| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Krokowy " BRZĘCZY" :/
Mauser - 2006-08-02, 21:54 Temat postu: Krokowy " BRZĘCZY" :/ Własnie...
czyszczony benzyną dwa razy, stał, moczył się, wysuszony, WD potraktowany, przyjechałem po weekendzie do domu, no i przy uruchamianiu, tzn włączeniu zapłonu z krokowego ( na 100% z krokowego - po odłączeniu wtyczki dźwięku nie ma) jakiś taki dziwny dźwięk, jakby to było inne urządzenie to bym pomyślał że potencjometrem coś rozregulowane i po prostu brzęczy ( tak właśnie mam w maszynce do strzyżenia, jak pokręce potencjom. to dźwięk jest identyczny; ot, takie porównanie).
Co to może być? Silniczek już dogorywa? Czy "ten typ tak ma" (chociaż dziwne to by było)?
Bruner - 2006-08-02, 22:28
Krokowy w M20 zawsze troche brzeczy, przejmowal bym sie gdyby byla cisza pod maska
Mauser - 2006-08-02, 22:54
trochę, to OK
z tym że u mnie jest tak, że przy otwartej szybie i na przekręconym kluczyku ( oczywiście maska zamknięta) krokowy słychać!
Tak ma być?
duchPW - 2006-08-03, 04:00
a jakies objawy poza tym? falują obroty etc? bo jak nie, to olej to... chyba, że bardzo Ci to przeszkadza, to wymień
Mauser - 2006-08-03, 09:08
pozatym nic, tylko co się stanie jeśli mi wysiądzie, zdechnie silniczek np podczas jazdy?
Czy wogóle jest to możliwe? czy najpierw z obrotami będzie duży kłopot?
Dodam ze na gazie obroty nie spadają ak jak powinny spadać, na benzynie jest OKAY
Bruner - 2006-08-03, 12:23
Krokowy odpowiada tylko za wolne obroty. Odpal i odlacz, sam zobaczysz co sie bedzie dzialo
motoser - 2006-08-06, 21:01
u mnie brzeczy i nic...tyle ze na benzynie mam nizsze obroty niz na gazie(moze w koncu powod do odlaczenia gazu znalazlem:)
pozdrawiam
Mauser - 2006-08-06, 22:27
Sprawa u mnie wygląda tak:
- krokowy się "zacina" na gazie, powiedzmy na 2000 obrotów
- czyszczenie benzyną ekstrakcyjną - zero rezultatów
- ponowne ( po 2 tygodniach) czyszczenie i rezultat marny, może niewielka poprawa(w benzynie w słoiku przez 16 godzin, potem czyszczenie pendzelkiem z czarnego nalotu)
- potem wizyta u mechanika - nic nie robił z krokowym, wymieniał pompę wody rozrząd płyn w chłodnicy, potem zauważyłem i usłyszałem że "brzęczy"
- w międzyczasie zrobiłem z 600km na trasie ( nie wiem czy to ważne), i teraz jest wszystko OKAY - silniczek brzęczy, obroty spadają tak, jak powinny, problem ustąpił
Gdzie była przyczyna- nie wiem, co się stało że jest OKAY- nie wiem, co trzeba zrobić żeby było okay- nie wiem. Wiem, że nic nie wiem
Dodam że na benzynie zawsze wszystko było tak, jak być powinno, tylko na gazie problem
Zamykać proponuję
|
|