BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E36] Gasper ->> 320i Coupe M-technik

Gasper - 2006-08-27, 11:22
Temat postu: [E36] Gasper ->> 320i Coupe M-technik
Zebrało mi się ostatnio na krótką sesyjkę mojego auta. Jeszcze dużo przede mną, ale ogólny zarys auta pozostanie bez zmian ;)

Auto to 320i z Vanosem z roku 1993. Kupiłem ją od koleżanki z mojego miasta, więc obeszło się bez wyjazdów za granicę w poszukiwaniu tej "jedynej". Namówiłem ją i mi sprzedała po znajomości. Stwierdziła, że komu jak komu, ale mi sprzeda bo wie jak dbałem o swoją e30-stkę 8)

Oto wyposażenie samochodu:

- kolor Lagunengrün Metalic
- ABS
- pełen M-pakiet wraz z lusterkami, siatką w zderzaku i emblematami ///M3 na listwach i progach
- 18" M-Speiche V72 z M-pakietu od modelu E46 (wchodzą bez problemów jakby ktoś miał pytania - 225/40/18 i 235/40/18)
- bixenony z soczewkami od mercedesa (wkrótce trafią lampy in.pro z ringami)
- zawieszenie M-pakiet
- kierownica, dźwignia zmiany biegów M-pakiet
- ciemna podsufitka z ciemną lampką z M3
- czarna skóra, siedzenia z regulacją podudzia
- podgrzewane siedzenia
- podłokietnik
- kluczyki scyzoryki :) , alarm, domykanie szyb
- lusterko fotochromatyczne
- dodatki z chromline wewnątrz auta
- chromowane klamki wewnątrz
- białe kierunki
- deska rozdzielcza z modelu '96 z blendą na poduszkę pasażera (ważny detal :hyhy: )
- zegary z czerwonymi wskazówkami z M3 + szare tarcze a'la M3 E46 + ringi
- rozpórka D&W z przodu
- tylna rozpórka zdemontowana na koszt skrzyni basowej
- el. szyby i szyberdach

- audio wciąż w trakcie prac... poł auta rozebrane i nie widać końca
(Alpine, Rodek, Vibe, Emphaser, Dietz)

W planach nowy lakierek i delikatne obniżenie.

Tu są fotki auta, szkoda, że brudnego:

Shreku - 2006-08-27, 11:57

Gasper ona jest piękna, naprawdę,
osobiście wolałbym jakieś felgi z ładnym parapetem wypolerowanym.
na jaki kolor planujesz ją prysnąć?

Gasper - 2006-08-27, 12:03

Na ten sam kolor. Planuję ją jedynie odświeżyć. Felgi z rantem były - BBS RK 8,5 i 10x17, ale nie podobały mi się. Postanowiłem zostawić 18" z E46. Nie chciałem też przerabiać błotników i mocno glebić autka. Przy szerokich 17-stkach musiałaby być konkretna gleba żeby mialo to ręce i nogi...
adamwsb - 2006-08-27, 12:33

Jest piekna !! !! Jedyne co to mi te fele troszke nie podchodza :| Sa troszke za plaskie, przydalyby sie jakies inne nawet z malutkim rantem... Super
Robsy-M-Technic - 2006-08-27, 13:17

Ile takie cudo kosztuje??:)
Gasper - 2006-08-27, 13:56

Robsy-M-Technic napisał/a:
Ile takie cudo kosztuje??:)

Można znaleźć podobną za ok. 13 - 14000zł. Za swoją dałem mniej, ale to po znajomości ;)

Specjalnie nie robiłem z tego samochodu "żaby", bo chciałem postawić na komfot podróżowania. Jak mnie będzie stać to kupię sobie e30 cabrio i wtedy gleba, 9x16 i te sprawy. E36 to odskocznia od mojej poprzedniej e30 gdzie co chwila musiałem uważać na miskę olejową, ranty felg itp. 8)

Piotrek - 2006-08-27, 14:17

Gasper Ty ZDRAJCO!!! Jak mozna było zamienic E30 na E36? :wink:
Szef_22 - 2006-08-27, 17:59

Gasper czekam na prezentacje audio,auto kosa!
Jacek E30 - 2006-08-27, 19:48

Miałem chyba jako nieliczny z tego forum obejrzeć te auto na żywo!!!!!
Powiem, że jest ładne! 18" robi wrażenie, M Paket, kolor nietuzinkowy, bardzo wystrojone wnetrze, no i AUDIO, ktore jest obecnie montowane :wink:
Zreszta co tu pisac wiem kto to jest GASPER na pewno lipy nie bedzie oj nie :lol: !! !

Tomek3er - 2006-08-28, 10:36

Naprawde ładna!!! a felga przesliczna!! to chyba najpiekniejszy wzór jak Bmw zaprojektowało super. :)
GERMAN BOY - 2006-08-28, 11:52
Temat postu: OK!
Ogolnie jest ok!Choc ja jestem zwolennikiem niemieckiego stylu ale jest ogolnie ok.Lubie takie niespotykane kolory.Pozdrowionka.
Miki - 2006-08-28, 16:46

Piotrek napisał/a:
Gasper Ty ZDRAJCO!!! Jak można było zmienić E30 na E36?

no ja tez sie nad tym zastanawiam?? Kiedys mister Korzuch, teraz nastepny....

Gasper - 2006-08-29, 20:18

Piotrek napisał/a:

Inaczej bym to określił - CHWILOWO nie mam E30 8)

tomcat944 - 2006-08-30, 10:06

bardzo fajne autko, bardzo....
osobiscie nie przepadam za e36 ale jak egzemplarz jest zadbany, tak jak Twoj,
to tez z chcecia rzuce okiem....
nie podoba mi sie demontaz rozporki z tylu na rzecz audio - zastanow sie czy nie da sie tego pogodzic, u mnie sie udalo...
oraz felgi - lepsze bylyby z fajnym rantem ale tez nie za duzym....

ogolnie autko bardzo fajne... milego jezdzenia...

Kujon - 2006-08-30, 21:05

jak widzę twoje BMW to mi sie przypomina mój poprzedni samochód :D , aż sie łezka w oku kręci :cry: , naprawde piękna sztuka , tylko felgi kompletnie nie mój styl.
Gasper - 2006-09-21, 00:47

Parę nowych fotek z dzisiejszego popołudnia:

kiloff - 2006-09-21, 08:26

na trzeciej fotce to wyglada jakby przod byl wyzej od tylu .. :roll:

pozostale juz zrobione z dobrej perspektywy i nawet brak gelby tak strasznie nie razi ..

jak sie takie reflektory robi ??

Gasper - 2006-09-21, 09:33

:cenzura: jest trochę niżej, pomimo, że cały zawias to oryginał M-technik. Po prostu tak już jest, że w Bumach tył jakby niżej. Możliwe, że tył trochę siadł od audio, które swoje waży. Coraz bardziej zastanawiam się nad gwintem z regulacją przodu i tyłu :)

Reflektory zrobił mój kolegam który ma już doświadczenie w takich rzeczach. Nie zliczę ile aut przerobił już na xenon. Wymontował soczewki z e36, zamontował bixnonowe z merca E-klasy, pochował i podłączył przetwornice... Od tyłu wygląda jak oryginał, jedynie przez szkło reflektora widać, że soczewka jest inna. Mógł zrobić na oryginalnych, ale wtedy nie byłoby bixenonu.

fil - 2006-09-21, 11:58

piekna ta twoja kupeja...swietny pomysl z reflektorami :!: a co do tylu nizej niz przod to kazda tak ma poki nie zalozysz swojego zawiasu...pozdrawiam
kiloff - 2006-09-21, 14:05

Gasper napisał/a:
truskawka jest trochę niżej, pomimo, że cały zawias to oryginał M-technik. Po prostu tak już jest, że w Bumach tył jakby niżej.

i dlatego u mnie jest z tylu M-technik a z przodu H&R -60mm 8)

miroll - 2006-09-22, 18:06

Ladna ale zawiasik z przodu to bym troszke puscil w dol. Wiem ze to kwestia gustu ale dla mnie E36 musi miec "klin".

Brawo za PELNY m-technic a nie jakies klejone po kawalku arcydziela.

[ Dodano: 2006-09-22, 17:09 ]
Gasper napisał/a:

Można znaleźć podobną za ok. 13 - 14000zł. Za swoją dałem mniej, ale to po znajomości ;)

Gratuluje! Taka sztuke wyrwac za tak male pieniadze ... na prawde szacuneczek.

Gasper - 2006-10-22, 23:39

Jakby ktos byl tam zarejestrowany to moze ocniac:

http://www.polskajazda.pl...s&idpojazd=3017

miroll - 2006-10-23, 07:20

kiloff napisał/a:

i dlatego u mnie jest z tylu M-technik a z przodu H&R -60mm 8)

U mnie tak samo tyl m tech a przod max gleben - "klin" w e36 to to co tygrysy lubią najbardziej :D

Ale na przyszly sezon ten tyl tez poleci w dol :D

Gasper - 2007-01-08, 23:30

Jako, że większość czasu spędzam teraz na uniwerku a beemka sobie stoi samotnie na ulicy, knuję sobie co by tu na sezon wiosenny przerobić :)

Oto małe drobiazgi, które ostatnio dorwałem dla swojej niuni:

Grill ze spryskiwaczami, niezły rarytasik, żeby moje bixenony choć w części były legalne :mrgreen:

Rozpórkę przednią D&W z polerowanego aluminium zamieniłem na prawie identyczną firmy Wiechers. Z zewnętrznej strony różni się jedynie nalepką, ale od wewnątrz widać, że ma więcej spawów i są one grubsze. Taki drobiazg:)

Zamiast wysłużonej już beżowej wykładziny wnętrza (tylko ona mi została po swapie tapicerki na czarną) udało mi się dostać idealną antracytową - czarną wykładzinę.

Do nowszej deski rozdzielczej, którą niedawno zamontowałem nie pasował mi wyglądem stary schowek, więc znalazłem ten po 'facelifcie' - teraz całe wnętrze wyglądać będzie jak nowe...

Tandetną aluminiową dźwignię hamulca ręcznego zmieniłem na oryginalną skórzaną, przy czym guziczek jest chromowany :wink:

Mieszek zmiany biegów się wytarł, więc przyszedł czas na nowy:

Gałeczka podświetlana ///M

Wewnątrz auta już niewiele zostało do zrobienia, więc myślałem długo coby zmienić na lepsze i trafiłem na mechanizmy do elektrycznego uchylania tylnych szybek - na wiosnę je zamontuję. Odrobina luksusu :cool:

Na zewnątrz autko czeka nowy lakierek, i praktycznie nie mam co zmieniać więcej w sylwetce auta. Trafiłem na wkłady do grilla Kamei, zamontuję to i zobaczę czy warto toto zostawić u siebie. W chwili obecnej wydaje mi się, że całkiem całkiem pasować to będzie do siatki z M3 którą mam w zderzaku...

Trzeba było znaleźć zimówki - udało się fartem znaleźć prawie nowe oponki z aluminiowym wkładem :mrgreen: RH.

Do tego oczywiście dekielki:

Pod biurkiem leżą jeszcze sprężynki AP -40mm i komplet nowych amorków.

Na zimę bagażnik pod box na narty :cool:

Na dobry koniec takie coś sobie sprawiłem na gwiazdkę:

No i już opisany przeze mnie model:

Jacek E30 - 2007-01-08, 23:53

GASPER ta torba to na wykłady :mrgreen: ?? ?
Gasper - 2007-01-09, 00:00

Jacek E30 napisał/a:
GASPER ta torba to na wykłady :mrgreen: ?? ?

