| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Rejestracyjny haos w Warszawie ;(
yoshi - 2006-07-25, 11:18 Temat postu: Rejestracyjny haos w Warszawie ;( Po koleii:
- mam BMW 315 zarejestrowane w Białołęce na nowe-stare tablice , tzn. mam białe ale bez gwiazdek unijnych, ponieważ niebawem sie żenię i zmieniam meldunek to jestem zobowiazany do zmiany dodowu rejestracyjnego, ale okazalo sie ze musze przerejestrowac cale auto (170zl zamiast 48zl) poniewaz mam nowe-stare tablice co za kraj do tego dowód osobisty, prawojazdy, wpis do ewidencji itd.
- kolejna sprawa to kupilem skuter, który poszedłem dzis zarejestrowac i okazało sie, ze na tablice rejestracyjna sztuk 1 musze czekac 14 dni tak czternascie dni bo jest sezon urlopowy i Urząd Gminy Warszawa Białołęka się nie wyrabia (w U.G.W. Targówek 1,5h się czeka ) masakra co śmieszniejsze jak odbiore mięki dowód na skuter to już on będzie nie aktualny bo się meldunek zmnieni i znów 48zł za nowy dowód w Gminie Warszawa Targówek
co za poje... kraj
Jaki z tego morał wyciągołem, nie ma sensu sie przerpowadzać i meldować u żony zostaje na starych śmieciach z rodzicami (na papierze )
Pułkownik Zuber - 2006-07-25, 11:20
U nas (OTWOCK) aby zarejestrować auto to wydają numerki.. obecnie wydają na 20 sierpnia..
BADYL - 2006-07-25, 11:31
Hmmmmmmm a to ciekaw co piszesz bo ja tez bede zmieniał meldunek i zadnych takich ciekawostek mi nie powiedzielie ze bede musiał zmieniac tablice na europejskie czyli z gwiazdeczkami.
Ostatnio kolega kupił auto i mieszka na moktowie auto ma rejestarcje WD - i zmieniło jednyuni tylko własiciela a nie numery a ma stare z biało czerwone.
Łukasz - 2006-07-25, 11:43
| Pułkownik Zuber napisa/a: | | U nas (OTWOCK) aby zarejestrować auto to wydają numerki.. obecnie wydają na 20 sierpnia.. |
jaja sobie robisz? czy powaga? to co kurna olek, nie można jeździć autem?
to ja się nie przemeldowuję do żony
KUKI - 2006-07-25, 12:24
a w wołominie to dzwonisz i umawia cie miła pani na termin w którym beda mogli cie obsłużyć
Pułkownik Zuber - 2006-07-25, 12:44
| Łukasz napisa/a: |
jaja sobie robisz? czy powaga? |
0-22 779 21 28, sam się zapytaj miłej pani z okienka.
Qba - 2006-07-25, 13:19
A no prosze, ja zaś "wynająłem" zioma za 20 zł zeby mi kolejkę zajął i puścił dzwonka, wtedy w autko i do urzędu 8) a znajomy stał od 7 i musiał wząć dzień wolnego
yoshi - 2006-07-25, 13:21
wlasnie Polska kraj dziwna kraj to jest poprostu chore
najgorsze jest to, że skuter stoi w garażu i teraz będzie czekał miesiąc (2 tygodnie na tablicę i 2 tygodnie ja na urlopie)
Arczi e30 - 2006-07-25, 14:17
| yoshi napisa/a: | wlasnie Polska kraj dziwna kraj to jest poprostu chore
najgorsze jest to, że skuter stoi w garażu i teraz będzie czekał miesiąc (2 tygodnie na tablicę i 2 tygodnie ja na urlopie) |
Yoshi ... zadam ci tylko pytanie po co ci to ... bo niemoge rozkminic ..
Ja tam jak zmieniałem adres zameldowania 3 lata temu do dzis dzien nie wymieniałem prawka ... kontrole, 2 wypadki od tego czasu i nic ... ja bym sobie oszczedzil kosztów ... czasu itp.
|
|