BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - gdzie jest centralka zamka w E-36

sancho - 2004-09-05, 16:16
Temat postu: gdzie jest centralka zamka w E-36
Witam ! szwankuje mi centralny zamek tzn. nie chce zamykac sie z pilota (czasami sie zamyka czasami nie ostatnio juz raczej nie :evil: )
- pilot napewno dziala poniewaz otwiera a po drugie przy wcisnieciu zamykania reaguja kierunkowskazy wiec odbiera jakis sygnal
- silownik dziala bo gdzy zamykam recznie wszystkie drzwi sie zamykaja
stawial bym tu na jaks centralke sterujaca siłownikiem tzw "masters" i teraz pytanie gdzie taka centralka znajduje sie w E-36 a zakladam ze jest to wyposazenie fabryczne tego akurat auta , ewentualnie może ktos ma jakies inne sugestje w zwiazku z taka usterka
dzieki i pozdrawiam

artvi - 2004-09-05, 17:18

dołącze sie do tego tematu bo ... wcziraj wieczorem i mi sie cos powalilo z centralnym ...
zaznaczam ze nie mam zamkow w drzwiach od zewnatrz ... gdy pilotem chce zamknac autko rygielki sie zatrzaskuja a po chwili otwiera sie auto
musze zamykac od srodka kazde drzwi pojedynczo :cry:
moze ktos mial podobny przypadek ?? ?

slawo - 2004-09-05, 17:22

Albo siadl Ci ktorys silownik - bagaznik najczesciej,albo gdzies masz zwore...Centralka przynajmniej w e30 jest za oslona kolo nogi kierowcy,nie wiem czy w e36 nie jest czasami pod ktoryms glosnikiem z przodu? Poprawcie mnie jesli sie myle....tak widzialem w e34 kiedys.Pozdro
center - 2004-09-05, 19:15

to ja sie jeszcze dopne z pytankiem,bo mnie sie nie zamyka centralny z kluczyka, otwiera sie ladnie, a przy przekrecaniu jakby nie dochodzil do konca i sie blokowal, musze ryglowac od wewnatrz i zatrzaskiwac drzwi, co z tym zrobic?
Anonymous - 2004-09-06, 13:00

jeśli chodzi o centralkę centralnego to w e36 jest ona za schowkiem po prawiej stronie..
arti o twojej dolegliwości było już pisane...
przyczyny mogą być :padła któraś krańcówka drzwiowa przetarły się przewody dochodące do klapy ,lub zaśniedziały styki miedzy drzwiami..

Anonymous - 2004-09-06, 19:03

hymm a co to jest jak raz zamkne centranlny kluczykiem i pozniej jeszcze raz przekrece kluczyk to tak jakby cos sie domykalo , co to?
z góry dziex

Anonymous - 2004-09-06, 19:42

jak zamkniesz raz to zamyka się centralny i możesz go otworzyć od środka ,jeśli przekręcisz kluczyk dalej to drzwi się zaryglują i od środka ich nie otworzysz....