| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Dekiel zaworów e30
LoveJoy - 2006-09-14, 12:38 Temat postu: Dekiel zaworów e30 Siema,
Mam pytanko - co zrobić jak po zdjęciu dekla kilka śrób nie daje się dokręcić - tzn wszystko wskazuje na to że był zerwany gwint (jakby kotś dokręcał na chama i zerwał) a do tej pory trzymały się nie wiem na czym...
Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Co robić w tej sytuacji?
Pozdro
LJ
wrona - 2006-09-14, 13:13
ratują cie szpilki wkrecone na jakis dobry klej i nakrętki do dekla 8)
kamil.k - 2006-09-14, 13:31
pierwsze co to sprubuj przegwintowac otwory
mozna by sprubowac poglebic otwory o ile jest taka mozliwosc i wstawic dluzsze sruby
inna opcja to rozwiercenie i wstawienie tulejki lub rozwiercenie i nagwintowanie na wiekszy wymiar co niesie za soba rozwiercenie otworo w deklu
duzo tych srub ma zerwany gwint
LoveJoy - 2006-09-14, 13:34 Temat postu: dekiel Siema,
Że można wkleić szpilki to ja wiem - myślałem, że może ktoś zna jakieś ciekawsze rozwiązanie...
Pozdro
LJ
[ Dodano: Czw Wrz 14, 2006 1:37 pm ]
Kamil - dwie lub trzy - to nie u mnie tylko u kumpla ale on nie jest zarejstrowany na stronie...
Pozdro
LJ
Lord Lukasz - 2006-09-14, 13:49
nagwintować i większe śruby dać, w sumie tam ciśnienia nie ma jakiegoś kosmicznego więc nie ma potrzeby tego mocno dokręcać tylko podstawa dobra uszczelka a nie jakieś gówno korkowe za 5zł
LoveJoy - 2006-09-14, 15:49 Temat postu: dekiel Siema,
Jakiego gwintownika powinienem użyć do ponownego nagwintowania? I jakiej długości powinny być śruby?
Pozdro
LJ
cypis0 - 2006-09-15, 11:17
a juz myslalem ze tylko ja mam nadmiar sily:))) wykrecilem i wkrecilem na specjalnym kleju do gwintow to w sumie jest tylko szpilka rok temu zrobione do dzis nie cieknie!! przy gwintowaniu tylko uwazajcie na opilki metalu zeby do silnika niepowpadaly:PP
wrona - 2006-09-15, 12:19
cypis oto wlasnie chodzi ze w m40 nie ma szpilek i nakretek tylko sruby, ale o ile się nie mylę to szpilki z m20 mają ten sam gwint więc można je zastosowac (takie rozwiązanie wydaje mi sie bardziej rozsądne niz gwintowanie - tak czy inaczj trzeba dokupic albo sruby albo szpilki z nakretkami)
|
|