| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e34]cieple przewody-zimno z nawiewów
Piotrek E-30 - 2006-08-17, 23:12 Temat postu: [e34]cieple przewody-zimno z nawiewów Hej!
w mojej nowo zakupionej bawarce mam mały problem:
silniczek m50b20 bez gazu, nagrzewa sie , przewody robia sie ciepłe, równiez te do nagrzewnicy,a z nawiewów leci zimne powietrze... i o co tu chodzi? zauwazyłem ze mam bezpieczniki nr. 3 i 26 przepalone,moze one mają związek na nawiew
duchPW - 2006-08-18, 08:02
w NIEZBĘDNIKU TECHNICZNYM jest wykaz wszystkich bezpieczników z E34 - od ogrzewania wg tego jest bezpiecznik 27
możesz też mieć po porstu źle odpowietrzony układ chłodzenia, lub kamień osadził się w nagrzewnicy
luksiarz - 2006-08-18, 08:46
z nawiewów ,poleci zawsze zimne powietrze beemki tak mają ciepłe powietrze powinno lecieć tylko na podszybiu, po bokach na szyby boczne i na nogi jesli sie myle to niech ktoś poprawi ,miałem tak w e28 i teraz też tak mam,no chyba że z tych pod szybą też leci zimne to patrz post wyżej
Piotrek E-30 - 2006-08-18, 22:15
w E30 miałem ciepłote z kazdego wywiewu i w e34 tego samego oczekuje.
dzis zaczeło leciec ciepłe powietrze po prawej strone tylko na poszdyszbiu srodku i na nogi, z lewej strony dalej zimno, ne wiem czemu tak,
ktos moze m iwyjasnic dokladne dzialanie pokreteł, niby banalne, ale jednak, na lewym pokrętle na samym koncu jest jak takie"cyk" co to?
co wogóle mam sprawdzic jeszcze, zeby i z mojej strony było ciepełko?
dodam ze wszystkie przewody są ciepłe i układ wygląda na odpowietrzony
sybir - 2006-08-19, 11:41
| Piotrek E-30 napisa³/a: |
ktos moze m iwyjasnic dokladne dzialanie pokreteł |
Poczytaj sobie instrukcje. Tu masz: http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=3342
BADYL - 2006-08-19, 20:38
Polecam sprawdzic pyłkowy.
IPLO - 2006-08-19, 21:55 Temat postu: rrr sprwdzi dzwigne przy nagrzewnicy moze linka spadla albo sie zerwala i stoij na zimnym
osd - 2006-08-19, 22:10
| luksiarz napisa³/a: | z nawiewów ,poleci zawsze zimne powietrze beemki tak majÄ… ciepÅ‚e powietrze powinno lecieć tylko na podszybiu, po bokach na szyby boczne i na nogi jesli sie myle to niech ktoÅ› poprawi ,miaÅ‚em tak w e28 i teraz też tak mam,no chyba że z tych pod szybÄ… też leci zimne to patrz post wyżej |
Niekoniecznie,
na srodkowym tunelu pamietam w E34 bylo pokretlo cieplo zimno mimo iz ta E34 byla bez klimy.
W E36 tez mam to pokretlo.
Pozdrawiam
luksiarz - 2006-08-19, 22:15
To ja mam coś zwalone też mam pokrętło ciepło zimno ale ciepłe powietrze leci tylko na nogi przednią szybe i boczne szyby ,niech ktos co ma e36 napisze jak to jest bo teraz zgłupiałem
Piotrek E-30 - 2006-08-19, 22:41 Temat postu: Re: rrr
| IPLO napisa³/a: | | sprwdzi dzwigne przy nagrzewnicy moze linka spadla albo sie zerwala i stoij na zimnym |
Dzis sprawdzlem linki,są ok, pokretła są sterowane za pomocą potencjometrów czy czegos innego? czemu z z lewej strony nie mam ciepła?
henry - 2006-08-19, 22:54 Temat postu: cieplo .....a elektrozawory działają??? Są tam podobno aż dwa !!! PZDR -----------
Piotrek E-30 - 2006-08-19, 23:03 Temat postu: Re: cieplo
| henry napisa³/a: | .....a elektrozawory dziaÅ‚ajÄ…??? SÄ… tam podobno aż dwa ! PZDR ----------- |
A gdzie to sie znajduje i jak wyglÄ…da i jak rozkrecic? Sorka ale E34 posiadam od tygodnia i nie mam zadnej ksiÄ…zki o naprawie jej 8)
IPLO - 2006-08-20, 00:13 Temat postu: rrr powiedz czy to auto mialo wyypadek moze zaszybko pedziles po dziurach bo moze byc ze waz spadl z tunelu mialem takie cos w innym aucie ale nie w bmw i jedna strona dawala leekko
tylko na naogi ale to i podczaz jazdy z samego podmuchu wiatru moze to to niewiem
Piotrek E-30 - 2006-08-20, 00:15
Nie wiem czy miało wypadek, ale wiem ze na początku ładnie dzialało, potem zagotowała sie (problemy z pompą,termostatem) no i zaczeły sie probemy, układ jest odpowietrzony, odłaczona jast chłodnica klimy z tym wentylatorkiem.
|
|