Jak lans to pełną gębą :mrgreen: Jeszcze mam smycz na klucze, czapkę z daszkiem i kurtkę. Ta ostatnia jest na mnie za mała i dałem swojej kobiecie

Jacek E30 - 2007-01-09, 00:39

To jeszcze do kompletu gacie BMW by sie przydały :mrgreen:
korzuch - 2007-01-09, 07:37

yo!
brawo podoba mi sie :mrgreen:
pozdrawiam

Kujon - 2007-01-09, 09:20

Gasper widzę że idziesz w dobrą stronę, będą z ciebie ludzie :) , tylklo tych KAMEI nie zakładaj przypadkiem , widziałem takie wynalazki w Etrzydzieścisześć, to sie nadaje do jakiegoś Łopla a nie do Biemdablju
Mr X - 2007-01-09, 12:27

Fajne auto nie ma się do czego przyczepić .
Pietrek - 2007-01-09, 12:35

Kujon napisał/a:
tylklo tych KAMEI nie zakładaj przypadkiem , widziałem takie wynalazki w Etrzydzieścisześć, to sie nadaje do jakiegoś Łopla a nie do Biemdablju

Polać mu, dobrze prawi ! :mrgreen:

czarek - 2007-01-09, 19:52

opisz dokladniej te reflektory ktore posiadasz
ladnie wygladaja

Gasper - 2007-01-09, 20:28

czarek napisał/a:
opisz dokladniej te reflektory ktore posiadasz
ladnie wygladaja

Standardowe reflektory z E36, ale soczewki mijania zastąpione zostały soczewkami z merca E-klasy z bixenonami. Nie wiem niestety jakie mam przetwornice w środku.

Przeglądy przechodzi śpiewająco, soczewki w odróżnieniu od zwykłych odbłyśników "obcinają" światło zawsze tak samo, więc nie oślepia to jadących z naprzeciwka. Tak czy inaczej mam ustawione lampy na najniższą pozycję, a świeci super.

Za to kiedy włączę długie to żarty się kończą - ludzie mówią, że świeci jak w ciężarówce :mrgreen:

Jednak mimo to, chcę w miarę możliwości kupić jeszcze system samopoziomujący. Hella produkuje takie coś i sprzedaje za ok. 170 euraczy... Spryski do lamp już mam :cool:

Jakby ktoś chciał przerobić lampy na xenon, piszcie PW. Kolega, który mi je montował przerobił już kilkadziesiąt aut i wszyscy właściciele są zadowoleni :cool:

--==maly==-- - 2007-01-09, 22:17

Gratulacje ładny samochód. Nie zakładaj tych nerek nie będzie to fajnie wyglądać.
Ja bym jeszcze trochę obniżył przód bo teraz chyba tył jest niżej.
No i jakieś troszkę szersze felgi. Gratuluję rozmachu

Gasper - 2007-01-09, 22:42

Parę fotek które znalazłem na kompie. Żadne artystyczne, ale zawsze coś. :mrgreen: Będę miał kiedyś co wnukom pokazywać :cool:

Chiquita też potrafi wyglądać groźnie :cool:

Zgrabna dupka

A tu dwa zielone konie :grin:

I dupka:

Zdjęć wnętrza niestety jeszcze nie robiłem, bo nadal jest wybebeszone i czeka na mój wolny czas

Yakuzatti - 2007-01-10, 20:13

Pogratulowac tylko :-) Nic dodac nic ujac.

Coupe w pelnym lansstylerzz :mrgreen:

Masz jakies zdjecia w 1280? albo w 1024? Takie artystyczne :-) Bo strasznie mi sie podobaja.

Gasper - 2007-01-10, 21:09

Yakuzatti napisał/a:

Masz jakies zdjecia w 1280? albo w 1024? Takie artystyczne :-) Bo strasznie mi sie podobaja.

Poszukam i Ci prześlę :)

Yakuzatti - 2007-01-11, 17:37

Gasper napisał/a:
Yakuzatti napisał/a:

Poszukam i Ci prześlę :)

To bomba, a jeszcze jedno. Nie masz ochote zasiasc w komisji konkursu "Samochod Miesiaca" ?

Gasper - 2007-01-26, 11:58

Jak najbardziej tak :mrgreen:

A tu fotki mojej bumki przed zakupem. Źle nie wyglądała :roll:

Kujon - 2007-01-26, 13:51

dobrze że wywaliłeś tą folie , bo dla mnie najwiekszym buractwem jest przyciemnianie ciemną folą do połowy auta ,
Gasper - 2007-01-26, 13:57

W środku było najwięcej roboty. Fabrycznie beemka była wyposażona w beżową skórzaną tapicerkę, beżowe boczki, wykładzinę i deskę rozdzielczą.

Jakiś głupi turas (wiem, ze turas bo w briefie był wpisany) zechciał mieć czarną tapicerkę i baran sprayem pomalował całe siedzenia, boczki i deskę na czarno....

Wymieniłem siedzenia, deskę, ciemną podsufitkę... podłokietnik otapicerowałem w skórę, boczki czekają na skórzaną tapicerkę i na wiosnę wsadzam czarną wykładzinę. :wink:

Oprócz tego w aucie podświetlanie przycisków było niebieskie, co też musiałem wymienić na oryginał. :]

Kowal - 2007-01-27, 01:26

Śliczoność :wink: Podoba mi się E36 w coupe. Fajne zdjęcia :)
Yakuzatti - 2007-01-27, 14:08

Nie ma co sie rozpisywac :-) Byla mniejszym kozakiem niz teraz.
GRABS_E34 - 2007-01-27, 15:22

Z tą tapicerką to też przy.... ten turek. ;/ Ja bym wolał beżową niż pomalowaną sprayem.
Gasper - 2007-01-27, 16:59

GRABS_E34 napisał/a:
Z tą tapicerką to też przy.... ten turek. ;/ Ja bym wolał beżową niż pomalowaną sprayem.

Ja też, no ale cóż poradzić? :?

Mr X - 2007-02-02, 21:23

Jakiej firmy masz ukł. wydechowy ??

Nie świeci ci jedna lampka postojowa z prawej strony (tył) pozdrawiam !!

Gasper - 2007-03-03, 17:59

Mr X napisał/a:
Jakiej firmy masz ukł. wydechowy ??

Nie świeci ci jedna lampka postojowa z prawej strony (tył) pozdrawiam !!

Wydech to standardowy tłumik (notabene dziurawy) z dospawanymi końcówkami BOSI. W przyszłym tygodniu zabieram się jednak za auto i zamontowany będzie taki oto tłumik:

Dzisiaj porobiłem parę fotek. Auto na zimówkach, już nie mogę się doczekać letnich 18"... Zamontowałem niedawno lampy In.pro. Wykonanie raczej średnie. To już kolejna rzecz tej firmy, która mnie nie przekonała jakością. Najgorsze jest jednak dopasowywanie tych lamp i regulowanie szpar :evil: Ja je załozyłem na szybcika - szpary są nierówne i kierunki krzywo siedzą. Na dniach będę zwalał cały front i montował grill ze spryskiwaczami, więc poprawię i lampy.

Z ringów jestem bardzo zadowolony. W dzień ich prawie nie widać, ale jak się robi szaro, to świecą ładnie i jednostajnie. Źródłem światła są żarówki, a nie diody (przerabiałem już diodowe ringi w e30 i jest to największy syf świecący na niebiesko/fioletowo mimo białych LEDów). Jedynie Hella Celis świecą ładnie, ale to już całkiem inne diody są użyte.

Na malowanie auta czeka też nowa tylna klapa. Ta, która jest na aucie idzie na złom, albo oddam ją komuś za darmo. Ma dziury po spoilerze i jest ogólnie poniszczona. Szparę w drzwiach sam nieumyślnie zrobiłem i poprawię przy okazji malowania. Bawiłem się regulacją zamków i tak zostało :oops:

Tu małe conieco audio... Zrobię za jakiś czas fotostory :wink:

Pod maską wyczyszczę wszystko i spoleruję rozpórkę na dniach. Zamontowałem już duży zbiornik płynu do spryskiwaczy (5 litrów). Do niego podłączę silniczek od sprysków lamp.

W przyszłym tygodniu szykuje się dłuższy pobyt w serwisie. W ruch idzie zawias - tuleje tylnego wahacza, sprężyny -40mm i nowe amory wraz z ich mocowaniami. Do tego jeszcze dojdzie dyfer, bo mój już wyje i błaga o zmianę :) Porobię foty po zmianie zawiasu, ciekawe jak nisko zejdzie...

kiloff - 2007-03-03, 18:35

czemu masz rozporke od IeSa ??
Gasper - 2007-03-03, 18:38

kiloff napisał/a:
czemu masz rozporke od IeSa ??

To jest rozpórka do 6-zyl. Wybite na naklejce. Poprzednio miałem identyczną rozpórkę D&W i też było w papierach i na naklejce, że jest to do 6-zyl. Później chyba Wiechers zaczął produkować proste rozpórki do BMW. Moja jest z 1994 roku...

Z resztą gadałem niedawno z babką z Wiechersa i sama mówiła, że do e36 6-cio garowych szły różne rozpórki :roll:

--==maly==-- - 2007-03-03, 18:40

Ja mam chyba taką samą przynajmniej na pierwszy rzut oka nigdy się nie przyglądałem.
kiloff - 2007-03-03, 18:47

hmm zawsze myslalem ze do 6-cyl wszystkie byly proste .. ;) ja zreszta obydwie jakie do tej pory mialem to byly proste
Gasper - 2007-03-03, 18:52

No i ostatnia fotka. Mniej więcej tak to świeci w nocy. Zdjęcie jest troszkę rozmazane, i lampy mokre. Barwa ringów jest żółta. Jak się włączy lampy mijania, to światło halogenu w połączeniu z ringami wygląda prawie jak xenon. Jest po prostu dużo bardziej białe od ringów :spoko:

--==maly==-- - 2007-03-03, 18:59

Wiem,że nie lubisz brewek ale tu by się przydały,żeby ringi wyglądały jak orginały w e39 :wink:
Tam oczka nie są całe domknięte tylko na górze jest spora przerwa i wyglądają groźniej.
Pozdrawiam

LUKAS - 2007-03-03, 19:03

Prezentuje siępięknie, Poprostu nic dodac nic ujac :)

Zgadzam sie co do przyciemninia szybek bardzodobrze ze je sciagnales, teraz autko wyglada owiele lepiej.

Jak nic pozostaje tylko pogratulować pasji i doprowadzania autka do perfekcji :D

Gasper - 2007-03-03, 19:13

Jakby ktoś z Was widział gdzieś maskę do coupe w dobrej cenie i dobrym stanie to dajcie znać. To jest jedyna rzecz, którą muszę dorwać przed lakierowaniem auta ;/

Jak zglebię trochę auto, to może na jakis czas założę brewki. Mam w domu Kamei (długie, nachodzące na kierunki) .

--==maly==-- - 2007-03-03, 19:18

Gasper a co się dzieje z twoją maską? Na zdjęciach wygląda w porządku.
Gasper - 2007-03-03, 19:26

Auto miało mały "pocałunek" jak jeszcze jeździł nią niemiec i maska się lekko skrzywiła. Ktoś (idiota) ją próbował wyprostować z marnym skutkiem. Z przodu pojawiły się purchle rdzy. Nie chce mi się jej robić, wolę wymienić. :<
LUKAS - 2007-03-03, 19:32

Gasper napisał/a:
Nie chce mi się jej robić, wolę wymienić. :<

:brawo: I takie podejście do auta mi isę podoba :prosze:

--==maly==-- - 2007-03-03, 19:46

Bardzo dobre podejście jak planujesz go zostawić na dłużej to na pewno warto.
Pozdrawiam

Gasper - 2007-03-05, 20:44

Kupiłem maskę!! :) Za parę dni przyjdzie kurierem. Byłem też dzisiaj na wymianie zawieszenia i cała akcja się przedłużyła. Okazało się, że druga tuleja wahacza również jest uszkodzona i muszę dowieźć nową.

Tak jak podjerzewałem - jedna tylna sprężyna pękła na drugim zwoju od spodu :] Typowa bolączka e36. To już trzecia e36 z której wyciągałem sprężynę w dwóch częściach :lol: Oryginalne M-pakietowe springi tylne "zsiadły" się i są teraz krótsze niż -40mm AP :shock: Jutro auto będzie gotowe i opuszczone. Zobaczymy czy choć trochę się obniży... :>

Zerknąłem jeszcze na blacharkę i stwierdzam, że potrzebuję tylnego pasa do E36 coupe. Musi być bez rdzy, więc jeśli ktoś z Was na taki trafi to dajcie znać! U mnie Szalu nie ma i chcę go po prostu wyciąć!!

--==maly==-- - 2007-03-07, 10:56

Widze Gasper,że sporo masz walki z korozją szkoda troche ja miałem tak w sedanie nic przyjemnego.
Na szczescie w coupe nie ma praktycznie w ogóle rdzy.
Co do sprężyn w sedanie też mi pękła prawa tylna.
Pozdrawiam i powodzenia

Gasper - 2007-04-18, 09:46

Nowości w mojej Niuńce :mg:

Zamontowałem sobie takie coś :

Praktyczne na maxa, pasuje idealnie na styk pod podłokietnik...

