| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Filtr paliwa E36 pomocy
luksiarz - 2006-07-31, 19:37 Temat postu: Filtr paliwa E36 pomocy Szukałem i znaleść nie mogłem , gdzie jest filtr paliwa , e36 - 320 - 91 r. czy to ta czarna puszka pod przepływomierzem ? czy wymienia sie tą całą puszke czy tylko wkład ?
Kujon - 2006-07-31, 20:09
filtr paliwa jest dokladnie pod "pupką" kierowcy przy lewej podłużnicy
jaqub - 2006-07-31, 20:45
ale jest tez chyba przy lewym przedni kielichu... zobacz jak leci wezyk z paliwem do listwy i patrz w druga strone
luksiarz - 2006-07-31, 20:54
| jaqub napisa³/a: | ale jest tez chyba przy lewym przedni kielichu... zobacz jak leci wezyk z paliwem do listwy i patrz w druga strone |
Tak jest coś prz lewym kielichu dość wysoka czarna puszka ,myślałem własnie że to to ale KUJON mnie troche zmylił jutro sprawdze gdzie idą węże
luk325 - 2006-07-31, 21:00
filtr paliwa wyglada podobnie jak ta czarna puszka (filtr weglowy) tylko jest krotszy. przymocowany jest w okolicy laczenia bloku ze skrzynia po lewej stronie . łatwiej bedzi ci go znalresc jak wjedziesz na kanal i spojrzysz na sprawe od dolu.
Kujon - 2006-08-01, 20:50
| luksiarz napisa³/a: | | jaqub napisa³/a: | ale jest tez chyba przy lewym przedni kielichu... zobacz jak leci wezyk z paliwem do listwy i patrz w druga strone |
Tak jest coś prz lewym kielichu dość wysoka czarna puszka ,myślałem własnie że to to ale KUJON mnie troche zmylił jutro sprawdze gdzie idą węże |
panowie mylicie pojecia, filtru paliwa nie zobaczycie za chiny ludowe otwerajac maske, cza wejsc na kanał nie ma innej rady ,jest umocowany pod podwoziem przy lewej podłuznicy , mniej wiecej w tym miejscu gdzie siedzi kierowca , o to coś czarnego co tam widzicie pod maska to włąsnie filtr węglowy
Gepard - 2006-08-01, 22:22
w e36 92r 325 jest mocowany do bloku miedzy lapa silnika askrzynia po stronie kierowcy
Shreku - 2006-08-02, 08:04
widzę że są dwie wersje, tak jak u Kujona przy podłużnicy
i tak jak np. u mnie przymocowany do bloku silnika, da się go zobaczyć od
gory i od dołu.
jaqub - 2008-06-14, 22:06
ok teraz ja mam pytanie... chce wymienic filtr paliwa i... sa dwa rodzaje: tzn jeden krotszy (150mm) i dluzszy (300mm) mam 92" i wg katalogu powinien byc ten krotki (do 94') ale mi sie wydaje ze mam ten dluzszy wlasnie przy silniku...
http://www.realoem.com/bm...362&hg=13&fg=10
Bandit - 2008-06-15, 23:49
Uważam, że powinieneś założyć filtr zgodny z ETK, a skoro przypuszczasz, że masz założony inny filtr - bo może osoba wymieniająca ostatnim razem dobrała zły filtr.
A czy nie jest tak, że filtry mocowane do bloku miały np. krótszą długość a te montawane pod samochodem dłuższą? (a może na odwrót?). Jeżeli tak jest to problem będzie rozwiązany
jaqub - 2008-06-16, 21:04
nie mam warunkow zeby sprawdzic to ot tak sobie wiec bede musial poczekac i podjechac na kanal zeby sprawdzic...
|
|