| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Jakie zimowki??
Ostry - 2006-08-28, 22:53 Temat postu: Jakie zimowki?? Jakie opony polecacie do mocnego tylno napedowego auta?? 8) Chodzi mi o opinie tych ktorzy uzywaja badz uzywali danych opon...
thomson - 2006-08-30, 05:45
przedewszytskim nie za szerokie z dobrym nawet bardzo dobrym bieznikiem dębica frigo 2 sa efektywne a polecał bym na tył opony takie jak ja bede zakupywał czyli z kolcami .
kuzyn - 2006-08-30, 06:18
kolce są dobre jak jeździsz tylko po śniegu. na asfalt to pomyłka,
a przecież w zimę jeździ sie na różnych typach nawierzchni.
korzuch - 2006-08-30, 07:31
yo!
napisze ci wieczorem jakie mam robie dziennie 90km non stop trasa i rózne warunki pogodowe oczywiscie mowa o zimie
pozdro
Ostry - 2006-08-30, 09:38
Ja wiem ze kolce to fajna rzecz ale naszych drogowcow zima zawsze w grudniu zaskakuje i raz sa czyste i suche drogi a raz to tak przysra sniegiem ze strach z domu wyjsc...
Łukasz - 2006-08-30, 10:08
| thomson napisa/a: | | przedewszytskim nie za szerokie z dobrym nawet bardzo dobrym bieznikiem dębica frigo 2 sa efektywne a polecał bym na tył opony takie jak ja bede zakupywał czyli z kolcami . |
Kolce są w Polsce ZABRONIONE jakbyś nie wiedział.
Frigo 2 to kicha na maxa.
Polecam coś Nokiana, Michelina lub Goodyear'a.
Minionej zimy jeździłem na Firestone Winterhawk i spisywały się naprawdę nieźle. Choć głęboki śnieg, czy lód - wtedy na każdej oponie w RWD będzie ciężko.
Thomson a gdzie będziesz ZAKUPYWAŁ te opony z kolcami?
duchPW - 2006-08-30, 16:29
ja jeździłem na fuldach i całkiem całkiem i na jakichś nalewkach - też były spoko, ale tylko przez 1 sezon na prawdę dobrze działały - potem, to już różnie
im lepsze opony tym lepiej - zwłaszcza, że jak zauważyłeś masz mocne tylnonapędowe auto
... i nie przesadzaj z szerokością - na zimę 205 - 215 w zupełności wystarczy do takiego samochodu
co do rozmiaru, to oczywiście 15" to granica cenowa - 16" są już o wiele droższe (cena lansu 8) )
Łukasz - 2006-08-30, 17:23
| PioterW napisa/a: | ja jeździłem na fuldach i całkiem całkiem i na jakichś nalewkach - też były spoko, ale tylko przez 1 sezon na prawdę dobrze działały - potem, to już różnie
im lepsze opony tym lepiej - zwłaszcza, że jak zauważyłeś masz mocne tylnonapędowe auto
... i nie przesadzaj z szerokością - na zimę 205 - 215 w zupełności wystarczy do takiego samochodu
co do rozmiaru, to oczywiście 15" to granica cenowa - 16" są już o wiele droższe (cena lansu 8) ) |
Pioter, ale dla Ciebie nie mają znaczenia opony, przecież ty latasz bokiem.... im gorzej się trzymają tym dla Ciebie lepiej...
215, czy 205 -IMHO za szeroko, jak masz odpowiednie felgi -195 max.
Bruner - 2006-08-30, 20:06
Temat walkowany kazdej jesieni, na tym forum jeszcze dziala szukajka:
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=11400
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=9761
i mala ciekawostka:
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=9677
Ostry - 2006-08-30, 21:39
Powiedzcie mi jeszcze czy te Dunlop sport M3 to oznaczenie M3 to jest ot tak sobie czy to ma jakies pokrycie
Łukasz - 2006-08-30, 21:53
| Ostry napisa/a: | Powiedzcie mi jeszcze czy te Dunlop sport M3 to oznaczenie M3 to jest ot tak sobie czy to ma jakies pokrycie |
jest też gillette m3...hmmm, myślisz, że to ma jakieś pokrycie
Ostry - 2006-08-30, 22:11
No ba....ja uzywam gilette m3...wiesz jak dopierdziela Normalnie dzik...
duchPW - 2006-08-31, 08:47
kurcze Łukasz - Ty na prawde jesteś niedościgniony Miszcz Offa
Piotr_1 - 2007-01-25, 13:44
Zakupiłem przypadkowo używane opony letnie Continental ContiPremiumContact 2.
Rozmiar 205/60 R15, samochód Compact 316i i założyłem na tylną oś.
Jestem bardzo zdziwiony ogromną ich przyczepnością. Na mokrym praktycznie nie idzie skrawać, trzymają pozytywnie również na śniegu i błocie poślizgowym (jak na opony letnie), w każdym razie jest kontrola nad samochodem.
Latem jeszcze nie jeździłem i nie wiem czy pływają. Ale bardzo polecam, to są takie:
klik
Wyglądają dość ładnie i nowocześnie bo rowki są bardzo szerokie, prawie jak palec.
|
|