W drodze jest jeszcze jeden drobiazg. A raczej dwa detale...

Tzw. "GT-Ecken", dokładki pod zderzak, które były jedynie w M3 GT. Jak zamontuję to pokażę jak wygląda na mojej czikicie :wink:

siwy e-36 - 2007-04-18, 12:44

Gasper napisał/a:
Nowości w mojej Niuńce :mg:

Zamontowałem sobie takie coś :

Obrazek

Praktyczne na maxa, pasuje idealnie na styk pod podłokietnik...

W drodze jest jeszcze jeden drobiazg. A raczej dwa detale...

Obrazek

Obrazek

Tzw. "GT-Ecken", dokładki pod zderzak, które były jedynie w M3 GT. Jak zamontuję to pokażę jak wygląda na mojej czikicie :wink:

Witam :!: Stary naprawde fajne to pudelko na plytki(bardzo praktyczne), tez by mi sie cos takiego przydalo-plyty walaja mi sie po samochodzie.. :( A te dokladeczki to tez fajna sparawa, szczerze bardzo mi sie podobaja 8) Ale u siebie najpierw musze zalozyc ten normalny dyfuzor, bo jeszcze go niemam :x a pozniej niewykluczone ze cos takiego wrzuce-fajne bo wizualnie jeszcze bardziej obniza przod :D A co do Toronto to bym sie tak na Twoim miejscu niemartwil bo tez autko masz nietuzinkowe wiec niemasz sie czego "wstydzic" 8) wiecej ludzi bedzie ja podziwiac niz Ci sie wydaje..Pozdro i czekamy na fotki.

miroll - 2007-04-18, 19:22

Gasper pamietasz nasza umowe co do GT-Ecken :) ?
Gasper - 2007-04-24, 21:40

Przyszły dzisiaj kurierem GT Ecken. Pięknie, solidnie zapakowane co mnie już na dobry początek ucieszyło. Same dokładeczki nie są zrobione z żywicy jak większość podobnych na ebay.de, a z elastycznego plastiku. Wykonanie bez zarzutu. Dałbym głowę że oryginał ;)

Pognałem do samochodu przymierzyć je, ale nie miałem czego podłożyć pod nie i zrobić fotkę. Wygląda ładnie, jeszcze tylko muszę prysnąć moją dużą dokładkę na matt, bo jest jeszcze w diamantschwarz'u.

Zrobiło się ciemno i zdecydowałem, że zamontuję je na spokojnie na weekend. O dziwo w zestawie były wkręty i podkładki :brawo:

Tu parę fotek z dzisiejszego wieczoru:

Wcześniej nie miałem fotek wnętrza, więc tym razem coś pstryknąłem:

Nakładki progowe z M3

Czarna skórka, ciemna podsufitka, komplet czarnych lampek wewnątrz...

Lusterko elektrochromatyczne

Skórzana dźwignia hamulca, podświetlana gałka z M3, sportsitze, deska rozdzielcza wraz ze schowkiem z wersji po facelifcie, wykładzina też już założona antracytowa...

No i wspomniany wcześniej pojemnik na CD:

A tak się chowa pod podłokietnikiem:

GERMAN BOY - 2007-04-24, 21:50

Detale tworza piekna całosc.Musze ja obejzec w Toronto.Ładna sztuka e 36.Pozdro
korzuch - 2007-04-24, 23:25

yo!
elegancko :spoko: tez oblukam co i jak bo u mnie środek to porażka ale nadrobie zaległosci :prosze: :prosze: :prosze:
pozdrawiam

Gasper - 2007-04-24, 23:43

Najbardziej mnie wściekają tapicerzy! :x Mam przerobione kompletne boczki i ciężko znaleźć kogoś kto mi to otapiceruje bez zbędnego ględzenia "a po co to panu" , "a moze lepiej nie obijac tylko pomalowac", "a nie chce mi sie tego tapicerowac"....

Fachowcy od siedmiu boleści. Człowiek przyjeżdża do nich z robotą a oni nie chcą pracować. Dobrobyt im widocznie we łbach przewrócił a ja nadal jeżdżę bez boczków... ale za to z audio :mg:

GERMAN BOY - 2007-04-25, 14:04

Gasper szkoda że cie nie bedzie na Toronto ale trudno tak bywa ;/ .A co do tych fachowców to wiele miałem takich jazd że pedzili mnie z warsztatów jak zobaczyli auto a to ze niżej juz sie nie da,a to że opony zle założone bo jakos tak naciagniete :P a to że felgi za bardzo błyszcza i oni tego nie dotkna bo porysuja i to czołowe warsztaty z Warszawy.Jedno jest pewne.Daleko nam z jakoscia wykonywanych prac a jeszcze dalej z checiami do zarobienia a pózniej jeden z drugim marudza że mało klientów.
miroll - 2007-04-25, 19:18

Wiem cos o takich dlatego praktycznie wszystko kolo auta robie sam. Mam na mysli mechanike. Do tej pory za 2 lata korzystalem z pomocy mechanika tylko raz , na ustawieniu zbieznosci.... A i tak mi ta zbieznosc zwalil...

Mechanicy to debile w wiekszosci...Przynajmniej tych czterech z ktorymi ja mialem do czynienia. Otwieram takiemu maske, a ten sie patrzy jak na ufo. Widac ze z silnikami bmw to nie mial do czynienia. Jak mi pasek klinowy piszczal bo kapnal na niego olej i rolki sie wytarly to mi "szpece" to diagnozowali jako napinacz rozrzadu tudziez wywalony vanos lub piski z tloka...

Fakt faktem jest jeden meches w mojej okolicy ktory sie zna, i jak sam nie moge problemu znalezc to do niego jade on popatrzy i mowi co zepsute na co ja prosze o wizytowke i juz wiecej sie nie pokazuje tylko robie sam bo najwazniejsze (czyli miejsce usterki) juz mi powiedzial :)

Jeszcze jeden mi sie przypomnial od alarmow. Zalozyl mi alarm i auto nie chcialo odpalic, kazal mi wybebeszac rozrzusznik bo to cyt. "jego wina, jest zepsuty" itp. (a wiadomo ile w e36 jest miejsca do manewru kolo rozrzusznika). Cztery dni auto stalo na kanale w garazu. Co sie okazalo klema sie z akumulatora zsunela i dlatego pradu nie przekazywal tyle co ma byc i przez to nie chcialprzekrecic....A i szpecu wzial ode mnie 40 pln za to ze przyjechal 30 metrow od swojego warsztatu po pracy i mi powiedzial ze "NIE DZIALA".... Porazka po calosci...

Ja wiem jedno informacja jest bezcenna , warto sie uczyc co i jak zrobic przy swoim wozie chocby dlatego zeby nie meic z takimi matolami do czynienia... Poza tym satysfakcja gwarantowana jak sie bestie samemu poskromi ;)

Pozdro!

Gasper - 2007-04-25, 21:51

E36 to moje auto na codzień. Potrzebuję je przez cały czas i ewentualne wymiany podzespołów robię u mechaników. Sam wybieram części i siedzę nad mechaniorami, czasem im też pomagam. Chcę żeby jak najszybciej auto było zrobione i gotowe do jazdy.

Dlatego też załatwiam w tej chwili drugie auto przy którym będę mógł sobie grzebać w wolnym czasie i nikt mnie nie będzie poganiał ani kasował za godziny. Załatwiłem sobie garaż i magazyn na części zamienne :] Tyle ile będę potrafił zrobię sam albo z przyjaciółmi... 8)

Moja nieobecność na majówce wiąże się między innymi z TYM drugim samochodem który planuję kupić :mg:

miroll - 2007-04-25, 22:15

Gasper napisał/a:

Dlatego też załatwiam w tej chwili drugie auto przy którym będę mógł sobie grzebać w wolnym czasie i nikt mnie nie będzie poganiał ani kasował za godziny. Załatwiłem sobie garaż i magazyn na części zamienne :] Tyle ile będę potrafił zrobię sam albo z przyjaciółmi... 8)

No i gietarka taka postawe lubie! Ja tam zawsze wole wydac kase ktora mam dac mechesowi na zkaup narzedzia potrzebnego do danej roboty i samemu dlubnac. Doswiadeczenie i szpej zostaja :) A przynajmniej nie pluje na jakiegos matola ktory 3/4 roboty spapral.

siwy e-36 - 2007-04-26, 12:05

miroll napisał/a:
Wiem cos o takich dlatego praktycznie wszystko kolo auta robie sam. Mam na mysli mechanike. Do tej pory za 2 lata korzystalem z pomocy mechanika tylko raz , na ustawieniu zbieznosci.... A i tak mi ta zbieznosc zwalil...

Mechanicy to debile w wiekszosci...Przynajmniej tych czterech z ktorymi ja mialem do czynienia. Otwieram takiemu maske, a ten sie patrzy jak na ufo. Widac ze z silnikami bmw to nie mial do czynienia. Jak mi pasek klinowy piszczal bo kapnal na niego olej i rolki sie wytarly to mi "szpece" to diagnozowali jako napinacz rozrzadu tudziez wywalony vanos lub piski z tloka...

Ja wiem jedno informacja jest bezcenna , warto sie uczyc co i jak zrobic przy swoim wozie chocby dlatego zeby nie meic z takimi matolami do czynienia... Poza tym satysfakcja gwarantowana jak sie bestie samemu poskromi ;)

Pozdro!

Dobrze prawi :beer: mu dac :mg: Ja tez poza wymiana oleju i sprawdzaniem buni na kompie(zreszta to z winy gazownikow ktorzy zle sie podpieli pod sonde i wmawiali mi ze lambda pewnie padla..) nigdy niedawalem jej do zadnych ''fachowcow'' i tak jak mowi miroll zawsze staram sie do wszystkiego sam dojsc i tez wole kase ktora mialbym stracic na partaczy wole wlozyc w narzedzia 8) Zreszta chyba najlepszym przykladem jest teraz motyw z lpg ktore sam przerabiam bo tak mi ''fachowcy gazownicy'' spaprali robote, normalnie szkoda slow.. :x Tak sie rozpisalem ze zapomnialem ze to temat Gaspera i jego niuni :lol: A wiec co moge powiedziec, widze ze kolega dazy do perfekcji, auto z zewnatrz jak i wewnatrz piekne-oby tak dalej :!: Pozdro

Gasper - 2007-05-05, 16:34

Dzisiaj zrobiłem parę zdjęć przodu

Jeszcze fotka z Przemasa Touringiem bo u niego w topicu nie działa ta fotka:

Niedługo umyję samochód i spróbuję zorganizować jakąś ładną sesję w Berlinie. Czekam tylko aż kolega przyjedzie swoją E24 :mg:

Shreku - 2007-05-05, 17:44

spoko wyglądają te dokładki... :spoko:
taki inny mtech... :wink:

--==maly==-- - 2007-05-05, 18:46

Gasper koniecznie skompletuj osłony pod silnik bo przez kratkę w zderzaku widać ziemię ja teraz z tym walczę.
Gasper - 2007-05-15, 21:22

W niedzielne popołudnie spotkałem się z Miłoszem, którego kojarzyłem jeszcze z forum. Teraz już u nas nie siedzi. E24 zawsze było moim autem marzeń... dlatego też dzięki uprzejmości Miłosza mogłem do woli popstrykać fotek no i oczywiście poprowadzić sobie trochę Rekina po Berlinie. Swoją drogą Miłosz to bardzo miły gość, który na prawdę kocha swoją Bumę. Oby więcej takich ludzi!

