| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - maly problem z kontrolkami
sebo - 2004-09-06, 22:58 Temat postu: maly problem z kontrolkami witam tu mam taki maly kolejny problem powiedzcie mi co moze byc przyczyna tego ze nie swieci mi sie na desce kontrolka check tylko prosze nie podsuwac mi ze to wina zarowki a kolejny problem to kontrolka cisnienia oleju nie pali sie nigdy raz mi zaczela migac jak przejechalem po jakis dolach i to wszystko w ktorym miejscu znajduje sie czujnik cisnienia oleju bo niestety nie wiem a moze kabelki sie urwaly przy czujniku czy cos w tym stylu?
sarna1 - 2004-09-06, 23:57
czujnik cisnienia znajduje sie mniej wiecej pod filtrem oleju po lewej stronie silnika kiedy patrzysz od przodu...
a na desce check swieci sie (mryga) do poki nie nacisniesz przysisku check na panelu - oczywiscie wtedy gdy cos jest nie halo ...
sebo - 2004-09-07, 01:49
hmm z tym swieceniem checka jest wlasnie problem mogla by sie nawet zapalic lampka autodestrukcji a check i tak sie niechce zaswiecic poprostu nie swieci sie wogole a zarowka jest na miejscu i oczywiscie jest sprawna i nie wiem dlaczego tak jest
dzieki za podpowiedz co do czujnika jutro moze jakos go odnajde i zlokalizuje usterke
Anonymous - 2004-09-07, 09:57
| sebo napisa³/a: | | hmm z tym swieceniem checka jest wlasnie problem mogla by sie nawet zapalic lampka autodestrukcji a check i tak sie niechce zaswiecic poprostu nie swieci sie wogole a zarowka jest na miejscu i oczywiscie jest sprawna i nie wiem dlaczego tak jest |
mam to samo ale w e36...kontrolka check powinna się zapalić przy uruchomieniu auta i chwile poźniej zgasnąć,niestety nie pali sie wcale , a żarówke mam na 100% sprawną
odkryłem ze w puszcze bezpieczników jest osobny bezpiecznik do tej kontrolki ale ktos sie pozbył jednego kabelka i nie mozna zamontować bezpiecznika .....możliwe ze względu na instalacje lpg najprostszej generacji ??? :
p.s. orientuje sie ktos jaki kolor kabla dochodzi do kontrolki check...jest to na pewno fiolet ale nie wiem jaki kolor paska jest na nim
sebo - 2004-09-07, 19:42
ej szukalem dzisiaj tego czujnika w okolicach filtru ale chyba go nie znalazlem jedynie co obok filtru jest to taka fajka ktora sie wznosi do gory w ktorej sa trzy styki(czy to to??) tyle ze ta fajka jest u mnie po prawej stronie filtra oleju i co ciekawe do tych stykow nie jest nic podlaczoneczy tak powinno byc??
|
|