BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - BMW 535 AC Schnitzer by Abarth

Abarth - 2006-08-30, 12:57
Temat postu: BMW 535 AC Schnitzer by Abarth
Witam wszystkich, wczoraj skonczylem wkoncu ta chole*** bmke :evil: Kosztowała mnei wiele nerwow a i po skonczeniu jeszcze mnie denewuje jedno przednie swiatlo ktore delikatnie zaparowalo :evil: Model firmy FUJIMI i skala 1/24. Efekt koncowy podoba mi sie, mysle ze zmiany ktore w niej zrobilem są jedynymi słusznymi zmianami dla BMW:
- czarny lakier + bezbarwny + polerka
- gleba
- nowe felgi bmw + nisko profilowe opony pirelli p zero ( z tyłu felgi o jeden cal wieksze)
- ramki szyb + nerka czarny matt
- swiatła tył klary
- światła przód black hella + ciemne migacze
- lusterka czarny półmatt
- nowy chromowany tłumik
- nowe tablice
- środek czarno-kremowy

= fotki ponizej :mrgreen:

Niedawałem jej zadnych spojlerów, pierdól i innych dupereli, bo to było by bardzo chore, nie dawalem nawet standardwego spojlera ktory byl w komplecie na tylna klape, wg mnei zepsół by cały efekt. Mam nadzieje ze sie spodoba i bedzie jak najmniej słów krytyki :wink:

, , , , , , , , , , , , , , , ,

pawelbach - 2006-08-30, 13:08

powedz ze masz taka jeszcze w skali 1:1 to wogóle bedzie kozak :D
Abarth - 2006-08-30, 13:10

niestety, mam opla astre... :lol: Moze keidys sobie kupie jak bedzie mnei stac na paliwo i oplaty :wink:
Gniewek89 - 2006-08-30, 13:25

Kozacka jedyne co bym dodał to tapicerke z materiału.
PS nie wiesz czy mozna dostac e39 jako model do sklejania :?:

Qba - 2006-08-30, 13:28

moje gratulacje, fajnie wygląda duzo detali
Abarth - 2006-08-30, 13:30

jeszcze nie spotkałem takiej a siedze w tym codziennie. Ostatnio kupilem takie cos, we wrzesniu powinno byc u mnie bo to z niemiec.
e36 alpina:

i bmw 5 i 7

skala 1/24.

Łukasz - 2006-08-30, 13:32

Kupiłem własnie tej samej firmy i w tej samej skali model E30 325i na wąskiej lampie, w Mtechniku I.

P.S taki substytut BMW teraz mieć będę.... :(

korzuch - 2006-08-30, 13:33

yo!
Stary piekne rzeczy robisz aż zal dupe sciska ze ja tak nieumiem :mrgreen: gratulacje :mrgreen:
pozdrawiam

Gniewek89 - 2006-08-30, 13:38

Abarth napisa/a:
jeszcze nie spotkałem takiej a siedze w tym codziennie. Ostatnio kupilem takie cos, we wrzesniu powinno byc u mnie bo to z niemiec.
e36 alpina:
[url=http://img177.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

i bmw 5 i 7
[url=http://img207.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

skala 1/24.

hehe taka alpinke mam rozlozona na czesci po nieumiejetnym zlozeniu przez kumpla.
Moze sie kiedys za nia zabiore jak i za pancernika
PS: zarzuc foty tej piony i siodemki

grucha - 2006-08-30, 13:40

Bardzo ładnie się prezentuje..... Gratuluje wytrwałości i zdolności.....
Abarth - 2006-08-30, 13:51

Łukasz napisa/a:
Kupiłem własnie tej samej firmy i w tej samej skali model E30 325i na wąskiej lampie, w Mtechniku I.

jesli sie nei myle to chyba Ci podrzucilem nawet linka, nie? :wink: tez planuje kupic sobei e30. Ciesze sie ze wam sie podoba :) jak bede mial juz u siebie 5 i 7 to zapodam fotki.
Gniewek, zapodaj fotki tej alpinki, niechcesz jej sprzedac jakos okazyjnie? :wink:

Gniewek89 - 2006-08-30, 13:56

Abarth napisa/a:
Łukasz napisa/a:

jesli sie nei myle to chyba Ci podrzucilem nawet linka, nie? :wink: tez planuje kupic sobei e30. Ciesze sie ze wam sie podoba :) jak bede mial juz u siebie 5 i 7 to zapodam fotki.
Gniewek, zapodaj fotki tej alpinki, niechcesz jej sprzedac jakos okazyjnie? :wink:

Tak wlasnie mysle bo napewno bedzie jej lepiej u ciebie.
Fotki zapodam jutro bo pisuje niestety z kafejki.
Najpierw poszukam wszystkich czesci bo chcialbym miec pewnosc ze jest wszystko do niej.

Piotrek - 2006-08-30, 13:59

super wyszło :D
emaloo - 2006-08-30, 14:55

Łukasz napisa/a:

Jeśli z Allegro to chyba zgarnąłeś mi ją sprzed nosa :wink:

Abarth z czym miałeś najwięcej problemów? Efekto końcowy suuuper!
pozdr.

Abarth - 2006-08-30, 15:56

emaloo najwiecej problemow bylo z polerowaniem karoseri, jest duzo kantow i sie szybko przecierala farba i musialem na nowo malowal, jakies odcienie inne powstawaly :? ogolnie masakra, juz raczej drugiej e34 nie bede sklejal, chyba ze bez polerki jakby ktos chcial :lol: Srodek szedl super, chociaz spasowanie czesci nie bylo idealne, ale ogolnie jestem bardzo zadowolony ze go juz skonczylem i podoba mi sie jak wyszedl :)
emaloo - 2006-08-30, 16:02

Abarth piszę, ponieważ jestem zielony w tym temacie i zastanawiałem się czy bym podołał wyzwaniu :wink: Chociaż miałbym pomocną dłoń od osoby która siedzi w tym od lat a ostatnio zrobił coś takiego :shock: Wiem, że tamatyka inna ale wygląda naprawdę niesamowicie...

http://www.allegro.pl/ite..._35_super_.html

pozdr.

Abarth - 2006-08-30, 16:16

dioramka kozacka :shock: masakra, tylko szkoda ze 1/35, bo model 1/24 bedzie gigantem na tej ulicy :) ja planuje sobie zrobic kiedys jakas dioramke tlyko nie mam miejsca na to :? Jakbym kiedys zrobil to napewno pokaze. Emaloo jak bedziesz kiedys cos potrzebowal to pisz, chetnie pomoge jesli bede potrafil :)
Bruner - 2006-08-30, 19:26

Kiedys conieco sklejalem, chetnie bym sobie jakies e30 poskladal. Tylko zawsze mialem problemy z malowaniem, matowa farba na samolotach jeszcze jakos od biedy wychodzila, ale wszelkie blyszczace i metaliczne powierzhnie to juz byl problem. Da sie wogole dobrze i ladnie pomalowac model samochodu metalicznym lakierem przy pomocy pedzli, czy bez dobrego aerografu nie ma co podchodzic?
Jak i czym robiles polerke?

Abarth - 2006-09-25, 15:38

chcialem sie pochwalic (nie jako chwalipieta) tylko z radosci, poniewaz juz drugi raz moj model ukazal sie w gazecie MAXI TUNING, tym razem pojawila sie bmka :d

PS to obok to chyba nagrody ;d

emaloo - 2006-09-25, 18:02

Gratulować! "Budujesz" coś teraz? Ja kupiłem sobie E21 od Fujimi i będę starał się go polepić... :)
pozdr.

Abarth - 2006-09-25, 18:24

dzieki :D ja robie teraz golfa mk2 gti :) zobaczymy, bo model kupilem ze strasznie zniszczona karoseria i zderzaki robie praktycznie od podstaw.