A tutaj napotkana w mieście M635CSi ;]

brain69 - usunięty - 2007-05-15, 21:33

łoooooooooo stary foteczki pierwsza klasa :spoko:
oby jak najwięcej takich szutk napotkanych na drodze

Kujon - 2007-05-15, 21:52

Gasper napisał/a:
. Swoją drogą Miłosz to bardzo miły gość,

Bo jest z Tarnowa :beer: , przynajmniej pochodzi, bo od paru lat to ze świecą można go szukać w Tarnowie :P

Pietrek - 2007-05-15, 22:09

Aż przypomniał mi sie model e24 który robiłem na zamówienie :cry:

Super sesja, tylko pogratulować :spoko:

MAJSU - 2007-05-15, 22:46

Daaaaaaaaaaaaaaaaaamn !! ! Sesja mistrzowska ! Zdjęcia nprawdę PROFI ! :spoko: Jaki aparat ?
Gasper - 2007-05-15, 22:51

Oj bez przesady jeśli chodzi o jakość zdjęć, aparat należy do mojej dziewczyny (kompakcik Pentax Optio T10). Wszystkie foty robione z ręki... Ja sam nie mam ani nie miałem jeszcze swojej własnej cyfrówki. Zdjęcia trochę podkolorowałem w prostym programie graficznym żeby mi bardziej przypadły do gustu ;)

Nie mam nigdy czasu żeby nauczyć się fotografować :evil:

kuzyn - 2007-05-15, 23:47

Dobre foty :spoko: nooo Gasper masz talent.
Piękne autka. :brawo: :brawo:

Jacek E30 - 2007-05-16, 00:09

GASPER to w zasadzie skromny chłopak !! Ale pies na baby, że hej :D
miroll - 2007-05-16, 08:13

Za duzo tych klasycznych bmw ktore mi sie podobaja e30 teraz e24, masakra fotki ! TEraz to juz mi zabiles klina :)
GERMAN BOY - 2007-05-16, 10:30

Przecudowna ta e24.To jest dopiero Rekin!!Pozdrowienia dla Miłosza.Nie znam go osobiście ale z tego co pisze Gasper to naprawde gośc który wie co to pasja i miłośc do BMW.Tak jak napisano oby jak najwiecej takich miłosników Bawarek.
Yakuzatti - 2007-05-16, 13:12

Swietna robota, swietne beemki i swietni wlasciciele.
Mlody - 2007-05-16, 13:27

Cos pieknego :brawo: :jupi:
Gasper - 2007-05-19, 23:43

Dobra, nowość w temacie. W sobotę mam jechać odebrać pewne graty do mojej e36. Ciekawe czy ktoś z Was zgadnie co to jest. Powiem, że marzyłem o tym od początku mojego użytkowania E36 :mg:

Shreku nie odzywaj się :)

Shreku - 2007-05-19, 23:48

Gasper, jak zgadnę to co dostanę? :mg:
Gasper - 2007-05-19, 23:55

Shreku, Ty masz zabronione zgadywanie bo nie będzie mnie stać na piwo dla Ciebie :)
Pietrek - 2007-05-20, 00:01

Puszki z lakierem ? System samopoziomujący ksenony ? :D
Gasper - 2007-05-20, 00:03

Puszki z lakierem mnie tak nie podniecają, kupię je dopiero latem. Xenony już były i wywaliłem. :]
--==maly==-- - 2007-05-20, 00:18

Dobra zawieszenie gwintowane lub klima lub fotele z m3 przód :D
Gasper - 2007-05-20, 00:20

zgadłeś w 1/3 Mały :mg: Ale i tak trochę niedokładnie :wink:
--==maly==-- - 2007-05-20, 00:21

Dobra komplet foteli z m3 gdzie i za ile? :wink:
Gasper - 2007-05-20, 00:24

Wygrałeś piwo :) Zgadłeś :brawo:

Dokładnie opiszę swój zakup dopiero jak odbiorę go i zamontuję w samochodzie. Nie tylko przednie fotele, ale też tylna kanapa i boczki są inne niż u mnie. Więcej nie mówię żeby nie zapeszyć

--==maly==-- - 2007-05-20, 00:25

Ok zrób zdjęcia bo jestem ciekawy czym się różnią dokładnie.
Pozdrówki i gratulacje

miroll - 2007-05-20, 07:26

Gasper napisał/a:
Wygrałeś piwo :) Zgadłeś :brawo:

Dokładnie opiszę swój zakup dopiero jak odbiorę go i zamontuję w samochodzie. Nie tylko przednie fotele, ale też tylna kanapa i boczki są inne niż u mnie. Więcej nie mówię żeby nie zapeszyć

A jednak bedzie wnetrze od M3 :beer: Piekny z Ciebie maniak , lecz sie --> REZPEKT :spoko:
Powiem ci tak jak to mowi moj dziadek jak mnie oglada w czasie pieprzenia sie z samochodem - "ty mlody uwazaj zeby z tego auta za chwile statek kosmiczny nie wyszedl":)

Gasper - 2007-05-20, 08:14

Mój dziadek też ma swoje zdanie na moj temat. Przemilczę to :] W jego obecności lepiej nie wspominać, że wydaję jakąkolwiek złotówkę ponad koszty paliwa i oleju...
Shreku - 2007-05-20, 08:30

Gasper piwa ja wygrałem :mg:
Mały tak wyglądają fotele w M

Gasper - 2007-05-20, 08:33

Shreku, Mały bardzo dobrze wie jak wyglądają fotele z M3 :) Poza tym pokazałeś inny kolor i boczki z compakta. U mnie będzie całkiem inaczej wyglądać.

Jak będzie okazja to wszyscy razem się napijemy :wink:

miroll - 2007-05-20, 08:51

Gasper napisał/a:
Shreku, Mały bardzo dobrze wie jak wyglądają fotele z M3 :) Poza tym pokazałeś inny kolor i boczki z compakta. U mnie będzie całkiem inaczej wyglądać.

Jak będzie okazja to wszyscy razem się napijemy :wink:

Aha co do foteli to nie chce wyjsc na zazdrosnika i "szukacza dziury w calym", ale ty Gasper wiesz ze one takie srednio wygodne są ? Vaderki cud wygladaja w aucie ale juz sie tak swietnie w nich nie siedzi. Dlatego byly tylko w e36. W e46 m3 niestety juz mamy takie fotele zblizone ksztaltem do zwyklych.

Gasper - 2007-05-20, 08:52

najwyżej będę sobie pod tyłek wsadzać poduszkę :mg:
--==maly==-- - 2007-05-20, 09:07

Wiem jak wyglądają fotele z m3 i dla mnie są mega kozaki.
Jak by jeszcze były w tym bananowym odcieniu skóry to całkiem kozak ale wtedy komplet kosztował by chyba z 5tyś :lol:

kiloff - 2007-05-20, 10:01

i co z tego ze fotele z //M sa mega nie wygodne ?? to tak samo jak z duza gleba i 18" w E36 .. tez jest niewygodna .. :mg:

napisz jeszcze ze to wnetrze masz w bananowym kolorze - to bede mial taki wyraz twarzy - :wow: ..

gdzie kupiles i za ile .. ;)

Gasper - 2007-05-20, 10:03

Bananowa nie.... więcej nie powiem żeby nie zapeszać. Jak już przywiozę to się pochwalę. Jak to kolega stwierdził, jestem gadżeciarzem :)
Adi - 2007-05-20, 10:44

Czy to są te zielone co były/są na allegro za 2200 czy jakoś tak?
miroll - 2007-05-20, 10:53

Gasper napisał/a:
Bananowa nie.... więcej nie powiem żeby nie zapeszać. Jak już przywiozę to się pochwalę. Jak to kolega stwierdził, jestem gadżeciarzem :)

Nie no Gasper takie tempo zmian ze ja juz czekam az ty na tym forum napiszesz ze zakupiles okazyjnie maly gadzet, a mianowicie wypelnienie komory silnika w postaci S50/S52 :D

[ Dodano: 2007-05-20, 09:56 ]
kiloff napisał/a:

E36 328i
KW variant 2
18" ALPINA

Maly OT -> zapomniales napisac o super zajebistym podtlenku elpidżi :beer:

Gasper - 2007-05-24, 20:21

A więc:

komplet siedzeń już jest w drodze. Są to siedzenia z BMW M3 GT - z zielonej skóry i czarnej alcantary. Boczki również w komplecie z zielonymi skórzanymi wstawkami. Jako ciekawostkę dodam to, że w przednich boczkach są już panele na głosniki. Ja w tej chwili mam 2x16cm na stronę. W nowych boczkach są za to 4 miejsca na głośniki w każdych z drzwi. Będzie się działo.

A poza tym czekam na stożek K&N. Ciekawi mnie czy niunia będzie choć troszkę inaczej burczeć :wink:

miroll - 2007-05-24, 20:38

Gasper napisał/a:
A więc:

komplet siedzeń już jest w drodze. Są to siedzenia z BMW M3 GT - z zielonej skóry i czarnej alcantary. Boczki również w komplecie z zielonymi skórzanymi wstawkami. Jako ciekawostkę dodam to, że w przednich boczkach są już panele na głosniki. Ja w tej chwili mam 2x16cm na stronę. W nowych boczkach są za to 4 miejsca na głośniki w każdych z drzwi. Będzie się działo.

A poza tym czekam na stożek K&N. Ciekawi mnie czy niunia będzie choć troszkę inaczej burczeć :wink:

Stozki to sobie daruj! E36 musi miec wlot z nerek bo inaczej bedzie ciagnac cieple pow z pod maski i ci jeszcze bardziej przymuli. No chyba ze odetniesz go obudową od silnika ale tak czy owak to tez moze byc rozwiazanie gorsze od fabrycznego...

Gasper - 2007-05-24, 20:41

Oczywiście, że mu zrobię odpowiednie "gniazdko". W żadnym wypadku nie pozostawię go narażonego na gorące powietrze z komory. Będę miał czas to przy tym pogrzebię.
miroll - 2007-05-24, 21:02

Gasper napisał/a:
Oczywiście, że mu zrobię odpowiednie "gniazdko". W żadnym wypadku nie pozostawię go narażonego na gorące powietrze z komory. Będę miał czas to przy tym pogrzebię.

No to chociaz tyle ale dalej uwazam ze bedzie to gorsze rozwiazanie od fabrycznego. Nie bez potrzeby KN robi same wklady do oryginalnego air boxa ... Mogles w cos takiego zainwestowac.

Gasper - 2007-05-24, 21:05

Ja czytałem kilka testów porównujących papierowy filtr, wkład i stożek. Chodzi mi oczywiście o K&N. Stożek jesli miał dopływ świeżego powietrza wypadał najlepiej. Ale i tak w moim przypadku nie będzie chodziło o przyrost mocy :]

Kombinuję sobie tylko z nudów.. jesli bym chciał przyrost mocy to bym inwestował w inny motor. Ale kto wie, moze zajadę na hamownię i zmierzę sie ze stożkiem i ze zwykłym filtem...

BMW - 2007-05-24, 21:07

Ja mam stożka obudowanego i buczenie podczas przyśpieszania jest boskie i na mocy zyskało takie moje odczucie i dodam że to jest stożek obudowany i nie ciągnie powietrza z pod maski
Adi - 2007-05-24, 22:11

Gasper napisał/a:
omplet siedzeń już jest w drodze. Są to siedzenia z BMW M3 GT - z zielonej skóry i czarnej alcantary. Boczki również w komplecie z zielonymi skórzanymi wstawkami. Jako ciekawostkę dodam to, że w przednich boczkach są już panele na głosniki. Ja w tej chwili mam 2x16cm na stronę. W nowych boczkach są za to 4 miejsca na głośniki w każdych z drzwi.

czyli dobrze zgadłem, wiem które to są :) kiedy foty w aucie?

fil - 2007-05-25, 09:08

Gasper napisał/a:
komplet siedzeń już jest w drodze. Są to siedzenia z BMW M3 GT - z zielonej skóry i czarnej alcantary

chyba z tej samej bumy mam lampy tylne z bialym kierunkiem :]

Gasper - 2007-05-25, 11:58

Dzisiaj będę robił foty. Najpóźniej jutro wrzucę. Robimy małego spota w ZG 8)
LUCAS_M3 - 2007-05-25, 15:50

Gasper widze że szalejesz na maxa tak patrze że może czas na szreokie nery od wersji po liftingu.
southOFheaven - 2007-05-25, 17:20

Gasper napisał/a:
A więc:

komplet siedzeń już jest w drodze. Są to siedzenia z BMW M3 GT - z zielonej skóry i czarnej alcantary. Boczki również w komplecie z zielonymi skórzanymi wstawkami

http://www.allegro.pl/ite...ne_m_power.html

mowisz o tym? :hyhy:

Gasper - 2007-05-26, 01:41

LUCAS_M3 napisał/a:
Gasper widze że szalejesz na maxa tak patrze że może czas na szreokie nery od wersji po liftingu.

