BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - 323i wydech

ziutek-wroclaw - 2006-08-31, 19:13
Temat postu: 323i wydech
witam,
mam pytanie odnosnie wywalenia srodkowe tłumika, chodzi mi o to czy strasznie głosno bedzie chodzic tylko na koncowym (koncowy bedzie nówka - seryjny).
mam cały wydech do wymiany i tak sie własnie zastanawiam , poniewaz ciagle tym srodkowych zawadzam do drodzie , muldach , i koleinach,

dzieki za kazda podpowiedz

kamil.k - 2006-08-31, 19:39

bedzie chodzil glosno to jest pewne jak w banku

na 100% masz dobrze zamocowany wydech na maksa do gory :?: ja u siebie musialem troche go podgiac do gory bo tez mnie denerwowalo zawadzanie i rozwalanie tlumika a pozatym zaczolem sie bac bo raz zawadzilem przy ponad 100 km/h w nocy o koleine bo cos lezalo na poboczu to widno sie zrobilo na moment tyle iskier poszlo spod auta :shock: a auto troche zwolnilo nie powiem :lol:

po co zakladasz dwa takie same tematy :?: :mrgreen:

SmasherE30 - 2006-08-31, 23:01

u Lukasa nie było fabrycznie mocowania wydechu koło skrzyni biegów, pewnie kolega też ma ten problem. Po zmianie zawiasu na 60/40 nie mógł nigdzie wjechać ... dosłownie NIGDZIE ... ale udało się podwisić go na drucie w tamtym miejscu co powinien miec fabryczne mocowanie ...

spróbuj do łapy skrzyni czy coś ... to jest ten kawałek za kolektorami, a przed tłumikiem środkowym.

Pozdro :wink:

urbi - 2006-08-31, 23:04

tez mam srodkowy NISKO :D i pare razy juz dostal :P :lol:
ziutek-wroclaw - 2006-09-01, 07:39

dokładnie niemam zadnego mocowania wydechu poza przykreceniem do kolektora i podwieszeniem ostatniego tłukima