| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - dziwne kostki !!!!!!!!!
Rafał - 2004-09-04, 01:40 Temat postu: dziwne kostki !!!!!!!!! panowie (i panie)
rozbierajac moja 320 (e30) w wiazce przewodow dochodzacych do przedniego lewego lefrektora (od str kierowcy) dziwna wtyczke jest ona okragla czarna. co to???????
podobnie zastanawia mnie do czego sa dwie spiete w kupe wtyczki dopiete obok komputera (nad schowkiem)
do czego jest 3 (srodkowe) zlacze w zegarach????????
SmasherE30 - 2004-09-04, 10:50
białe i niebieskie złącze przy zegarach jest od pomiarów a środkowe żólte to złącze "check"
Marcin e30 - 2004-09-04, 11:09
Ta wtyczka przy lampach jest od przednich halogenów lub przeciwmgielnych, zależy co podłączysz. Włącznik tych śwaitełek jest przy włączniku tylnych przeciwmgielnych.
Środkowe złącze w zegarach umnie jest podłączone do zegarka.
LUKAS - 2004-09-04, 11:33
Marcin, ja również mam taką wolną wtyczke. A wszystkie światła są popodłączane...
sarna1 - 2004-09-04, 13:18
moze kiedys mielscie wycieraczki na lampach i wtyczka zostala - najprosciej to sprawdzic kiedy w niej sie pojawia prad i juz bedziesz wiedzial od czego jest, powlaczaj rozne swiatla,wycieraczki,spryskiwacze itp i zmierz napiecie we wtyczce - moze sie wyjasni...
LUKAS - 2004-09-04, 13:39
Z tymi wycieraczkami to jest pomysł Ale ja mam takąwtyczke tylk oz jednej strony
Gepard - 2004-09-04, 14:44
ja teoretycznie mam jedna wycieraczke ale jest ona troche inaczej wpieta druga sprawa ja mam e28 wiec moze byc inaczej tyle ze wydaje mi sie ze moze to byc wyjscie na kierunkowskazy na blotnikach
LUKAS - 2004-09-04, 14:47
| Gepard napisa³/a: | | wydaje mi sie ze moze to byc wyjscie na kierunkowskazy na blotnikach |
Tylko że ja mam kierunki na błotnikach...
Marcin e30 - 2004-09-04, 15:36
U mnie po włączeniu przednich przeciwmgielnych w tej czarnej wtyczce pojawia sie napięcie, więc wnioskuje że one są do świateł. Nawet wg. schematu tak mi wychodzi. Zapomniałem napisać, że ja mam dwia takie, jedna z lewej a druga z prawj strony. Możliwe, że nowszych coś jeszcze było innego, moja jest z '83.
Rafał - 2004-09-04, 19:54
panie panowie do przeciwmglowych tez mam wtyczki ale to nie ta !!!!!!!!
a co do srodkowego gniazda w zegarzch -co to znaczy "gniazdo check"????? bo nie za bardzo rozumiem -COS MI SIE WYDAJE ZE JEST ONO WYKORZYSTYWANE DO PODLACZENIA DUZEGO KOMPUTERKA-ZEGARKA
ale nadal nie wiem do czego sa dwie spiete w kupe wtyczki dopiete obok komputera (nad schowkiem)
(ciekawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Marcin e30 - 2004-09-05, 13:24
http://rust.mine.nu/bmw/s...=45&x=140&y=164 jak sie przyjrzycie to od silnika wycieraczek odchodzi okrągła wtyczka, a więc może to jest to.
Nie wiem od czego sÄ… wtyczki przy kompie, bo u mnie nie ma kompa
|
|