NIEEEEEEEEEE. Mają być kanciaste sprzed liftu!

puz - 2007-05-26, 05:03

takimi pierdołami zajmujesz sie :wink: mam caly komplecik M52B28 116 tys przebieg :twisted:
miroll - 2007-05-26, 08:15

Gasper napisał/a:

NIEEEEEEEEEE. Mają być kanciaste sprzed liftu!

No ja tez wlasnie mialem pisac ze warto o szerokim ryju pomyslec bo o wiele lepiej robi :)

Gasper - 2007-05-26, 09:19

puz napisał/a:
takimi pierdołami zajmujesz sie :wink: mam caly komplecik M52B28 116 tys przebieg :twisted:

Wszystko w swoim czasie, a poza tym jestem tylko zwykłym gadżeciarzem 8)

miroll napisał/a:

No ja tez wlasnie mialem pisac ze warto o szerokim ryju pomyslec bo o wiele lepiej robi :)

Nie nie nie, długo nad tym myślałem i nowy grill po prostu mi nie pasuje do reszty budy e36. Jest zbyt nadmuchany :P

miroll - 2007-05-26, 10:03

Dobra nie ma sie co spierac bo ja ostatnio z kumplem prawie sie poklocilem w kwestii wyzszosci waskiej lampy nad szeroka w e30 :) Tak samo z grillem w e36 , wiekszosc pewnie uwaza ze nowa nerka ladniejsza ale jak ktos lubi stara to ja nie mam pytan.
maciekab - 2007-05-27, 13:18

super becia :spoko: tylko felgi moglyby byc z rantem 8) no ale ogolnie to piekna i zadbana bunia ,gratuluje :) i zapraszam na zlot Rzemien 2007 :)
SzczupaK - 2007-05-28, 17:27

Śliczna Bawarka taką właśnie bym chciał tylko z większym silniczkiem :) Pozdrawiam
kiloff - 2007-06-03, 14:38

no gasperek .. gdzie fotki wnetrza ?? :twisted:
Mr X - 2007-06-03, 15:07

miroll napisał/a:
Dobra nie ma sie co spierac bo ja ostatnio z kumplem prawie sie poklocilem w kwestii wyzszosci waskiej lampy nad szeroka w e30 :) Tak samo z grillem w e36 , wiekszosc pewnie uwaza ze nowa nerka ladniejsza ale jak ktos lubi stara to ja nie mam pytan.

Bo nowa szła pod koniec 96 i jak ktoś np popatrzy do środka a tam 92' to odrazu wiadomo ze przerabiane wiec po co to robić skoro straszy gril też jest ładny .

Gasper - 2007-06-03, 15:14

Wnetrze mam juz nowsze, tzn deska po facelifcie. Nerki mam stare, ale taki zestaw byl przykladowo w 1995 roku standardem. Stare nerki i nowa deska rozdzielcza. :wink:

Fotek siedzen nie zdazylem zrobic :nie: Ale wygladaja czadowo :twisted:

Sonny - 2007-06-03, 16:54

moglibyscie wrzucic gdzies zdjecia deski z przed i po lifcie bo wogole tego nie rozrozniam.
miroll - 2007-06-03, 21:27

Sonny napisał/a:
moglibyscie wrzucic gdzies zdjecia deski z przed i po lifcie bo wogole tego nie rozrozniam.

Najlatwiej rozroznic po tym ze schowek otwierany jest na guzik w nowszej (stara ma na przesuwadelko). I stare deski mialy jeszcze tendencje do takiego wiejskiego swiecenia. Nowsze byly matowe.

Gasper - 2007-06-25, 15:37

Nowości z pola walki:

mam już u siebie nowe sprężyny FK i jak będę miał trochę wolnego to je zamontuję - 60/40. Zacznie się mały hardcore z przednimi dokładkami ;/

Przy okazji komplet tarcz hamulcowych z okładzinami i szczękami. Tym razem olewam mechaników i sam wszystko zrobię u siebie w domu :P

No i audio rozbudowuję. Mam już trzeci wzmacniacz i kolejne dwie pary głośników w drodze :twisted: (razem będzie 4x16cm na każde z drzwi) :mg:

GERMAN BOY - 2007-06-25, 22:53

No grubo Gasper.Cały czas przeróbki.U mnie zmiany w blacharce wszystko rozszerzone pod koła.Niebawem fotki.Sa u menela i on pewnie wklei lada dzień.Obok mnie na sesji bedzie łądne cabrio kumpla.Niestety handlarz i chyba ją opchnoł już.
Muze widze łądnie robisz i to lubie.Ja w tym roku delikatną też u siebie zrobie.Pozdro.

miroll - 2007-06-25, 23:31

Kamil napisał/a:
No grubo Gasper.Cały czas przeróbki.U mnie zmiany w blacharce wszystko rozszerzone pod koła.Niebawem fotki.Sa u menela i on pewnie wklei lada dzień.Obok mnie na sesji bedzie łądne cabrio kumpla.Niestety handlarz i chyba ją opchnoł już.
Muze widze łądnie robisz i to lubie.Ja w tym roku delikatną też u siebie zrobie.Pozdro.

Ja juz fotki mam - ktory to Ty na nich :) ?

A to do Gaspera-> olewaj mechanikow tyle ile sie da. To co sie nauczysz jest twoje! Ja teraz robie sobie caly silnik, sam to rozgryzam powoli. Juz cala gore zlozylem bez mechesow i jakos nie uwazam zeby to byl jakis ostry hardzior... Wystarczy troche zaciecia i mala pomoc znajomych ktorzy juz sie w tym babrali. Jak zloze mende to zobaczymy efekty :devil2: . Na razie powiem tylko tyle ze glowica mocno poszla w dol :D

LUCAS_M3 - 2007-06-25, 23:33

Podziwiam za zapał i zaangażowanie... muza musi byc też jestem za tym żeby ładnie grało no i waliło... :mg:
Gasper - 2007-07-18, 22:33

Żeby nie było nudno - nowe graty:

OZ Mito 2 - 9x17 + 10x17

Tutaj 10x17, mam nadzieję, że tak będzie wyglądać jak wrzucę nowe ranty:

nowa tylna rozpórka

i trzeci wzmacniacz:

A póki co bumka wygląda nadal tak:

boss881123 - 2007-07-18, 22:37

moze jakies fotki caraudio ?? ? Pozatym bunia :spoko: wiecej nie trzeba pisac
Gasper - 2007-07-18, 22:47

Zdjęcia z budowy audio mam na innym kompie :(

System mam taki:

w drzwiach mam po dwie sztuki Vibe SE-K6 (16cm), napędzane wzmakiem Rodek 2180i

+

z tyłu jest duża skrzynia z Emphaser Xtreme T3 (30cm)

Jego napędza Rodek 2180A2

Zestawem steruje Alpine 9854R

Wszystko na kablach Dietz.

Trzeci wzmacniacz dokupiłem, bo chcę wrzucić 4x16cm na drzwi. Moje boczki mają takie panele:

(zdjęcia zapożyczone, ale fotele i boczki mam identyczne jak na fotce)

--==maly==-- - 2007-07-18, 23:06

Gasper więc jednak celujesz w poszerzanie nadkoli?
Koniecznie rób foty bo jestem strasznie ciekawy jak to wyjdzie.
Szalejesz chłopaku jesteś mistrzem detali niepodważalnie.
Tyle kasy jak Ty na szczegóły i wnętrze nie wydał napewno żaden z posiadaczy e36 coupe na forum.
Zdejmij te dokładki i na glebę z nim :P

LUCAS_M3 - 2007-07-18, 23:08

Wszystko bajecznie się prezentuje... Ale nie pokazałeś nam jeszcze swojego wnętrza z fotelikami.
A te car audio to naprawde robi wrażenie może jeszcze do tego zaplanujesz zabudowe bagarznika :)
A tak poza tym to jeden konkretny wzmacniacz by tego nie pociągną :?:
Mój kumpen ma bajki sprzet i ma jeden spory wzmacniacz który ciągnie wszystko.

Gasper - 2007-07-18, 23:16

Uwierz mi, nie ma szans, zeby jeden wzmacniacz to pociągnął. Na zdjęciach tego nie widać, ale ten subwoofer naprawdę jest potężny. Do tego 4x16cm głosniki też potrzebują dużo prądu... Zabudowy z tyłu nie robię, bo muszę mieć raz na jakiś czas wolny bagażnik. To auto robi większość kilometrów zapakowane po dach... Stąd oba wzmacniacze schowane tak, żeby nie przeszkadzały w niczym. Parę osób z tego forum już słyszało jak to gra i raczej im się podobało :wink:

--==maly==--, gleba będzie (choćby tylko na lato). A dokładek nie ściągam, bo po co?? :mg:

Jacek E30 - 2007-07-18, 23:27

No w tym aucie bardzo ładnie graje :] wszystkie Heleny, Mileny i Marysie mają mokro jak GASPER pod błyskoteke podjezdza :tak: :tak: :tak:
LUCAS_M3 - 2007-07-18, 23:30

Jestem bardzo ciekawy jak to wszystko wygląda... Może byś porobił parę fotek tego wszystkiego... car audio no i tych fotelików M3 GT
Gasper - 2007-07-18, 23:33

Jak umyję auto to coś porobię. Teraz to tylko obraz nędzy i rozpaczy. Cała brudna ;/
--==maly==-- - 2007-07-18, 23:37

Gasper zrobiłeś z wnętrzem już bardzo dużo a nie myślałeś o montażu klimy?
Jak masz zamiar to zrobić rób proszę fotki krok po kroku.
Ja się do tego zabieram już kilka miesięcy jakoś nie jestem pewny czy dam radę.

LUCAS_M3 - 2007-07-18, 23:46

--==maly==-- napisał/a:
Gasper zrobiłeś z wnętrzem już bardzo dużo a nie myślałeś o montażu klimy?
Jak masz zamiar to zrobić rób proszę fotki krok po kroku.
Ja się do tego zabieram już kilka miesięcy jakoś nie jestem pewny czy dam radę.

Nie mów że sam chciałeś to robić :shock: to jest bardzo pracochłonne.
Jak coś to tylko do firmy która to montuje i po problemie.
Dzień roboty i po sprawie... Coś jak montaż LPG. no i zawsze jest jakaś gwarancja :)

--==maly==-- - 2007-07-18, 23:58

Nie jest wcale z tym tak źle jedyny problem to elaktryka.
W przypadku oddania do firmy problemem jest opłacalność takiej imprezy.

tomcat944 - 2007-07-19, 09:39

hej,
slyszalem jak to auto gra, widzialem jak wyglada w srodku - jednym slowem KOSMOS!!!!

miroll - 2007-07-19, 09:45

Widze ze nadal pakujesz hajsy w e36 :) Chcialbym miec taki zapal do tego auta :) Gratsy. OZ Mito wladaja , bedziesz jedyny w PL na tych forach z tak konkretna felgą.
Kruczek - 2007-07-19, 10:11

brakuje jeszcze s50b30 lub s50b32 pod maską :)
GERMAN BOY - 2007-07-19, 12:19

Nie jedyne takie auto na takich felgach.jest jeszcze drugie takie autko na kerschera 3 czesciowych które szykuje kamil328 z lublina.Nawet są bardzo podobne do tych mito ale tez niesamowite kozaki.No ładnie ładnie.Chłopaki wiedzą o co chodzi w germanistyce. :spoko:
miroll - 2007-07-19, 13:20

Kamil napisał/a:
Nie jedyne takie auto na takich felgach.jest jeszcze drugie takie autko na kerschera 3 czesciowych które szykuje kamil328 z lublina.Nawet są bardzo podobne do tych mito ale tez niesamowite kozaki.No ładnie ładnie.Chłopaki wiedzą o co chodzi w germanistyce. :spoko:

Ja mialem na mysli OZ Mito, a nie wogole profi felgi zza odry :) Nad tym nie ma co dywagowac bo my jeszcze dlugo nie bedziemy sie wozic na feldze z cena 550 ojro/sztuka :)

luk325 - 2007-07-19, 13:30

ozety rzadza. jedyne fele jakie bym jeszcze kupil. ale szkoda mi 3 tys na fele , wole wydech z nierdzewy
GERMAN BOY - 2007-07-19, 13:38

Naprawde fajnie że takie projekty mega niemieckie powstają.Co prawda Gasper pół Polak pół Niemiec :D ale zagląda do Polski od czasu do czasu.Pokazujecie te bestje jak zrobicie.p.s dla mnie jedną z lepszych felg jest oz pegasus (hamman).Tylko jeden warunek.Totalna gleba.Wystepuja one 9 i 10 cali /17.to jest to co oz future o ile sie nie myle tylko sa lekko przerobione i napewno mają wygrawerowane symbole i napisy hammana na ramieniach ale ogółem to wszystkie te felgi i kerscher i oz mito i oz pegasus to wysoka , ba najwyzsza półka.
Gasper - 2007-07-19, 13:43

Kamil napisał/a:
Gasper pół Polak pół Niemiec :D .

