| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Potrzebny ktoś z wawy z M50
Piotrek E-30 - 2006-09-04, 19:04 Temat postu: Potrzebny ktoś z wawy z M50 Hej!
Mam problem z moim m50b20, czasem podczas przyspieszania szarpnie dosć mocno,ostatnio coraz częściej.Podpinałem pod kompa, wykazał błąd nr. 168, nie wiem co to...,wg. mnie są to albo cewki albo którys z czujników( najbardziej obstawiam).
Wolałbym od razu nie wymieniac wszytskiego bo to dość kosztowana sprawa,chcialbym wyeliminować poprostu wadliwą rzecz.
Jeżeli ktos ma chwilke i jest pomocną osobą, albo poprostu wiec co to za błąd wykryty przez diagn, piszcie
Dzieki z góry za wszelką pomoc
zyggy - 2006-09-05, 10:08
Jakie masz cewki? Co na nich jest napisane?
yoshi - 2006-09-05, 10:21
w M50 jest 6 cewek wiec jesli by wszystkie na raz przerwaly to bylo by szarpniecie, a to raczej malo prawdopodbne
Gepard - 2006-09-05, 14:57
Troche dziwna sprawa bo ten blad oznacza "Engine coolant thermostst-mechanical falaut" z ktorego roku jest to silniczek bo tojest z tabeli bledow dla simensa bo boch ma cztero cyfrowe numery bledow
Piotrek E-30 - 2006-09-05, 19:20
silnik jest z 90', przetłumacz o co chodzi z tym błedem, cos termostat nie bangla, nowy jest, apropos dzis jak dojechałem do domu buzowała sie woda z pod korka, temperatura jak zawsze 2 mm ponad połowe ....nie dosc ze łapa poaprzona od tego dziadostwa to jeszcze sie pier***, juz powoli trace nerwy do tego samochodu
Gepard - 2006-09-05, 21:14
To cos jest nei halo skoro to jest 90 rok to cos z tym bledem jest nie tak kto to sprawdzal nie podal odrazu definicji?? bo z tego rocznika wynika ze powinien tam byc komputer boscha a on posiada kody bledow cztero cyfrowe. Dopiero siemens wyswietla trzy cyfrowki.
Piotrek E-30 - 2006-09-05, 21:16
Komp z tego co zauwazyłem był wymieniany i jest Bosha
zyggy - 2006-09-06, 12:58
W M50B20 bez VANOS-a może być zarówno sterownik Bosch jak też Siemens. Skoro właściciel twierdzi, że jest Bosch, to należy tak przyjąć.
I jeszcze raz to samo pytanie do właściciela:
- jakie masz cewki? co jest na nich napisane?
Jeśli są to cewki z logo ZUNDSPULE, to na pewno one są powodem szarpania silnika.
Opisywałem ten problem już kilka razy.
|
|