| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Zegary
Anonymous - 2004-09-03, 16:56 Temat postu: Zegary Mam pytanie w mojej E-30 316 90' nie mam obrotomierza tylko wielki analogowy zegar czy ktos praktykował wymiane zegara na obrotomierz ? Jak tak to daj cynka jaki ten obrotomierz i czy to wogole działa.
artvi - 2004-09-03, 17:43
ja w swojej mam wymienione zegary .. pewnie sa wstawione od 1,8 .. tyle tylko ze koles co przede mna nia jezdzil je zmienial ... ale u mnie wszystko wporzo chodza bez problemow i realnie wartosciują
Rafał - 2004-09-04, 01:12
powinno dzialac o ile pamietam to u kolegi piotra w robilismy taka przerobka,poza tym jeszcze powinienes wymienic konsole srodkowa,jak przypuszczam nie masz tam miejsca na zegarek
ps;jak chcesz to moge ci tanio puscic potrzebne ci graty !
Anonymous - 2004-09-04, 06:37
śmiało możesz wymienić sam zegar na obrotomierz lub całe zegary.
problem może polegać tylko na tym że jeśli będziesz miał obrotomież od 6-co cylindrówki to będzie ci zaniżał obroty . Najlepiej jak będą od 316 lub 318 to wszystko będzie ok.
sarna1 - 2004-09-04, 13:28
dokladnie tak jak jest to opisane - kup zegary od silnika z taka sama iloscia garow i bedzie chodzilo
rogaś318 - 2004-09-04, 19:03
koniecznie zwroc uwage na ilosc garow.. ja kupilem "zewgary" ael im wyzsze obroty tym gorzej pokazuja... ale podobno sa od 318... = nie wiem a jesli chodzi o wymiane samych (tzn. pojedynczych zegarow) to musisz sprawdzic czy sa od tego samego prosucenta... bo u mnie orygilanle sa firmy MOTORMETER, kup0ilem VDO i nie moglem przelozyc obrotomierza bo styki sa w innym miejscu.. byc moze wazny jest tez rok produkcji bo moje oryginaly to 86 r. a te kupione to 83 r. wiec uwazaj!! i powodzenia moze uda ci sei lepiej niz mi..
|
|