Poczułem się dotknięty! :] Ja u szkopów tylko tymczasowo siedzę. Jakoś nadzwyczajnie nie mam zamiaru się z nimi asymilować :wink: Nie mam i nie miałem nawet 1% niemca w sobie :mg:

GERMAN BOY - 2007-07-19, 13:49

Ha ha.Sorki Gasper.Tak myslałem że zaraz tak napiszesz.Tak ogólnie napisałem bo tam jesteś nie chciałem byś poczuł sie zgermanizowany :D Jednym słowem Rodowity Polak na Niemieckich ziemiach. robi najlepsza bmke:mg:
miroll - 2007-07-19, 14:09

Kamil napisał/a:
Naprawde fajnie że takie projekty mega niemieckie powstają.Co prawda Gasper pół Polak pół Niemiec :D ale zagląda do Polski od czasu do czasu.Pokazujecie te bestje jak zrobicie.p.s dla mnie jedną z lepszych felg jest oz pegasus (hamman).Tylko jeden warunek.Totalna gleba.Wystepuja one 9 i 10 cali /17.to jest to co oz future o ile sie nie myle tylko sa lekko przerobione i napewno mają wygrawerowane symbole i napisy hammana na ramieniach ale ogółem to wszystkie te felgi i kerscher i oz mito i oz pegasus to wysoka , ba najwyzsza półka.

Dobrze prawisz ja jakbym mial pod reka za cene do 4k pln Kersher RS 9x17 i 10.5x17 to nawet bym sie nie wachal i rabal ranty na swojej :)

GERMAN BOY - 2007-07-19, 14:43

Bravo miroll i to mi sie podoba. :spoko: Wkońcu mówisz jak prawdziwy maniak Bmw.Nie straszne ci przeróbki .Aby był prawdziwy Niemiec musi być nisko,szeroko a bez ciecia rantów nie ma mowy o żadnym Niemcu nie łudzmy sie.Dopiero zostajesz zuważony jak wrzucasz cos szerokiego na nożki.Szerokie kapciuszki.U mnie zamówione jeszcze stabilizatory przechyłu HR i to bedzie koncówka modów.Teraz zawias bedzie rodem z Niemiec na 5+.Powiedziałem zero przechyłow bocznych.Teraz sie zacznie jazda bez trzymanki oby tylko za miasto wylecieć.
boss881123 - 2007-07-19, 19:55

Chcemy fotki wnetrza i audio :)
Gasper - 2007-09-21, 01:48

fotki z dzisiaj - obiecane wnętrze i takie tam...

Uprzedam komentarze - ramkę biegów chromowaną wywalam - podzieli losy chrom-rygielków i ramek wokół przycisków :twisted:

A tu parę fotek z dzisiejszego dnia - małe spotkanko z Przemassem :mg:

mordki :)

Jeździec bez głowy :]

Mierzymy wysokość naszych zawiasów ;]

Przemass z kolegą Romanem (zdradził BMW dla (tfu tfu) vw)

Gasper męczy się ze statywem za 1 euro :maruda:

Zdjęcia spod Makro (malowanie przesunąłem na wiosnę, więc nadal jeżdżę z drzwiami w innym odcieniu i innymi wadami w blacharce...)

boss881123 - 2007-09-21, 06:47

:prosze: :prosze: :prosze: :prosze: WNETRZE :prosze: :prosze: :prosze:
miroll - 2007-09-21, 08:59

Statek kosmiczny :) :prosze:
LUCAS_M3 - 2007-09-21, 09:06

no stary... wnętrze masakra- poprostu coś pięknego.
Co do Chromów to ja bym tylko wywalił tą ramkę dookoła dzwigni zmiany biegów. Reszta pasuje do klimatu i wygląda naprawde dobrze :D

lewy - 2007-09-21, 09:52

:shock: przepiękne wnętrze. Zresztą... Cała jest śliczna. Gratuluje autka :prosze:
GERMAN BOY - 2007-09-21, 10:41

Gasper.MEga przepięknie.Kiedy zobaczymy ją w Wawie .Wpadnij kiedyś do stolicy :D :spoko: Jeżdzi tu taki bliżniak twojej.Obie by miażdżyły społeczne inne auta.Kawał dobrej roboty Gasper.Fotele m3 nie mają sobie równych.
Kujon - 2007-09-21, 11:58

Gasper przyjedz do Tarnowa na zlot w paźdzerniku 2007 odebrać główną nagrode za najładniesze auto
Gasper - 2007-09-21, 12:14

Dziękuję Wam za bardzo :D miłe opinie , ale jeszcze sporo pracy przede mną. Na bieżąco będę tu wrzucał zdjęcia jak coś nowego sklecę :)

Do Warszawy przyjadę w końcu, ale zawsze mi nie po drodze... Myślę, że na jakiś wiosenny spot na pewno zawitam

kiloff - 2007-09-21, 14:23

kicha ...

a tak na serio to tylko felgi bym tu inne widzial - zamiast tych drabiniastych 18" to jakies szerokie 17" :twisted:

BMW - 2007-09-21, 14:31

kiloff napisał/a:
zamiast tych drabiniastych 18"

Kiloff dlaczego drabiniaste :?:

Przemass - 2007-09-21, 15:02

koło jest idealne do tego auta :tak:
kiloff - 2007-09-21, 16:44

BMW napisał/a:
Kiloff dlaczego drabiniaste :?:

osobiscie wyleczylem sie z 18" w E36 .. IMHO w E36 duzo lepiej wyglada szeroka 17" ..

poza tym w 18" na E36 naprawde dobrze wyglada tylko kilka rodzajow felg .. moim osobistym numerem jeden jest breyton magic ..

Yakuzatti - 2007-09-21, 18:11

Gasper, miodzio, kawał konkretnej bryki. Wnętrze miazga, siedziałem i się zachwycałem...
casus maximus - 2007-09-21, 18:16

kiedys nie podobalo mi sie E36 w zadnym wydaniu. ale od pewnego czasu coraz bardziej podoba mi sie wlasnie E36 Coupe. sedan nadal jakis taki nijaki. ale Coupe jest naprawde fajnym autkiem a twoje Gasper powala na kolana. ekstra. bardzo mi sie podoba. :spoko:
siwy e-36 - 2007-09-22, 01:00

Wnetrze miazdzy...Zreszta cale auto jest jezdzacym wzorem E36 coupe. Takie moje skromne zdanie. Niebede sie rozwijal i powtarzal bo wszystko juz wyzej zostalo powiedziane. Tak trzymaj Gasper :spoko: Pozdro. Siwy
Gasper - 2007-10-19, 19:47

No i nowy gadżecik trafił w moje łapska - żółte halogeny. Dawcą okazało sie M3 Cabrio.

A tak to wygląda na samochodzie:

GERMAN BOY - 2007-10-19, 19:49

Niezle Gasper.Jestes indywidualistą.Wszystkie gadzety sa starannie dobrane i inne niż u wszystkich a do tego z głową i ze smakiem.Niezłe bawary szczególnie ta pierwsza.Niezłego kapcia ma.Cholernie szeroka.
LUCAS_M3 - 2007-10-19, 19:56

Miodzio :mg: Piękno tkwi w szczegółach :wink:
Gasper - 2007-10-19, 20:06

mogłem jeszcze kupić reflektory z żółtymi szkłami, ale moim zdaniem to byłaby już przesada. Za dużo tego żółtego :nie:
GERMAN BOY - 2007-10-19, 20:08

tkwi w szczególach i umiarze.Gasper ma to wszystko w jednym palcu i dlatego tam daleko za granicami powstaje piekna bawarka z korzeniami polskimi. :)
boss881123 - 2007-10-19, 22:03

Też musze zdobyc takie halogeny :)
GERMAN BOY - 2007-10-19, 22:47

Tak bossi.Ale najpierw cos innego.Jestem w trakcie ustalen co do twego planu.Bedzie dobrze na wiosne
boss881123 - 2007-10-20, 15:20

tylko kamil chyba nici z planu jeszcze musze sie zastanowic bo mala bieda sie stala ;/
GERMAN BOY - 2007-10-20, 18:07

spokojnie bossi.U mnie też zbieranie teraz kaski.To daleko bierzny plan ten co mam dla ciebie wiec na marzec sie wyrobimy.Spoko loko.Widzialem dwie copety białe zrobione na germana w Niemczech i powiem ci że podoba mi sie bardziej niż czarna.Na serio.Jak zrobisz w niej szeroki kapec i jeszcze go spolerujesz to masakra.Pamietaj nie spiesz się i dązyj do doskonałosci z tym planem.Musi byc u ciebie 8,5 albo 9 przód i tył 10 na 17 rzecz jasna.Gleba i jestes wielki .Mówie ci to.Ja swoją rzeżbie 5 rok bez kitu i jeszcze nie koniec.Pozdro i jestesmy w kontakcie.
boss881123 - 2007-10-20, 20:13

dobra jak cos to pisz bo moja idzie na czesci pierwsze :)
voitazz - 2007-11-08, 14:54

te halogenki na pewno ładnie beda współgrały z kolorem auta.. Naprawdę pierwsza klasa a wnętrze wygrywa wszystko!!CUD MIÓD MALINA :wow: :brawo: :jupi: :prosze: :spoko: :drunk: :beer: :papa:
LUCAS_M3 - 2007-11-08, 15:07

Gasper, w avatarze masz już fotke z nowymi halogenami. Pokazuj te cudo na większym ekranie. :spoko:
Gasper - 2007-11-08, 16:13

LUCAS_M3 napisał/a:
Gasper, w avatarze masz już fotke z nowymi halogenami. Pokazuj te cudo na większym ekranie. :spoko:

VT :wink:

Jacek E30 - 2007-11-08, 17:12

Jeden z największych kozaków GERMANY STYLE to właśnie gelb-halogen :tak: szkoda, że nie mam tego czegoś u siebie :(
LUCAS_M3 - 2007-11-08, 17:32

a można kupić tylko same szkło :?: czy trzeba cały

A tak w ogóle to demontuje się szkło w Halogenach :?:

Gasper - 2007-11-08, 17:52

Hmm. Kiedys czytalem o tym temacie na jakims niemieckim forum i ponoc mozna bylo zamowic same zolte szkla. Kosztowaly one jakies 60€ za sztuke, jednak juz cale zapasy sie wyczerpaly i niemcy plakali, ze nie moga wiecej ich kupic :)

Szklo mozna spokojnie zdjac - rozgrzac opalarka i odkleic.

Pawel-e30 - 2007-11-08, 18:36

może dasz jakiś namiar gdzie można nabyć taki gadżet do kebaba :prosze:
Gasper - 2007-11-08, 18:59

ebay.de.

Czasem widuje je jeszcze na autach sprowadzonych z belgii. Mozna zagadac z handlarzem u podmienic na zwykle halogeny, bo nie kazdemu sie takie zolte podobaja...

