| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Niefajne parkingi po C.H. - tu Arkadia
yoshi - 2006-07-16, 21:52 Temat postu: Niefajne parkingi po C.H. - tu Arkadia Kurka jego w twarz kopnięta nać... Dziś na parkingu Arkadii poziom -2 jakis wuj albo inna pizza zostawila mi na prawej stronie od drzwi bialy slad po calej dlugosci. Najgorsze jest to ze sprawa nie ma mozliowsci rozwiazania bo "nasza kochana Policja" ma w tyle takie zdarzenia, a ochrona nie udostepni kaset z monitorinku bez nakazu prokuratora, tylko wziac i sie zdenerwować
macie jakas koncepcje co mozna zrobic z tym fantem
ocenzurowano
Arczi e30 - 2006-07-16, 22:03
ty to masz przezycia ... kiedy wreszcie opusci cie pech z tymi autami ...
jedyna rzecz jaka mozesz z robic to własnie chyba zgloszenie na Policje i oni dalej powinni ruszyc pupki i zglosic sie do sklepu po nagranie ...
Moja zona pracowła kiedys w centrum handlowym ... i zawsze jak cos sie stało to udostepniali tasmy bez zadnego problemu ... dziwne ze tu robia schody swojemu klijnetowi co jak co ale nim byłes ...
Jesli nie wypali ... to chyba zostaje prawnik ... ale to juz raczej smieszna teoria ... bo stracisz wiecej niz zyskasz ...
oxstyle - 2006-07-16, 22:05
Dziwna sprawa
Mi kiedys w galleri dominikanskiej dawne e30 coupe ukradli chalogeny i cos tam polamali jeszcze ...
Ochrona bez problemowo mi pomogla ...
yoshi - 2006-07-16, 22:06
moja Zonka (to jej auto ) pracuje w Arkadii
duchPW - 2006-07-16, 22:42
idź na policję i się upieraj, że chcesz złożyć doniesienie - jak Ci odmówią, to pisz i składaj w biurze podawczym (kancelarii czy jak to się tam jeszcze nazywa) od razu pisz wniosek, żeby zbadali taśmy
prokuratura siÄ™ tym na pewno nie zajmie, ale policja musi, bo to czyn zabroniony
Mariusz - 2006-07-16, 22:53
Policjanci powinni to potraktować tak samo jak stłuczkę spod której uciekł sprawca.
Nie zostały tam jakieś śladowe ilości lakieru z innego auta ?
Nie wiem po co prorok ... na wniosek Policji ochrona czy tam właściciel marketu muszą powierzyć taśmy policjantom z Sekcji Ruchu Drogowego.
Partyzant - 2006-07-17, 13:30
| PioterW napisa³/a: | idź na policjÄ™ i siÄ™ upieraj, że chcesz zÅ‚ożyć doniesienie - jak Ci odmówiÄ…, to pisz i skÅ‚adaj w biurze podawczym (kancelarii czy jak to siÄ™ tam jeszcze nazywa) od razu pisz wniosek, żeby zbadali taÅ›my
prokuratura siÄ™ tym na pewno nie zajmie, ale policja musi, bo to czyn zabroniony |
I to szybko. kiedyś postawiłem auto pod prokuraturą apelacyjną w Wwie. Samochód stał tak jak ten megane po prawej czyli w polu 2 kamer. W nocy zniknęło z niego kilka gadżetów. Strażnik pokazał mi figę natomiast pani policjant prowadząca moją sprawę nie zdążyła obejrzeć nagrania. W prokuraturze mają łącznie siedem kaset VHS. Każdą na jeden dzień..
LoveJoy - 2006-07-17, 13:36 Temat postu: ... Cześć,
Kurczę, Yoshi Ty to masz pecha z tymi autami - współczuję. Moja rada - złóż wniosek na policję - MUSZĄ sie tym zająć.
Ja swojego czasu miałem jatkę przy wyjeździe z Blue City - wyjeżdżam z -2 (minus dwa) na cholernie stromy podjazd C-klasą Ojca (a że fabrycznie obniżony i ospjlerowany to glebę fajną ma) jadę powolutku a tu nagle... jeb! Urwało mi dokładkę spod przedniego zderzaka! No to lecę do ochrony i mówię, że chyba coś nie tak tu jest skoro mi urywa elementy samochodu - oni - śmiech. Ja - dzwonię na policję. Przyjeżdżają, spisują protokół, robią fotki. Sprawa idzie do Grodzkiego, oczywiście ją wygrywam - po +- 2 miesiącach otrzymuję odszkodowanie od BC w wysokości katalogowej ceny oryginalnej dokładki do C-klasy wraz z przeprosinami za zachowanie ochrony i zbyt nierówny, stromy podjazd.
To mnie nauczyło, że warto walczyć o swoje, nawet z gigantami.
Pozdro
LJ
MARTINEZ - 2006-07-17, 18:04
idz z tym do TVN
zapytaj jak to jest??
i po co sa te kamery i ochrona??
i co policja odpowiedziała
moze zrobia program i zarobisz pare złoty
|
|