! Zycze powodzenia w szukaniu reszty bo ja tez nie mam progów i tylnej dokładki, a to jest ciezko dostac !
Arczi e30 - 2006-07-12, 12:53
... spokojnie kiedys tam sie trafi ....
ciekawy jestem tylko jak to bedzie wygladac ... w weekend zakładam
Tors - 2006-07-12, 13:26
Zobacz sobie na zdjęcia w tym poscie http://forum.beemka-klub....12105&start=165 Jest na nich moja e30 na samym przodzie m-technica i wedlug mnie wygląda to zdecydowanie lepiej niz stara dokładka jąką miałem mimo tego ze brakuje progów i tyłu! Jak zalozysz to pochwal sie fotkami )
RoboCop - 2006-07-12, 16:16
progi do M-Technica, to nie taki ciężki temat - w zeszłym roku (nie chodząc za tym) trafiłem na dwa komplety - od 120 do 180pln... w składach z częściami... gorzej z tyłem...
marcinek_89 - 2009-03-17, 16:03
Odświeże nieco temat, jak zdjąć dokładke przód i tył m-technica żeby tego nie popsuć?
bono20002 - 2009-03-17, 16:53
zdjąć ze zderzakiem to napewno
Max - 2009-03-18, 16:44
Przód:
Zdejmujesz cały zestaw (zderzak+dokładka) - bodajże 2 nakrętki (między blachą a kierunkami, te kwadraciki-zaślepki) oraz 2 śruby od strony nadkoli. Następnie zdejmujesz te narożne gumy i odkręcasz dokładkę (chyba 5 śrub).
Generalnie robota prosta, ale uważaj, żeby nie powyginać plastików trzymających takie wredne wsówki z gwintem
Co do tyłu, to nie pomogę, ale raczej bardzo podobnie. Jak poradzisz sobie z przodem, to i tył sam ogarniesz
Powodzenia
|
|