Shreku - 2007-11-08, 19:15

fajnie wyglądają te żółtki :]
LUCAS_M3 - 2007-11-08, 19:42

A założyłeś już te Halogeny do siebie czy masz mieszane uczucia z tymi żółtkami. :mg:
Gasper - 2007-11-08, 19:48

a zalozylem. Auto teraz stoi brudne na zimowkach i ogolnie smiesznie wyglada, wiec caly efekt bedzie dopiero wiosna na alusach. Slyszalem juz rozne opinie na ich temat, ale na pewno tych zoltkow nie sciagne! :] 8-)
LUCAS_M3 - 2007-11-08, 19:50

Pytam bo mam możliwość dostać takie Halogeny i sam nie wiem co robić z jednej strony szkoda kasa jak miało by być lipa a z drugiej szkoda żeby przeszły koło nosa
kiloff - 2007-11-08, 20:46

pieknie, pieknie .. gasper zapodawaj tylko jeszcze jakies 10x17 na tyl ;]
boss881123 - 2007-11-08, 21:28

ja moge takie zoltki z przyjemnoscia wziasc:D
kamil328 - 2007-11-09, 21:05

widze ze na 2008 idzie moda na zoltki. aahhh a myslalem ze zaskocze wszystkich bo juz dawno mialem w planach
GERMAN BOY - 2007-11-12, 18:17

Kamil 328.Ty to lepiej nie mydl oczu nam tu.Obszyłes już wadery w nową skóre :D :D
southOFheaven - 2007-11-13, 11:06

ladne wnetrze ale wrazenie psuja te pokretla ogrzewania..

nie orientujecie sie czy mozna stawic klimatronik zamiast tych pokretel? jakas rzezba sie z tym wiaze?

Gasper - 2007-11-24, 00:19

No i stało się :] Zaspałem ostatnio na autobus i pojechałem beemką na uniwerek. Całą drogę powolutku żeby się silnik spokojnie nagrzał. No i na ostatniej prostej pod samym kampusem depnąłem. Po prawej stronie na chodniku stała sobie astra kombi... Wytężyłem wzrok żeby dojrzeć czy czasem nie siedzi tam w bagażniku jakiś fotoradar.. i w tym momencie flesz :evil: Podejrzewam, że nie dostanę zdjęcia ani nie będę musiał niczego płacić. A szkoda, bo jeszcze takiej fotki nie mam w swojej kolekcji :maruda: Poza tym patrzyłem centralnie w obiektyw, więc wyszło na pewno całkiem ciekawe :mg:

a tu jedna fotka z Borska, której jeszcze nie wrzuciłem do tematu:

Z nowych nabytków do auta - udało mi się kupić przednią dokładkę, ostatnią już potrzebną do skompletowania zderzaka z M3 GT. Tzw. "GT-Schwert", w którym można regulować jego wysunięcie...
Tu parę fotek:

A tak to wygląda na aucie:

Wysunięty:

kuzyn - 2007-11-24, 00:52

fajne zabawki :spoko:
LUCAS_M3 - 2007-11-24, 01:05

Piękna sprawa z tą dokładką... Z tym krokiem do przodu co kiedyś pisałeś to miałeś racje, tego chyba nikt nie będzie miał. :spoko:

Co do zdjęć z fotoradaru to ja miałem już 3 :D

Gasper - 2007-11-24, 01:09

Jak dokładka jest schowana, to praktycznie ledwie co ją widać. Jest dość delikatna jeśli w ogóle można to powiedziec o zderzaku z GT :wink:
Kiedyś jak kupowałem E36 to to takie gadżety były jedynie w sferze marzeń, a jednak szczęście dopisało i trafiły w końcu do mnie. Cieszę się z każdej takiej rzeczy jak dzieciak :mg:

LUCAS_M3 - 2007-11-24, 01:12

Gasper napisał/a:
Cieszę się z każdej takiej rzeczy jak dzieciak

Też tak mam... a wtedy moja żona śmieje się ze mnie że jestem dzieciakiem :mg:

kuzyn - 2007-11-24, 02:25

Gasper napisał/a:
Kiedyś jak kupowałem E36 to to takie gadżety były jedynie w sferze marzeń, a jednak szczęście dopisało i trafiły w końcu do mnie. Cieszę się z każdej takiej rzeczy jak dzieciak :mg:

:lol: też tak mam. teraz chodzi mi po głowie M optik do 5er...

Yakuzatti - 2007-11-24, 11:54

Gasper, kozak jesteś i tyle!
Piona za zabawki! :spoko:

Pietrek - 2007-11-24, 20:03

Jednak Co Ebay.de to Ebay.de ... zdażają się takie frykasy jakich w polsce raczej nie będzie na allegro...
Gasper - 2007-11-24, 20:11

Pietrek napisał/a:
Jednak Co Ebay.de to Ebay.de ... zdażają się takie frykasy jakich w polsce raczej nie będzie na allegro...

Zarówno wnętrze z GT, jak i tę dokładkę kupiłem na allegro... :]

Pietrek - 2007-11-24, 21:06

:shock:

"trafiło się jak ślepej kurze ziarno" :D

LUCAS_M3 - 2007-11-24, 21:30

E to nieźle też myślałem że to ebaya wyczaiłeś... Kurcze często przeglądam allegro ale ani wnętrza ani dokładki nigdy nie widziałem na allegro...

A ta dokładka to nowa :?:

Gasper - 2007-11-24, 21:37

LUCAS_M3 napisał/a:

A ta dokładka to nowa :?:

nie, nie. Używana. Nowa jest dużo za droga... ;/

Shreku - 2007-11-24, 22:05

LUCAS_M3, aukcja chyba 13 dni trwała :] sam ją obserwowałem i widziałem że Gasper walczy :wink:
kiloff - 2007-11-25, 11:04

eeee nie lepiej bylo kupic M3 GT ??
Gasper - 2007-11-25, 11:59

kiloff napisał/a:
eeee nie lepiej bylo kupic M3 GT ??

kurde, czemu na to wczesniej nie wpadlem ;/ Jutro ide sprzedac nerke :)

Dawid-E36 - 2007-11-25, 12:36

Gasper napisał/a:

Z nowych nabytków do auta - udało mi się kupić przednią dokładkę, ostatnią już potrzebną do skompletowania zderzaka z M3 GT. Tzw. "GT-Schwert",

Przelicytowales mnie o 5zl :lol: Gratuluje kolejnego rarytasu :brawo:

fil - 2007-11-25, 13:03

super sprawa! :spoko: nie wiedzialem ze to ustrojstwo jest do belki montowane :shock:
kiloff - 2007-11-25, 13:29

Gasper napisał/a:
Jutro ide sprzedac nerke :)

a wystarczy jedna ?? ;)

Gasper - 2007-11-25, 13:31

kiloff napisał/a:

a wystarczy jedna ?? ;)

Musze sie dowiedziec ile mi za nia dadza w skupie. Co jak co, ale watroby na pewno ode mnie nie wezma 8-)

GERMAN BOY - 2007-11-25, 14:53

Extra Gasper.Tak jak już pisałem jestes indywidualistą.Masz Gadzety jakich nikt z nas raczej nie posiada.I tym prowadzisz.Teraz już chyba wiem skąd u mnie w zderzaku przednim otwory orginalne.Na poczatku myslałem że pod ten przedni dyfuzor ale nie on jest krótki i nie dochodzi do tych otworów.Po tym projekcie co pokazałes to chyba włąsnie do tej dokłądki one są?Chyba się nie myle?
Gasper - 2007-11-25, 15:11

Nie wiem dokladnie jakie otwory beda wykorzystane do montazu. Jeszcze jestem poza domem i nie mialem jak sie przyjrzec temu wszystkiemu.
Bardzo mi milo, ze podoba sie komus to co robie :)

Najwazniejsze teraz jest wygospodarowanie czasu na zrobienie blacharki i lakieru.

BMW - 2007-11-26, 12:16

No no ta dokładka bedzie fajnie wyglądała :spoko:
Gasper - 2007-11-27, 21:18

Dawid-E36 napisał/a:

Przelicytowales mnie o 5zl :lol: Gratuluje kolejnego rarytasu :brawo:

Ty mnie tu nie rozliczaj, tylko powiedz ile chcesz za carbonowe wstawki z wnętrza :mg:

Dorwalem przed chwilka za grosze:

Nie kosztowalo duzo, wiec wzialem. Zmotywuje mnie to troche do posprzatania pod maska...

A tu drugi fant.

Zanim zalicytowałem, to siedziałem godzinę na internecie żeby upewnić się, że to nie jest chińszczyzna. Przeszukałem wszystko co się da i nie znalazłem żadnych baranów z Chin co by miały podobny kształt. Te są raczej z giętej rury, a nie z pospawanych ze sobą kawałków.
Sposób w jaki wygięte są rury jest taki sam jak w Supersprincie, jednak są one szybciej zakończone. Doszukałem się, że identyczny wygląd mają kolektory firmy Active Autowerke.
Teraz muszę je tylko spolerować i będzie można zakładać.

LUCAS_M3 - 2007-11-28, 11:46

no nieźle nieźle...
Ale powiem Ci że szczerze myślałem że lada dzień wyskoczysz z jakimś swapem na B25 B28- Bo fura jest już na tyle dopieszczona że aż żal że to tylko 2.0.

siwy e-36 - 2007-11-28, 13:01

LUCAS_M3 napisał/a:
no nieźle nieźle...
Ale powiem Ci że szczerze myślałem że lada dzień wyskoczysz z jakimś swapem na B25 B28- Bo fura jest już na tyle dopieszczona że aż żal że to tylko 2.0.

Takie mody to lubie, konkretnie i z glowa :spoko: A co do silniczka fakt przydal by sie taki jak wyzej kolega napisal ale 2.0 to juz r6 i juz niezle daje rade o dzwieku nie wspomne, lepiej to niz 1.6 czy 1.8 (bez urazy dla posiadaczy takowych maszyn). Pieknie Gasper pieknie, oby tak dalej. Szczerze to z moda na moda bardziej mnie zaskakujesz :wink: Pozdro. Siwy

Gasper - 2007-11-28, 13:13

Zakup baranów nie wyklucza zmiany na 2,8 :wink: Już w tej chwili całkiem przyjemnie chodzi u mnie wydech - Przemassowi bardzo się spodobał :) Ciekawe, czy te kolektory coś w tej kwestii zmienią.
BMW - 2007-11-28, 13:29

No Gasper teraz brakuje tylko mocniejszego serduszka pod maska :)
Przemass - 2007-11-28, 16:54

przemassowi podobaja sie kolektory :tak:
Kujon - 2007-11-29, 13:36

Gasper tak sobie ten dyfuzor wysuniesz :?: :wink:

Gasper - 2007-11-29, 14:18

Kujon napisał/a:
Obrazek

To już jest raczej setup na Nordschleife :mg: U mnie może będzie z 2 cm wystawał. I to wyłącznie latem na 18". Jak mam zamontowane zimowe 15" to wszystkie dokładki oprócz tej wąskiej z M3 pościągałem. Tragicznie to na małych kołach wygląda :]

Kujon - 2007-11-29, 14:31

No koła kołami, ale jeszcze to zawieszenie enduro :lol:
BARABUS - 2007-11-29, 17:36

wysuwana dokładka wymiata :spoko:
będzie na co popatrzeć na kolejnym zlocie 8-)

Jacek E30 - 2007-11-29, 18:41

GASPER mam nadzieje, że w końcu przemówie ci do rozumu i na wiosne wjadą na piasty pewne 17"-wiesz o czym mówię :D ?? !! Ja tych 72 szczebelków tutaj nie widzę :nie:
miroll - 2007-11-30, 09:04

Kujon napisał/a:
Obrazek

Kurcze jak GT Ecken uwazam ze sa swietne to normalnie ten wozek widlowy pod zderzakiem juz mi jakos nie pasuje...

