| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Gdzie jest czujnik temperatury w m10?
Arczi e30 - 2006-09-03, 08:08 Temat postu: Gdzie jest czujnik temperatury w m10? Witam!
Mam mały problem nie działa mi wskaznik temperatury w zegarach. Wymienilem juz sam wskaznik temperatury i to nic nie dalo, wiec wymienilem cale zegary ale to takze nic nie dalo ... bardzo zadko ale naprawde zadko zdarzy mu sie zadziałac ... wiec na 90% to bedzie czujnik ... z tym ze dokladnie nie wiem gdzie znajduje sie czujnik ktory przekazuje informacje o temperaturze do zegarów ... przypomne ze silnik to 1,8m10 gaznik 2BE ... jakis czujnik jest przy termostacie ale przy spieciu go temp nie reaguje ... wiec to chyba nie on ...
Prosze wiec o pomoc.
Jakub316 - 2006-09-03, 13:23
Witam, zeby znaleźć czujnik temp w M10 2BE muisz stanąć po lewej stronie auta. Jak znajdziesz gniazdo diagnostyczne to czujnik będzie po prawej stronie gniazda w odległości 10cm schowany trochę pod czarną obudową filtra powietrza. Jesli zdejmiesz obudowę fitra ( całą) to bedziesz go miał jak na dłoni. Miałem podobnie, wskaźnik działał wtedy kiedy mu się chciało i wcale nie była to wina czujnika. Sprawdź złącze, które znajduje sie obok skrzynki z bezpiecznikami, może coś zaśniedziało, Pozdrawiam
Arczi e30 - 2006-09-03, 14:54
sie obada dzieki ...
trip - 2006-10-19, 23:08
witam,mam podobne objawy jak u kolegi tzn.czujnik temp zazwyczaj nie działa ale czasem mu sie zdarzy:]ale mam e30 z silnikiem m10b18 czy mam tego czujnika szukać w tym samym miejscu??pozdrawiam
Jakub316 - 2006-10-20, 00:48
Hej, tutaj własnie o M10B18 dyskutowaliśmy, podejrzewam ze zarówno w M10 na gaźniku i na wtrysku będzie on w podobnym miejscu
|
|