BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Tarcze hamulcowe krzywe/proste gdzie sprawdzić warszawa !!

LUKAS - 2006-07-30, 20:49

Na kierownicy nie czujesz??

Tokarka prawde Ci powie ;)

duchPW - 2006-07-30, 21:46

nowe tarcze niestety potrafią się pokrzywić :evil: - tak jak napisał Lukas - tokarka prawdę Ci powie
Pawel-e30 - 2006-07-31, 07:19

skoro piszesz że po zdjęciu i założeniu koła to się stało... Myśle że może ktoś wywarzał koła na aucie :wink:
Ja bym najpierw oddał koła do wywarzenia (przednie).
jeśli to nie pomoże to sprawdzi dopiero tarcze :wink:

niktun - 2006-07-31, 21:33

Podłaczę się bo walcze z podobnym problemem :?

jeśli to tylko kwestia zdjecia i założenia kól by miała być (wyważenie na samochodzie) to raczej masz tylko cztery kombinacje na strone i po problemie :wink:

to co mam u siebie zrobione, ustalone itp:
- bicie jest tylko z jednej strony;
- toczenie tarcz praktycznie nie pomogło- niestet7y nie zrobiłem na samochodzie;
- ta sama tarcza nie bije na drugiej stronie;
- wymiana piasty na drugą (zapas 8) )- nie pomogła;

obawiam sie że pozostaje mi juz tylko tylko zwrotnica, czy raczej czop zwrotnicy ew. współpracujące z nim łozysko (ale też poszło z zapasu).

nie przypominam sobie bym gdzieś konkretnie przywalił ta stroną - co mogło zaszkodzić zwrotnicy?

Tommec - 2006-08-01, 21:42

Niktun, zacznij może od dokładnego sprawdzenia samego koła, a przede wszystkim opony (szczególnie czy po obwodzie nie ma jaja). W E30 przy szerszych kołach często jest tak, że nawet mały ubytek bieżnika w jednym miejscu (np. po hamowaniu z przydarciem gumy) powoduje drgania koła w czasie jazdy.
sybir - 2006-08-02, 09:31

Darco napisa³/a:
tokarka prawde powiedziala !!

i zabrała kase na nowe tarcze :-( ale wkońcu jest cisza i spokój bo byłem zaniekpokojony o Swoje kółka ale teraz jest OK tylko jeszcze jeden stuk bo przy okazji oddałem też drążek kierowniczy główny do regeneracji i jest bajecznie ...

A gdzie regenerowałeś drążek i ile takie coś kosztuje?
Pytam na przyszłość. Może być na PW.
sie ma