Gasper - 2008-01-30, 20:02

Dobra, trochę zaniedbałem temat mojej E36 i widzę, że konkurencja nie śpi. Ja nadal konsekwentnie idę w swoim kierunku i nie idę "w dół i w szerz" :mg:

Dzisiaj udało się zakupić kolejny z długo wyczekiwanych gadżetów, o którym kiedyś już, śliniąc się, pisałem :wink:

Stanowczo za dużo osób ma już kierę z //M'ki, więc dorwałem Raid Strada:

A tu nadole moja - widać różnicę w wielkości w stosunku do mojej kiery:

I znowu się cieszę jak dzieciak :mg:

Robsy-M-Technic - 2008-01-30, 20:07

Mi osobiście nie podchodzi ta Twoja nowa kiera...Rzecz gustu. Wolałbym M-Techa kiere :)
Pietrek - 2008-01-30, 20:12

Troche jak z Forda :wink: Musiałbym zobaczyć na żywo jak to wygląda :) Pokaż zdjęcia jak juz zamontujesz u siebie :wink:
Bartas - 2008-01-30, 20:19

Ogólnie kiera fajna, bo przede wszystkim mniejsza od ori :D ale jednak barkuje mi śmigła na środeczku...
MAJSU - 2008-01-30, 20:23

Kiera lipa... Jak z Mondeo ;/
Gasper - 2008-01-30, 21:10

Mi bardziej przypomina tę od punto I :mg:
:drunk:

tomash - 2008-01-30, 21:15

Gasper jednak nadal szalejesz :?:
Kiera mi się podobała zawsze ale jakoś do bmw nie bardzo :|

CZACZOCZYCHACZ - 2008-01-31, 08:00

Fajna kiera , ja bym tylko nakleił znaczek BMW na nią zeby wyglondala jak orginal
miroll - 2008-01-31, 08:47

CZACZOCZYCHACZ napisał/a:
Fajna kiera , ja bym tylko nakleił znaczek BMW na nią zeby wyglondala jak orginal

No i fajne ufo by powstalo. Jak cos nie jest od BMW i ma nie bc od BMW to niech takie zostanie...

siwy e-36 - 2008-01-31, 13:08

Kiera fajna, mala, grubsze kolo-cos jak m-tech w e46, wielki plus ze z poduche....ale bede szczery-niepodoba mi sie, ori od ///M3 jest duzo ladniejsza 8-) Wszystko fajnie ale jak kolega tomash napisal do BMW jakos niebardzo pasuje, widzialem taka na zywo i lipa jak dla mnie. Pzdr
Yakuzatti - 2008-01-31, 14:59

Ee, Gasper wybacz, ale ta kiera to kiszka na maksa...
Gasper - 2008-01-31, 15:50

Taka chcialem i taka zdobylem :) Mnie ona kreci i to wystarczy 8-)
Yakuzatti - 2008-01-31, 18:59

Gasper napisał/a:
Mnie ona kreci

i to jest najważniejsze. :spoko:

--==maly==-- - 2008-02-01, 09:06

Najladniejsza Kierownica do E-36
BMarWal - 2008-02-01, 17:32

Kozak kierka. gratuluje extra fury :prosze:
pozdro

GERMAN BOY - 2008-02-01, 23:47

Gasper.Bardzo ładna ta kiera.Po pierwsze te orginalne może i są orginalne ale po pierwsze wieniec mają strasznie cienki i ni jak leżą w ręku po drugie są wielkosci kiery od autobusu i czuje się troche dziwnie jak mam nią sterować.Ta jest o niebo lepsze i szeroki wieniec niesamowite trzymanie jej jest po drugie wielkosc mniejsza i to idealnie pasuje.Ogólnie jest masywna tak jak cała konstrukcja e 36 i dlatego pasuje jak ulał.Firma Raid czołowa firma produkująca kierownice jak wiecie i zrobili naprawde piękną kiere.Gratuluje Gasper.Zakup pierwsza klasa :spoko: Daj im wsiasc na zlocie i się przymierzyc.Zmienią od razu zdanie.A może ktos już siedział w nowej m3.Usiądzcie i zobaczcie jak tam kiera wygląda.Wieniec szerszy ze 3 razy od tych z naszych e 36.O to chodzi.Wieniec jak najszerszy choc w nowej mce to chyba przesadzili.Nie mogłem jej dłonią objąc chyba nawet po za połowe szerokosci wienca.
luk325 - 2008-02-04, 12:36

http://moto.allegro.pl/it...8_e36_e34_.html

zdjecia jakies znajome :?

LUCAS_M3 - 2008-02-04, 13:29

kiera taka se mi osobiście nie leży. Lepsza jest ori od eMki a dotego można ją obszyć grubą skórą i też będzie masywna. Ta jakaś faktycznie taka jak z forda ;/
Pietrek - 2008-03-19, 20:31

No więc... Co następne Panie Gasper ? :)
LUCAS_M3 - 2008-03-19, 20:54

Pietrek napisał/a:
No więc... Co następne Panie Gasper ? :)

Też jestem Ciekawy... :D Na co zamienisz takiego pięknego kebaba jakiego miałeś, aż żal d... ściska

Shreku - 2008-03-19, 20:56

ja wiem ale nie powiem... sam Gasper się wypowie
Bartas - 2008-03-19, 21:12

mam takie ciche podejrzenia do tego co będzie następne :roll: zobaczymy... :D :D
Gasper - 2008-03-19, 21:19

dupowóz będzie
LUCAS_M3 - 2008-03-19, 21:21

Gasper napisał/a:
dupowóz będzie

tzn. 5 czy 7 klasyk czy coś nowszego.

Pewnie E39 :D

Gasper - 2008-03-19, 21:23

O 1 w nocy wyjeżdżam do Hamburga obejrzeć jedną sztukę. Nie chcę zapeszać. Jeśli kupię, to wrzucę fotki już na nowych kółkach, które od miesiąca czekają w piwnicy :]
jaqub - 2008-03-19, 21:26

Gasper napisał/a:
O 1 w nocy wyjeżdżam do Hamburga obejrzeć jedną sztukę.

u turkow to chyba do 19tej :drunk:

Gasper - 2008-03-19, 21:34

umówiony jestem na śniadanko 8-)
Bartas - 2008-03-19, 21:39

to dzisiejsza noc będzie dłuuuga panie Gasper :) ale wierzę, że się opłaci :wink: :]
Jacek E30 - 2008-03-19, 21:41

Tylko jak bedziesz wracał to nie jedz czasem na Stettin [10] :lol: :lol: :lol: wiesz o czym mówię ??
slawo - 2008-03-19, 21:44

Jacek E30 napisał/a:
Tylko jak bedziesz wracał to nie jedz czasem na Stettin [10] :lol: :lol: :lol: wiesz o czym mówię ??

oj tam to najlepsza droga powrotna,podobno nowe automaty do lodow sa haha

adrian e30 - 2008-03-20, 07:19

ciekawe co to bedzie???????
Kujon - 2008-03-20, 07:40

ja też wiem ale nie powiem, ale raczej w podobnej tonacji :mg:
Przemass - 2008-03-20, 08:55

fajne sa posty co kto wie i nie powie :brawo:
moze ja powiem.....................

slawo - 2008-03-20, 10:25

Gasper napisał/a:
Piotrek napisał/a:

Inaczej bym to określił - CHWILOWO nie mam E30 8)

a juz myslalem ze wlasnie minela ta chwila ;)

kuzyn - 2008-03-20, 10:28

no i jak ? no i jak ? juz jest nowy furacz ? :jupi:
GERMAN BOY - 2008-03-20, 10:41

Gasper pisz!no jak jest już?Bo całą noc wpatrywałem sie w forum z nadzieją że zaraz pokażesz to cudo o ile kupiłes :D
Bartas - 2008-03-20, 12:41

ależ Gasper trzyma w napięciu :D wszyscy czekają jakby co najmniej papieża wybierali :D :D chwal się bo doczekać się ie możemy :roll: :]
Jacek E30 - 2008-03-20, 12:52

Mogę tylko tyle zdradzić, że będzie wyjątkowo :spoko: i raczej będzie się z tłumu wyróżniał jak mało kto :wink:
Bartas - 2008-03-20, 12:57

skoro tak sprawa wygląda to :arrow: seria 6 e24 635 CSi in guter zustand naturlisch :D hehe :] ale by mi oko zbielało jak bym to zobaczył :shock: :P
LUCAS_M3 - 2008-03-20, 13:09

Jacek E30 napisał/a:
Mogę tylko tyle zdradzić, że będzie wyjątkowo :spoko: i raczej będzie się z tłumu wyróżniał jak mało kto :wink:

To jak tak to dla mnie wyjątkowe auto to coś ze stajni... Alpina, Hamman, ACS, to by było coś mega wyjątkowego. Albo M3 GT :D

Jacek E30 - 2008-03-20, 13:32

LUCAS_M3 napisał/a:
Jacek E30 napisał/a:

To jak tak to dla mnie wyjątkowe auto to coś ze stajni... Alpina, Hamman, ACS, to by było coś mega wyjątkowego. Albo M3 GT :D

Zależy kto ma jaki aspekt na uwadze !! Na pewno będzie to BMW na pewno R6 na pewno długość pomiędzy 4000 a 5000 mm i na pewno będzie to wyjątek na forum :lol: :lol: :lol:

GERMAN BOY - 2008-03-20, 14:34

WYDAJE MI SIĘ ŻE BEDZIE TO TO CO BARTAS NAPISAL CZYLI E24 SERIA 6.O TAKIEJ PO CICHU ZAWSZE GASPER MARZYŁ.Nie odzywa sie bo pewnie w niej siedzi teraz i ją podziwia :D
Bartas - 2008-03-20, 14:41

na początku myślałem że coś ze stajni M :) ale jak Jacek E30 powiedział, że coś wyjątkowego to pierwsza myśl seria 6 e24 :) ale zapewne Gasper wszystkich nas zaskoczy :mg: :mg:
tomash - 2008-03-20, 16:00

No to was Gasper zaskoczy :D

p.s. nie powiem :mg:

misza - 2008-03-20, 16:43

e tam Z4 pewnie

pozdro

adrian e30 - 2008-03-20, 16:53

to bedzie e30

napewno :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

slawo - 2008-03-20, 16:55

adrian e30 napisał/a:
to bedzie e30

napewno :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

jakos kazdy sie zarzeka ze na chwilke sprzedaje e30 i co? .... i nic ;)
nie wierze ;)

Yakuzatti - 2008-03-20, 17:34

Hehe, ciiiiiiii :mg:
miroll - 2008-03-20, 17:55

A ja WIEM co to bedzie ale nie powiem :D Moge zdradzic tylko ze ja tez taką chce jak bede stary i bogaty :D
kamil328 - 2008-03-20, 18:24

niech zgadne seria 7 w rzadowej wersji lata dziewiecdziesiate
kiloff - 2008-03-20, 18:33

skoro wszyscy wiedza, to po co te tajemnice ?
Kujon - 2008-03-20, 18:46

dobra bo i tak już wszyscy wiedzą , E93 cabrio :D
miroll - 2008-03-20, 18:47

kamil328 napisał/a:
niech zgadne seria 7 w rzadowej wersji lata dziewiecdziesiate

Ja ani nie zaprzeczam ani nie potwierdzam.

Kiloff --> moze sie trafi ktos kto jeszcze nie wie :)

Shreku - 2008-03-20, 18:50

z wami nic się nie da ukryć :lol:
Gasper - 2008-03-20, 19:28

dobra, nowe auto już pod domem. Poszło jak po maśle. :mg: Idę pić :drunk:

Czyli dokładnie to czego potrzebowałem - e38 728i sprzed liftu w automacie. Pierwszy właściciel i udokumentowany przebieg 146 tys km. Stan auta też nie pozostawił mi wątpliwości. Kupiłem od starszego niemca, który użytkował ją okazjonalnie :lol:

slawo - 2008-03-20, 19:30

Gasper napisał/a:
dobra, nowe auto już pod domem. Poszło jak po maśle. :mg: Idę pić :drunk:

Ty lepiej pisz a nie pic...co to konkurs na nabicie postow typu e30 czy e39 czy e38 ? haha ;) haha

Pietrek - 2008-03-20, 20:14

Gasper, a myślałem że kupisz Isette :mg: Tak na święta ... Jajko w sam raz :D
pudo - 2008-03-20, 20:38

No Łukasz faktycznie długo bez autka nie wytrzymałeś. Gratuluje zakupu. :spoko: Czekamy na jakies fotki :wink:
kafarek - 2008-03-20, 21:04

Gratuluję! Jesteś gotów na nowe doznania? :D
Bartas - 2008-03-20, 21:18

kurde blaszka nie zgadłem :( :P Gasper, gratulacje :!: :!: :spoko: :brawo: pokaż to cudo jak wytrzeźwiejesz :]
BMW - 2008-03-20, 21:51

Gaspre daj fotki :)
Gasper - 2008-03-21, 09:50

Więcej fotek będzie w nowym temacie, ale nie mam teraz czasu na to. Kiedyś wrzucę.

Temat myślę już do zablokowania.

Pozdrawiam

BMW - 2008-03-21, 09:53

na tej fotce bardzo duzo widac :lol:
slawo - 2008-03-21, 10:08

Gasper napisał/a:
Temat myślę już do zablokowania.

Pozdrawiam

na prosbe zamykam - prosze o zalenie nowego tematu
JEsli Gasper bedzie chcial = odblokuje