BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Filtr paliwa E36 pomocy

luksiarz - 2006-07-31, 19:37
Temat postu: Filtr paliwa E36 pomocy
Szukałem i znaleść nie mogłem , gdzie jest filtr paliwa , e36 - 320 - 91 r. czy to ta czarna puszka pod przepływomierzem ? czy wymienia sie tą całą puszke czy tylko wkład ?
Kujon - 2006-07-31, 20:09

filtr paliwa jest dokladnie pod "pupką" kierowcy przy lewej podłużnicy
jaqub - 2006-07-31, 20:45

ale jest tez chyba przy lewym przedni kielichu... zobacz jak leci wezyk z paliwem do listwy i patrz w druga strone :D
luksiarz - 2006-07-31, 20:54

jaqub napisa³/a:
ale jest tez chyba przy lewym przedni kielichu... zobacz jak leci wezyk z paliwem do listwy i patrz w druga strone :D

Tak jest coś prz lewym kielichu dość wysoka czarna puszka ,myślałem własnie że to to ale KUJON mnie troche zmylił :) jutro sprawdze gdzie idą węże

luk325 - 2006-07-31, 21:00

filtr paliwa wyglada podobnie jak ta czarna puszka (filtr weglowy) tylko jest krotszy. przymocowany jest w okolicy laczenia bloku ze skrzynia po lewej stronie . łatwiej bedzi ci go znalresc jak wjedziesz na kanal i spojrzysz na sprawe od dolu.
Kujon - 2006-08-01, 20:50

luksiarz napisa³/a:
jaqub napisa³/a:

Tak jest coś prz lewym kielichu dość wysoka czarna puszka ,myślałem własnie że to to ale KUJON mnie troche zmylił :) jutro sprawdze gdzie idą węże

panowie mylicie pojecia, filtru paliwa nie zobaczycie za chiny ludowe otwerajac maske, cza wejsc na kanał nie ma innej rady ,jest umocowany pod podwoziem przy lewej podłuznicy , mniej wiecej w tym miejscu gdzie siedzi kierowca , o to coś czarnego co tam widzicie pod maska to włąsnie filtr węglowy :!: :!: :!:

Gepard - 2006-08-01, 22:22

w e36 92r 325 jest mocowany do bloku miedzy lapa silnika askrzynia po stronie kierowcy
Shreku - 2006-08-02, 08:04

widzę że są dwie wersje, tak jak u Kujona przy podłużnicy
i tak jak np. u mnie przymocowany do bloku silnika, da się go zobaczyć od
gory i od dołu.

jaqub - 2008-06-14, 22:06

ok teraz ja mam pytanie... chce wymienic filtr paliwa i... sa dwa rodzaje: tzn jeden krotszy (150mm) i dluzszy (300mm) mam 92" i wg katalogu powinien byc ten krotki (do 94') ale mi sie wydaje ze mam ten dluzszy wlasnie przy silniku...
http://www.realoem.com/bm...362&hg=13&fg=10

Bandit - 2008-06-15, 23:49

Uważam, że powinieneś założyć filtr zgodny z ETK, a skoro przypuszczasz, że masz założony inny filtr - bo może osoba wymieniająca ostatnim razem dobrała zły filtr.
A czy nie jest tak, że filtry mocowane do bloku miały np. krótszą długość a te montawane pod samochodem dłuższą? (a może na odwrót?). Jeżeli tak jest to problem będzie rozwiązany

jaqub - 2008-06-16, 21:04

nie mam warunkow zeby sprawdzic to ot tak sobie wiec bede musial poczekac i podjechac na kanal zeby sprawdzic...